خدمات ساختمان

بررسی دلایل ایجاد نم و رطوبت روی دیوار | نحوه برطرف کردن نم دیوار

یکی از دغدغه‌ هایی که معمولاً ساکنین ساختمان با آن مواجه می‌ شوند ایجاد رطوبت و نم بر روی دیوارها می‌ باشد.دلایل ایجاد نم متفاوت است. نم در مکان‌ های مختلفی مثل دیوار داخلی و بیرونی، سقف، سرویس بهداشتی، آشپزخانه و … رخ می‌ دهد و به طور معمول تاثیرات و عوارض منفی روی محیط دارد. یکی از این تاثیرات نامطلوب در محل ایجاد بوی بد و نامطبوع می‌ باشد. همچنین این مکان‌ ها محل مناسبی جهت رشد قارچ‌ ها و باکتری‌ ها هستند و می‌ توانند باعث ایجاد مشکلات تنفسی برای اعضای خانواده شوند.

نشانه‌ ها و علائم وجود نم و رطوبت در سقف و دیوار

معمولا تشخیص دادن نم و رطوبت در ساختمان از طریق مشاهده نشانه‌ هایی مثل تغییر رنگ دادن، گچ دیوار و استشمام بوی نم امکان پذیر می‌ باشد. در ادامه مطلب روش های تشخیص نم روی دیوار، سقف، وسایل خانه، حمام و سرویس بهداشتی را بررسی می کنیم.

تشخیص ایجاد نم روی دیوارها

برای این کار دست خود را روی دیوار بکشید. اگر احساس خیسی یا سرما کردید می‌ تواند یکی از نشانه‌ های ایجاد رطوبت و نم بر روی دیوار باشد. بررسی دلایل ایجاد نم و رطوبت روی دیوار | نحوه برطرف کردن نم دیوارهمچنین به وجود آمدن لکه‌ های قهوه ای و تیره بر روی دیوار نشان دهنده رطوبت باشد. برآمده شدن کاغذ دیواری و یا گچ دیوار هم از دیگر نشانه‌ های ایجاد رطوبت و نم در ساختمان می‌ باشد.

تشخیص نم روی سقف

علاوه بر علائمی که ذکر شد زرد شدن گچ سقف و علائم دیگری مثل تغییر رنگ دادن گچ دیوار در گوشه‌ های سقف به شکل لکه‌ های تیره و قهوه‌ ای می‌ تواند به تشخیص نم در سقف ساختمان کمک کند.

تشخیص نم روی پنجره‌ ها

ایجاد بخار روی پنجره معمولاً هنگام صبح یکی از نشانه‌ های زیاد بودن سطح رطوبت ساختمان می‌ باشد و همین موضوع می‌ تواند باعث ایجاد نم و رطوبت بر روی دیوارها شود. تشکیل شدن قارچ سیاه رنگ روی پنجره‌ های چوبی و همچنین فریم پی وی سی از دیگر علائم وجود نم در هر ساختمانی می‌ باشد.

تشخیص نم در حمام و آشپزخانه

تشکیل نم و رطوبت در حمام را می‌ توان با علائمی مثل ایجاد کپک سیاه رنگ بین درزهای کاشی به راحتی تشخیص داد. علاوه بر آن وجود لکه قهوه‌ ای رنگ داخل درز کابینت آشپزخانه و همچنین استشمام بوی نا در آشپزخانه می‌ تواند از نشانه‌ های رطوبت در ساختمان باشد.

تشخیص نم روی وسایل خانه

ایجاد کپک سیاه رنگ پشت فرش و یا مبلمان خانه نیز از علائم وجود رطوبت و نم می‌ باشد.بررسی دلایل ایجاد نم و رطوبت روی دیوار | نحوه برطرف کردن نم دیوار بنابراین برای آنکه نم و رطوبت را به راحتی تشخیص دهید وسایل خانه را بررسی کنید و اگر دچار لکه سیاه و یا قهوه‌ ای رنگ شده بودند باید بدانید که ساختمان دچار نم شده است.

تشخیص نم و رطوبت در انباری

وجود رطوبت و بوی نم اولین نشانه در ساختمان می‌ باشد. گاهی اوقات علائمی مثل لکه‌ های قارچ و یا کپک هم روی دیوار نشان دهنده این موضوع است.

دلایل تشکیل نم و رطوبت در ساختمان چیست؟

حالا که با روش‌ های تشخیص نم در بخش‌ های مختلف ساختمان آشنایی پیدا کردید، بهتر است در این قسمت دلایل تشکیل نم و رطوبت را بررسی کنیم. با پیدا کردن علت اصلی وجود نم در ساختمان می‌ توانید راه‌ های پیشگیری از آن را نیز انجام دهید.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  چگونه می توانیم محیط خانه خود را در تابستان خنک نگه داریم؟

تهویه ضعیف ساختمان

به طور کلی می‌ توانیم بگوییم رطوبت در همه ساختمان‌ ها وجود دارد زیرا از طریق آشپزی، شست و شو، خشک کردن لباس‌ ها و یا حتی نفس کشیدن هم رطوبت در هوا ایجاد می‌ شود ولی در ادامه لازم است به فکر آزاد کردن رطوبت‌ هایی که ایجاد می‌ شود باشید. در غیر این صورت نم و رطوبت می‌ تواند ساختمان شما را از بین ببرد. جالب است که روش ساخت و ساز خانه‌ ها در گذشته طوری بود که خروج نم و رطوبت از ساختمان بسیار سخت و مشکل بود همچنین عایق کاری‌ هایی که در ساخت و ساز منازل جدید وجود دارد هم از خروج رطوبت ممانعت می‌ کند. در این شرایط هوا داخل ساختمان جمع شده و همین مورد مانع از دفع رطوبت از ساختمان می‌ شود ولی با کاهش دادن تولید بخار در ساختمان‌ ها و همچنین افزایش هوای آزاد می توان از تشکیل رطوبت جلوگیری کرد.

نفوذ نم و رطوبت

گاهی اوقات شکستن یا سست شدن کاشی‌ ها و سرامیک‌ های حمام و آشپزخانه و همچنین سرویس بهداشتی و یا خراب شدن دوغاب بین کاشی‌ ها باعث نشتی آب از کف ساختمان و یا دیوار سرویس بهداشتی و حمام می‌ شود. در این صورت شما نشانه‌ هایی مثل لکه‌ های قهوه‌ ای روی دیوارها مشاهده خواهید کرد که همه آنها علامتی از وجود نم در ساختمان می‌ باشد. جهت رفع این مشکل نخست باید مکان دقیق نشتی پیدا شده و اقداماتی مثل ترمیم دوغاب انجام شود تا از نفوذ بیشتر رطوبت و نم به ساختمان جلوگیری کند.

وجود نشتی در لوله کشی ساختمان

اگر سیستم لوله کشی در ساختمان خیلی قدیمی باشد و لوله‌ ها دچار ترک خوردگی و یا شکستگی شده باشند در آنها نشتی ایجاد خواهد شد. این مشکل می‌ تواند در لوله کشی فاضلاب، لوله کشی پکیج، لوله کشی شوفاژ یا رادیاتور هم رخ دهد. در این شرایط بهتر است نخست از دستگاه نشتی یاب استفاده کرده و مکان دقیق نشتی را پیدا کنید و پس از آن جهت بازسازی و رفع مشکل اقدام نمایید.

رطوبت بالا رونده

یکی از مشکلاتی که در ساختمان‌ های قدیمی معمولاً ایجاد می‌ شود رطوبت بالا رونده است. معمولا این مشکل در ساختمان‌ های جدیدی به علت طراحی ضد رطوبت خیلی کم رخ می‌ دهد. به کمک لایه ضد رطوبت می توان مرز و خطی بین کف بنا و رطوبت خاک ایجاد نمود. در حالی که در ساختمان‌ های قدیمی این امکان وجود نداشت و یا به اندازه کافی اصولی و دقیق اجرا نمی‌ شد. در نتیجه ممکن بود از درز کوچکی در دیوار مقدار زیادی رطوبت به ساختمان وارد شود که حاصل آن می‌ تواند تشکیل نم و رطوبت در ساختمان باشد. تنها روش پیشگیری از رطوبت بالا رونده در ساختمان‌ ها ترمیم لایه ضد رطوبت عایق ساختمان می‌ باشد که معمولاً هزینه زیادی هم دارد.

راه‌ ها و روش‌ های پیشگیری از ایجاد نم در ساختمان

تا این بخش از مقاله روش‌ های مختلف تشخیص رطوبت و نم در ساختمان و علاوه بر آن دلایل ایجاد نم را نیز متوجه شدید. در ادامه قصد داریم روش‌ های پیشگیری از ایجاد رطوبت در ساختمان را بیان کنیم.

حفظ و نگهداری ساختمان

پیشگیری همیشه بهتر از درمان است. این مورد درباره تشکیل نم در ساختمان‌ ها نیز صدق می‌ کند. بنابراین اقداماتی باید جهت نگهداری و حفظ ساختمان لحاظ نمود. به طور مثال در آب و هوای سرد همیشه باید کف ساختمان جهت بررسی علائم نم چک شود. چنانچه متوجه شدید که دوغاب کف سرویس بهداشتی و حمام از بین رفته باید هرچه سریعتر نسبت به ترمیم آن اقدام کنید.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  ایده هایی برای روف گاردن | طراحی و اجرای روف گاردن متناسب با ساختمان شما

گرم نگه داشتن ساختمان

رطوبت وقتی تشکیل می گردد که هوای گرم به سطح سردی مثل دیوارها و پنجره‌ ها برخورد کند. جهت جلوگیری از ایجاد این مشکل می‌ توانید از عایق دیوار استفاده نمایید که باعث گرم ماندن فضای داخلی ساختمان خواهد شد. استفاده کردن از پنجره دو جداره هم بسیار مفید می‌ باشد. تنظیم کردن دمای اتاق در کمترین حالت هم می‌ تواند به ثابت نگه داشتن دما در محیط کمک کند. در این شرایط از کاهش یافتن و یا افزایش یافتن یکباره دما در محیط که علت اساسی ایجاد نم در ساختمان می‌ باشد جلوگیری می‌ گردد.

ایجاد تهویه مناسب در ساختمان

در قسمت قبلی توضیح دادیم که ضعیف شدن تهویه ساختمان موجب تشکیل نم و رطوبت در فضا می‌ شود ولی چگونه می‌ توان این مشکل را برطرف کرد؟ با نصب یک فن قوی در آشپزخانه و حمام که کانون اصلی تشکیل نم می‌ باشند می‌ توانید از تهویه مناسب ساختمان خود اطمینان حاصل کنید. جهت کمک رسانی بهتر هم می‌ توانید پنجره‌ ها و درب‌ های ساختمان را به خصوص در فصول سرد سال مدتی باز نگه دارید تا تهویه ساختمان به خوبی انجام شود.

استفاده از کولر گازی در حالت ضد رطوبت

یکی از ویژگی‌ های مهم کولر گازی این است که می‌ توان آن را روی حالت ضد رطوبت قرار داد. استفاده از این ویژگی در کاهش دادن رطوبت ساختمان و در نتیجه کاهش احتمال تولید نم و رطوبت بسیار کمک کننده می‌ باشد. بنابراین اگر از کولر گازی جهت گرمایش و سرمایش منزل خود استفاده می‌ کنید می‌ توانید آن را هر چند وقت یک بار روی حالت ضد رطوبت قرار دهید.

استفاده از کاغذ دیواری و رنگ ضد رطوبت

اگر ساختمان شما بیشتر در معرض تولید نم و رطوبت قرار دارد بهترین گزینه این است که از رنگ یا کاغذ دیواری ضد رطوبت استفاده نمایید.بررسی دلایل ایجاد نم و رطوبت روی دیوار | نحوه برطرف کردن نم دیوار در این شرایط نه تنها تشکیل نم روی دیوار صورت نمی‌ گیرد بلکه نظافت سطح دیوار هم خیلی ساده‌ تر انجام خواهد شد.

تعویض لوله کشی قدیمی ساختمان

چنانچه لوله‌ هایی که در لوله کشی ساختمان استفاده شده از نوع فلزی باشد پس از مدتی استفاده دچار فرسودگی، ترک خوردگی یا شکستگی می‌ شود. بنابراین بهتر است پیش از ترکیدن لوله و ایجاد نشتی نسبت به تعویض آنها اقدام نمایید.

سخن پایانی

وجود نم و رطوبت در ساختمان به معنای بالا بودن رطوبت آن می‌ باشد که می‌ تواند تاثیرات مخربی در ساختمان ایجاد کند. در مرحله اول باید به دنبال منشأ نم در ساختمان باشید. گاهی اوقات نم به علت عایق کاری نامناسب و یا وجود بخار آب در ساختمان می‌ باشد. گاهی نیز می‌ تواند به علت نقص در لوله کشی ساختمان این مشکل به وجود آمده باشد. در هر صورت لازم است هر چه سریعتر جهت پیشگیری از گسترش نم زدگی و رطوبت در ساختمان اقدام گردد.

بررسی دلایل ایجاد نم و رطوبت روی دیوار

امتیاز سردبیر

مجموع امتیاز

بررسی دلایل ایجاد نم و رطوبت روی دیوار، نحوه برطرف کردن نم دیوار

امتیاز کاربر: ۳.۳۵ ( ۱ نتایج)

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا