شیرآلات چشمی دار چگونه عمل میکنند و باتری آنها چگونه عوض میشود؟
مدت زمان زیادی از وجود شیر آلات چشمی در بازار می گذرد. معمولا این نوع شیر در مکان های عمومی بسیار مورد استفاده قرار می گیرد. اما این روزها کاربرد این وسیله در خانه ها نیز بسیار به چشم می آید. و امکان خرید آن حتی برای ساختمان های غیر لوکس نیز وجود دارد. شیرآلات چشمی، افزون بر زیبایی ظاهری خیره کننده، از تکنولوژی پیشرفته ای نیز بهره برده است. ایبک امداد در این مقاله همراه شما است تا شما را با نحوه عملکرد شیرآلات چشمی و روش تعویض باتری آن آشنا کند. چنانچه به خرید شیر آلات چشمی علاقه مندید، بی شک این مقاله برای شما مناسب خواهد بود. پس بدون درنگ به سراغ آشنایی با این شیر آلات خاص و مدرن می رویم.
شیر آلات چشمی
شیر چشمی چهار قسمت اصلی دارد:
- دهانه : شیر چشمی دارای دهانه می باشد. دهانه شیر چشمی مانند دیگر مدلهایی که در بازار موجود است، می باشد. این دهانه باید بتواند سنسور را درون خود جای دهد. پس لازم است به اندازه کافی بزرگ و بلند باشد.
- سنسور: سنسوری که در شیر چشمی تعبیه شده است، این قابلیت را به شما میدهد که بدون اینکه تماسی با شیر داشته باشید، بتوانید از آب استفاده کنید.
- منبع تغذیه: به طور معمول باتری یا آداپتور به عنوان منبع تغذیه یک شیر الکترونیکی چشمی دار می باشد.
- بدنه: بخش اعظم شیر چشمی از قسمت بدنه تشکیل شده است. جنس بدنه معمولا از آلیاژ برنج به همراه درصد کمی از سرب ساخته شده است. همچنین روی بدنه معمولا پوششی برای محافظت بیشتر قرار دارد.
- کارتریج: وظیفه مخلوط کردن آب سرد و گرم به عهده کارتریج می باشد.
- شیر فلکه الکتریکی: شیر فلکه در حقیقت وظیفه باز و بسته کردن آب را به وسیله دریافت سیگنال سنسور به عهده دارد.
مکانیزم روش کار شیر چشمی
مکانیزم عملکرد شیر چشمی به گونه ای است که با قرار دادن دست ها در محدوده حرکتی سنسور، به وسیله امواج مادون قرمز، پوست توسط سنسور تشخیص داده می شود. پس از آن، سیگنال الکترونیکی به سمت شیرفلکه برقی ارسال میشود. هنگامی که اطلاعات از سنسور گرفته شد، شیر فلکه باز شده و موجب جریان گرفتن آب میشود.
نحوه استفاده از شیر چشمی
بیشترین فاصله که سنسور توانایی تشخیص پوست را دارد، دامنه حرکتی سنسور می گویند. به طور معمول دامنه حرکتی سنسور چیزی در حدود ۱۰ تا ۱۵ سانتیمتر می باشد. سنسور قسمت پایین بعد از آن که دست را در محدوده خود تشخیص داد، فعال شده و آب را باز می کند. پس از آن که دست ها دور شد و از محدوده خارج گردید آب قطع میشود.
نحوه کارکرد شیرآلات چشمی به این طریق است که نخست حسگر موجود در شیر، وجود یک شی را نزدیک شیر تشخیص داده و فرمان باز شدن جریان آب را صادر می کند. پس از آن با توجه به امکانات تعبیه شده در داخل شیر، موجب وصل شدن جریان آب میشود. البته لازم به ذکر است که آب برای مدت زمان مشخصی باز می باشد که این مدت قابل تنظیم است. بعد از اتمام مدت زمان خاص، فرمان قطع شدن آب به وسیله حسگر صادر شده و شیر کنترل برقی باعث قطع جریان آب می شود.
مزایای شیرآلات چشمی
- با نصب کردن شیرآلات چشمی در منزل یا محل کار خود به راحتی میتوانید به صورت کاملا بهداشتی دستهای خود را شسته و مانع از مصرف بیش از اندازه آب نیز شوید. از مزایای مهم نصب شیرآلات چشمی بهداشتی بودن آن می باشد. با نصب شیرآلات چشمی و اتوماتیک، با قرار دادن دستها زیر شیر به آسانی قادر هستید دستهای خود را بشویید. همچنین به علت عدم تماس دست ها با شیر آب، مانع از انتشار آلودگی و همچنین انتقال بیماری می شود.
- یکی دیگراز مزایای استفاده از شیرآلات چشمی این می باشد که در مصرف آب صرفهجویی می گردد. شیرآلات سنسور دار در مدت زمان خاصی جریان آب را باز کرده و بعد از پایان این مدت به صورت خودکار جریان آب را قطع می کند.
- از جایی که در استفاده از شیرآلات چشمی نیازی به لمس و تماس نیست، این نوع از شیرها معمولا نسبت به شیرآلات معمولی به تمیز کردن کمتری نیاز دارند. به همین خاطر نیازی به صرف وقت جهت تمیز کردن شیرآلات نمی باشد.
- با نصب کردن شیرآلات چشمی می توانید در هزینه صرفهجویی کنید. درست است که شیرآلات اتوماتیک و سنسور دار نسبت به نمونههای معمولی هزینه بیشتری را شامل می شوند و گرانتر هستند، ولی به علت نوع عملکردی که دارند باعث کاهش هزینه شده و در مصرف آب صرفهجویی می شود.
- یکی دیگر از مزایای شیرآلات چشمی، آسان بودن استفاده از آن است. اگر در منزل فرد سالمند یا کودکی دارید که توانایی باز و بسته کردن شیر را به درستی ندارند، پیشنهاد ما به شما این است که از شیرآلات چشمی و اتوماتیک استفاده کنید تا این افراد بتوانند به سهولت از آن استفاده کنند.
معایب شیر چشمی
- هزینه زیاد و گران بودن آن:به طور کل، شیرهای چشمی و اتوماتیک نسبت به شیرهای معمولی قیمت بالاتری دارند. اگرچه در مدت زمان طولانی موجب صرفه جویی در هزینه های شما می شوند، ولی در ابتدا احتمالا با دیدن قیمت های آن شوکه شوید.
- محل نامناسب حسگر مادون قرمز: چنانچه حسگر مادون قرمز در محل نامناسب مثلا پایین یا پشت دسته قرار گرفته باشد، عمل کردن سنسور و تشخیص درست دست، زمانی که کثیف باشد یا وسیله ای در دست باشد سخت است. در حقیقت همه کارایی شیر آلات اتوماتیک یا چشمی و آسان بودن استفاده از آن به عملکرد صحیح چشم الکترونیکی بستگی دارد. اگر جای چشم ها درست انتخاب نشود، زمان شستشو، شیر آب با تاخیر باز می شود یا به طور کلی کار نمی کند. این مشکل مخصوصا در شیرآلات چشمی که در آشپزخانه به کار رفته، بیشتر دیده می شوند.
- به کار گیری قطعات بی کیفیت در ساخت آن: معایب دیگر شیرآلات اتوماتیک یا چشمی این است که معمولا قطعات به کار رفته در ساخت آن دارای کیفیت خوبی نمی باشد. مخصوصاً اگر چشم الکترونیکی از جنس بدی باشد، این مشکل آزار دهنده تر است. زیرا تعمیر یا تعویض آن علاوه بر اینکه به تعمیرکار متخصص نیاز دارد، هزینه بیشتری نسبت به تعمیر شیرآلات معمولی نیز به همراه خواهد داشت.
- قطعی برق: شیرآلات اتوماتیک یا چشمی بر اساس منبع تغذیه خود به دو دسته باتری خور و کابل دار دسته بندی می شوند. چنانچه برق منطقه قطع شود، مدل های کابل دار قابلیت استفاده نخواهند داشت. به همین خاطر پیشنهاد می شود آنها را با منبع باتری نیز تجهیز کنید.
- تغییر تنظیمات: تنظیمات فشار آب و دما، در مدل های اتوماتیک سخت تر و پیچیده تر از مدل های معمولی می باشد. زیرا جهت انجام آن به یک ریموت کنترل نیاز می باشد. اگرچه در مدل های جدید موجود در بازار تنظیم کردن فشار و دمای آب به صورت لمس قطعات شیر امکان پذیر می باشد.
انواع شیرآلات اتوماتیک یا چشمی
همگی شیرآلات چشمی جهت کار کردن نیاز به یک منبع انرژی دارند. شما میتوانید شیرآلات چشمی را در دو نوع خریداری کنید:
نوع اول به وسیله اتصال مستقیم به جریان برق کار می کند و اتصالات آن در قسمت زیر سینک قرار داده می شود. نوع دوم شیر آلات اتوماتیک به وسیله باتری کار می کند و مزیت اصلی و مهم آن در مقایسه با نوع اول در این است که هنگام قطعی برق شما می توانید به استفاده از آن ادامه دهید. این مزیت در مورد نوع اول وجود نداشته و در چنین شرایطی شما با مشکل روبهرو خواهید شد. شیرآلات نوع دوم به طور معمول به وسیله باتری قلمی کار میکنند و لازم است هر چند وقت یک بار اقدام به تعویض باتری ها کنید. به خاطر داشته باشید قبل از خرید و استفاده کردن از شیرآلات اتوماتیک و چشمی، نوع منبع موردنظر را مشخص کنید.
تعویض باتری شیرآلات چشمی
وقتی که حسگر موجود در شیر چشمی شروع به چشمک زدن کرد، این پیام را می رساند که باتری ضعیف شده است. چنانچه چراغ حسگر به صورت ثابت روشن بماند، نشان دهنده آن است که باتریهای شیر چشمی به طور کامل خالی شده و لازم است تعویض گردند. در ادامهی مطلب نکاتی را مرور خواهیم کرد که در روند تعویض باتری به شما کمک خواهد کرد.
مراحل تعویض باتری شیر چشمی
در مرحله نخست شما نیاز به ابزار مناسب جهت انجام این روند دارید و باید وسایلی که شما را مقابل خطرات احتمالی حفظ میکند تهیه کنید. این موارد می تواند شامل پارچه یا حوله، یک بسته باتری قلمی و پیچگوشتی می باشد. همچنین پیش از شروع کار حتما سینک را از جهت خشک بودن بررسی کنید تا زمان تعویض باتریها در صورتی که جریان برق وجود داشت، دچار مصدومیت و برق گرفتگی نشوید.
- مرحلهی اول: پس از خشک کردن کامل سینک، می توانید شروع به تعویض باتریها کنید. در این مرحله لازم است پیچهای قسمت زیرین شیر آب و همچنین اهرمی که مخصوص تنظیم دما می باشد را باز کنید.
- مرحلهی دوم: در این مرحله اقدام به باز کردن سرپوش باطریها کنید. بعضی از روکشها ساده می باشند و بعضی دیگر به وسیله پیچ بسته شدهاند. جهت باز کردن این پیچ ها نیاز به پیچگوشتی دارید. وقتی تمامی سرپوشها باز شد، اکنون میتوانید جهت عوض کردن باتریها اقدام کنید. نوع باتری معمولا در قسمت پشت جعبهی باتری نشان داده شده است که به وسیله برچسب یا عدد مشخص می شود.
- مرحلهی سوم: باتریهای کهنه را با باتریهای جدید عوض کنید و پیچ و سرپوشی که باز کرده بودید را در جای قبلی خود قرار دهید و به صورت ایمن و محکم ببندید. بدنهی شیر را به صورت پیش برگردانده و اهرم مربوط به تنظیم دما را هم در موقعیت اصلی خودش قرا دهید. بعد از تعویض باتریها شیر را امتحان کنید تا از درست کار کردن آن مطمئن شوید.
نکاتی جهت نگهداری شیرآلات چشمی
نگهداری و مراقبت از شیرآلات الکترونیکی چشمی بسیار مشابه به بقیه مدلهای شیرآلات می باشد. اما به علت دارا بودن قطعات الکترونیکی، تفاوتهایی نیز دارد. در ادامه نکاتی را جهت نگهداری از این شیرآلات بازگو کرده ایم.
- دقت داشته باشید هرگز از مواد شیمیایی جهت تمیز کردن شیرآلات الکترونیکی استفاده نکنید.
- از قرار دادن هر گونه مواد شیمیایی کنار باتری شیرآلات چشمی خودداری کنید.
- اگر عادت دارید که بعضی از مواد شوینده و پاک کننده را زیر سینک قرار دهید، جهت جلوگیری از آسیب دیدن به شیرآلات بهتر است آن ها را به مکان دیگری منتقل کنید.
- دقت کنید که زمان شارژ کردن یا تعویض باتری، احتیاط را در رعایت کنید.
سخن آخر
امروز لوازم و وسایل لوکس و لاکچری جای خود را با لوازم قدیمی و سنتی عوض کرده و با پیشرفت تکنولوژی زندگی را برای انسان ها آسان تر و راحت تر ساخته است. یکی از آن ها شیرآلات سنسور دار یا چشمی می باشد که علاوه بر ظاهر زیبا و شیک، از نظر بهداشتی نیز بر سایر شیرآلات برتری داشته و همچنین در طولانی مدت موجب صرفه جویی می شود. ایبک امداد در این مطلب شما را با نحوه عملکرد شیرآلات چشمی و روش تعویض باتری آن آشنا کرد. همچنین به بررسی معایب و مزایای این نوع شیرآلات پرداخته شد. امید است با بهره بردن از مطالب بالا انتخابی دقیق و درست داشته باشید.
نحوه عملکرد شیرآلات چشمی و روش تعویض باتری آن
امتیاز سردبیر
مجموع امتیاز
مقاله آموزش نحوه عملکرد شیرآلات چشمی و روش تعویض باتری آن