مجله لوازم خانگی

معرفی انواع گوناگون لوستر و نصب مناسب آنها

لوستر از دوست داشتنی ترین تجهیزات نور پردازی داخلی می باشد که اگر بدرستی انتخاب شود به تنهایی می‌تواند در زیبایی دکوراسیون خانه های ما نقش مؤثری داشته باشد. هنگام خرید لوستر آنقدر غرق درخشش، رنگ و لعاب آن می شویم که توجهی به سبک طراحی منزل خودمان نمی کنیم. در این مقاله از ایبک امداد قصد داریم به معرفی انواع گوناگون لوستر بر اساس جنس، مدل، سبک و روش نصب آنها بپردازیم:

لوستر چیست؟

لوستر یکی از وسایل تجهیزات در نورپردازی می باشد.

  • لوستر چندین لامپ را در خود نگه می دارد که اکثراً به شکل ثابت روی سقف یا دیوار نصب می شود. لوستر ابزار محبوب و رایج نورپردازی در داخل ساختمان بوده و پخش نور بسیار عالی دارد.
  • برخی از لوستر ها لامپ های محدودی دارند ولی برخی دیگر چند صد لامپ در آنها موجود می باشد.
  • بزرگترین لوستر در جهان از جنس کریستال ساخته شده و دارای ۷۵۰ لامپ و با وزن حدوداً چهار و نیم تن می باشد. این لوستر توسط ملکه ویکتوریا هدیه شده است به کاخ دلمه باغچه که اکنون در استانبول از آن نگهداری می شود. لوستر ها از نظر مدل، سبک، جنس بدنه و روش نصب انواع مختلفی دارند که در ادامه به آنها می پردازیم:

انواع مختلف لوستر ها از نظر جنس بدنه

لوستر ها دارای مدل های مختلفی هستند. جنس بدنه آنها از متریال های خاصی ساخته شده اند که در ادامه به آنها می پردازیم:

لوستر های برنزی

لوستر های برنزی در برابر خوردگی و رطوبت مقاومت بسیار بالایی دارند و یک گزینه بسیار عالی برای نواحی مختلف کشور مخصوصاً شهرهای شمالی ایران می باشد.

  • یکی از نقاط ضعف در لوستر های برنزی انعکاس نور کم آن است. البته با استفاده از لاله یا کلاهک می توانید درخشندگی این نوع لوستر را بیشتر کنید. در ساخت انواع لوستر برنز بیشتر از آلیاژ برنج استفاده می شود، زیرا انعطاف پذیری برنج و مقاومت آن در برابر تغییر رنگ دادن و اکسید شدن بیشتر است. این نوع لوستر به علت بالا بودن قیمت فلز برنز، جزو گران ترین لوستر ها محسوب می شوند.
  • لوسترهای برنزی به سه گروه شاخه ای، سرامیکی و آنتیک تقسیم می شوند. لوستر آنتیک از حباب ساخته می شود و جنس بدنه این لوستر از زاماک است. ولی در لوستر سرامیک در قسمت بدنه از برنز و در شاخه های آن از سرامیک استفاده می شود.
  • در لوستر شاخه ای برنزی از متریال آبکاری طلایی، آنتیک و نقره‌ای استفاده شده است. در این لوستر از لاله بجای حباب استفاده شده و قیمت آن دو برابر لوستر سرامیکی است.
  • نورپردازی لوستر برنزی برای مکان هایی که به جلال و شکوه خاصی نیاز دارند، مانند سالن های تشریفاتی، پذیرایی و غیره بسیار مناسب  است.

انواع گوناگون لوستر

لوستر های چوبی

لوسترهای چوبی به طور معمول در طراحی دکوراسیون به سبک کلاسیک و مدرن استفاده می شود، چون به راحتی با دیگر طراحی های مدرن داخلی هماهنگ می شود.

  • خاصیت رنگ پذیری در تنوع رنگ چوب باعث شده طراحی های بسیار متنوع از لوستر های چوبی تولید شود.
  • لوستر های تک شاخه ای، سه شاخه ای و دو شاخه ای چوبی مانند دیگر لوستر ها بوده و به دو صورت دیواری و سقفی طراحی شده اند.
  • از این جنس بیشتر برای روشنایی راهروها، اتاق خواب ها و آشپزخانه استفاده می شود.
پیشنهاد آی‌بک امداد :  مشکلات متداول در گوشت کوب برقی و رفع آنها
لوستر های فلزی

برای ساخت این لوسترها از آلیاژ هایی مانند برنج، آلومینیوم، آهن و غیره استفاده می شود. این نوع لوستر برای تزئینات کریستالی با روشنایی زیادی می باشد که بیشتر برای نورپردازی در فضاهایی مانند اتاق غذاخوری، اتاق نشیمن و پذیرایی مورد استفاده قرار می گیرند.

لوستر های کریستالی

لوسترهای کریستالی آویز های رشته ای و سقفی داشته و از دانه های درشت و ریز شیشه و کریستال در آنها استفاده شده است.

  • این لوستر ها از گرانترین و شکیل ترین انواع لوستر ها از نظر جنس بدنه می باشند.
  • کریستال های این لوستر با توجه به کیفیت و جنس آن نوردهی و درخشش بسیار زیاد ایجاد می کند و در ساخت آنها از موادی مانند پلاستیک، شیشه و سرب استفاده می شود که هر چه مقدار سرب در کریستال های آن زیاد تر باشد، درخشندگی بیشتری نیز خواهد داشت.
  • لوسترهای کریستالی جهت نورپردازی در فضای داخلی مانند اتاق خواب، راهرو و آشپزخانه ها استفاده می شوند و جزو لوسترهای مدرن محسوب شده است. لوسترهای کریستالی به انواع مختلفی تقسیم می شوند. مانند کلاسیک، آویز، سقفی و مدرن که هر کدام از آنها کاربری خاصی دارند.

انواع لوستر ها از نظر سبک

امروزه لوستر ها در مدل های گوناگون با سبک کلاسیک، مینیمال و مدرن طراحی و تولید می شوند. در این بخش انواع مختلف سبک های لوستر را بررسی می کنیم:

لوستر هایی به سبک مدرن

این‌ نوع لوستر ها نوع مخصوصی از آویز ها هستند که جهت نورپردازی فضا هایی با دکوراسیون مدرن و ساده مورد استفاده قرار می گیرند.

  • در این لوستر ها دقیقاً برخلاف سبک های کلاسیک از حباب ها و شاخه های مجلل استفاده نشده است. این نوع لوستر به سادگی طراحی شده اند.
  • استفاده از اشکال هندسی، صفحات نورانی و طرح های بسیار مدرن از خصوصیات لوستر های مدرن می باشد. بدلیل تنوع در طرح و امکان هماهنگ کردن آن با خانه ها و قیمت مناسب، این نوع لوستر ها طرفداران بسیار زیادی نیز دارند.
لوستر های به سبک کلاسیک

این لوستر ها با هر طراحی جور هستند.

  •  دارای بدنه استیل، برنج، چینی، شیشه و کریستال می باشند که در طرح های شاخه ای و یا صفحه ای تولید شده اند.
  • قیمت لوستر کلاسیک نسبت به دیگر لوسترهای مدرن گرانتر می باشد، چون طراحی پیچیده تر و استفاده از آلیاژ های سنگین تر در ساخت آن استفاده شده است.
  • لوستر های کلاسیک را بدون هیچگونه محدودیتی می‌توانید در محیط هایی مانند راهروها، اتاق نشیمن، اتاق غذاخوری و اتاق خواب نصب کرده و از نور زیاد و درخشش فوق العاده آن نیز لذت ببرید.
  • بعضی از افراد اعتقاد دارند لوسترهای کلاسیک فقط مخصوص خانه هایی به سبک سنتی می باشد و نمی توان از آن در خانه هایی به سبک مدرن استفاده کرد. نصب لوستر کلاسیک در دکوراسیون های کلاسیک و سنتی بسیار رایج است. ولی توجه داشته باشید به کارگیری این لوسترها در طراحی های مدرن موجب تشکیل محیطی دوست داشتنی و متفاوت خواهد شد.

لوستر هایی به سبک مینیمال

طراحی این لوستر ها از اشکال بدون تزیینات و بسیار ساده استفاده شده و ممکن است فکر کنید سادگی این مدل لوستر موجب عدم زیبایی آن شده باشد. در صورتیکه استفاده نکردن از عناصر اضافی و غیر ضروری باعث جلوه خاص و منحصر بفرد سبک لوستر مینیمال شده است. از لوستر مینیمال برای نورپردازی خانه های مدرن می توان استفاده کرد. نصب این لوستر ها در اتاق خواب، نشیمن، راهرو و آشپزخانه بسیار دلنشین و جذاب می باشد.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  توستر بهتر است یا سولاردام؟

روش نصب انواع لوستر

در این بخش از مقاله به روش های نصب لوسترهای سقفی، دیواری و آویز می پردازیم:

نصب لوستر سقفی

خانه هایی که دارای فضای بزرگی هستند ولی ارتفاع سقف آنها بسیار کم بوده، استفاده از لوستر آویز، مناسب نمی باشد. لوسترهای سقفی ارتفاع کمتری از مدل های دیگر دارند و سینی لوستر به هنگام نصب به سقف می چسبد در نتیجه سیم های لوستر قابل دیدن نیستند و همین موضوع باعث زیبایی محیط می شود.

نصب لوستر های آویز

نصب این مدل مانند لوستر سقفی می باشد. یعنی این دو مدل به سقف اتاق بسته می شوند با این فرق که لوستر آویز در اتاق هایی با  سقف بلند کاربرد دارد. چون ارتفاع سقف بیشتر بوده و همانگونه که از نام این لوستر مشخص است مخصوص آویزان کردن از سقف می باشد.

نصب لوستر های دیواری

لوستر دیواری در نورپردازی و تزئینات داخلی بر روی دیوار اتاق نصب می شود و به همین علت به  این نوع لوستر لقب دیوارکوب نیز می دهند. از این لوستر می توانید برای روشنایی در یک منطقه خاص استفاده کنید. تنوع مدل های گوناگون و طراحی لوستر دیواری موجب شده از این وسیله در نورپردازی راه پله ها، راهروها، اتاق نشیمن و پذیرایی نیز استفاده کرد. معمولاً لوسترهای دیواری را با لوستر های آویز و سقفی ست می کنند.

زیباترین لوستر های دیواری، سبک کلاسیک می باشند. لوسترهای دیواری اگر با لوسترهای کلاسیک ترکیب شوند جلوه بسیار زیبایی به محیط شما می دهند.

راهنمای خرید بهترین لوستر ها

برای انتخاب بهترین لوستر ها بهتر است به نکات زیر توجه کنید:

  1. بهتر است متناسب با متراژ و فضای منزل خود لوستری را انتخاب کنید که اندازه آن مناسب باشد.
  2. می توانید طول عرض محیط سالن را حساب کرده و بر اساس آن لوستر مناسب را انتخاب کنید.
  3. مقدار روشنایی لوستر باید بر اساس فضای شما باشد. مثلاً اتاق خواب احتیاج به نور ملایم داشته ولی پذیرایی میزان نور بیشتری لازم دارد.
  4. لوستر انتخابی شما باید با محیط مطابقت داشته باشد. مثلاً استفاده از لوستر های شاخه ای در پذیرایی مناسب است.
  5. سبک لوستر را حتماً بر اساس دکوراسیون منزل خود انتخاب کنید. برای هر سبک، لوستری مختص با آن سبک را انتخاب کنید.
  6. هنگام خرید لوستر به ارتفاع منزل خود توجه داشته باشید و لوستری متناسب با ارتفاع منزل خود انتخاب کنید.

انواع گوناگون لوستر

نتیجه گیری

در این مقاله سعی کردیم شما را با انواع مختلف لوستر ها از نظر جنس بدنه، سبک و طراحی آنها آشنا کنیم. دقت داشته باشید هنگام خرید لوستر مورد نظر به سایز و سبک طراحی آن با توجه به محل نصب، لوستر مناسب را انتخاب کنید. بهتر است هنگام نصب لوستر از برقکار متخصص کمک بگیرید، چون نصب لوستر تخصصی می باشد. شما می توانید نظرات خود را در قسمت دیدگاه ها مطرح کنید تا متخصصان ما در مجموعه ایبک امداد پاسخگوی نکته نظرات شما باشند.

معرفی انواع گوناگون لوستر و نصب مناسب آنها

امتیاز سردبیر

مجموع امتیاز

انواع لوستر ها از نظر سبک

امتیاز کاربر: اولین نفر باشید !

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا