تعمیرات تلویزیون

نصب و سیم کشی آنتن تلویزیون دیجیتال و آنالوگ

تلویزیون به عنوان یکی از ابزار های سرگرمی در هر خانه ای وجود دارد و برای بهره بردن بیشتر از آن لازم است که تلویزیون از تصویر و کیفیت بالایی برخوردار باشد. به همین خاطر نصب کردن آنتن آنالوگ و دیجیتال باید به طور صحیح انجام شود تا تصویر کیفیت و وضوح بالایی داشته باشد. ایبک امداد در این مقاله به بررسی اطلاعاتی در مورد روش نصب کردن و سیم کشی آنتن تلویزیون های آنالوگ و دیجیتال می‌پردازد که امروزه به عنوان رایج ترین آنتن ها در اختیار کاربران قرار دارند.  تا انتهای مقاله با ما همراه باشید.

روش نصب آنتن های رومیزی در گیرنده ها و تلویزیون های دیجیتال

آنتن‌ های رومیزی در گیرنده های دیجیتال و تلویزیون های دیجیتال کاربرد زیادی دارند. این آنتن‌ها می‌توانند به راحتی کنار تلویزیون نصب گردند و نیاز به هزینه و صرف وقت زیادی ندارد لازم است بگوییم جهت استفاده از این آنتن‌ ها باید در ارتفاع مناسبی قرار داده شوند تا بتوانند سیگنال را به درستی دریافت کنند و تصویر را با کیفیت زیادی نمایش دهند. آنتن های رومیزی دو پورت دارند. نخست لازم است پورتی که شبیه فیش آنتن می باشد را به پشت تلویزیون متصل کنید پس از آن چنانچه از گیرنده دیجیتالی استفاده می کنید لازم است پورت usb را پشت گیرنده وصل کنید در غیر این صورت باید آداپتوری تهیه کرده و یا از آنتن های رومیزی که دارای آداپتور می باشند استفاده کنید. در این شرایط پورت usb به آداپتور وصل شده و پس از آن آداپتور را باید به برق متصل کنید تا بتوانید از آنتن رومیزی استفاده کنید. استفاده کردن از آنتن های رومیزی باعث می شود که شما بتوانید در دورترین نقاط هم تصویر با کیفیت داشته باشید.

روش نصب و سیم کشی آنتن تلویزیون آنالوگ

برای دریافت شبکه های آنالوگ و نمایش آن روی تلویزیون لازم است آنتن‌های قوی داشته باشید به همین خاطر بهتر است از آنتن های هوایی استفاده کنید. آنتن های هوایی به طور معمول روی پشت بام نصب می شوند و به علت فاصله زیادی که معمولاً با تلویزیون دارند نیاز است که از یک سیم برای نصب آنها به تلویزیون استفاده شود. به دلیل آنکه نصب آنتن هوایی با خطرات برق گرفتگی و همچنین وقت گیر بودن مواجه است بهتر است جهت نصب آن از یک تکنسین کمک بگیرید. در ادامه مراحل نصب آنتن هوایی و همچنین سیم کشی آن توضیح داده شده است.

مرحله اول: برای اینکه بتوانید آنتن هوایی را نصب کنید از یک چاقو، سیم چین و یا کاتر استفاده کنید و به اندازه ۱/۵ سانتیمتر از کابل کواکسیال را لخت کنید و پس از آن لازم است قسمت داخلی سیم را به اندازه نیم سانتیمتر برش داده تا سیم مغزی را مشاهده کنید. اگر پس از آن که سیم را لخت کردید با یک رشته سیم به صورت افشان مواجه شدید باید بدانید که شما در دریافت کانال ها با مشکل روبرو خواهید شد.نصب و سیم کشی آنتن تلویزیون دیجیتال و آنالوگ

مرحله دوم: در مرحله دوم باید جعبه آنتن را باز کرده و به برد آنتن برسید. آنتن دارای دو حلقه می باشد که یکی از آنها از دیگری بزرگتر است و به کمک ۳ عدد پیچ حلقه ها روی برد محکم می شوند. در این مرحله باید قسمت افشانه سیم را در حلقه بزرگ و بخش مغزی سیم را در قسمت حلقه کوچک قرار دهید و پس از آن پیچ موجود را محکم کنید و در این مرحله می توانید درب جعبه را ببندید سپس پیچی که در پشت جعبه آنتن قرار دارد را با دست باز کنید و جعبه را به قسمت میانی آنتن که جایی جهت قرار گرفتن جعبه و پیچ می باشد متصل کنید و پیچ را محکم کنید.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  مشکل آب رفتن داخل کنترل تلویزیون

مرحله سوم: در این مرحله باید آنتن روی پایه قرار گرفته و محکم شود. برای آنکه سیم در اثر وزش باد جدا نشود می توانید آن را به کمک چسب برق روی لوله بچسبانید.

مرحله چهارم: بهترین مکان برای نصب آنتن نقطه ای است که بیشترین ارتفاع را داشته باشد به همین خاطر لازم است از یک لوله با ارتفاع زیاد جهت نصب آنتن استفاده کنید. این شرایط را در نظر بگیرید که چنانچه ساختمان‌ هایی که اطراف ساختمان شما قرار دارند ارتفاعشان بیشتر از ساختمان شما نبود نیازی به نصب لوله بلند ندارید. برای نصب پایه آنتن از لوله آهنی آب استفاده کنید که ضخامت زیادی ندارد. برای آنکه بتوانید این لوله را روی دیوار نصب کنید نیاز به دو عدد بست دارید که می‌توانید به کمک پیچ و رول پلاک آن را به دیوار وصل کنید.

مرحله پنجم: در این مرحله باید سیمی که از آنتن وصل شده و از پشت بام به پایین آمده را لخت کنید و پس از آن فیش آنتن را به کابل وصل کنید. برای اتصال فیش آنتن باید نخست پیچ مغزی را مقداری شل کنید تا مغزی سیم درون آن قرار بگیرد. اگر مغزی سیم خیلی لخت شده بود باید کمی از سیم را به وسیله سیم چین کوتاه کنید پس از آن سیم های افشان را هم دور سیم آنتن بپیچانید. و در بخش آخر مغزی را که باید روی سیم افشانه قرار گیرد به کمک انبردست یا دم باریک باز کنید تا بتوانید افشانه را درون آن قرار دهید سپس روکش فیش را به سیم آنتن وارد کنید و پس از آن سیم آنتن را داخل مغزی فیش قرار دهید و روی افشانه ها محکم کنید. در آخر هم باید پیچ فیش آنتن را محکم کنید و و آن را به تلویزیون وصل کنید.

روش نصب آنتن برقی تلویزیون

برای آنکه بتوانید آنتن برقی تلویزیون و یا آنتنی که دارای تقویت کننده سیگنال می باشد را وصل کنید بهتر است از سیم هایی که دارای مغز مسی می باشند استفاده کنید. برای نصب آنتن برقی لازم است ابتدا مقداری از سیم را لخت کرده و پس از آن روکش فیش را از آن عبور دهید. در ادامه پیچ فیش را به قسمت نازک سیمی که لخت شده است متصل کنید و پیچ را به کمک پیچ گوشتی محکم کنید. همچنین لازم است به کمک دم باریک یا انبردست قسمت پایینی فیش را روی سیم محکم کنید و برای اطمینان بیشتر روی آن نوار چسبی بزنید. دقت کنید سیم ریش شده با سیم نازک در تماس نباشد. پس از آن سر دیگر سیم را به تقویت کننده وصل کنید در واقع باید مغزی سیم به حلقه ای که در وسط تقویت کننده قرار دارد وصل شود و پس از آن پیچ آن محکم شود. پس از آن لازم است سیم پایین آمده از پشت بام را نیز لخت کنید و آن را به حلقه درون تقویت کننده متصل کنید. چنانچه بتوانید همه مراحل بالا را به طور درست انجام دهید وقتی که تقویت کننده به برق متصل می شود باید چراغ روی دستگاه و همچنین آنتن به صورت همزمان روشن شود.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  تفاوت سینما خانگی با ساندبار | معایب و مزایای ساند بار و سینما خانگی

نکات مهم در نصب آنتن تلویزیون

اگر بخواهیم به صورت کلی تر درباره روش نصب آنتن روی پشت بام توضیح بدهیم باید موارد زیر را بیان کنیم:

  • برای نصب کردن آنتن روی پشت بام به یک لوله با ارتفاع مناسب نیاز دارید.
  • بهترین مکان جهت نصب آنتن مکانی است که دسترسی به آن آسان باشد تا چنانچه آنتن نیاز به تعمیر داشت بتوان راحت به آن دسترسی پیدا کرد.
  • چنانچه ساختمان شما ارتفاع مناسبی نسبت به ساختمان های دیگر ندارد و بهتر است از لوله بلند تری استفاده کنید تا امواج را به راحتی دریافت کند.
  • برای انتخاب لوله جهت نصب آنتن لازم نیست لوله با ضخامت زیاد در نظر بگیرید.
  • یک لوله آهنی با قطر کم برای این کار مناسب می باشد.
  • برای آنکه بتوانید لوله آهنی را روی دیوار نصب کنید به دو عدد بست نیاز دارید و به وسیله پیچ و رول پلاک باید لوله را به دیوار وصل کنید.
  • قبل از آنکه بخواهید لوله آهنی را به کمک بست روی دیوار متصل کنید آنتن را در بالاترین ارتفاع قرار دهید و پس از آن اقدام به محکم کردن لوله کنید.

نصب و سیم کشی آنتن تلویزیون دیجیتال و آنالوگ

  • برای آنکه مطمئن شوید در اثر وزش باد سیم آنتن جدا نمی شود می توانید به کمک چسب سیم را روی لوله ببندید.
  • آنتن های رومیزی برای آنکه بتوانند سیگنال مناسب را دریافت کنند نیز باید در ارتفاع مناسبی قرار گیرند و جلوی آن بسته نباشد.
  • به طور معمول نصب کردن آنتن هوایی روی پشت بام نیاز به سیم زیادی دارد به همین خاطر بهتر است به هنگام خرید مقدار زیادی سیم بسته به فاصله آنتن با تلویزیون خریداری کنید و دقت کنید که سیم از کیفیت خوبی برخوردار باشد.
  • ارتفاع لوله جهت نصب آنتن باید نسبت به ساختمان های اطراف ساختمان شما در نظر گرفته شود.

پرسش ها و پاسخ های متداول در مورد نصب آنتن تلویزیون

چطور سیگنال بهتری دریافت کنیم؟

اگر از آنتن رومیزی برای تلویزیون استفاده می کنید آن را در مکان مناسب قرار دهید و دقت کنید که جلوی آن باز باشد و همچنین ارتفاع مناسب برای آن در نظر بگیرید در مورد آنتن هوایی نیز باید بگوییم که جهت دریافت سیگنال خوب لازم است آنتن را حرکت دهید تا بهترین تصویر را با کیفیت خوب دریافت کنید.

چرا چراغ آنتن تلویزیون روشن نمی شود؟

اگر ایرادی در کابل آنتن به تلویزیون وجود داشته باشد و یا تجهیزات آنتن دچار فرسودگی و یا صدمه شده باشد می تواند باعث روشن نشدن چراغ آنتن شود.

سخن پایانی

در این مقاله از ایبک امداد به بررسی روش های نصب آنتن رومیزی و آنتن هوایی برای تلویزیون پرداختیم و نکات مهمی در مورد آن بیان کردیم. با رعایت این نکات و نصب درست و اصولی آنتن می توانید بهترین کیفیت و تصویر را دریافت کنید. چنانچه سوالی در رابطه با نصب آنتن تلویزیون داشتید می توانید آن را در قسمت دیدگاه مطرح کنید تا کارشناسان ایبک امداد پاسخگوی شما باشند.

نصب و سیم کشی آنتن تلویزیون دیجیتال و آنالوگ

امتیاز سردبیر

مجموع امتیاز

چرا چراغ آنتن تلویزیون روشن نمی شود؟

امتیاز کاربر: اولین نفر باشید !

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا