خدمات ساختمان

کاربرد چسب ماستیک در صنعت ساختمان سازی | انواع چسب ماستیک

کاربرد چسب ماستیک به عنوان یک چسب قوی و مقاوم در برابر حرارت و رطوبت در برخی از صنایع مانند نجاری، سفالگری، رنگ سازی و تولید کاغذ استفاده می شود. همچنین ماستیک به عنوان یک حلال طبیعی برای حل کردن رزین ها، رنگ ها و چربی ها استفاده می شود.

کاربرد چسب ماستیک

چسب ماستیک یک نوع چسب قوی و مقاوم است که از صمغ طبیعی ماستیک تهیه می شود. این چسب دارای خواص ضد باکتری، ضد قارچ، ضد التهاب و ضد اکسیدان است و برای چسباندن و اتصال انواع مواد و سطوح مختلف استفاده می گردد.

برخی از کاربردهای چسب ماستیک عبارتند از:

  • چسباندن چوب، فلز، شیشه، سرامیک، پلاستیک و سنگ
  • چسباندن کاغذ دیواری، پارکت، لمینت، کفپوش و موکت
  • چسباندن تیرهای چوبی، لوله های فلزی، قطعات الکترونیک و لوله های پلاستیک
  • چسباندن تابلوهای تبلیغاتی، بنرهای پارچه ای، پرده های پلاستیکی و دکوراسیون های داخلی

انواع چسب ماستیک

چسب ماستیک در انواع مختلفی وجود دارد که هر یک کاربردهای خاص خود را دارند. بنابراین می توان گفت کاربرد چسب ماستیک باعث تقسیم بندی آن به انواع مختلفی می شود که عبارتند از:

ماستیک پلی یورتان

ماستیک پلی یورتان یک نوع چسب پلیمری است که از واکنش شیمیایی بین ایزوسیانات و پلیول تشکیل می شود. این چسب دارای خواص الاستیک، مقاوم و چسبندگی بالا است و برای چسباندن و اتصال انواع مواد و سطوح مختلف استفاده می شود.

مزایای ماستیک پلی یورتان

ماستیک پلی یورتان دارای خواص الاستیک، مقاوم و چسبندگی بالا است و برای چسباندن و اتصال انواع مواد و سطوح مختلف استفاده می شود. برخی از مزایای ماستیک پلی یورتان عبارتند از:

قابل انعطاف بودن

ماستیک پلی یورتان توانایی انعطاف پذیری بالایی دارد و با حرکات و تغییرات سطح های چسبیده همراه می شود. این باعث می شود که چسب در برابر فشار، کشش، خمش و تغییر دما شکسته نشود.

مقاوم بودن

ماستیک پلی یورتان دارای استحکام بالایی است و در برابر رطوبت، آب، روغن، حلال، اسید و باز مقاوم است. این باعث می شود که چسب در شرایط سخت و نامساعد نفوذ نکند و خورده نشود.

چسبندگی بالا

ماستیک پلی یورتان توانایی چسبندگی بالایی به انواع سطوح دارد و نیاز به آماده سازی کمتر دارد. این باعث می شود که چسب به راحتی به فلز، شیشه، سرامیک، سنگ، بتن و چوب بچسبد و جدا نشود.

ماستیک پلی سولفاید

ماستیک پلی سولفاید یک نوع چسب دو جزئی است که از واکنش شیمیایی بین یک پلیمر و یک سخت کننده تشکیل می شود. این چسب دارای خواص ضد آب، ضد خوردگی، ضد حرارت و ضد شوک است و برای چسباندن و اتصال انواع مواد و سطوح مختلف استفاده می شود.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  انواع مختلف شیرآلات گاز | کاربرد هر کدام

مزایای ماستیک پلی سولفاید

برخی از مزایای ماستیک پلی سولفاید عبارتند از:

قابل انعطاف بودن

ماستیک پلی سولفاید بسیار انعطاف پذیر است و امکان همراه شدن با حرکات و تغییرات سطوح چسبیده را دارد. این ویژگی انعطاف پذیر بودن موجب می شود که چسب در برابر  فشارهای خارجی آسیب نبیند.

مقاومت زیاد

ماستیک پلی سولفاید بشدت مقاوم است و به راحتی در برابر رطوبت، آب، روغن، حلال، اسید و باز شکننده نمی شود. این مسئله باعث می شود که در شرایط سخت و نامساعد چسب دچار خوردگی نشود.

چسبندگی بالا

ماستیک پلی سولفاید توانایی چسبندگی بالایی به انواع سطوح دارد و نیاز به آماده سازی کمتر دارد. این باعث می شود که چسب به راحتی به فلز، شیشه، سرامیک، سنگ، بتن و چوب بچسبد و جدا نشود.

چسب ماستیک چیست

ماستیک سیلیکونی

ماستیک سیلیکونی یک نوع چسب پلیمری است که از واکنش شیمیایی بین یک پلیمر و یک سخت کننده تشکیل می شود. این چسب دارای خواص ضد آب، ضد خوردگی، ضد حرارت و ضد شوک است و برای چسباندن و اتصال انواع مواد و سطوح مختلف استفاده می شود.

ماستیک قیری

ماستیک قیری یک نوع چسب قیری است که از ترکیب قیر، روغن، رزین و پرکننده های معدنی تشکیل می شود. این چسب دارای خواص ضد آب، ضد خوردگی، ضد حرارت و ضد شوک است و برای چسباندن و اتصال انواع مواد و سطوح مختلف استفاده می شود.

ماستیک قیری سرد اجرا

ماستیک قیری سرد اجرا یک نوع چسب قیری است که بدون نیاز به گرم کردن قابل استفاده است. این چسب دارای خواص ضد آب، ضد خوردگی، ضد حرارت و ضد شوک است و برای چسباندن و اتصال انواع مواد و سطوح مختلف استفاده می شود.

برخی از مزایای ماستیک قیری سرد اجرا عبارتند از:

سادگی

ماستیک قیری سرد اجرا راحت و آسان به کار می رود و نیاز به تجهیزات خاص یا پیش آماده سازی ندارد. این باعث می شود که زمان و هزینه کار کم شود.

پایداری

ماستیک قیری سرد اجرا دارای عمر طولانی است و در برابر شرایط جوی مختلف مقاوم است. این باعث می شود که چسب تغییر رنگ، خشک شدن یا ترکیدگی نکند.

قابل تعمیر بودن

ماستیک قیری سرد اجرا در صورت نقص یا خطا قابل تعمیر است و با حذف و جایگزین کردن قسمت خراب، مشکل رفع می شود. این باعث می شود که چسب دائم نباشد و قابل تغییر باشد.

ماستیک قیری گرم اجرا

ماستیک قیری گرم اجرا یک نوع چسب قیری است که برای استفاده باید گرم شود. این چسب دارای خواص ضد آب، ضد خوردگی، ضد حرارت و ضد شوک است و برای چسباندن و اتصال انواع مواد و سطوح مختلف استفاده می شود.

برخی از عوارض و محدودیتهای ماستیک قیری گرم اجرا عبارتند از:

پیشنهاد آی‌بک امداد :  آشنایی با تأسیسات ساختمان | اهمیت رسیدگی به تأسیسات خانه
پختگی

ماستیک قیری گرم اجرا باید در دمایی حدود ۱۵۰ درجه سانتیگراد تا ۲۰۰ درجه سانتیگراد گرم شود تا به حالت جامد یا نیمه جامد برگردد. این باعث می شود که چسب دائم باشد و قابل تغییر نباشد.

سوختگی

ماستیک قیری گرم اجرا ممکن است باعث سوختگی پوست، چشم و دستگاه تنفسی شود. این باعث می شود که از احتیاطات لازم هنگام کار با چسب استفاده شود.

آلودگی

ماستیک قیری گرم اجرا ممکن است باعث آلودگی محیط زیست شود. این باعث می شود که از روش های مناسب برای دفع یا بازیافت چسب استفاده شود.

ماستیک اپوکسی

ماستیک اپوکسی یک نوع چسب دو جزئی است که از واکنش شیمیایی بین یک رزین و یک سخت کننده تشکیل می شود. این چسب دارای خواص الاستیک، مقاوم و چسبندگی بالا است و برای چسباندن و اتصال انواع مواد و سطوح مختلف استفاده می شود.

برخی از مزایای ماستیک اپوکسی عبارتند از:

قابل انعطاف بودن

ماستیک اپوکسی توانایی انعطاف پذیری بالایی دارد و با حرکات و تغییرات سطح های چسبیده همراه می شود. این باعث می شود که چسب در برابر فشار، کشش، خمش و تغییر دما شکسته نشود.

مقاوم بودن

ماستیک اپوکسی دارای استحکام بالایی است و در برابر رطوبت، آب، روغن، حلال، اسید و باز مقاوم است. این باعث می شود که چسب در شرایط سخت و نامساعد نفوذ نکند و خورده نشود.

چسبندگی بالا

ماستیک اپوکسی توانایی چسبندگی بالایی به انواع سطوح دارد و نیاز به آماده سازی کمتر دارد. این باعث می شود که چسب به راحتی به فلز، شیشه، سرامیک، سنگ، بتن و چوب بچسبد و جدا نشود.

برخی از عوارض و محدودیت های ماستیک اپوکسی عبارتند از:

حساسیت

ماستیک اپوکسی ممکن است باعث حساسیت یا واکنش آلرژیک در پوست، چشم یا دستگاه تنفسی شود. این مسئله باعث می شود که از احتیاطات لازم هنگام کار با چسب استفاده شود.

سخت شدن

ماستیک اپوکسی باید در دمائی حدود ۲۰ درجه سانتیگراد تا ۳۰ درجه سانتیگراد سخت شود تا به حالت جامد یا نیمه جامد برگردد. این باعث می شود که چسب دائم باشد و قابل تغییر نباشد.

آلودگی

ماستیک اپوکسی ممکن است باعث آلودگی محیط زیست شود. این مسئله باعث می شود که از روش های مناسب برای دفع یا بازیافت چسب استفاده شود.

کاربرد چسب ماستیک

جمع بندی

در این مطلب همه تلاش ما بر این بوده که چسب ماستیک و کاربرد آن را به زبانی ساده و روان بیان کنیم. این چسب برای ساختمان سازی و صنعت ساختمان بسیار کاربردی است. چنانچه قصد دارید ساختمانی استاندارد با رعایت کلیه موارد ایمنی داشته باشید، می توانید از ایبک امداد کمک بخواهید. این مجموعه با داشتن بهترین مهندسان و متخصصان می تواند بهترین ساختمان را با بهترین امکانات در اختیار شما قرار دهید.

چسب ماستیک

امتیاز سردبیر

مجموع امتیاز

کاربرد چسب ماستیک

امتیاز کاربر: اولین نفر باشید !

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا