تعمیرات سرمایش گرمایش

بررسی انواع متنوع سیستم‌ های گرمایشی در خانه

شماره تلفن نمایندگی تعمیر یخچال، تلویزیون 021

قطعاً هیچ خانه ای بدون سیستم گرمایشی قابل زندگی نخواهد بود. سیستم های گرمایشی خانگی تنوع زیادی دارند که باعث شده انتخاب بهترین سیستم گرمایشی برای شما خیلی سخت شود. به همین دلیل در این مقاله از ایبک امداد، قصد داریم به بررسی انواع مختلف سیستم های گرمایشی خانگی بپردازیم تا شما بتوانید بهترین آنها را انتخاب کنید.

انواع مختلف سیستم های گرمایشی

تجهیزات گرم کننده خانگی بسیار متنوع طراحی و تولید شده هر کدام از آنها به هدف برطرف کردن نقص نمونه قبلی تولید شده اند، تا افراد به راحتی از انواع گرمایش استفاده کنند.

رایج ترین سیستم های گرمایشی خانگی به شرح زیر می باشند:

  1. سیستم گرمایش از کف
  2. سیستم گرمایشی از سقف
  3. بخاری
  4. موتورخانه
  5. پکیج
  6. شومینه

در ادامه هر یک از این سیستم ها را مورد بررسی قرار می دهیم:

سیستم‌ های گرمایشی

بخاری یار قدیمی خانه ها در سیستم های گرمایشی

از خاطره انگیزترین لوازم های گرمایشی در خانه ها بخاری می باشد که به مرور زمان دچار تغییر و تحولاتی شده است با وجود این همه تغییرات در بخاری ها، هنوز جزو اولین انتخاب ها می باشند. در ادامه به مدل های مختلف بخاری ها می پردازیم:

بخاری های هیزمی در سیستم های گرمایشی

اولین بخاری های خانگی از نوع کنده ای بوده است. یعنی باید هیزم در داخل بخاری می ریختند و با اضافه کردن نفت هیزم ها روشن می شد و گرمای آن در تمام محیط خانه می پیچید. هنوز هم بخاری های هیزمی تولید می شوند که به علت مدل های بسیار لوکس مناسب منازل ویلایی و لاکچری می باشند. ولی تفاوت بخاری هیزمی جدید با مدل های قدیمی تر  سیستم گرمایشی در این می باشد که هیچ دودی از آنها وارد محیط خانه نمی شود. بخاری هیزمی مصرف انرژی را بسیار کاهش می دهند. هیزم مورد نیاز جهت سوخت این نوع بخاری، درون محفظه قرار خواهد گرفت. در بخاری های هیزمی جدید دوده درون محفظه ایجاد نمی شود.

بخاری های برقی در سیستم های گرمایشی

این بخاری ها با برق کار می کنند. از مزیت های آن می توان قیمت خرید مناسب و سهولت در جابجایی را نام برد. بخاری های برقی یک ایراد دارند که بسیار مهم می باشد. جهت تامین گرمایش در محیط های بزرگ مناسب نیستند. همچنین مصرف برق بسیار بالایی دارند. بخاری های برقی در دو مدل بخاری برقی تابشی و بخاری برقی فن دار طراحی و تولید شده اند.

بخاری های گازی در سیستم های گرمایشی

از متداول ترین مدل های بخاری می باشد که با ورود سیستم گاز کشی، رواج زیادی پیدا کرد. این وسیله با سوخت گاز طبیعی کارکرده و در انواع متنوع مانند بخاری های گازی زمینی بدون دودکش با دودکش و دیواری تولید شده اند.

بخاری های گازی دیواری در سیستم های گرمایشی

این بخاری گازی ها را می توان روی دیوار اتاق ها نصب کرد. فضای محدود تری نسبت به دیگر بخاری ها اشغال می کند. اما می توان گفت این بخاری ها توان گرمایشی کمی دارند و جهت گرم کردن محیط های بزرگ ساختمان اصلاً مناسب نمی باشند.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  منبع کویل دار چیست و روش کار کردن آن چگونه است؟
بخاری های گازی زمینی در سیستم های گرمایشی

این مدل بخاری ها را در بیشتر خانه های بزرگ با متراژ بالا می توان استفاده کرد. این نوع بخاری در مقایسه با بخاری دیواری بسیار راحت تر نصب می شود. بخاری گازی زمینی دارای سیستم دودکش می باشد که گازهای سمی حاصل از سوخت را به بیرون از محیط ساختمان می فرستد.

بخاری های گازی بدون دودکش در سیستم های گرمایشی

از بخاری های بدون دودکش خیلی کم در خانه ها استفاده می شود. زیرا نصب این وسیله حتماً باید در فضایی که هوای تازه در گردش است، انجام شود تا اکسیژن مورد نیاز سوخت بخوبی تأمین شود. اگر بخاری اکسیژن لازم را از طریق هوای اتاق به دست نیاورد، موجب گاز گرفتگی و مسمومیت افراد خانه می شود.

مزیت بخاری های هیزمی، برقی و گازی در سیستم های گرمایشی

این بخاری ها دارای مزیت های زیادی می باشند که در ادامه به بررسی آنها می پردازیم:

  1. بازدهی حرارت این نوع بخاری ها بالا می باشد به خصوص بخاری گازی یک اتاق حدوداً ۸۰ متری را بخوبی گرم می کند.
  2. سوخت بخاری های گازی و هیزمی مقرون به صرفه می باشد.
  3. بخاری گازی برقی و هیزمی را به راحتی می توانید نصب و راه اندازی کنید و برای این کار نیاز به متخصص ندارید.
  4. در خانه های که سیستم گاز کشی و حتی برق ندارند، از بخاری هیزمی می توان بخوبی استفاده کرد و انتخاب مناسبی می باشند.
  5. بخاری های هیزمی طراحی داخلی محیط خانه را دلنشین و زیبا می کند.
معایب بخاری های برقی، گازی و هیزمی در سیستم های گرمایشی

این مدل بخاری ها دارای معایبی می باشند.که در ادامه آنها را با شما بررسی می کنیم:

  • مهمترین ایراد بخاری ها گازی این است که وجود کوچکترین نشتی در شلنگ های گاز یا دودکش بخاری خطر مرگ برای افراد به همراه دارد.
  • با وجود بخاری برقی بطور قطع، دچار گاز گرفتگی نخواهید شد ولی باز هم در محیط هایی که مرطوب هستند، نمی توان از بخاری برقی استفاده کرد. زیرا آب و برق رابطه خوبی با یکدیگر ندارد.
  • مصرف انرژی بخاری برقی بسیار بالا بوده و اصلاً اقتصادی نیست.
  • جهت استفاده از بخاری هیزمی باید فضایی را جهت نگهداری هیزم آن در نظر بگیرید.
  • گرمای بخاری برقی و هیزمی جهت تاًمین گرمایش یک اتاق کوچک بسیار مناسب است. ولی نمی توان گرمایش منزل را با یک بخاری هیزمی و یک بخاری برقی تأمین کرد.
  • بعضی از خانه های که تازه ساخته شده اند برای قرار دادن لوله بخاری مکانی را در نظر نگرفته اند و به همین علت در زمان نصب بخاری های هیزمی گازی با مشکل روبرو می شوند.

سیستم های گرمایشی مرکزی یا موتورخانه

موتورخانه سیستم تشکیل دهنده تجهیزات الکتریکی و مکانیکی می باشد که علاوه بر تأمین گرمایش ساختمان، آب گرم مورد نیاز ساکنین را نیز تهیه می کند. همچنین موتورخانه می تواند سیستم سرمایشی ساختمان را نیز فراهم کند.

موتورخانه به این صورت کار می کند، آب سردی که وارد دیگ شوفاژ خانه شده توسط شعله مشعل گرم می شود و به داخل کلکتور متصل به دیگ می رود. پمپ سیرکولاتور آبگرم را به منبع فرستاده جهت مصرف سیستم شیرآلات وسایل گرمایشی داخل خانه به کویل ها، هواساز ها و رادیاتور ها فرستاده می شود. تجهیزات زیادی در موتورخانه وجود دارد.

مزیت های موتورخانه ها در سیستم های گرمایشی

موتورخانه دارای مزیت های بسیار زیادی می باشد که در ادامه به آنها می پردازیم:

  • هزینه راه اندازی یک موتورخانه جهت مجتمع مسکونی خیلی مقرون به صرفه تر از نصب پکیج جداگانه برای هر واحد مسکونی می باشد.
  • هزینه تعمیر موتورخانه کمتر از پکیج است.
  • دسترسی آبگرم سیستم گرمایشی در شوفاژ خانه ها به صورت فوری و دائمی است.
  • موتورخانه در فضای خارج از محیط خانه تعبیه می‌شود به همین علت ساکنین ساختمان دارای امنیت می باشند.
  • مشعل شوفاژ خانه جهت سوخت از اکسیژن موجود در خانه استفاده نکرده و در نتیجه افراد خانه دچار بی اکسیژنی نمی شوند.
  • در مقایسه با انواع سیستم های سرمایشی و گرمایشی ساختمان راندمان موتور خانه بسیار بالاتر می باشد.
  • اگر از موتورخانه ها به درستی نگهداری کنید، تجهیزات آن حداقل ۳۰ تا ۴۰ سال عمر می کنند.
پیشنهاد آی‌بک امداد :  تست کمپرسور کولر گازی | علت تست کمپرسور کولر گازی
معایب موتورخانه ها در سیستم های گرمایشی

موتورخانه ها با تمام مزیت هایی که دارند، دارای معایبی نیز می باشند. که این معایب به شرح زیر می باشند:

  • با اینکه شوفاژ خانه فضایی در داخل خانه اشغال نمی کند ولی به هر حال نیاز به مکانی بزرگ جهت احداث و استفاده از سیستم های تجهیزات موتورخانه دارد.
  • طراحی نصب و راه اندازی موتورخانه نیازمند تخصص می باشد و فقط باید یک تکنسین با تجربه آنرا انجام دهد.
  • چنانچه از موتورخانه بخوبی نگهداری نشود، مشکلات بسیار زیادی برای تجهیزات آن مانند مشعل، دیگ و فن ایجاد می شود، که اکثراً با هزینه‌های بالایی باید تعمیر یا تعویض شوند.
  • در موتورخانه ها احتراق ناقص می تواند سهم بسیار زیادی در افزایش گازهای گلخانه ای و آلودگی هوا داشته باشد.
  • ساکنین ساختمان ممکن است در رابطه با شارژ موتورخانه اختلاف نظراتی با یکدیگر پیدا کنند. چون شارژ موتور خانه جزو مشاعات ساختمان است که همه ساکنین باید سهم خود را پرداخت کنند.
  • موتورخانه یک سیستم مرکزی است که کنترل بار حرارتی آن ساده نیست و حتماً باید از تجهیزات کنترلی جهت این منظور استفاده شود تا انرژی آن به هدر نرود.
  • موتورخانه باید توسط فردی راه اندازی شود که تخصص این کار را دارد. همچنین باید بصورت دوره ای بررسی و سرویس شود.

پکیج یک نوع شوفاژ خانه کوچک سیستم های گرمایشی

اکثر مردم پکیج را به عنوان یک شوفاژ خانه کوچک خانگی می شناسند. چون عملکرد پکیج دقیقاً مثل یک موتورخانه کوچک خانگی است. پکیج دارای تجهیزات مختلفی مانند سنسورها، الکترونیکی و مکانیکی می باشد. پکیج از طرفی مانند آبگرمکن فوری، آب گرم مصرفی واحد را تأمین می کند از طرف دیگر می تواند سیستم گرمایش ساختمان را به وسیله رادیاتور ها و یا گرمایش از کف بخوبی گرم کند. اجزای مختلف تشکیل دهنده پکیج مانند پرشر سوئیچ آب، لوله های رابط، ترمیستور، سنسور دود، دودکش، منبع انبساط، سیرکولاتور و مبدل حرارتی می باشند.

عملکرد هر یک از آنها به واسطه مغز دستگاه یعنی برد الکترونیکی پکیج مدیریت و کنترل می شود.

سیستم‌ های گرمایشی

جمع بندی

با توجه به توضیحات داده شده می توان نتیجه گیری کرد بخاری گازی و لوازم گرمایشی برقی رو به انقراض می باشند. شومینه هم حرارت زیادی ندارد که بتواند کل ساختمان را بخوبی گرم کند. بهترین گزینه های باقی مانده بین موتورخانه، پکیج و سیستم گرمایش از کف می باشد. انتخاب سیستم های گرمایشی به شرایط ساختمان شما بستگی دارد. در این مقاله از ایبک امداد به بررسی بهترین تأسیسات گرمایشی پرداختیم. شما می توانید سوالات خود را با قسمت دیدگاه ها مطرح کنید تا کارشناسان ما در مجموعه ایبک امداد پاسخگوی شما باشند.

تعمیر یخچال شبانه روزی

31

بررسی انواع متنوع سیستم‌ های گرمایشی در خانه

امتیاز سردبیر

مجموع امتیاز

مزیت های موتورخانه ها در سیستم های گرمایشی

امتیاز کاربر: اولین نفر باشید !

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا