آرایشی

بهترین روش های ساخت صابون خانگی | فواید صابون های خانگی

ساختن صابون خانگی کار بسیار راحتی بوده و اگر کمی علاقمند و با حوصله باشید می تواند برای شما یک سرگرمی دلپذیر و جالب باشد. شما می توانید صابون خانگی را در مدل های متنوعی بسازید و اگر کمی هم سلیقه به خرج بدهید، می‌توانید به عنوان یک کار خانگی از آن استفاده کنید.

یکی از کاربردی ترین لوازم بهداشتی صابون است که انواع مختلف آن در بازار در دسترس عموم قرار دارد. شاید شما تمایل داشته باشید که طبق سلیقه و میل خود صابون خانگی درست کنید، به همین دلیل ما برای شما روش های آماده کردن صابون خانگی را به طور کامل توضیح داده ایم.

بهترین روش های ساخت صابون خانگی

به طور کلی به سه روش شما می توانید صابون خانگی بسازید و در تمام این روش ها هم باید از رنگ، روغن ها و مواد افزودنی مورد نظر خود استفاده کنید:

  1. روش ساختن صابون از صابون
  2. ساخت صابون با قلیاب صابونی
  3. ساخت صابون با گلسرین

۱- روش ساختن صابون از صابون

یکی از ساده ترین روش ها همین ساختن صابون از صابون است، زیرا در این روش نیازی به مواد اولیه خاصی ندارید و می‌توانید فقط به وسیله یک صابون معمولی، صابون جدید و دلخواه خود را بسازید. شما می توانید صابونی را که نیاز ندارید، پایه کار خود کرده و آن را در مایکروفر قرار دهید، یا به روش بن ماری آن را ذوب کنید. روش بن ماری به این شکل است که شما صابون را در داخل یک ظرف می گذارید و آن را روی بخار آبی که در حال جوشیدن است، قرار می دهید تا صابون به آرامی ذوب شود؛ سپس موادی را که نیاز دارید به آن اضافه می کنید. می توانید روغن های گیاهی، برگ چای سبز، قهوه، مرکبات و… به آن اضافه کنید و مخلوطی را که به دست آورده اید در قالب های سیلیکونی ریخته و صبر کنید تا سفت شود. بعد از سفت شدن، صابون های شما آماده مصرف کردن است.

ساخت صابون

 

۲- ساختن صابون با قلیاب صابونی

این روش کمی سخت تر است و باید زمان بیشتری هم صرف کنید. البته باید نکات ایمنی را برای ساختن این صابون کاملاً رعایت کنید زیرا در غیر این صورت بسیار خطرناک است ولی نکته مثبت آن این است که در آخر کار صابونی دست ساز به دست می آورید. قلیاب صابونی ماده شیمیایی بوده که دارای ویژگی های خاصی است و هنگام کار کردن با این ماده، باید نکات ایمنی را کاملاً رعایت کرد. هنگامی که می خواهید قلیاب صابونی بکار ببرید، باید از عینک ایمنی، ماسک و دستکش لاتکس استفاده کنید زیرا این محلول سوزاننده است. قلیاب صابونی که نام دیگر آن سود سوز آور است را با کمی آب مخلوط کنید. دقت داشته باشید که سود سوز آور را باید کم کم به آب بیافزایید نه اینکه آب را به سود سوز آور اضافه کنید زیرا اگر آب را به سود سوز آور اضافه کنید ممکن است واکنش شدیدی بدهد.

در ظرف دیگری روغن دلبخواه خود مانند روغن زیتون، نارگیل و یا هر روغن دیگری را اضافه کنید. روغن باید حدوداً دو برابر آب و سود سوز آور باشد. بعد از اینکه روغن را گرم کردید، حرارت زیر آن را خاموش کرده و مخلوط سود سوزآور و آب را به آن اضافه کنید و کاملاً آن را هم بزنید. بعد از اینکه مخلوط شما آماده شد و به اندازه کافی غلیظ شد، می توانید در این مرحله اسانس، عطر و افزودنی های مورد دلخواه خود را هم به آن بیفزایید. بعد از انجام این مرحله، باید مواد را در داخل قالب بریزید. ۲۴ ساعت صبر کنید تا صابون کاملاً سفت شود. بعد از سفت شدن صابون، حدوداً پنج تا شش هفته باید صبر کنید تا صابون قابل استفاده شود. زیرا سود سوز آور که در این ترکیبات وجود دارد، ممکن است به پوست شما آسیب بزند.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  چگونه می توان رنگ مو را ثابت نگه داشت | دلایل پاک شدن رنگ مو

۳- ساختن صابون با گلیسیرین

ساختن صابون با گلیسیرین بسیار راحت است. ابتدا باید قالب گلیسیرین را از داروخانه بخرید و این قالب را در ظرف هایی که دو جداره باشند یا ماکروفر و یا به روش بن ماری، کاملاً ذوب کنید. بعد از ذوب شدن گلیسیرین می توانید افزودنی مورد نظر خود را به آن اضافه کنید و خوب هم بزنید. حالا باید مخلوط آماده شده را در قالب دلخواه خود بریزید. قالب را یکی دو ساعت در یخچال قرار دهید تا کاملاً سفت شود. بعد از اینکه سفت شد می توانید بلافاصله از صابون استفاده کنید. البته این صابون ماندگاری زیادی ندارد و ممکن است قدرت پاک کنندگی آن هم  کمتر از صابون های دیگر باشد. ولی به دلیل داشتن گلیسیرین، رطوبت پوست را حفظ کرده و از جهت پزشکی سالمتر از صابون های دیگر است.

ایده های جدید برای ساختن صابون

حالا که با روش های ساختن صابون خانگی آشنا شدید، شاید بخواهید با ایده‌های جدید هم برای ساختن صابون دست ساز خانگی آشنا شوید:

۱- صابون پرتقالی

برای اینکه صابون پرتقالی بسازید می توانید از روش ذوب کردن صابون استفاده کنید. صابون هایی که بر اساس شیر ساخته شده باشند، برای این صابون مناسب هستند. بعد از این که صابون را ذوب کردید، به آن کمی اسانس پرتقال بیفزایید. اگر می خواهید صابون شما زیباتر شود، حتی می توانید قطعات تکه تکه شده ی پرتقال را که خشک کرده اید، به آن اضافه کنید.

البته به جای پرتقال شما می توانید از مرکبات دیگر هم استفاده کنید که به دلیل داشتن ویتامین C دارای خاصیت درخشان کنندگی و رفع لک هم هستند. به دلیل اینکه ویتامین C در مرکبات، ساختار ناپایداری دارد و به سرعت از بین می رود، شما می توانید چند کپسول ویتامین C را که پودر کرده اید، به صابون اضافه کنید تا خاصیت ضد لک بودن صابون شما، افزایش پیدا کند.

۲- صابون روغن درخت چای

برای ساختن این صابون، شما می‌توانید از نحوه قلیاب صابونی که در ابتدا برایتان توضیح دادیم، استفاده کنید. بعد از اینکه روغن درخت چای را گرم کردید، باید آن را با قلیاب صابونی مخلوط کرده و کمی هم پودر چای سبز یا ماچا در آن بریزید تا صابون شما خوش رنگ تر شود. البته برگ چای سبز هم می توانید به آن اضافه کنید. صابونی که ساخته اید برای پوست هایی که مستعد آکنه هستند، بسیار مناسب است.

۳- صابون عسل و شیر

صابون عسل و شیر را شما می توانید با گلیسیرین درست کنید. بعد از اینکه گلیسیرین را به روشی که در ابتدا گفتیم ذوب کردید، باید کمی عسل و روغن شی باتر، به آن اضافه کرده و آن را خوب هم بزنید. حالا مقداری شیر به این مخلوط بیفزایید تا رنگ آن مات شده و تغییر کند. مخلوطی را که آماده کرده اید در قالب های مخصوص تان ریخته و صبر کنید تا سفت شود. حالا صابون شما آماده مصرف است.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  آشنایی با لوازم برقی شخصی زنانه و مردانه

۴- ساختن صابون قهوه

بیشتر افراد از بوی قهوه لذت می برند. بوی قهوه جزو عطر های پرطرفدار جهان است. برای اینکه صابون قهوه بسازید از هر سه روشی که در ابتدا گفتیم می‌توانید کمک بگیرید.

صابون پایه خود را با دانه قهوه آسیاب شده و روغن نارگیل مخلوط کنید و چند کپسول ویتامین E هم به آن اضافه کنید زیرا این ویتامین باعث درخشانی پوست خواهد شد. این صابون یک اسکراب مناسب و طبیعی می باشد. از این صابون می توانید چند بار در هفته هم استفاده کنید.

۵- صابون آلوئه ورا

ژل آلوئه ورا برای پوست هایی که آفتاب سوخته بوده و یا آسیب دیده اند، بسیار مناسب است. برای استفاده از این گیاه می توانید برگ های آن را بریده و ژل آن را خارج کنید و سپس این ژل را با روغن زیتون مخلوط کرده و به آن گلیسیرین آب شده را اضافه کنید.  ژل آلوئه ورا را جایگزین گلیسیرین هم می توان کرد.

۶- صابون زردچوبه

اگر شما هم می خواهید برای رفع جوش های صورت خود یک صابون خانگی درست کنید، بهترین گزینه برای شما صابون زردچوبه است زیرا زردچوبه دارای خاصیت آنتی اکسیدانی و ضد التهابی بوده و می‌تواند انواع آکنه و جوش ها را برطرف کند. برای ساختن این صابون شما به پایه صابون، یک قاشق جو دوسر، یک قاشق چایخوری زردچوبه، دو قاشق اسانس معطر و دو قاشق روغن اصلی مثل روغن زیتون نیاز دارید.

ابتدا باید صابون گلیسیرینه خود را با استفاده از حرارت آب کنید. بعد از اینکه صابون شما کاملاً آب شد، حرارت زیر آن را خاموش کرده و زردچوبه را به مواد اضافه کنید. هر قدر که زردچوبه بیشتر باشد، صابون شما هم پررنگ تر و خوش رنگ تر می شود. حالا باید اسانس های مورد نظر خود را مانند اسطوخودوس، لیمو و آویشن به ترکیب اضافه کنید. سپس روغن مورد نظر خود را با جوی دوسر ترکیب کرده و داخل مخلوط بریزید. حالا باید تمام مواد را کاملاً هم بزنید تا یکدست شود. سپس آن را در داخل قالب های مورد نظرتان بریزید. ۱۲ تا ۲۴ ساعت صبر کنید تا صابون شما سرد شود. این صابون در حکم لایه بردار بوده و برای پوست‌هایی که به آکنه و جوش مبتلا هستند، بسیار مفید است.

ساخت صابون

۷- صابون خیار

همانطور که می دانید خیار برای شادابی، نرمی و لطافت پوست بسیار مفید است. صابون خیار می تواند شادابی و زیبایی را به پوست شما بازگرداند. برای درست کردن صابون خیار شما به یک و نیم لیوان پی چربی گوسفند، یک لیوان خیار رنده شده، نصف لیوان روغن زیتون، سه چهارم لیوان آب، یک چهارم لیوان سود سوز آور، یک دوم قاشق ویتامین E و دو قطره روغن میخک نیاز دارید.

چربی گوسفند را آب کنید و خیار را به آن اضافه کنید؛ سپس روی حرارت کم آن را کاملاً هم بزنید. روغن را هم به مخلوط اضافه کرده و زیر آن را خاموش کنید تا خنک شود. حالا باید سود سوزآور را که ابتدا با آب مخلوط شده به ترکیب خود اضافه کنید. تمام مواد به شکل خمیر در می آید.

حالا می توانید روغن میخک و ویتامین E را هم به ترکیبات اضافه کنید. بعد از هم زدن کامل، صابون خود را در داخل قالب های مورد نظر ریخته و صبر کنید تا خنک شود؛ سپس از این صابون استفاده کنید.

 

 

بهترین روش های ساخت صابون خانگی

امتیاز سردبیر

مجموع امتیاز

فواید صابون های خانگی

امتیاز کاربر: اولین نفر باشید !

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا