تعمیرات تاسیسات برقی

نحوه برطرف کردن خرابی سیم کشی تلفن ثابت

شماره تلفن نمایندگی تعمیر یخچال، تلویزیون 021

یکی از ضروری ترین وسایل ارتباطی تلفن ثابت است و قطع شدن آن کار های روزمره افراد را در دنیای ارتباطات می تواند دچار مشکل کند. اکثراً قطع شدن تلفن های ثابت بدلیل بروز مشکل در سیم کشی آن می باشد. در این مقاله از ایبک امداد به بررسی و عیب یابی سیم کشی تلفن ثابت و همچنین دلایل قطع بودن بوق آن می پردازیم:

نحوه سیم کشی تلفن ثابت

سیم کشی تلفن میان سیم کشی های دیگر برق یکی از ساده ترین آن ها به حساب می آید. آموزش این سیم کشی می تواند در برطرف کردن خرابی های آن مفید باشد. سیم کشی تلفن توسط کابل مخصوص تلفن از قسمت شرکت مخابرات به داخل بنا وارد شده، شروع می شود.

این کابل دارای ۵ عدد سیم می باشد. تمام آن ها در جعبه ای به نام باکس مخابراتی وجود دارند، که در قسمت ورودی مجتمع مسکونی قرار گرفته است. داخل این باکس دو قسمت وجود دارد، یک قسمت کابل مخابراتی می باشد، که فقط متخصصان شرکت مخابرات به آن دسترسی دارند و در قسمت دیگر سیم های فرعی تلفن در آن قرار گرفته است که فقط به واسطه مجریان برقکار قابل استفاده می باشند. از همانجا سیم های هر واحد انشعاب داده می شود.

شما چهار رشته سیم به رنگ های زرد، مشکی، سبز و قرمز خواهید دید. که هر کدام از آنها زوج هستند سیم قرمز و سبز به عنوان زوج سیم پایه و سیم زوج مشکی و زرد به عنوان سیم پایه خط دوم تلفن کاربرد دارد.

البته گاهی اوقات رنگ بندی سیم های تلفن ممکن است به خوبی رعایت نشود و شما سیم های تلفن را در رنگ های دیگر نیز مشاهده کنید.

تلفن ثابت

چگونه باید سیم تلفن را پیدا کرد

سیم های تلفن خیلی طولانی هستند. گاهی جهت تشخیص آن ها و پیدا کردن قطعی سیم مورد نظر ممکن است به چالش بر بخورید. در این قسمت چند روش جهت تشخیص سیم های تلفن  واحد را به شما آموزش خواهیم داد.

روش اول

باید اولین پریز تلفن یا پریز تلفن در ابتدای مسیر که بعد از ورود کابل به داخل واحد قرار دارد را باز کرده و رنگ های کابل هایی که به پیچ های دو شاخه تلفن و یا سوکت متصل شده است را خوب به یاد  بسپارید. پس از آن به کمک یک رشته سیم افشان، هر دو سیم تلفن را باید به یکدیگر متصل کنید. چنانچه دو شاخه ای بود، باید هر دو سر سیم را داخل دو سوراخ تلفن بزنید. اگر سوکت بود، حتماً باید سر سیم را باز کنید و بدرستی درون سوکت فرو کنید و از وصل بودن سیم های سوکت اطمینان حاصل کنید‌.

پس از آن باید به سراغ جعبه تقسیم رفته و توسط اهم متر دیجیتال را روی تست قرار دهید. باید همه کابل ها به ترتیب رنگ داخل واحد با یکدیگر اتصال پیدا کنند و سپس با اهم متر دیجیتالی بخوبی بررسی شوند. بیشتر مواقع از این روش می توان استفاده کرد. ولی گاهی هم امکان دارد که این کار شما را دچار اشتباه کند.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  راهنمای خرید دریل برای مصارف خانگی و تخصصی
روش دوم

در این روش باید به یک سر سیم تلفن ثابت سیم فاز داده و سپس در مسیر به وسیله فازمتر باید به دنبال سیمی که دارای فاز است بگردید. لازم است بگوییم که جهت اتصال فاز باید از همان سیم افشان کمک بگیرید. ابتدا باید سیم فاز را با فازمتر و کنار پریز تلفن به سیم تلفن بخوبی اتصال داده و سپس در ادامه طبق مواردی که ذکر شد پیش بروید. این روش نیز به علت القایی بودن، ممکن است با درصد کمی خطا روبرو باشد.

بهتر است این نکته را نیز در نظر داشته باشید که هرگز نباید سیم های نول و فاز را به شکل همزمان به یک کابل متصل کنید، بخصوص  وقتی اطمینان ندارید که به جایی وصل است یا نه، بهتر می باشد هرگز این کار را انجام ندهید.

روش سوم

جهت انجام این کار نیاز به یک لامپ دارید که کم مصرف نباشد، جهت تست از این لامپ استفاده کنید. پس لامپ‌ را به یک سر پیچ ببندید دو  سیم‌ را به اندازه ای که مورد نیاز است باید به آن وصل کنید. روش فاز دادن در مبدأ باید فاز را به سر این اتصال داده و یک سر سیم لامپ هم در مقصد، حالا  لامپ تست را نزدیک پریز در دسترس خود به نول متصل کنید. یک سیم دیگر را باید به کابل ها متصل کنید با هر سیمی که لامپ‌ روشن شود، نشانه این می باشد که سیم به خوبی شناسایی شده است.

توجه داشته باشید سر سیم لامپ تست باید به نول متصل شده باشد. اگر مقصد و فاز با هم یکی باشند، لامپ تست شما روشن نمی شود. همچنین اگر سیم فاز مخالف باشد لامپ می ترکد.

نحوه عیب یابی سیم کشی تلفن ثابت

اگر با هر ایراد و مشکلی در خط تلفن واحد خود روبرو شدید، باید ابتدا در اولین مرحله به عیب یابی تلفن ثابت منزل بپردازید تا بتوانید مشکل را برطرف کنید.

بروز مشکلات در خط تلفن ثابت و سیم کشی های مربوط به آن اغلب به چند حالت زیر خود را نشان می دهد:

  • تلفن ثابت اصلاً بوق ندارد.
  • تلفن ثابت بوق یکسره و ممتد می زند.
  • تلفن مدام بوق اشغال می زند.
  • در تلفن صدای خش خش و نویز ایجاد شده است.
  • تلفن ثابت به صورت یک طرفه شده است.
  • تلفن مدام خط رو خط می شود.

هر یک از مشکلاتی که در قسمت بالا به آن ها اشاره کردیم، حتماً دلایل خاص خود را دارد و همچنین با روش های خاص خودش قابل برطرف کردن هستند. در این بخش  به صورت خلاصه دلایل بروز هر یک از این مشکلات را با شما بررسی می کنیم:

 دلایل بوق نداشتن تلفن ثابت

اگر اصلاً صدای بوق از تلفن شما شنیده نمی شود، امکان دارد که اتصال سیم تلفن شما دچار قطعی شده باشد و یا اینکه سیم کشی های تلفن آسیب دیده باشند. همچنین احتمال دارد، اتصالی در میان سیم ها اتفاق افتاده باشد. که حتماً در این شرایط باید جک ها را به خوبی تست کنید. زیرا احتمال دارد که یکی از سیم های آن لخت شده باشد. در قسمت بعدی دلیل بوق نداشتن تلفن های ثابت و نحوه برطرف کردن آن را بیشتر مورد بررسی قرار خواهیم داد.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  لوله کشی برق ساختمان از سقف بهتر است یا از کف؟
صدای بوق ممتد از تلفن ثابت

هنگامی که یکسره صدای بوق ممتد از تلفن شنیده می شود، ممکن می باشد که سیم های تلفن، خیس و مرطوب شده اند و یا سیم کشی تلفن شما به صورت کلی قطع شده باشد. در این حالت حتماً لازم است که داخل جعبه تقسیم را بررسی کرده و سیم ها را چک کنید تا بتوانید اثری از رطوبت را در آن ها پیدا کنید.

ممکن است تصور کنید که پیچاندن نوار چسب با قطر زیاد موجب محافظت از سیم های تلفن می شود، اما بهتر است بدانید که این کار شما، بیشتر سیم ها را در معرض خم شدن یا خشکی قرار می دهد. همچنین از طرف دیگر، همانگونه که ذکر کردیم قرار گرفتن سیم ها نیز در معرض رطوبت هم باعث از بین رفتن و صدمه دیدن آن ها خواهد شد.

جهت برطرف کردن مشکل بوق ممتد تلفن بهتر می باشد پس از پیدا کردن محل مرطوب، سیم آن قسمت را ترمیم کنید. برای انجام اینکار حتماً باید از یک پیچ گوشتی و یک بلوک رابط ردیفی استفاده کنید. این بلوک ها از نوع منگنه ای می باشند که توسط آن، کابل درون یک وسیله تیزی به نام V پانچ شده است. زمانی که روکش آن برداشته شود، اتصال نیز به وجود می آید. از یک پیچ گوشتی نیز جهت خم کردن سر V استفاده کنید تا این اتصال به خوبی بوجود بیاید. سپس بعد از این کار می توانید تعمیر سیم های خود را به دقت انجام دهید.

زدن بوق مداوم اشغال در تلفن ثابت

یکسره بوق اشغال زدن تلفن به این معنی می باشد که یک جسم فلزی با سیم کشی تلفن اتصالی پیدا کرده و یا این که اصلاً سیم کشی تلفن شما به صورت اشتباه انجام شده است.

ایجاد نویز و خش خش در تلفن ثابت

در این شرایط بهتر است گوشی تلفن را با سیم خود در یک جای دیگر نیز تست کنید، اگر سالم بود، آن را از قسمت ورودی ساختمان‌ نیز چک کنید تا اطمینان پیدا کنید که نویز از داخل ساختمان است یا از بیرون.

جهت اینکار باید حتماً چند بار شاخه تلفن را به ترمینال و یا در صورت نداشتن ترمینال به سیم ها متصل کنید. چنانچه نویز همچنان وجود داشت، باید سیم های داخل را جدا کنید و دو شاخه را بطور مستقیم به ورودی ساختمان وصل کنید. اگر مشکل برطرف نشده باشد، باید به مخابرات اعلام خرابی کرده و درخواست کنید سیم کشی تلفن توسط مخابرات انجام شود، ولی چنانچه مشکل داخلی باشد و به علت خیس شدن اتصالات توسط باران، شل شدن ترمینال های تلفن، عبور دادن سیم های تلفن از داخل لوله برق و همچنین فرسودگی کابل تلفن رخ دهد، باید خودتان توسط برقکار متخصص، مشکل را برطرف کنید.

تلفن ثابت

نتیجه گیری

در این مقاله از دلایل خرابی سیم کشی تلفن ثابت همچنین نحوه برطرف کردن آن ها مطالب مهمی را برای شما بیان کردیم. توجه داشته باشید تعمیر مشکلات سیم کشی تلفن ثابت، کار تخصصی بوده و فقط باید توسط مجری متخصص برقکار انجام شود. مجموعه ایبک امداد با تکنسین های ماهر آماده خدمت رسانی به شما عزیزان می باشند.

تعمیر یخچال شبانه روزی

31

نحوه برطرف کردن خرابی سیم کشی تلفن ثابت

امتیاز سردبیر

مجموع امتیاز

نحوه عیب یابی سیم کشی تلفن ثابت

امتیاز کاربر: اولین نفر باشید !

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا