تعمیرات یخچالتعمیرات

علت یخ زدن داخل یخچال قدیمی چیست؟

شماره تلفن نمایندگی تعمیر یخچال، تلویزیون 021

آیا شما هم هنوز از یخچال های قدیمی استفاده می کنید؟ آیا شما هم با این مشکل مواجه شده اید که داخل یخچال قدیمی تان یخ بزند؟در این مقاله علت یخ زدن داخل یخچال قدیمی را مورد بررسی قرار می دهیم .

بسیاری از مردم هنوز در خانه های خود از یخچال های قدیمی استفاده می کنند. ممکن است گاهی حتی با خریدن یخچال جدید باز هم یخچال قدیمی را به عنوان دستگاه دوم مورد استفاده قرار دهند. این یخچال ها به علت قدیمی بودن تکنولوژی ساخت، مشکلات بسیاری به همراه دارند که مهمترین آن برفک یا همان یخ زدن داخل یخچال است. اما به راستی علت یخ زدن داخل یخچال قدیمی چیست ؟  ایبک امداد در این مقاله سعی دارد به این سوال ها پاسخ دهد و راهکارهای از بین بردن برفک را مورد بررسی قرار دهد.

در ابتدا باید بدانید که یخچال هیچ گونه رطوبت و آبی را به صورت خود به خودی به وجود نمی آورد، به دلیل این که دمای داخل یخچال سرد است و فضای داخلی آن دمای پایینی دارد. با باز کردن درب یخچال و وارد شدن هوای گرمی که در داخل خانه جریان دارد و همچنین مقداری رطوبت به همراه دارد این هوا به داخل یخچال نفوذ کرده و رطوبت به وجود آمده به دیواره های یخچال می رسد و به برفک تبدیل می شود.

یخچال های جدید موجود در بازار از سیستم پیشرفته ضد برفک بهره مندند. در صورتی که یخچال های قدیمی این مزیت را ندارند. به طور کلی وظیفه یخچال سالم و تازه نگه داشتن مواد غذایی موجود در آن است که این کار را به وسیله گردش هوای سرد داخل یخچال انجام می دهد؛ اما زمانی که این اتفاق با مشکل مواجه شود و یا هوای مرطوب و گرم به درون یخچال نفوذ کند واکنش هایی درون آن رخ می دهد که منجر به تولید برفک می شود. این پدیده علل مختلفی دارد که ما در این مقاله ۷ مورد از مهم ترین آن ها را مورد بررسی قرار خواهیم داد و در پایان راهکارهایی جهت از بین بردن برفک در یخچال های قدیمی ارائه می دهیم.

علت یخ زدن علت یخ زدن داخل یخچال قدیمییخچال قدیمی

یخچال های قدیمی

از هزاران سال پیش بشر از یخچال به صورتی  دیگر استفاده می کرده است؛ اما اولین قدم برای استفاده از یخچال های جدید و امروزی از زمانی آغاز شد که گاز مبرد توسط ابن سینا دانشمند ایرانی اختراع شد و در نهایت اولین یخچال ساخت دست بشر در سال ۱۷۴۸ توسط ویلیام کولین در دانشگاه گلاسکو ساخته شد. با پیشرفت علم و تکنولوژی ساخت یخچال به سمتی پیش رفت که به صورت ضد برفک تولید شد و در اختیار مردم قرار گرفت. اما مشکلی که وجود دارد این است که مدل های قدیمی یخچال حتی با وجود داشتن سیستم های ابتدایی ضد برفک، همچنان مشکل برفک را دارند. با این وجود در بسیاری از خانه ها و اماکن همچنان ادامه  یخچال های قدیمی به عنوان نگهدارنده مواد غذایی استفاده می شود. اما مشکل یخ زدن یا برفک زدن در این یخچال ها باعث شده که به شدت بازدهی و کارایی آن ها کاهش پیدا کند. حتی در بسیاری از موارد برفک های داخل یخچال ذوب شده و آب حاصل از آن به روی مواد موجود می ریزد که امری بسیار ناخوشایند است. با ما همراه باشید تا علت یخ زدن داخل یخچال قدیمی را مورد بررسی قرار دهیم.

نامناسب بودن محل نصب یخچال

اولین و مهمترین علت یخ زدن داخل یخچال قدیمی،نحوه و محل نصب آن می باشد.اگر یخچال در جای درستی نصب نشده باشد، باعث به وجود آمدن مشکلاتی می شود که در پایان موجب برفک یا یخ زدن یخچال می شود. به عنوان مثال وقتی که پایه های یخچال تراز نباشد، درب آن به درستی بسته نخواهد شد و همین مشکل باعث ورود مقدار زیادی هوای گرم به داخل یخچال می شود. یکی از عوامل مهم برای پیشگیری از یخ زدن یا برفک زدن یخچال، توجه به محل نصب آن است. همچنین یخچال باید در جای خنک و به دور از وسایل گرمایشی مانند اجاق گاز، پکیج و … نصب شود تا دمای داخل آن تحت تاثیر قرار نگیرد. و نکته بسیار مهم این است که یخچال باید از تابش مستقیم نور آفتاب در امان باشد.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  چرا یخچال فریزر وستینگ هاوس Westinghouse سرمای کافی ندارد؟

علت یخ زدن داخل یخچال قدیمی

رطوبت محیط اطراف

باید به خاطر داشته باشید که محل قرار دادن یخچال همواره باید در محیطی باشد که رطوبت کمتری داشته باشد. بعضی مواقع دیده شده است که به طور مثال یخچال را در کنار حمام که رطوبت بسیار زیادی دارد قرار می دهند. در این صورت با باز شدن درب یخچال حجم زیادی از رطوبت محیط به یخچال وارد می شود و همین موضوع می تواند باعث برفک زدن آن شود.یا در محیط های کوچک و بسته آشپزخانه که معمولا سقف کوتاهی هم دارند یخچال در کنار اجاق گاز یا سماور قرار می گیرد و به دلیل این که محیط آشپزخانه به خودی خود رطوبت زیادی دارد با هر بار باز و بسته کردن درب یخچال هوای گرم ناشی از وسایل گرمازا به درون یخچال نفوذ کرده و توده بزرگی از یخ و برفک داخل یخچال پدید می آید. بنابراین باید در نظر داشته باشید که یخچال در محل مناسبی قرار بگیرد تا از برفک زدن جلوگیری شود.

تنظیم نبودن دمای یخچال

پیش پا افتاده ترین علت برای برفک در یخچال های قدیمی، پایین بودن دما و به عبارتی تنظیم نبودن دمای درون آن است. زمانی که دمای یخچال به درستی تنظیم نباشد و پایین تر از دمای مورد نیاز باشد، رطوبتی که در یخچال باقی مانده باعث می شود که به مرور تبدیل به برفک شود و درون یخچال یخ بزند. حال باید بدانیم برای برطرف کردن و از بین بردن برفک باید چه کنیم ؟ اگر علت برفک یخچال تنظیم نبودن دما بود، بدیهی است که باید دما را تنظیم کنیم. دمای مورد نیاز و ایده آل برای  فریزر های قدیمی معمولا ۱۸_ درجه سانتیگراد و برای یخچال های معمولی حدود ۴ درجه سانتیگراد یا همان ۳۸ درجه فارنهایت است.

خراب شدن ترموستات

علت دیگر درست کار نکردن یخچال و برفک زدن آن خرابی ترموستات می باشد. وظیفه ترموستات تنظیم دمای درونی یخچال است و در واقع ترموستات به کمپرسور فرمان می دهد. وقتی این قطعه درست کار نکند موجب یخ زدن مواد غذایی و یا بالا رفتن دمای درون یخچال می شود که در نهایت باعث برفک زدن و یا یخ زدن می شود. برای تست و سنجش عملکرد ترموستات بهترین گزینه استفاده از مولتی متر است.

از بین رفتن و خراب شدن لاستیک دور درب یخچال

همانگونه که قبلا اشاره شد وقتی هوای گرم وارد یخچال شود، برفک و یخ زدن شروع می شود. یکی از راه‌هایی که باعث می شود هوای گرم به درون یخچال نفوذ پیدا کند خراب شدن لاستیک دور درب یخچال می باشد. در یخچال های قدیمی که مدت زمان زیادی از عمر آن ها می گذرد لاستیک ها به مرور کارایی خود را از دست می دهند و به خوبی به بدنه نمی چسبند و همین امر ساده می تواند موجب ورود هوای گرم به درون یخچال شود و در نهایت موجب برفک زدن یخچال می شود. خراب بودن لاستیک افزون بر به وجود آمدن برفک و یخ زدن درون یخچال باعث می شود که مدت زمان کارکرد کمپرسور افزایش پیدا کند که هم باعث مصرف بیش از حد برق می گردد و هم موجب خراب شدن خود کمپرسور می شود.

علت یخ زدن داخل یخچال قدیمی

تمیز نبودن کوئل های کندانسور

احتمالا تا کنون این اصطلاح را شنیده اید که یخچال یکسره کار می کند. وقتی که جرم زیادی روی کوئل های کندانسور یخچال انباشته شود و در اصطلاح کثیف شود، یخچال به درستی کار نخواهد کرد. در نتیجه یخچال برای آن که دمای درون را به دمای مورد نظر برساند با تمام توان و قدرت و به صورت مداوم کار می کند و همین امر باعث برفک زدن و یخ زدن داخل یخچال می گردد.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  اهمیت و ضرورت سرویس دوره‌ای یخچال | نگهداری صحیح از یخچال

خراب شدن ترمیستور

همانطور که گفته شد ترموستات وظیفه تنظیم دمای یخچال را به عهده دارد و ترمیستور وظیفه تشخیص دمای داخل یخچال را دارد. وقتی که ترمیستور به درستی کار نکند و دما را به درستی تشخیص ندهد، موجب ناهماهنگی در اجزای داخلی یخچال شده و در نهایت منجر به برفک زدن و یخ زدن خواهد شد.

خراب شدن برد الکترونیکی

وقتی که دمای داخل یخچال توسط ترمیستور تشخیص داده شود، فرمانی که باید به کمپرسور انتقال داده شود توسط برد الکترونیکی انجام می شود تا سرمای مورد نیاز یخچال را تامین کند. بدیهی است اگر برد یخچال خراب باشد، سیستم سرمایشی آن با مشکل مواجه خواهد شد و در نتیجه منجر به تولید برفک خواهد شد.

راهکارهایی برای از بین بردن برفک در یخچال های قدیمی

پس از اینکه دریافتیم علت یخ زدن یخچال های قدیمی چیست باید سعی کنیم برفک درون یخچال را از بین ببریم. گام اول برای برطرف کردن این مشکل این است که یخچال را از برق بکشید تا برفکی که داخل یخچال به وجود آماده کم کم در دمای اتاق آب شود. با این حال اگر برای این کار عجله دارید می توانید از سشوار و یا پنکه استفاده کنید فرایند آب شدن یخ و برفک سریع تر انجام شود.

گام دوم تشخیص علت برفک زدن است، برای این منظور در ابتدا باید دمای داخل یخچال را کنترل کنید و در صورتی که دما به درستی تنظیم نبود، آن را دوباره بر روی دمای مناسب یخچال تنظیم کنید. در مرحله بعد باید لاستیک دور درب یخچال را چک کنید. برای انجام این کار یک تکه کوچک کاغذ را بین لاستیک بدنه و درب یخچال قرار دهید. اگر این کار را به راحتی انجام دادید و کاغذ خارج شد باید بدانید که لاستیک چسبندگی لازم را ندارد و باید تعمیر و یا تعویض شود.

نکته مهم

توجه داشته باشید هرگز برای پاک کردن و از بین بردن برفک و یخ از وسایل تیز و برنده استفاده نکنید. دوشاخه را از پریز برق بیرون بکشید و مواد غذایی موجود در یخچال را بیرون قرار دهید. اجازه دهید یخچال چند ساعتی خاموش باشد و هنگامی که برفک از یخچال جدا شد با یک دستمال خشک آن را تمیز کنید.

سخن آخر

سعی کنید اگر از یخچال های قدیمی استفاده می کنید همیشه به دمای درون آن دقت کنید و برای از بین بردن برفک درون یخچال برنامه مشخص داشته باشید. اگر می بینید که یخچال، با لایه نسبتا ضخیمی از یخ و برفک پوشیده شده وقت آن رسیده که برای از بین بردن آن ها اقدام کنید. طی آب شدن برفک ها مراقب باشید کف آشپزخانه مقداری خیس خواهد شد. بهتر است برای این که مشکلی برایتان به وجود نیاید تعداد زیادی پارچه های ضخیم و حوله کناره های یخچال قرار دهید.

برای جلوگیری از برفک زدن مجدد

  • از بسته بودن درب یخچال اطمینان پیدا کنید.
  • یخچال را حدودا ۱۰ سانتی متر از دیوار فاصله دهید.

قفسه و کشوهای یخچال را بیش از حد پر نکنید تا فشار مضاعف به موتور وارد نشود.

ایبک امداد در این مقاله علت یخ زدن یخچال قدیمی را به طور کامل مورد بررسی قرار داده و راهکارهایی برای حل این مشکل ارائه داده است. امیدواریم که این مطلب برایتان مفید واقع شده باشد.

تعمیر یخچال شبانه روزی

31

علت یخ زدن داخل یخچال قدیمی

امتیاز سردبیر

مجموع امتیاز

چرا یخچال های قدیمی یخ می زنند و چگونه می توان این مشکل را حل کرد؟

امتیاز کاربر: اولین نفر باشید !

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا