خدمات ساختمان

بتن پیش ساخته چیست | انواع متریال پیش ساخته بتنی

شماره تلفن نمایندگی تعمیرت یخچال، تلویزیون 021

بتن پیش ساخته یک نوع بتن است که قبل از استفاده در محل کار، در کارخانه یا کارگاه تولید می شود. این سازه کاربرد فراوانی دارد. همچنین دارای مزایا و معایبی است که در این مطلب به آنها اشاره می کنیم.

مزایای بتن پیش ساخته

از جمله مزایای بتن پیش ساخته می توان به موارد زیر اشاره کرد:

کیفیت بالاتر

بتن پیش ساخته با رعایت استانداردهای فنی و کنترل کیفیت دقیق تولید می شود. این سازه دارای مقاومت، استحکام، دوام و ظاهر بهتری نسبت به بتن ریزی در محل است.

سرعت بالاتر

بتن پیش ساخته باعث کاهش زمان اجرا، نصب و تحویل پروژه می شود. بنابراین نیاز به قالب بندی، داربست و زمان برای خشک شدن نخواهد داشت.

هزینه پایینتر

بتن پیش ساخته باعث کاهش هزینه های نیروی انسانی، مصالح، حمل و نقل، ابزار و تجهیزات مورد نیاز در محل کار می شود. بتن پیش ساخته همچنین باعث کاهش هدر رفت و ضایعات مصالح میشود.

امنیت بالاتر

بتن پیش ساخته باعث کاهش خطرات و حوادث ناشی از عملیات جراحی در محل كار می شود. همچنین موجب كاهش آلودگی صوتی، گرد و غبار و زباله در محيط كار می گردد.

معایب بتن پیش ساخته

در کنار مزایایی که برای بتن پیش ساخته بیان کردیم، معایبی نیز دارد که دانستن آن خالی از لطف نیست. از جمله معایب بتن پیش ساخته عبارتند از:

  • بتن پيش ساخته نياز به طراحي دقيق و حساب شده دارد. بتن پيش ساخته بايد با توجه به شكل، ابعاد، وزن، تحمل بار و روش نصب قطعات طراحی شود. برای این منظور، نياز به استفاده از نرم افزارهای تخصصی و كاربردی است.
  • این سازه نياز به حمل و نقل از كارخانه يا كارگاه تولید به محل كار دارد. این عمل باعث افزایش هزینه، زمان و خطرات حمل و نقل می شود. همچنین لازم است که قطعات بتن پیش ساخته با دقت و احتیاط حمل و نقل شوند تا از صدمات جدّى جلوگیرى شود.
  • بتن پيش ساخته دارای انعطاف پذیری كم است. بدين معنى كه در صورت نياز به تغیرات در طرح يا اجرا، امكان انجام آن كمتر است. این سازه همچنین دارای محدوديت هایی در شكل دهی و طراحی قطعات است.
حتما بخوانید:   اجرت و قیمت نقاشی ساختمان و آپارتمان در تهران

انواع متریال پیش ساخته بتنی

متریال پیش ساخته بتنی دارای انواع مختلفی است که عبارتند از:

بتن که یکی از پرمصرفترین مواد در بین مصالح ساختمانی است و با ترکیب سیمان، آب، شن و ماسه تولید می شود. بتن را می توان به شکلهای مختلف ریخته و قالب گیری کرد و با استفاده از آرماتورهای فولادی تقویت کرد. بتن دارای مقاومت فشاری بالا ولی مقاومت کششی پایین است.

گچ که یک نوع سنگ آهک است و با حرارت دادن به آن، آب کریستالین آن جدا شده و گچ خام تولید می شود. گچ خام را با آب ترکیب کرده و به صورت پودر یا صفحه درآورده و برای پوشش دادن به دیوارها، سقف ها و کف های ساختمان ها استفاده می کنند. گچ دارای خواص عایق حرارتی، عایق صوتی و ضد حریق است.

پلی یورتان که یک نوع پلاستیک است و با ترکیب دو نوع ماده شیمیایی به نام ایزوسیانات و پلی الکل تولید می شود. پلی یورتان را می توان به صورت جامد یا کف دار درآورده و برای عایق کاری، روکش کاری، تزئینات داخلی و خارجی و ساخت قطعات سبک استفاده کرد. پلی یورتان دارای خواص عایق حرارتی، عایق رطوبت، مقاوم در برابر خوردگی و سایش است.

کورین که یک نوع سنگ مصنوعی است و با ترکیب الومینای هیدروکسید، اکرولین و پودر های رنگ دهنده تولید میشود. کورین را معمولاً برای ساخت صفحات کابینت، کابین دوش، شیرآلات و لوستر استفاده میکنند. کورین دارای خواص ضد باکتری، ضد لک، قابل شستشو، قابل فرم دادن با حرارت و قابل جوش دادن با هم است.

فایبرگلاس که یک نوع الیاف شیشه ای است و با ترکیب الیاف شيشه ای با رزين های پلی استروی يا اپوكسی تولید می شود. فایبرگلاس را می توان به صورت صفحات يا قطعات سه بعدي درآورده و برای ساخت قطعات خودرو، قايق، مخازن، لوله ها و تزئينات استفاده کرد. فایبرگلاس دارای خواص سبکی، مقاومت بالا، عایق حرارتی و برقی، مقاوم در برابر خوردگی و آب و هوای مختلف است.

پلی استر که یک نوع پلاستیک است و با ترکیب اسید ترفتالیک و اتیلن گلیکول تولید میشود. پلی استر را میتوان به صورت الیاف، فیلم، رزین یا جامد درآورده و برای ساخت پارچه، بطری، کامپوزیت، لنز و غیره استفاده کرد. پلی استر دارای خواص سبکی، مقاومت بالا، ضد چروک، ضد لک، قابل شستشو و خشک شونده است.

حتما بخوانید:   روش های بهینه سازی مصرف انرژی در منزل

بتن پیش ساخته

کاربرد بتن پیش ساخته

بتن پیش ساخته یک نوع بتن است که در کارخانه تولید شده و با ماشین آلات بزرگ به محل ساختمان حمل میشود. بتن پیش ساخته دارای مزایای زیادی است، از جمله صرفه جویی در زمان و هزینه، تضمین کیفیت، کاربردهای سازهای و مقرون به صرفه بودن که در متن بالا به طور کامل به توضیح آن پرداختیم.

این سازه را می توان در انواع مختلفی تولید کرد، مانند دال بتنی، دیوار بتنی، پل بتنی، تیر و ستون بتنی و … برخی از کاربردهای بتن پیش ساخته عبارتند از:

  • ساخت سازه های مسکونی و غیرمسکونی در مناطق زلزله خیز
  • استفاده در فونداسیون، تیر، سقف و دیوارهای باربر در اسکلت سازه های فلزی و بتنی
  • استفاده در عرشه های فلزی به عنوان دیوارهای شیبدار صفحات رویه
  • استفاده به عنوان پانل های پیش ساخته، دیوارهای پارتیشنی و بلوک های دیواری
  • عایق کاری دیوارهای ساختمان
  • ساخت فاضلاب ها، آبراهه ها، پل های با دهانه کوتاه، سیستم های سازه ای امنیتی زیرزمینی و تونل های زیرزمینی

روش های اجرای ساختمان های بتنی پیش ساخته

اجرای ساختمان های بتنی پیش ساخته به دو روش زیر صورت می گیرد:

روش خطی (تیر و ستون)

در این روش، تیرها و ستون های بتنی در کارخانه تولید شده و با ماشین آلات بزرگ به محل پروژه حمل میشوند. سپس با استفاده از جرثقیل های مناسب، تیرها و ستونها روی یکدیگر نصب و با استفاده از مهره ها، پیچ ها، قفل ها و چسب های خاص به هم متصل می شوند. در این روش، دال های بتنی به صورت تخت یا شبکه ای در کارخانه تولید شده و روی تیرها قرار می گیرند. این روش دارای مزایای زیر است.

  • صرفه جویی در زمان و هزینه
  • کنترل کیفیت بالا
  • کاربرد در سازه های با ارتفاع بالا
  • کاربرد در مناطق زلزله خیز
  • کاربرد در سازه های با طرح هندسی پیچیده

روش پانل (دال و دیوار)

در این روش، دال ها و دیوارهای بتنی به صورت پانل های پیش ساخته در کارخانه تولید شده و با ماشین آلات بزرگ به محل پروژه حمل می شوند. سپس با استفاده از جرثقیل های مناسب، پانل ها روی چارچوب فولادی یا بتنی نصب و با استفاده از مفصل ها، قابها، چسب ها و دستگاه های خودکار به هم متصل می شوند. در این روش، تیر و ستون ندارد و فقط از پانل های دال و دیوار استفاده می شود.

حتما بخوانید:   انواع کاشی آشپزخانه | نکات مهم در انتخاب کاشی آشپزخانه

مراحل نصب و اجرای متریال پیش ساخته بتنی

مراحل نصب و اجرای متریال پیش ساخته بتنی عبارتند از:

آماده سازی زمین

در این مرحله، زمین مورد نظر برای نصب قطعات بتنی پیش ساخته با استفاده از دستگاه های مناسب هموار، جامد و زهکشی شده می شود. همچنین اگر نیاز باشد، فونداسیون های لازم برای تثبیت قطعات بتنی در زمین اجرا می شود.

حمل قطعات

در این مرحله، قطعات بتنی پیش ساخته که در کارخانه تولید شده اند با استفاده از کامیون ها، تریلی ها و یا راه آهن به محل پروژه حمل می شوند. حمل قطعات باید با رعایت اصول حفاظتی و با استفاده از وسایل مناسب صورت گیرد تا خطر آسیب دیدن قطعات کم شود.

نصب قطعات

در این مرحله، قطعات بتنی پیش ساخته با استفاده از جرثقیل های مناسب روی زمین یا فونداسیون های موجود نصب و با استفاده از روش های مختلف به هم متصل می شوند. روش های متصل کردن قطعات بستگی به نوع و شکل آنها دارد و ممکن است شامل استفاده از پیچ و مهره، چسب، قاب، مفصل، دستگاه خودکار و … باشد.

پرکاری درز و روکش کاری

در این مرحله، درز و فضای خالی بین قطعات بتنی پیش ساخته با استفاده از مواد مناسب پر شده و سطح قطعات با روکش های مناسب پوشانده می شود. هدف از این کار جلوگیری از نفوذ آب و هوا به داخل قطعات و بهبود ظاهر آنها است.

انواع قطعات بتنی پیش ساخته

جمع بندی

در این مطلب از ایبک امداد به معرفی بتن پیش ساخته و روشهای اجرای آن پرداختیم. در صورتی که شما نیز از این محصول در ساخت و ساز استفاده کنید، می توانید از مزایای آن بهره مند گردید.

البته شما می توانید صفر تا صد کارهای ساختمانی خود را به ایبک امداد بسپارید. این مجموعه با ارائه خدمات ساختمانی به کاربران خود شرایطی را فراهم نموده که بدون هیچگونه دردسری بتوانید شاهد تکمیل شدن ساختمان خود باشید.

پشتیبانی و نمایندگی تعمیرات دوو

31

بتن پیش ساخته

امتیاز سردبیر

مجموع امتیاز

کاربرد بتن پیش ساخته در ساختمان سازی

امتیاز کاربر: اولین نفر باشید !

نوشته های مشابه

0 0 رای ها
نظرتان چیست؟
اشتراک در
اطلاع از
guest

0 نظرات
بازخورد (Feedback) های اینلاین
مشاهده همه دیدگاه ها
دکمه بازگشت به بالا
0
افکار شما را دوست داریم... با ما به اشتراک بگذارید...x