چگونه میتوانیم منبع آب هوایی نصب کنیم؟
نصب و راه اندازی منبع های بزرگ آب بصورت هوایی در باغ و ....
بیشتر ما مخزن های آبی را که بر روی پایه های بلند در بعضی نقاط شهر نصب شده اند مشاهده کرده ایم. در گذشته مخازن آب را جهت تامین آب مورد نیاز منازل نصب می کردند تا مردم مشکل کمبود آب نداشته باشند. این مخازن آب که بیشتر جنسشان از فلز است در بیشتر شهرها وجود داشته و هم اکنون نیز وجود دارد. ولی امروزه به علت ازدیاد جمعیت و افزوده شدن بر تعداد ساختمان ها، تنها یک منبع آب هوایی یا تانکر کوچک نمی تواند پاسخگوی نیاز افراد باشد. به همین خاطر در بیشتر واحدهای مسکونی منبع آب نصب می گردد. ایبک امداد در این مقاله می خواهد به نحوه نصب منبع آب هوایی بپردازد و در مورد منبع های ذخیره آب شهری و همچنین منابعی که در پشت بام یا در موتورخانه ها نصب می شوند صحبت کند. با ما تا پایان این مطلب همراه باشید تا اطلاعات مورد نیاز تان را دریافت کنید.
منبع آب هوایی چیست و چه کاربرد و مزایایی دارد؟
انواع مختلف منابع آب هوایی دارای کاربرد و عملکرد یکسانی می باشند. منبع بزرگ آب در مکانی که ارتفاع آن بیشتر از ۵۰ متر از سطح زمین باشد نصب می شود. علت آن که این منبع باید در این ارتفاع نصب شود این است که جهت آبرسانی به منازل و مکان های اطراف منبع مشکلی به وجود نیاید و آب مورد نیاز تامین گردد. منبع هوایی آب دارای اندازه های مختلف می باشد. این منبع ها می تواند به اندازه ای بزرگ باشد تا نیاز یک شهر را تامین کند و یا اندازه آن در حدی کوچک باشد که فقط بتواند به یک مجتمع یا یک کارخانه آبرسانی کند. زمانی که آب یک شهر قطع شود، این منابع می توانند حداقل تا یک روز آب مورد نیاز مردم را تامین کنند. همچنین در زمانهای اوج مصرف آب، منابع آب می توانند فشار آب را مدیریت کرده، تا مدت زمان بیشتری دوام داشته باشد و در مصرف آب صرفه جویی شود.
مخزن ذخیره آب هوایی چیست؟
مخزن ذخیره آب یک منبع از جنس پلاستیک یا فلزی و … می باشد که جهت نگهداشتن آب جهت مصارف گوناگونی از قبیل دامپروری، کشاورزی و … مورد استفاده قرار میگیرد. قطعا بارها منابع ذخیره آب، که در نقاط مختلف شهری و بین شهری وجود دارند را مشاهده کرده اید. امکان ذخیره حجم زیاد آب و دارا بودن فشار زیاد آب به هنگام خارج شدن از مخزن (به علت قرار گرفتن در ارتفاع زیاد) از علل محبوبیت این مخازن می باشد.
نصب منبع به شیوه هوایی به کمک فونداسیونی محکم و همچنین پایههای نگهدارنده (مکان قرارگیری منبع در ارتفاع) انجام می گیرد. قابل ذکر است که در بعضی از مناطق مرتفع و کوهستانی، نصب منبع هوایی ذخیره آب بدون پایه ای به عنوان نگهدارنده و بر روی سطح تپهها یا صخرههایی که دارای سطح صاف می باشند، امکانپذیر است.
منبع آب هوایی چگونه می تواند نیاز مردم را تامین کند؟
مقدار آب مصرفی که در ساعات مختلف روز مصرف می شود با هم تفاوت دارد. به عنوان مثال در ساعات اولیه روز مثل صبح که بیشتر افراد در حال آماده شدن برای رفتن به محل کار و یا مدرسه می باشند، بسیار بیشتر از ساعت میانی روز است. این موضوع میتواند باعث کاهش فشار آب در ساعت های اوج مصرف باشد. منبع آب می تواند فشار آب را در حالت تعادل نگه دارد و در ساعت های اوج مصرف، آب مورد نیاز شهر را تامین کرده و در دسترس مردم قرار دهد. در ساعت هایی که مصرف آب کمتر است، مثل نیمه های شب، مخزن آب مجدداً و به کمک آب رودخانه و یا آب چاه پر می شود در مرحله بعد به وسیله کلر و فیلتر ها آب پاکیزه و تصفیه شده و در ساعت های اوج مصرف دوباره به لوله کشی خانه ها وارد می شود.
انواع مختلف منبع آب هوایی
منابع آب دارای انواع مختلفی می باشند و در چهار دسته قرار گرفته اند.
- منبع آب هوایی فلزی
- منبع پلاستیکی
- منبع بتنی
- منبع چوبی
امروزه از منابع پلاستیکی بیشتر استفاده می شود و از جایی که منبع پلاستیکی نسبت به دیگر منبع ها در ابعاد کوچکتری ساخته می شود، برای ساختمان های تجاری، مسکونی، کارخانه ها و کارگاه های کوچک می تواند مورد استفاده قرار گیرد.
هزینه ای که جهت منبع آب هوایی باید پرداخته شود به جنس منبع و همچنین طراحی آن بستگی دارد.
مخزن آب پلی اتیلن چیست؟
مخزن آب پلی اتیلن از با کیفیت ترین و بهترین انواع مخازن آب می باشد که مقاومت و دوام بسیار بالایی دارد که باعث استفاده بسیار زیاد از آن جهت ساختمان های اداری و مسکونی و گردیده است. مدل ها و ابعاد گوناگون و متنوعی از مخزن های آب وجود دارند که باعث قرار دادن حق انتخاب های بیشتری به مشتری می شوند.
جایگزین کردن تانکرهای هوایی فرسوده فلزی با تانکر آب هوایی پلی اتیلن
با در نظر گرفتن این که بیشتر تانکرهای هوایی جنسشان از فلز می باشد، بعد از مدتی می توانند دچار زنگ زدگی شوند. به همین علت تعمیر آنها باعث به دردسر انداختن صاحبان این منابع می شود. افزون بر آن کیفیت آب درون منابع نیز تحت تاثیر قرار گرفته و بعد از مدتی کاهش می یابد. حتی میتواند باعث تغییر در مزه و بوی آب نیز شود. جهت حل این مسئله به تازگی بسیاری از افراد اقدام به جایگزین کردن تانکر آب هوایی فلزی خود با تانکر های هوایی پلی اتیلن افتاده اند. در واقع یک تانکر پلی اتیلن به جای تانکر فلزی روی پایه ها قرار می گیرد با این کار نگرانی بابت زنگ زد زدگی، عدم بهداشت و همچنین تغییر مزه و طعم آب وجود نخواهد داشت.
نکاتی جهت نصب منبع آب در خانه ها و مجتمع های مسکونی
- نخست، مکان خوبی جهت مکان مناسبی جهت نصب منبع آب انتخاب کنید. پارکینگ ها، انباری و یا موتورخانه ها گزینه های خوبی جهت این کار هستند. اگر درون ساختمان مکانی برای انجام این کار ندارید می توانید از زیرپله یا پشت بام استفاده کنید.
- باید به خاطر داشته باشید مکانی که منبع آب در آن نصب می شود نباید برای رفت و آمد دیگران مزاحمت ایجاد کند و یا چیزی با آن برخورد کند. به دلیل سر و صدای زیادی که پمپ منبع میتواند داشته باشد بهتر است که منبع آب دور از تجمع قرار داده شود.
- جنس تانکر های آب از گالوانیزه و یا پروپیلن می باشند. بهتر است از تانکر های پروپیلن استفاده کنید. به دلیل آن که هم دوام بالاتری دارد و هم حمل و نقل آنها آسان تر است.
- زیر تانکر معمولاً لوله هایی قرار می گیرد و باید تانکر طوری قرار داده شود که دسترسی به این لوله ها امکان پذیر باشد. پس حتماً باید این نکته را در نظر بگیرید که تانکر باید از کف زمین فاصله داشته باشد و بدنه اش به زمین متصل نشود. برای این کار میتوانید از سنگ، تخته و یا چهارپایه های مستحکم کمک بگیرید.
لوله کشی و نحوه نصب منبع آب
اکنون که نکات مهم را بررسی کردیم و منبع مناسب را انتخاب کردیم باید با نحوه نصب آن نیز آشنا شویم. حتما به این نکته توجه کنید که نصب کردن منبع آب یک کار کاملاً تخصصی می باشد و اگر می خواهید کاری بدون اشتباه و نقصان انجام دهید، حتماً نصب آن را به یک متخصص ماهر در این زمینه بسپارید. این آموزش صرفا جهت آشنایی شما با روش انجام این کار می باشد.
- آماده کردن منبع: توجه داشته باشید که قبل از نصب منبع باید تمامی اتصالات آن بسته شده باشد. این تانکرها دارای سوراخی در بالا و سوراخی در پایین می باشند که از قسمت اتصال برنجی منبع خارج شده است. ( این اتصال در منابع گالوانیزه ، جنسش گالوانیزه می باشد و در منبع های پروپیلن جنسش از برنج است ).به کمک واشر و مهره اتصالات پایینی را ببندید.
- نصب فلوتر یا شناور: داخل منبع و در بخش بالایی، شناور و یا فلوتر مخزن آب نصب می گردد. جهت انجام این کار، مکان اتصال خروجی و ورودی را به کمک یک ماژیک علامت بگذارید. مکان اتصال ورودی باید از درب مخزن ۵ سانت پایین تر قرار گیرد. مکان اتصال خروجی هم باید از کف مخزن ۵ سانتی متر بلندتر باشد. مکانی را که علامت گذاشته اید به وسیله یک مته سوراخ کنید. به یاد داشته باشید تراشه هایی را که در اثر سوراخ کردن با مته به آب وارد شده از آن خارج کنید. حال میتوانید واشر لاستیکی را اطراف اتصالات قرار دهید و فیتینگ را درون سوراخ بگذارید. پس از آن مهره را محکم کنید. دقت کنید توپی شناور به سمت پایین باشد.
- لوله کشی و نحوه انجام آن: اگر از قبل در محل نصب شده لوله کشی انجام شده است، فقط کافی است انشعابی از لوله آب اصلی را به بخش بالایی تانکر وصل کنید. لازم است یک شیر یک طرفه و یک والو در مسیر لوله کشی ورودی به کار گرفته شود. والو موجب قطع کردن ورودی آب شده و شیر اجازه نمی دهد که آب بازگردد. یک مغزی و بوشن به قسمت ورودی تانکر متصل کنید. جهت عملکرد صحیح شیر و ممانعت از برگشت آب شیر را به وسیله بوشن و مغزی به درون تانکر متصل کنید.
آموزش روش نصب منبع آب بر روی پشت بام
نخست لازم است مکانی را بر روی پشت بام در نظر بگیرید. در نظر داشته باشید که این مکان باید دارای استحکام کافی بوده و همچنین سرپوشیده باشد تا از منبع در برابر وزش باد و باران و یا برف و یا حتی آفتاب سوزان محافظت کند و از فرسوده شدن آن جلوگیری کند. اگر نمی توانید این کار را انجام دهید و فضای سرپوشیده ای جهت نصب منبع آب تعیین کنید، می توانید از تانکر هایی با جنس پروپیلن استفاده کنید که هم مقاومت بیشتری دارند و هم حمل و نقل آن ها ساده تر می باشد. دقت کنید نقطه مورد نظری که روی پشتبام انتخاب کرده اید کمی مرتفع باشد. بعد از این که لوله ها را نصب کردید، اگر پمپ کمکی دارید آن را روی پشت بام قرار دهید تا فشار آب بیشتری تامین شود. حتماً در مسیر لوله کشی یک شیر کنترل کننده قرار دهید تا اگر یک زمان شیر یک طرفه به مشکلی برخورد، آب هدر نرود.
سخن پایانی
ایبک امداد در این مقاله شما را با نحوه نصب منبع آب هوایی و انواع منبع آشنا کرد. همانطور که قبلاً هم گفته شد بهتر است انجام نصب منبع آب را به یک متخصص که در این زمینه دارای مهارت می باشد بسپارید تا هم در مدت زمان کوتاه تر منبع را نصب کرده و هم بدون هیچ مشکل و نقصانی آن را راه اندازی کند.
نحوه نصب منبع آب هوایی
امتیاز سردبیر
مجموع امتیاز
مقاله ای برای آشنایی با نحوه نصب منبع آب هوایی