تعمیرات سرمایش گرمایش

نحوه سرویس چیلر | سرویس و عیب یابی چیلر

سرویس چیلر از اهمیت زیادی برخوردار است و یک اقدام کاربردی و بهینه در جهت ارتقاء بازدهی و افزایش طول عمر و همچنین راندمان بهتر این سیستم تهویه محسوب می شود. شما باید از عملکرد بهینه و مطلوب دستگاه چیلر اطمینان پیدا کنید و این کار با انجام سرویس های دوره ای منظم و مستمر قابل اجرا است.

باید به این نکته توجه کنید که سیستم تهویه چیلر، قبل از اینکه راه اندازی شود باید به وسیله یک سرویس کار با تجربه و حرفه ای سرویس و همچنین تعمیر گردد زیرا در غیر این صورت ممکن است باعث آسیب دیدگی و خرابی قطعات اصلی دستگاه شود. دستگاه چیلر به دلیل کارایی زیادی که دارد، در پروژه ها و سازه های اداری، تجاری، صنعتی، مسکونی و ساختمانی در ابعاد گسترده مورد استفاده قرار می گیرد. سیستم چیلر با استانداردهای جهانی مطابقت دارد و به قطعات با کیفیت مجهز است، تا بتواند نیازهای برودتی محیط‌های مختلف را پاسخگو باشد.

سرویس چیلر و نگهداری صحیح و اصولی از دستگاه، باعث افزایش طول عمر و بازدهی آن شده و همچنین از خرابی قطعات اصلی دستگاه هم جلوگیری می‌کند و این از اهمیت زیادی برخوردار است. به همین دلیل شما می توانید با سرویس به موقع و نگهداری صحیح از چیلر، به راحتی بسیاری از ایرادات فنی و مشکلات دستگاه را به مقدار زیادی کاهش دهید.

سرویس چیلر شامل چه مواردی است؟

تمام اقداماتی که برای رفع مشکلات و نگهداری از چیلر لازم است، به سرویس آن هم مربوط می شود. هدف از سرویس چیلر این است که از مشکلات بیشتر که باعث هزینه های زیادی خواهد شد، جلوگیری کنید. چیلر به طور کلی به دو نوع تراکمی و جذب تقسیم بندی شده و هر کدام از  چیلرها از جهت عملکرد و قطعات با هم فرق می‌کنند. بنابراین نگهداری و سرویس آن هم با یکدیگر متفاوت است و اگر شما دارای چیلر خانگی هستید و یا اینکه برای محیط های صنعتی از چیلر استفاده می‌کنید، باید به طور منظم و دوره ای، یعنی ماهیانه و سالیانه و یا گاهی هم فصلی، سرویس چیلر را انجام دهید. نگهداری صحیح و اصولی از دستگاه به عوامل زیادی بستگی دارد که باید در هنگام سرویس چیلر بررسی شود تا شما از عملکرد صحیح آن مطمئن شوید. عواملی مثل محل قرارگیری دستگاه، ابعاد دستگاه یا نوع دستگاه در نگهداری و همچنین تعمیر و سرویس چیلر بسیار مؤثر است.

سرویس چیلر

سرویس های دوره ای چیلر چه مزایایی دارد؟

سرویس های دوره ای چیلر مزایای زیادی برای دستگاه شما دارد. بعضی از فواید سرویس چیلر صنعتی و چیلر خانگی عبارتند از:

  • زیاد شدن طول عمر چیلر
  • صرفه جویی کردن در هزینه ها
  • از مشکلات بیشتر جلوگیری می شود.
  • از اتلاف زمان مخصوصاً برای چیلر صنعتی جلوگیری خواهد شد.
  • شما از کار چیلر رضایت خواهید داشت.
  • به طور همه جانبه دستگاه مورد بررسی قرار می گیرد.
  • خرابی ها و مشکلات دستگاه چیلر در هنگام سرویس اعلام می شود.
پیشنهاد آی‌بک امداد :  بررسی تاسیسات موتور خانه و اجزای تشکیل دهنده آن

لیست موارد مهم برای سرویس چیلر

قبل از اینکه به عیب یابی دستگاه چیلر بپردازید، باید یک لیست تهیه کنید تا اقدامات مورد نیاز را به ترتیب انجام دهید. این لیست می تواند مربوط به بررسی تمام قطعات و یا ارزیابی عملکرد های چیلر و نیازهای تعمیراتی دستگاه باشد. این موارد عبارتند از:

  • عملکرد و کارکرد تمام اجزای چیلر را ارزیابی کنید.
  • مقدار سختی و کیفیت آب ورودی را چک کنید.
  • از جهت تعادل شیمیایی، ذرات کیفیت آب را تست کنید.
  • اتصالات شیرهای خروجی و ورودی و همچنین پمپ ها را از جهت نداشتن نشتی بررسی کنید.
  • فشار و دمای تمام قسمت های دستگاه را بررسی کنید.
  • تمام صداهای غیر طبیعی از چیلر و پمپ را بررسی کنید.
  • قطعات مختلف چیلر باید چک شوند.
  • از تنظیمات درست دستگاه اطمینان پیدا کنید.
  • از جریان سطح آب در کندانسور و اواپراتور مطمئن شوید.
  • سلامت کندانسور و کویل های اواپراتور را بررسی کنید.
  • دمای آب خروجی و آب ورودی از قسمت برج خنک کننده را چک کنید.
  • از سالم بودن عایق بندی های دستگاه، مطمئن شوید.
  • لوله های اپراتور و کندانسور را تمیز کنید.
  • تمام لوله ها را از جهت زنگ زدگی و خوردگی بررسی کنید.
  • تست اجزای موتور، ارزیابی کمپرسور و روغن کاری را فراموش نکنید.
  • تمام قسمت های اتصالات الکتریکی را بررسی کنید.
  • اندازه روغن کمپرسور را بررسی کنید.
  • ترموستات، صافی ها و پمپ ها را چک کنید.
  • عملکرد سیستم کنترل را بررسی کنید.

نحوه سرویس دستگاه چیلر

همانطور که گفتیم باید به این نکته مهم توجه کنید که سرویس مرتب و دوره ای دستگاه چیلر باید به طور مرتب و دوره‌ای به منظور جلوگیری از خراب شدن ناگهانی دستگاه انجام بگیرد. این سرویس باید به طور سالیانه و در صورت نیاز ماهیانه، انجام شود و حتماً به وسیله سرویسکار و تعمیرکار ماهر و کاربلد این کار را انجام دهید.

یکی از اقدامات مهم و کاربردی برای ارتقاء بازده ای چیلر، این است که باید به شکل مناسب کندانسور دستگاه را نظافت کرده و شستشو دهید.

کندانسور چیلر:

یکی از بخش‌های کلیدی و با اهمیت در چیلر، کندانسور است. کارکرد مداوم دستگاه چیلر باعث می شود که گرد و غبار و آلودگی در روی سطح کندانسور جمع شود و اگر این آلودگی ها از روی آن پاک نشود، باعث کم شدن بازدهی و راندمان دستگاه و همچنین افزایش برق و مصرف انرژی خواهد شد. به همین دلیل زدودن گرد و غبار و آلاینده از سطح کندانسور ضرورت و اهمیت بسیاری دارد. برای اینکه این قسمت را پاک کنید باید در مرحله اول، درب های ابتدایی و درب های انتهایی کندانسور را باز کرده و بعد از آن کندانسور را شستشو داده و نظافت کنید. لوله های چیلر به دلیل این که در معرض جریان آب قرار دارند، بسیاری از قطعات آن می تواند دچار رسوب گرفتگی شود.

یکی دیگر از کارهای مهمی که در هنگام سرویس چیلر باید انجام دهید، رفع رسوبات و رسوب زدایی از دستگاه است. ناخالصی و املاح موجود در آب می تواند باعث این رسوبات در تمام قطعات چیلر مخصوصاً کندانسور شود. برای این که این رسوبات را برطرف کنید باید از مواد و محلول های مخصوصی، کمک بگیرید. به این کار اسید شویی چیلر می گویند.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  شومینه برقی چیست؟ | بررسی مزایا و معایب شومینه برقی

 مشکلات رایج و عیب یابی چیلر

حالا باید به سراغ مواردی برویم که می‌تواند به ما کمک کند خرابی قسمت های مختلف این دستگاه را تشخیص بدهیم. هر مشکلی ممکن است به دلیل خرابی یک یا حداقل چند قطعه از دستگاه چیلر باشد که ما به آنها اشاره خواهیم کرد.

۱- فشار بالا در خط دهش

فشار بالا در خط دهش، در دستگاه های چیلر آب خنک بسیار رایج است و باعث پیامدهای بسیار نامطلوبی خواهد شد. برای رفع مشکل، از گردش صحیح آب در برج مطمئن شوید، مخصوصاً در برج خنک کننده ی روباز.

۲- گرفتگی در لوله های مبدل

آلودگی و مواد معدنی به وسیله هوا، در داخل کندانسور آب جذب شده و در اطراف سیستم هم شناور خواهد شد و باعث می شود لوله های مبدل حرارتی دچار گرفتگی شود. این امر معمولاً سطح داخل کندانسور چیلر را عایق کرده و مقدار انتقال انرژی گرمایی چیلر را کم می کند.

۳- گرفتگی در سطح خارجی کندانسور

این اتفاق وقتی می افتد که سطح چیلر به وسیله آلودگی ها و یا گردو غبار پوشیده شود. در اثر گذشت زمان، ممکن است کندانسور چیلر سردکننده هوا، به وسیله آلودگی پوشیده شود و در این صورت شما باید از تمیز شدن فین ها و لوله ها مطمئن شوید. ولی دقت کنید که لوله های خارجی که از مبرد پر شده است، نازک هستند پس باید در هنگام پاکسازی کردن، احتیاط را رعایت کنید.

۴- کم شدن جریان آب کندانسور

کم شدن جریان آب کندانسور ممکن است باعث فشار در خط دهش شود. شما باید ابتدا پمپ ها، شیر و صافی را بررسی کنید و از عبور صحیح جریان و فعالیت درست آن اطمینان پیدا کنید. البته این مشکل احتمال دارد به دلیل مسدود شدن شیر برج و یا گرفتگی در سه راه صافی هم باشد که البته کمتر اتفاق خواهد افتاد، ولی احتمال دارد در اثر موارد مختلفی رخ بدهد.

یکی دیگر از مواردی که باعث مشکل فشار زیاد دستگاه می شود این است که آن را با مقدار زیاد مبرد پر کرده باشید در این صورت باید اطراف چیلر، فشار دما و همچنین شیشه رؤیت ها را بررسی کنید.

۵- جریان هوای کندانسور کم شده باشد.

یکی از مشکلات رایج است در چیلر، کم شدن جریان هوای کندانسور است. معمولاً این مشکل وقتی به وجود می‌آید که فن ها و یا قسمتی از کندانسور مسدود شده باشد و هوای لازم نتواند در کندانسور جریان پیدا کند، به همین دلیل باید از تمیز بودن و عدم انسداد در آنها مطمئن شوید.

۶- پایین رفتن فشار در خط دهش

مسدود شدن شیر مکش ممکن است باعث شود فشار دهش پایین بیاید پس باید این قسمت را بررسی کنید البته این مشکل کمتر اتفاق می افتد.

سرویس چیلر

۷- کم شدن مبرد

اگر مبرد کمتر از حد معمول بارگیری شود باعث پایین آمدن فشار خواهد شد. در این صورت باید سیستم را بررسی کرده و از کافی بودن مقدار مبرد آن مطمئن شوید. این مشکل در چیلر های سرد کننده، بسیار متداول بوده و اگر به آن مشکوک شدید، باید دوباره مبرد را پر کنید.

نحوه سرویس چیلر

امتیاز سردبیر

مجموع امتیاز

سرویس و عیب یابی چیلر

امتیاز کاربر: اولین نفر باشید !

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا