تعمیرات سرمایش گرمایش

دلایل خاموش شدن بخاری گازی | اجزای بخاری گازی

اگر می‌خواهید بدانید که چرا به طور ناگهانی بخاری گازی در خانه شما خاموش می‌شود، باید در مرحله اول شمعک و ترموکوبل بخاری را بررسی کنید. دقت کنید که عیب‌یابی و بررسی بخاری گازی نیاز به دانش و مهارت دارد. اگر شما در زمینه تعمیرات بخاری گازی، اطلاعات لازم را ندارید توصیه می‌کنیم برای اینکه از خطرات احتمالی پیشگیری کرده باشید، حتماً به تعمیرکار ماهر و مجرب مراجعه کنید.

چرا بخاری گازی ناگهان خاموش می‌شود؟

یکی از مشکلات رایج در بخاری‌های گازی این است که ناگهان و بدون دلیل بخاری گازی خاموش می‌شود. معمولاً باید دلیل این مشکل را در خرابی قطعات داخلی بخاری خودتان جستجو کنید. معمولاً می توانید با نزدیک کردن شعله و ترموکوبل به یکدیگر و همچنین تمیز کردن لوله شمعک، مشکل رفع کنید . دلایلی که باعث می شود بخاری گازی ناگهان خاموش بشود عبارتند از:

  • ترموکوپل از شعله دور است.
  • دوده در قسمت ترموکوپل جمع شده و دما کاهش پیدا کرده است.
  • فندک جرقه خراب شده باشد.
  • لوله شمعک مسدود شده است.
  • جریان تند هوا وجود دارد.
  • دودکش بخاری به صورت نادرست متصل شده است.

۱- ترموکوپل از شعله دور است

یک ویژگی ایمنی که در بخاری گازی قرار داده شده، قطع شدن گاز به طور اتومات است. اگر ترموکوپل به دلیل فاصله زیاد از شعله، گاز را از دست بدهد، T بخاری به شکل خودکار باعث قطع شدن جریان گاز خواهد شد. در صورتی که ترموکوپل از شعله بیشتر از حد معمول دور شود، باعث ایجاد جریان میدان الکترومغناطیسی می‌شود و در قسمت دیگر ترموکوپل هم، فنری آزاد می‌شود . فنر به شکل خودکار باعث می‌شود مسیر عبور گاز به مشعل و شمعک بسته شود. این مسدود شدن مسیر گاز باعث خواهد شد بخاری گازی شما خاموش شود. راه حل این مشکل کار ساده‌ای است. اگر ترموکوپل از شعله دور شده است باید کمی آن را به شعله شمعک نزدیک کنید. گاهی لازم است که بدنه بخاری خود را هم باز کنید. در صورتی که متوجه شدید این کار برای شما راحت نیست و مهارتی در این زمینه ندارید، بهتر است حتماً به یک متخصص مراجعه کنید.

خاموش شدن بخاری گازی

۲- کاهش دما و جمع شدن دوده در ترموکوپل

اگر در هنگام عیب یابی متوجه شدید که گاز جریان دارد ولی با این حال باز هم بخاری خاموش می‌شود، احتمال دارد مشکل اصلی تجمع دوده و یا زنگ زدگی روی ترموکوپل بوده باشد. این زنگ زدگی و یا تجمع دوده باعث خواهد شد ترموکوبل به شعله حساس نبوده و بخاری گازی خاموش شود. دقت داشته باشید که خاموش شدن ناگهانی بخاری‌های گازی ممکن است خطرناک بوده و باعث مسمومیت و یا انفجار شود پس حتماً برای بررسی کردن دلیل خاموش شدن ناگهانی بخاری گازی، ترموکوپل را بررسی کنید و به وسیله پارچه و یا سمباده ریز آن را تمیز کنید.

۳- خراب شدن فندک جرقه زن

فندک جرقه زن در بخاری‌های گازی برای روشن شدن شعله، گرمای لازم را تولید می‌کند. اگر شما متوجه شدید که دلیل خاموشی بخاری گازیتان خرابی فندک است، باید جریان گاز را در داخل بخاری خود بررسی کنید. خراب شدن جرقه زن فندک می‌تواند به تنظیمات آن ربط داشته باشد. برای اینکه این خرابی را تعمیر کنید باید پیچ‌های حداکثر و حداقل فندک را تنظیم کرده و آن را محکم کنید. اگر بعد از انجام این کار باز هم بخاری خاموش شد، باید حتماً به تعمیرکار مراجعه کنید.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  صفر تا صد نصب چیلر و انواع آن

۴- لوله شمعک مسدود شده است.

اگر لوله پیلوت مسدود شده باشد می‌تواند یکی از دلایل مهم خاموشی بخاری گازی باشد. در صورتی که جریان گاز به اندازه کافی در شمعک جهت تغذیه کردن مشعل وجود نداشته باشد، باعث می‌شود ترموکوپل هم دمای خود را حفظ نکند. در این صورت برای اینکه مشکل را برطرف کنید باید لوله شمعک را کاملاً تمیز کنید. اگر شمعک درست کار کند، شعله بخاری شما باید آبی بسوزد. اگر متوجه شدید که شمعک بخاری شعله نارنجی یا زرد دارد و یا اینکه سوسو می‌زند، معلوم است که شعله شمعک باید تمیز شود. برای اینکه تجمع زباله و یا ذرات کربن را از لوله شمعک تمیز کنید، می‌توانید از سوزن کمک بگیرید در هنگام تمیز کردن شمعک، حتماً باید جریان گاز را قطع کرده باشید زیرا یک جرقه کوچک باعث خطرات زیادی مانند انفجار خواهد شد و ممکن است به شما آسیب‌های مالی و جسمی برساند و یا گاهی موجب مرگ شود.

۵- جریان تند هوا

اگر هوا در اطراف بخاری جریان تندی داشته باشد، می‌تواند در روی شعله بخاری اثر بگذارد و باعث خاموشی ناگهانی شعله بخاری شود. این مشکل برای تمام برندهای بخاری گازی ممکن است ایجاد شود . برای اینکه از خاموشی ناگهانی بخاری گازی جلوگیری کنید، بهتر است آن را در مکان مناسبی قرار بدهید.

۶- اتصال غلط دودکش بخاری

یکی دیگر از دلایل مهمی که باعث می‌شود بخاری گازی شما ناگهان خاموش شود وجود مشکل در لوله دودکش و اتصالات آن است. اگر به دلیل وجود اشیاء خارجی و یا جمع شدن گرد و خاک در لوله، جریان گاز به بخاری نرسد، باعث می‌شود بخاری خاموش شود و در صورتی هم که دودکش مسدود شده باشد باعث خاموشی بخاری گازی خواهد شد. وجود نشتی هم در اتصالات بخاری می تواند بسیار خطرناک باشد، پس اگر به وجود نشتی مشکوک شدید حتماً باید بخاری را تعمیر کنید.

۷- کثیف شدن شیر کنترل در بخاری گازی

یکی دیگر دلایل خاموش شدن بخاری گازی کثیف شدن بیش از اندازه شیر کنترل بخاری است. برای اینکه مشکل را برطرف کنید ابتدا پوششی را که در روی شیر کنترل قرار دارد، بردارید و فیلتر کثیف آن را عوض کرده و فیلتر جدید جای آن بگذارید.

۸- خرابی بوبین

دلیل دیگری که می‌تواند باعث خاموش شدن بخاری گازی شما شود، خرابی بوبین بخاری است، اگر شما ترموکوپل را بررسی کردید و متوجه شدید که ترموکوپل مشکلی نداشته و سالم است، حالا باید سراغ بوبین و یا همان شیر مغناطیسی بروید، اگر شیر مغناطیسی خراب بود باید به وسیله فرد متخصص بررسی شود.

۹- محفظه احتراق را بررسی کنید.

اگر مواردی را که برایتان بیان کردیم بررسی کردید ولی هنوز دلیل خاموش شدن بخاری گازی خود را پیدا نکرده‌اید، باید به سراغ محفظه احتراق بخاری بروید. ممکن است کوره محفظه احتراق به درستی جوش نخورده و یا اینکه دچار پوسیدگی شده باشد و این باعث می‌شود گاز به بیرون نشت کند.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  سیستم گرمایش از کف چیست ؟ بهترین لوله برای گرمایش از کف

۱۰- تنظیمات ترموستات را بررسی کنید.

گاهی ممکن است مشکل خاموش شدن ناگهانی در بخاری گازی به دلیل تنظیم نبودن ترموستات باشد. ترموستات وظیفه دارد وقتی دمای هوا به اندازه لازم می رسد، بخاری را خاموش کند. پس باید تنظیمات بخاری را دوباره چک کنید. نکته دیگری که باید به آن توجه داشته باشید این است که ترموستات در بخاری گازی نباید در مقابل نور مستقیم خورشید قرار داشته باشد. اگر ترموستات کثیف بوده و گرد و غبار روی آن را گرفته باشد، می تواند باعث خاموش شدن بخاری گازی شود، پس باید به وسیله برس و یا پارچه آن را تمیز کنید.

آشنایی با اجزای مهم بخاری گازی

بخاری‌های گازی صرف نظر از نوع و مدلی که دارند، دارای تجهیزات و اجزای مختلفی هستند که عبارتند از:

  • بدنه اصلی بخاری گازی
  • محفظه احتراق
  • مشعل شمعک
  • ترموکوپل
  • فندک
  • شیر کنترل
  • شیشه در روی بخاری
  • شلنگ گاز
  • دودکش

۱- بدنه اصلی بخاری گازی: همانطور که می‌دانید بدنه اصلی بخاری گازی، جنسی از فولاد دارد . برای پوشش این بدنه از رنگ نسوز استفاده کرده‌اند

۲- محفظه احتراق داخلی: محفظه احتراق داخلی مکانی است که احتراق در آن قسمت انجام می‌گیرد. جنس این قطعه هم از فولاد مقاوم و ضد زنگ است.

۳- مشعل بخاری: مشعل بخاری وظیفه دارد شعله را تولید کند و جنس آن هم از فولاد ضد زنگ می‌باشد.

۴- شمعک بخاری: پیلوت یا شمعک یکی از قسمت‌های بسیار مهم در بخاری گازی است . این قطعه کلاهکی دارد که به پخش شعله در قسمت های مختلف کمک می‌کند.

۵- ترموکوپل: ترموکوپل در اصل نوعی سنسور می‌باشد که وظیفه آن در بخاری این است که در زمان لزوم جریان گاز را قطع کند. اگر ترموکوپل خراب شود باعث می‌شود بخاری گازی شما خاموش شده و روشن نشود.

۶- فندک و یا جرقه زن: کار اصلی جرقه زن و یا فندک این است که شعله را در بخاری گازی روشن کند.

۷- شیر کنترل: شیر کنترل نقش مهمی در بخاری دارد و آن این است که شمعک را روشن نگه دارد . این قطعه جریان گاز را برای احتراق کنترل می‌کند.

۸- شیشه روی بخاری:  شیشه‌های روی بخاری از جنس سکوریت می‌باشد که در مقابل گرما و احتراق مقاومت زیادی دارند. یکی از وظایف مهم این شیشه‌ها در روی بخاری، تنظیم حرارت و همچنین تشخیص عملکرد صحیح شعله است.

۹- شلنگ گاز بخاری:  این شلنگ اهمیت بسیار زیادی داشته و نشتی در آن می تواند خطرات زیادی داشته باشد به همین دلیل حتماً باید قبل از روشن کردن بخاری شلنگ آن را بررسی کنید.

۱۰- دودکش: نصب اصولی و درست دودکش از خطرات بسیاری جلوگیری می‌کند و باعث می‌شود دود به طرف داخل برنگردد.

خاموش شدن بخاری گازی

سخن پایانی

اگر بخاری گازی شما به طور مداوم خاموش شود ، مطمئناً باعث نگرانی زیادی خواهد شد و به طور مداوم باید آن را روشن کنید. در صورتی که با این مشکل روبرو شدید حتماً سریعاً آن را عیب یابی کنید زیرا گاهی ممکن است مشکل جدی بوده و نیاز به مراجعه به تعمیرکار داشته باشید. دقت کنید که تمیز نگه داشتن قطعات و اجزای بخاری و همچنین عوض کردن قطعات خراب، می‌تواند مشکل را برطرف کند. پس باید ابتدا به طور دقیق موارد گفته شده را بررسی کنید.

دلایل خاموش شدن بخاری گازی

امتیاز سردبیر

مجموع امتیاز

اجزای بخاری گازی

امتیاز کاربر: اولین نفر باشید !

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا