مجله لوازم خانگی

بهترین روش‌ها برای شستن ظروف چوبی و ضدعفونی کردن وسایل آشپزخانه

در این مقاله از آی بک می‌خواهیم شما را با بهترین روش‌ها برای شستن ظروف چوبی و ضدعفونی کردن ابزارهای آشپزخانه آشنا کنیم.

ظرف‌های چوبی جلوه ظریف و متفاوتی به آشپزخانه شما می‌بخشند، همچنین ظرف هایی مانند قاشق‌های چوبی و کفگیر چوبی برای پخت و پز بسیار مناسبند زیرا به قابلمه و تابه شما آسیب نمی‌زنند، ولی شستن چربی‌ها و آلودگی‌ها از روی آنها نیاز به دقت زیادی دارد و با استفاده از روش‌های خاصی باید این کار را انجام دهید.

استفاده از ظرف‌های چوبی جزو وسایل ضروری آشپزخانه هستند. اجداد ما هم از این ظرف‌ها استفاده می‌کردند. پخت و پز به وسیله ظروف چوبی از قدیم رایج بوده است زیرا این ظروف مقاومت زیادی دارند. ظرف ‌های چوبی می‌توانند به آشپزخانه شما حال و هوای سنتی بدهند ولی با تمام تعاریفی که از ظروف چوبی کردیم، اگر در شستشو و ضدعفونی این ظروف دقت لازم را انجام ندهید ممکن است برای سلامتی تان مشکلاتی ایجاد شود.

مزایا و معایب استفاده از ظرف‌های چوبی

امروزه انواع قاشق‌های چوبی، آسیاب، کفگیر و حتی تخته گوشت از جنس چوب بسیار رایج شده است و در مصارف گوناگون در هنگام آشپزی از آنها استفاده می‌کنیم. ظروف چوبی دوست دار محیط زیست هم هستند و علاوه بر آن قاشق و کفگیر چوبی باعث می‌شوند که ظروف تفلون سالم مانده و خراب نشوند. ظرف‌های چوبی در اثر حرارت‌های ملایم خراب نشده و آسیب نمی‌بینند ولی مشکلی که چوب دارد این است که دارای منافذ است. به همین دلیل ممکن است مواد غذایی، رطوبت و چربی به داخل آن نفوذ کند. پس باید بعد از استفاده برای اینکه از تجمع باکتری در این منافذ جلوگیری کنید آن را با دقت بشویید.

شستن ظروف چوبی

برای شستن ظروف چوبی از چه موادی باید استفاده کنیم؟

همانطور که گفتیم ظروف چوبی به دلیل خاصیتی که جنس آنها دارد در مقایسه با ظرف‌های دیگر در آشپزخانه، باید به صورت دقیق‌تر نظافت شوند. اگر شما شستن ظروف چوبی را با دقت کامل انجام ندهید، ممکن است کیفیت شان را از دست داده و فرسوده دیده شوند. راه‌های خوبی وجود دارد که شما می‌توانید این ظروف را ضدعفونی کرده و به افزایش عمر مفید آنها کمک کنید.

در ادامه شما را با موادی آشنا می‌کنیم که در دسترستان بوده و به راحتی می‌توانید شستشوی ظروف چوبی را به وسیله آنها انجام دهید:

۱- استفاده از مایع ظرفشویی و آب گرم برای شستن ظروف چوبی

ساده‌ترین ماده برای شستن ظروف چوبی این است که شما از مایع ظرفشویی و آب گرم استفاده کنید. بهتر است که دمای آب نسبتاً بالا باشد تا بتواند بقایای مواد غذایی را که در روی ظروف چوبی سفت شده، کاملاً نرم کند. ابتدا کمی آب داغ را در روی ظروف چوبی ریخته تا موادی که به آنها چسبیده کاملاً خیس خورده و نرم شود. حالا مایع ظرفشویی را در روی ظرف بریزید و به وسیله یک اسفنج، ظروف چوبی را شستشو دهید تا کثیفی های آن به طور کامل از بین برود. در انتها آن را آبکشی کنید و برای خشک کردن آن از یک پارچه و یا حوله استفاده کنید. فقط دقت داشته باشید که بعد از اینکه با حوله و یا پارچه ظروف چوبی را خشک کردید، اجازه دهید در هوای آزاد کمی بمانند تا کاملاً خشک شوند.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  بررسی تخصصی برند آاگ

برای شستن ظرف‌های بامبو هم باید ابتدا باقیمانده‌های غذا را از روی آنها جدا کرده و سپس ظروف را به وسیله مایع ظرفشویی و آب گرم و یک برس نرم یا اسفنج بشویید. توصیه می‌کنیم برای شستن این ظروف هیچگاه از ابزارهای خشن و سفت مثل اسکاج زبر و یا سیم ظرفشویی استفاده نکنید.

۲- استفاده از آبلیمو برای شستن ظروف چوبی

همانطور که می‌دانید لیمو ماده‌ای ضدعفونی کننده است و یک چربی زدایی قوی هم برای شستشوی ظروف چوبی محسوب می‌شود. اسید سیتریکی که در آبلیمو وجود دارد یک ماده شیمیایی بوده و دارای قابلیت پاک کنندگی زیادی است. شما می‌توانید برای شستن ظروف چوبی و ضدعفونی کردن آنها از آبلیمو استفاده کنید، زیرا آبلیمو کمک می‌کند بوی تند و چربی‌ها از روی ظروف چوبی از بین بروند.

برای این منظور باید آبلیمو را در تمام ظرف کاملاً پخش کنید تا ظرف شما ضد عفونی شود و بعد از این کار، ظرف را به وسیله آب شسته و با یک پارچه تمیز آن را خشک کنید. دقت داشته باشید که پارچه شما نباید زبر باشد.

۳- استفاده از جوش شیرین برای شستن ظروف چوبی

ممکن است بعد از گذشت مدتی متوجه شوید که در روی ظروف چوبی شما لکه‌هایی ایجاد شده است. برای از بین بردن این لکه‌ها از روی ظروف چوبی، روش‌های کاربردی و خاصی وجود دارد. یکی از این روش‌ها استفاده از آبلیمو و جوش شیرین است. برای این منظور به روش زیر عمل کنید:

جوش شیرین را در روی ظرف کاملاً پخش کرده و آبلیمو را به آن اضافه کنید. حالا به وسیله یک حوله لکه روی ظرف را خوب بمالید تا کاملاً محو شود. بعد از پاک شدن لکه، ظرف چوبی خود را با آب تمیز شسته و به وسیله حوله یا پارچه تمیز آن را پاک کنید و بگذارید در هوای آزاد بماند تا کاملاً خشک شود.

۴- شستن ظروف چوبی به وسیله سرکه سفید

یکی دیگر از موادی که باعث می‌شود ظروف چوبی به خوبی تمیز شده و بوی نامطبوع آن از بین برود، سرکه سفید است. اولین کاری که شما باید انجام بدهید این است که آب و سرکه سفید را به نسبت مساوی با هم ترکیب کنید. ظرف‌های چوبی خود را ۲۰ دقیقه در محلول به دست آمده خیس کنید. بعد از گذشت ۲۰ دقیقه ظرف خود را به وسیله آب بشویید تا لکه و بوی نامطبوع آن کاملاً از بین برود. حالا می‌توانید به وسیله یک پارچه تمیز و نرم آن را خشک کنید.

سرکه سفید دارای خاصیت ضد قارچی و ضد باکتریایی بوده و به شما کمک می‌کند که باکتری‌های ظروف چوبی‌تان کاملاً از بین برود و همچنین بوی نامطبوع ظروف را هم برطرف می کند.

استفاده از روغن‌ها برای افزایش طول عمر و نگهداری ظروف چوبی

برای اینکه از فرسوده شدن ظروف چوبی خود جلوگیری کرده و طول عمر آنها را افزایش بدهید، می‌توانید از بعضی روغن‌ها برای این منظور استفاده کنید. روغن ها به شما کمک می‌کنند که ظروف چوبی‌تان درخشندگی بیشتری داشته و رنگ خود را حفظ کند.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  قطع شدن ناگهانی برق چه تاثیری بر لوازم خانگی دارد؟

برای این منظور از روغن نارگیل می‌توانید استفاده کنید. باید کمی از روغن نارگیل را در روی پارچه‌ای نرم و تمیز ریخته و آن را در روی تمام سطوح ظرف خود بمالید. ۱۰ تا ۱۵ دقیقه صبر کنید سپس ظروف را به وسیله آب داغ خوب شسته و سپس خشک کنید.

کارهایی که نباید هنگام شستن ظرف‌های چوبی انجام دهیم.

هیچگاه برای شستن ظروف چوبی آنها را در ماشین ظرفشویی قرار ندهید زیرا آب و گرما برای مدت زیادی در این دستگاه با هم تعامل داشته و این می‌تواند باعث شود رطوبت داخل ظروف چوبی باقی بماند و در نتیجه باکتری‌ها در منافذ این ظروف تکثیر می‌شود و علاوه بر آن باعث پوسیده شدن ظروف چوبی هم می شود.

برای شستن ظرف‌های چوبی هیچگاه برای مدت زیاد آنها را در آب خیس نکنید. اگر این کار را زیاد انجام دهید ممکن است آب به منافذ ظروف چوبی شما نفوذ کرده و باعث تجمع میکروارگانیسم‌ های مضر در ظرف شود.

باید به این نکته هم توجه کنید که از مایع ظرفشویی استفاده کنید که دارای PH خنثی باشد زیرا شوینده های شیمیایی می‌توانند باعث خرابی چوب شوند.

اگر ظروف چوبی شما دچار ترک شده، باید حتماً آن را بیرون بیندازید زیرا باکتری و کثیفی‌ها در قسمت ترک خورده جمع شده و وقتی شما از ظروف استفاده می‌کنید، وارد غذا می‌شود.

ظروف چوبی را هیچگاه در دمای بالا مثل مایکروفر و فر نگذارید، زیرا باعث می‌شود این ظروف ترک برداشته، تاب خورده و یا خشک شود و در نتیجه عمر ظروف چوبی شما کم خواهد شد.

شستن ظروف چوبی

سخن پایانی

امروزه از ظروف چوبی در آشپزخانه‌ها استفاده زیادی می‌شود. این ظروف می‌تواند به آشپزخانه شما فضایی سنتی بدهد، به همین دلیل طرفداران زیادی پیدا کرده است. برای اینکه ظرف‌های چوبی شما دارای دوام بیشتری شود و بیشتر عمر کند، باید به خوبی از آن مراقبت کرده و در هنگام شستشوی آن به نکات مهمی توجه کنید.

همچنین باید در هنگام خرید این ظروف، کیفیت ظرف‌ها را کاملاً بررسی کنید. باید ظرفی خریداری کنید که کاملاً محکم بوده و احتمال شکستن ظرف کم باشد. روش شستن و ضدعفونی کردن این ظروف اهمیت زیادی دارد. نباید به صورتی آن را بشویید که به آن آسیب برسد و در عین حال باید طوری شسته شود که آلودگی‌های آن کاملاً برطرف شود.

اگر در تمیز کردن ظروف چوبی بی‌احتیاطی کنید، ممکن است باکتری‌هایی که در روی ظروف باقی مانده در هنگام استفاده به غذا منتقل شود. شستشوی نامناسب ظروف چوبی باعث می‌شود آسیبی غیر قابل برگشت به ظرف برسد.

ظرف‌های چوبی آشپزخانه مخصوصاً تخته‌های گوشت را شما می‌توانید سمباده بزنید، این کار باعث می‌شود منافذی که در روی سطح چوب ایجاد شده از بین برود. سطح سیقلی و صاف ظروف چوبی باعث می‌شود باکتری‌ها و آلودگی‌ها در آن نفوذ نکند.

 

 

بهترین روش‌ها برای شستن ظروف چوبی و ضدعفونی کردن وسایل آشپزخانه

امتیاز سردبیر

مجموع امتیاز

مزایا و معایب استفاده از ظرف‌های چوبی

امتیاز کاربر: اولین نفر باشید !

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا