روش تمیز کردن توستر نان | انواع مختلف توستر نان
توستر یکی از وسایل برقی پر مصرف می باشد که امکان دارد در طول روز چندین بار به آن احتیاج پیدا کنید. توسترهایی که امروزه توسط سازندگان طراحی و تولید شده اند به جز قابلیت گرم کردن نان دارای امکانات دیگری مثل یخ زدایی و … نیز می باشند. به همین خاطر تعداد دفعاتی که از آنها استفاده می شود در طول روز بسیار زیاد است. به همین خاطر این دستگاه احتیاج به نظافت و تمیز کردن مکرر دارد.
نحوه تمیز کردن توستر نان
تمیز کردن دستگاه توستر نان کار خیلی دشواری نیست و با آگاه بودن از چند راهکار و تمیز کردن دستگاه حداقل هفته ای یک بار خیال شما از بابت تمیز بودن آن راحت خواهد بود. فقط کافیست که حوصله به خرج بدهید و نظافت این دستگاه را فراموش نکنید. مهمترین علت کثیف شدن توستر نان ریختن خرده نان درون آن می باشد. بسیاری از مدل های توستر یک سینی دارند که خرده نان داخل آن ریخته می شود و برای تمیز کردن این دستگاه کافیست که سینی را از توستر بیرون بیاورید و نان ها را از آن بتکانید و دوباره آن را سر جای خود بگذارید.
روش تمیز کردن سینی توستر
یکی از قطعات توستر نان سینی آن می باشد که محل ریختن خرده نان روی آن است. بنابراین جهت تمیز کردن سینی ابتدا باید آن را از دستگاه بیرون آورده و خرده های نان را از روی آن بتکانید. اگر توستر شما دارای سینی نمی باشد و یا سینی آن قابلیت جدا شدن را ندارد بهتر است توستر نان را زیر و رو کرده و به آهستگی آن را بتکانید. برای اینکه مطمئن شوید تمام خرده نان ها از دستگاه خارج شده اند از یک فرچه قابل انعطاف مثل فرچه شیرینی پزی استفاده کنید و جاهایی که قابل دسترس نیستند را با استفاده از فرچه کاملا تمیز کنید. فرچه قنادی به علت نرم بودن هیچ آسیبی به دستگاه وارد نمی کند و تمام خرده نان ها را از آن بیرون می آورد. چنانچه نان به کف سینی چسبیده از آب گرم و مقداری مایع شوینده استفاده کرده و به راحتی سینی را تمیز کنید. دقت کنید قبل از آنکه دوباره سینی را سر جای خود قرار دهید حتماً باید کاملا خشک باشد. قبل از اتصال مجدد توستر نان از خشک بودن قطعات آن کاملاً مطمئن شوید.
استفاده از قلم مو برای بیرون آوردن ذرات ریز از توستر
یک قلم موی شیرینی پزی تهیه کنید و خرده نان هایی که به داخل توستر چسبیده را کاملاً تمیز کنید. از وارد کردن انگشت خود به داخل شکاف های توستر خودداری کنید زیرا ممکن است به آنها آسیب وارد شود. اگر امکانش بود توستر را از بالا به پایین و همچنین از پایین به بالا کاملا تمیز نمایید.
تمیز کردن قسمت بیرونی توستر
از یک پارچه یا اسفنج استفاده کنید و آن را به آب و صابون آغشته نمایید و سطح بیرونی توستر را کاملاً تمیز کنید. قبل از شروع به کار آب اسفنج را کاملاً بگیرید تا فقط کمی رطوبت داشته باشد. به اهرم ها و صفحات روی پنل کنترل توستر دقت کنید. اگر این قطعات متحرک بودند و قابلیت جدا شدن داشتند آنها را جدا کرده و در محلول آب و صابون کاملاً بشویید. پس از تمیز کردن قسمت بیرونی توستر از اسفنج دیگری استفاده کرده و باقی مانده های صابون را تمیز کنید و در نهایت با یک پارچه میکروفایبر تمام قسمت های توستر را خشک نمایید.
نکته مهم: جهت برق انداختن قسمت بیرونی توستر از تمیز کننده های مخصوص استیل نیز می توانید استفاده کنید و یا پارچه ای را با مقداری سرکه آغشته کرده و قسمت بیرونی توستر را تمیز کنید تا لکه های آن کاملا از بین برود و بدنه توستر درخشندگی خود را به دست بیاورد.
سر هم کردن قطعات توستر
پس از انجام مراحل تمیز کردن، سینی دستگاه را به جای خود برگردانده و قطعاتی که از آن جدا کرده اید را دوباره متصل نمایید. توستر را روی تنظیمات مد نظر خود قرار دهید و در نهایت آن را به برق وصل کنید. دقت کنید که تمامی قطعات دستگاه باید کاملا خشک باشد سپس آن را به پریز برق متصل کنید در غیر اینصورت به توستر آسیب جدی وارد خواهد شد.
روش استفاده کردن از دستگاه توستر نان
استفاده کردن از توستر نان برای برشته کردن انواع مختلف نان می باشد. این دستگاه یکی از وسایل ساده آشپزخانه است که کاربری آسانی دارد به همین خاطر می توان جهت برشته کردن ملایم نان از آن استفاده کرد تا نان ها کمی برشته تر، ترد تر و تیره تر شود.
- در مرحله اول باید درجه دستگاه را روی حالتی قرار دهید که دوست دارید نان به همان اندازه برشته شود.
- پس از آن نان های تست را داخل دریچه ها قرار دهید و اهرمی که در قسمت جلوی دستگاه قرار دارد را به سمت پایین بفشارید.
- زمانی که منتظرید تا نان ها برشته شوند حتما به حس بویایی خود هم اعتماد کنید و مراقب باشید که نان ها نسوزند.
- وقتی که اهرم بالا آمد نان برشته و آماده شده است.
نکات مهم برای برشته کردن نان داخل توستر
نکاتی که در ادامه بیان می کنیم باید قبل از استفاده از دستگاه رعایت شود.
- چنانچه نان داخل توستر گیر کرد حتماً توستر را خاموش کرده و منتظر بمانید تا سرد شود. پس از آن اقدام به بیرون آوردن نان از دستگاه کنید.
- اگر درجه بالایی نسبت به ضخامت نان در دستگاه انتخاب کرده باشید با راه اندازی آن دود سیاهی از توستر خارج می شود. بنابراین حتماً به درجه دقت کنید و ابتدا از درجات کمتر کار را شروع کنید.
- چنانچه سیم برق توستر نان آسیب دیده است حتماً آن را تعویض نمایید. با استفاده از سیم مرغوب ایمنی کار را بالا برده و در کارکرد دستگاه هم هیچ خللی ایجاد نمی شود.
نکات مهم برای خرید دستگاه توستر نان
قبل از آنکه اقدام به خرید توستر نان کنید موارد زیر را مورد توجه قرار داده و نکات آن را رعایت کنید.
- خاموش کن اتوماتیک
یکی از مهمترین نکات در انتخاب توستر دقت به سیستم خاموش کن اتوماتیک آن می باشد. توستری انتخاب نمایید که چنانچه اتفاق غیر مترقبه ای افتاد به صورت اتوماتیک دستگاه را خاموش کند.
- کشیدگی جایگاه
بهتر است از دستگاه هایی استفاده کنید که برای نان های ایرانی هم مناسب باشند و جایگاه بزرگی برای قرار دادن نان داشته باشند.
- شکل ظاهری
به شکل ظاهری توستر هم دقت کنید و سعی کنید دستگاهی انتخاب نمایید که زیبا و شکیل باشد زیرا معمولاً این دستگاه روی میز و نزدیک سفره قرار می گیرد و در معرض دید شما است.
- برشته کردن یکنواخت
توستری انتخاب کنید که قادر باشد سطح نان را به شکل یکنواختی برشته کند. معمولاً برندهای مطرح اقدام به تولید توسترهای بسیار با کیفیتی نموده اند.
- درجه قابل تنظیم
توستری که انتخاب می کنید حتماً باید دارای درجه تنظیم دما باشد تا بتوانید بر اساس نیاز خود یک درجه برای برشته کردن نان انتخاب کنید. چنانچه توستر این امکان را نداشت نمی تواند انتخاب مناسبی برای شما باشد. در واقع این گزینه یکی از استانداردهای مهم در توستر می باشد.
- کاربری آسان
چنانچه خانواده شما پر جمعیت نیست توستری که دارای دو جایگاه هم باشد برای شما کافی است. استفاده از دستگاه بزرگتر با جایگاه های بیشتر فقط هزینه اضافی برای شما دارد.
- تمیز کردن آسان
یکی دیگر از عوامل مهم قبل از خرید توستر نان دقت به ساختار دستگاه می باشد و توستری که خریداری می کنید باید امکان تمیز کردن آسان داشته باشد. بیشتر توسترها امروزه سینی جمع آوری کردن خرده نان را دارند. وجود این سینی قابلیت بسیار خوبی در توستر ها به شمار می آید.
انواع مختلف توستر
توسترها در انواع مختلف طراحی، تولید و به بازار عرضه شده اند. در ادامه مطلب انواع مختلف آن را بیان می کنیم.
- توستر تک جایگاه
این مدل از توستر دارای جایگاهی کشیده می باشد که می توانید در آن قسمت دو تکه نان در امتداد هم قرار دهید. این توسترها به علت جایگاه کشیده ای که دارند برای تست کردن انواع نان های ایرانی مثل سنگک مناسب می باشند. برندهای مولینکس، براون و کنوود در محصولات خود این مدل از توسترها را نیز دارند.
- توستر دو جایگاه
این توستر برای خانواده های کم جمعیت مناسب است. اندازه و ابعاد آن کوچک است و برای قرار دادن روی میز و یا سر سفره مناسب می باشد.
- توستر چهار جایگاه
معمولاً از این توستر در رستوران ها و کافه ها بیشتر استفاده می شود و برای خانواده هایی که پر جمعیت هستند مناسب می باشد و البته قیمت بالاتری هم نسبت به دیگر مدل ها دارد. توستر چهار جایگاه دارای حجم بزرگی است و معمولاً بر روی کانتر آشپزخانه قرار می گیرد زیرا قابلیت جابجا کردن آن پایین می باشد.
کلام آخر
نان برشته کن یا توستر نان یکی از وسایل ساده آشپزخانه است که به منظور تست کردن و برشته کردن نان مورد استفاده قرار می گیرد. شاید از دید خیلی از افراد وجود این ابزار در خانه خیلی ضروری نباشد اما تجربه نشان داده که استفاده درست از این دستگاه میتواند به بهبود جنبه های تغذیه افراد به خصوص کودکان کمک کند. در این مطلب از ایبک امداد در مورد انواع مختلف توستر، روش استفاده از آن و همچنین روش تمیز کردن این دستگاه صحبت کردیم و همچنین مطالبی را در مورد انتخاب یک توستر مناسب توضیح دادیم. امیدواریم که این مقاله برای شما کاربران عزیز سودمند باشد.
روش تمیز کردن توستر نان
امتیاز سردبیر
مجموع امتیاز
روش تمیز کردن توستر نان | انواع مختلف توستر نان