دلایل خراب شدن اسپری بخار شو و شیوه تعمیر آن
خرابی اسپری بخار شو و راهکار درست کردن آن
بخار شو یکی از بهترین وسایل جهت تمیز کردن سطوح مختلف در خانه و یا حتی محیط کار است. بخار شو قادر است که تنها با استفاده از آب و گرما تمامی آلودگی ها از جمله قارچ، باکتری، گرد و غبار و … را به روشی ایمن و بدون استفاده از مواد شوینده شیمیایی از سطح پاک کند.
بخار شو نیز همانند سایر وسایل ممکن است در طولانی مدت یا در اثر استفاده غیر اصولی خراب و عملکرد آن با اختلال مواجه شود. یکی از دلایل شایع اختلال در عملکرد این دستگاه وجود ایراد در اسپری آن است.
خرابی اسپری بخار شو ممکن است به دلیل پارگی تسمه و یا شل شدن آن، وجود اشکال در دکمه بخار آب و یا حتی مسدود شدن اتصالات بخار شو رخ داده باشد. در مقاله پیش رو این موضوع با تفصیل بیشتری مورد بررسی قرار گرفته است.
اسپری بخار شو
در حال حاضر تمام افراد در سراسر زمین به دنبال راهکارهایی بهینه برای تمیز کردن محیط خانه و محل کار هستند که نه تنها هزینه کمتری داشته باشد بلکه روشی بدون آسیب و ایمن باشد. بخار شو وسیله ای است که این امکان را در اختیار افراد قرار می دهد چرا که با فراهمی امکان تمیزی بدون استفاده از مواد شوینده نه تنها هزینه و زمان نظافت را کاهش داده است بلکه آسیب های زیست محیطی ناشی از شوینده ها را نیز در نظافت به حداقل می رساند.
بخار شو خود از قطعات و اجزایی مختلف تشکیل شده است که ممکن است در طی زمان دچار ایراد و مشکل شوند و در نهایت کارایی دستگاه را با اختلال مواجه سازند. یکی از این اجزا اسپری بخار شو است.
باید توجه داشت که اسپری بخار شو یکی از مهم ترین اجزای هر مدلی از دستگاه بخار شو است چرا که بدون وجود آن و یا در صورت ایجاد اشکال در آن دستگاه قادر نخواهد بود که بخار آب را اسپری کند و در نتیجه نمی تواند کارایی موثر و مطلوبی در نظافت داشته باشد.
دلایل خراب شدن اسپری بخار شو
خرابی در سازوکار عمل اسپری بخار شو می تواند به دلایل مختلفی رخ بدهد که عبارتند از:
- خراب شدن تسمه در اثر پارگی و یا شل شدن
- خراب شدن دکمه اسپری بخار شو
- خراب شدن نازل اسپری و یا گرفتگی آن
در ادامه این دلایل و راهکارهای تعمیر و رفع مشکل مربوط به آن ها به صورت جداگانه مورد بررسی قرار می گیرد.
وجود ایراد در اسپری بخار شو به دلیل خراب شدن تسمه
تسمه از جمله اجزای اصلی یک بخار شو است که امکان حرکت اجزای متحرک آن را فراهم می کند. به طور معمول تسمه ها از جنس نوعی پلاستیک هستند و نصب دقیق و درست آن ها باعث می شود تا اجزای بخار شو به شکلی درست و به اندازه حرکت کنند.
عملکرد تسمه می تواند به دلایلی با اختلال مواجه شود از جمله این دلایل می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- استفاده زیاد از بخار شو موجب داغی تسمه می شود.
- شل شدن تسمه عملکرد تسمه و به دنبال آن عمل اجرای محرک را با اختلال مواجه می کند.
- در رفتگی تسمه می تواند از دلایل کار نکردن آن باشد.
- به مرور زمان ممکن است تسمه دچار ساییدگی و فرسودگی شود و در نتیجه تسمه قادر نخواهد بود به خوبی به وظیفه خود عمل کند.
در صورتی که اسپری بخار شو از کار افتاده باشد، ابتدا باید وضعیت تسمه آن را مورد بررسی قرار داد، چرا که ممکن است به یکی از دلایل بالا خود دچار ایراد شده باشد. در حالتی که تسمه شل شده باشد، باید با سفت کردن تسمه مشکل آن را برطرف کرد برای این کار تنها کافی است که تسمه در جای خود محکم شود. اما اگر تسمه دچار ساییدگی و فرسودگی شده باشد باید نسبت به تعویض آن با یک تسمه جدید و فابریک اقدام نمود.
در این مورد برای خرید و تعویض تسمه بهتر است به تعمیرکار و یا نمایندگی مربوط به برند دستگاه بخار شو مراجعه کرد.
وجود ایراد در اسپری بخار شو به دلیل خراب شدن دکمه اسپری بخار شو
یکی از دلایل شایع خرابی اسپری بخار شو خراب شدن دکمه آن است که به راحتی قابل تشخیص می باشد. دکمه اسپری دستگاه ممکن است به دلایل مختلفی دچار شکستگی شود که می توان به سادگی آن را تشخیص داد.
در صورت شکستگی و یا اختلال در عملکرد این قطعه تنها راهکار تهیه دکمه اسپری جدید و جایگزین نمودن آن با دکمه قدیمی است.
پیشنهاد می شود برای خرید دکمه اسپری بخار شو و تعویض آن به مراکز مربوط به خدمات دستگاه بخار شو با توجه به برند و مدل آن مراجعه کرد.
وجود ایراد در اسپری بخار شو به دلیل مسدود شدن اتصالات بخار شو و خرابی نازل آن
یکی دیگر از دلایل اصلی خراب شدن اسپری بخار شو و در نتیجه اختلال در عملکرد بخار شو مسدود شدن اتصالات آن به دلیل انباشت رسوب و یا ذرات خارجی و یا حتی خرابی نازل اسپری دستگاه می باشد.
در مورد انباشت رسوبات باید توجه داشت که وجود رسوبات در دیگ بخار باعث می شود تا بخار به درستی عمل نکند، همچنین تجمع این رسوبات در منافذ موجب می شود تا اسپری بخار شو نیز نتواند به درستی کار کند.
مهم ترین عامل برای نفوذ و انباشت رسوبات و ذرات خارجی در اتصالات بخار شو به آب مورد استفاده در آن مربوط می شود. چرا که املاح موجود در آب (که خود شامل املاح کلسیم و منیزیم می شود) عامل اصلی انباشت رسوب در دیگ بخار و به دنبال آن اتصالات دستگاه است.
چنانچه آشکار است استفاده از آب شهری مهم ترین دلیل انباشت رسوبات در اتصالات و گرفتگی و خرابی نازل اسپری است. این رسوبات منافذ دستگاه را پر و مسدود می کنند و مانع از خروج بخار آب از منافذ شده و در نتیجه اجازه نمی دهد که اسپری بخار شو به درستی کار کند.
برای پیشگیری از رسوب گرفتن نازل و اتصالات بهتر است نکاتی را مورد توجه قرار داد، از جمله:
- تمیز کردن فیلتر بخار شو در فواصل زمانی مرتب و یا به صورت دوره ای
- خارج کردن آب داخل مخزن بخار شو پس از هر بار استفاده از آن
- استفاده از آب مقطر، آب جوشیده و یا تصفیه شده به جای آب شهری (یا آب حاوی املاح یا هر گونه آلودگی)
در صورت جمع شدن رسوب در اتصالات و نازل اسپری برای رسوب زدایی می توان به صورت زیر عمل کرد:
برای تمیز کردن رسوبات می توان به صورت دستی اقدام به پاک کردن دستگاه نمود. برای این کار ابتدا باید دستگاه را خاموش کرد و اجازه داد تا کامل خنک شود، سپس کافی است که تنها با استفاده از یک وسیله مناسب تمام رسوبات موجود در منافذ و اجزا را تراشید و آن ها پاک کرد. البته برای آنکه بتوان تمامی رسوبات را پاک کرد و همچنین از آسیب زدن به اتصالات و منافذ در اثر نیروی فیزیکی جلوگیری به عمل آورد باید از محلول رسوب زدا استفاده کرد.
برای رسوب زدایی با استفاده از محلول باید محلول رسوب زدا را با آب تصفیه شده و یا آب مقطر مخلوط کرد و سپس آن را به درون مخزن بخار شو ریخت. در نهایت باید بخار شو را روشن کرد و اجازه داد تا بخار تولید کند. این کار را باید تا جایی ادامه داد که مخزن دستگاه خالی شود. پس از پایان یافتن محلول مذکور تمامی رسوبات موجود در بخار شو از آن خارج می شود و می توان شاهد عملکرد صحیح اسپری بخار شو بود.
در صورت استفاده از محلول رسوب زدا باید اشاره کرد که کاربرد این روش همواره با تولید مقداری بوی نامطلوب توسط دستگاه همراه است که در مرور زمان و استفاده از دستگاه از بین می رود. چنانچه کسی با این بو مشکل داشته باشد، می تواند از محلول های جرم گیر استفاده کند که بایستی ابتدا آن ها را با آب رقیق کرد و سپس در مخزن دستگاه ریخت.
افزون بر این می توان برای رسوب زدایی به شکلی تخصصی تر و همچنین برای تعویض نازل اسپری دستگاه به تعمیرکار متخصص در این زمینه مراجعه کرد.
در متن بالا دلایل اصلی مربوط به ایجاد اشکال و خرابی اسپری بخار شو که شامل سه مورد اصلی پارگی، فرسودگی و یا شل شدن تسمه، خرابی دکمه اسپری بخار شو و انباشت رسوب در اتصالات و نازل بود، مورد بررسی قرار گرفت و پس از آن راهکارهایی برای رفع این ایرادات نیز پیشنهاد شد. باید توجه داشت که تعویض نازل، دکمه اسپری و حتی تسمه بخار شو از جمله مواردی است که نیاز به تخصص و مهارت دارد و در صورت انجام تعویض به شکل غیر اصولی دستگاه را با مشکل مواجه می کند. بنابراین پیشنهاد می شود برای تعویض و تهیه این قطعات حتما به تعمیرکاران مجرب و مراکز معتبر مراجعه و از خدمات آن ها استفاده شود.
همچنین برای پیشگیری از بروز چنین مشکلاتی در دستگاه بخار شو و یا حتی به تعویق انداختن زمان تعمیر و تعویض قطعات پیشنهاد می شود دفترچه دستگاه به خوبی مطالعه گردد و نکات کار با آن به خوبی رعایت شود تا بتوان از کارکرد بهینه بخار شو در مدت زمان بیشتری بهره مند شد و همچنین از صرف هزینه های اضافی پیشگیری کرد.
دلایل خراب شدن اسپری بخار شو و شیوه تعمیر آن
امتیاز سردبیر
مجموع امتیازات
دلایل خراب شدن اسپری بخار شو و شیوه تعمیر آن