تعمیرات لباسشویی

قطعات مختلف ماشین لباسشویی و عملکرد هر یک | اجزای ماشین لباسشویی

معرفی المنت، هیدروستات، دیسک چرخان، پمپ تخلیه، انواع سنسور و ...

آیا تا به حال این سوال برایتان پیش آمده که لباسشویی خانه تان چگونه کار می کند؟ جالب نیست بدانید که اجزای مختلف لباسشویی چگونه در کنار هم قرار می گیرند و به این تمیزی لباس های شما را  می شویند؟ لباسشویی یک وسیله پیشرفته با یک سیستم پیچیده است که زائده ذهن خلاق بشر می باشد.

تمامی قطعاتی که در این دستگاه مورد استفاده قرار می گیرند، یک وظیفه مهم و بزرگ را بر عهده دارند. به گونه ای که اگر کوچکترین اختلالی در یکی از قطعات ایجاد شود به طور کلی سیستم لباسشویی به هم می ریزد و نمی تواند عملکرد درستی داشته باشد. این مقاله را به معرفی قطعات مختلف ماشین لباسشویی و بررسی عملکرد هر یک اختصاص داده ایم. در صورتی که تمایل به کارهای فنی دارید یا تعمیرکار ماشین لباسشویی هستید، این مطلب می تواند برای شما مفید باشد.

پمپ تخلیه ماشین لباسشویی

یکی از قطعات اصلی و مهم ماشین لباسشویی پمپ آب یا پمپ تخلیه آن است. که دو عملکرد متفاوت را در دستگاه ارائه می کند. یکی اینکه باید آب موجود در لوله های شهری را دریافت کرده و در چرخه شستشو به گردش در می آورد. و دوم اینکه اجازه نمی دهد بعد از شستشو هیچ آبی داخل دستگاه بماند.

دیگ داخلی ماشین لباسشویی

دیگ داخلی جایی است که برای شستشو، لباس ها را داخل آن قرار می دهید. سطح داخلی دیگ دارای سوراخ های ریز و شیار هایی است که آب از آن عبور می کند و تخلیه می شود.

 دیگ خارجی ماشین لباسشویی

دیگ خارجی در واقع محفظه ای است که نگهدارنده دیگ داخلی می باشد. این قطعه وظیفه آبرسانی به دیگ داخلی و لباس ها را دارد. بعد از اینکه تخلیه آب به طور کامل صورت گرفت، دوباره عمل آبگیری را انجام می دهد. علاوه بر این دیگ خارجی وظیفه جداسازی مواد شوینده از لباس ها را نیز برعهده دارد.

شیر کنترل آب ورودی ماشین لباسشویی

در کنار آب ورودی لباسشویی دریچه الکترونیکی قرار دارد. زمانی که لباس ها را در دستگاه قرار می دهید و آن را روشن می کنید، به طور اتومات این دریچه باز می شود و به اندازه حجم و نیاز لباسشویی آب وارد دستگاه می گردد.

هنگامی که آبگیری به اندازه کافی انجام شد، دریچه به صورت اتومات بسته می شود. در حقیقت شیر کنترل آب ماشین لباسشویی وظیفه تامین آب سرد و گرم دستگاه می باشد.

دیسک چرخان یا همزن ماشین لباسشویی

قطعه ای در قسمت وسط دیگ خارجی ماشین لباسشویی تعبیه شده است که وظیفه به گردش درآوردن لباس ها و مواد شوینده را برعهده دارد. به این قطعه همزن یا دیسک چرخان گفته می شود. این قطعه باعث می‌شود آب و مواد شوینده به خوبی با یکدیگر ترکیب شوند و موجب شستشوی کامل لباس گردد.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  همه چیز در مورد کاسه نمد ماشین لباسشویی | تعویض کاسه نمد ماشین لباسشویی

در حقیقت می توان گفت که عامل تمیزی لباس در لباسشویی همزن یا دیسک چرخان می باشد. البته ناگفته نماند که این قطعه تنها در مدل هایی از لباسشویی قرار دارد که دربشان از بالا باز می شود. اما لباسشویی هایی که دربشان از جلو باز می شود، دیگ داخلی نقش همزن را برعهده دارد و با سرعت و قدرتی که به چرخش لباس ها می دهد آنها را تمیز می کند.

موتور لباسشویی

موتور لباسشویی وظیفه به حرکت درآوردن همزن و دیگ آن را دارد. هر چقدر سرعت و قدرت موتور بیشتر باشد، همزن و دیگ لباسشویی نیز با سرعت و قدرت بیشتری لباس ها را شستشو می نمایند.

اجزای مختلف لباسشویی

تایمر ماشین لباسشویی

قبل از شروع به کار ماشین لباسشویی باید با استفاده از قطعه تایمر زمان شستشو را مشخص کنید. البته ناگفته نماند ماشین لباسشویی مدرن به گونه ای طراحی شده اند که اگر تایمر را تنظیم نکنید، دستگاه به صورت خودکار زمان شستشو را مطابق با وزن لباس هایی که در آن قرار می دهید، مشخص می کند.

برد جریان چاپی

برد چند مدار و اجزاء الکتریکی تشکیل می شود که تشخیص میزان بار و آب ماشین لباسشویی مدت زمان لازم جهت شستشو و میزان شوینده ای که برای شستشوی با کیفیت لازم است، را بر عهده دارد. در صورتی که این قطعه دچار اختلال و مشکل شود، لازم است حتماً تعمیرکاران متخصص جهت تعمیر آن وارد عمل شوند. چرا که برد قطعه ای حساس است و کوچکترین اشتباه در تعمیر آن خسارت سنگینی به بار خواهد آورد.

انواع سنسور ماشین لباسشویی

ماشین لباسشویی دارای سنسور های مختلفی است که باعث عملکرد درست و اصولی دستگاه می شوند. انواع سنسور ماشین لباسشویی عبارتند از:

سنسور دما

این قطعه باعث تنظیم دمای آب ماشین لباسشویی می شود. در ماشین های لباسشویی مدل جدید سنسور دما عملکرد خود را روی صفحه نمایش نشان می دهد تا کاربر بتواند از دمای درون دستگاه آگاه باشد.

سنسور سطح آب

این قطعه باعث تنظیم میزان آب ورودی به لباسشویی می شود. در صورتی که ظرفیت لباسشویی از آب پر شده است، اجازه سرریز شدن و پر شدن بیشتر خواب را نمی دهد.

سنسور کثیفی

این سنسور تشخیص می دهد لباس هایی که در داخل لباسشویی شستشو می شوند، تمیز شده ‌اند یا خیر؟ بنابراین اگر قطعه سنسور کثیفی در ماشین لباسشویی با اخلال مواجه شود، لباس ها به خوبی تمیز نمی شوند.

شاید این سوال برایتان آن ایجاد شود که سنسور کثیفی چگونه می ‌تواند میزان تمیزی و کثیفی لباس را تشخیص دهد؟ در واقع سنسور کثیفی دارای اشعه مادون قرمز است که میزان کثیفی آب را تشخیص می دهد.

 سنسور نشتی آب

چنانچه آب از ماشین لباسشویی نشتی داشته باشد، این سنسور وارد عمل می شود و کاربر را از وجود نشتی آب در دستگاه آگاه می کند.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  راهنمای استفاده و نصب ماشین لباسشویی الکترولوکس ELECTROLUX

هیدروستات ماشین لباسشویی

یکی دیگر از قطعاتی که نقش مهم و کاربردی در ماشین لباسشویی دارد، هیدروستات است که وظیفه تنظیم میزان آب ورودی دستگاه را بر عهده دارد. هنگامی که آب به اندازه ظرفیت دستگاه در آن پر شده است، هیدروستات جلوی ورود آب اضافه را می گیرد و مانع از سرریز شدن و نشت کردن آب داخل لباسشویی می شود.

بنابراین اگر با خرابی نشتی آب از لباسشویی مواجه شدید، چک کردن قطعه هیدروستات را فراموش نکنید.

یک پیچ رنگی نیز داخل این قطعه وجود دارد که حد آب ورودی را چک می کند. چنانچه این پیچ سفت یا شل شود، میزان ارتفاع آب و ورود آن به دستگاه را بر هم می زند.

المنت ماشین لباسشویی

قطعه ای که باعث افزایش دمای آب ماشین لباسشویی می شود، المنت نام دارد. بسیاری از لباس ها برای شستشو و تمیز شدن نیاز به آب گرم دارند و اگر المنت خراب شود، آب لباسشویی گرم نمی شود.

در چنین شرایطی نیاز به تعویض المنت خواهید داشت. البته این کار را حتماً باید به کمک متخصصین با تجربه انجام دهید.

شیلنگ ایمنی

شیلنگ ایمنی قطعه ای است که در برخی از مدل های لباسشویی مورد استفاده قرار گرفته است. چنانچه در قطعات المنت و هیدروستات مشکلی ایجاد شود، دمای داخل دستگاه افزایش می یابد و ممکن است بخار در لباسشویی به وجود آید. شیلنگ ایمنی باعث خروج بخار از دستگاه می شود. اگر بخار لباسشویی تخلیه نشود، قطعات پلاستیکی آن آسیب می بینند.

ترموستات ماشین لباسشویی

یکی دیگر از اجزای مختلف لباسشویی ترموستات است. علاوه بر المنت، ترموستات نیز وظیفه تنظیم آب درون ماشین لباسشویی را بر عهده دارد. به این صورت که با افزایش دمای آب ترموستات فعال می شود و به المنت اجازه نمی دهد بیشتر از حد مجاز آب را گرم کند.

علاوه بر این هنگامی که دمای آب کاهش پیدا کند، ترموستات المنت را فعال می کند تا دمای آب را به حد طبیعی برساند.

اجزای مختلف لباسشویی

جمع بندی

در این مقاله از ایبک امداد به بررسی اجزای مختلف لباسشویی پرداختیم و عملکرد هر یک را توضیح داده ایم. چنانچه سوالی در این خصوص برای شما مطرح است، می توانید در پایین همین صفحه و در قسمت نظرات مطرح کنید. کارشناسان ما سریعا پاسخگویی سوالات شما خواهند بود.

چنانچه ماشین لباسشویی شما نیاز به به تعمیر دارد، می توانید از خدمات سیار تعمیر لباسشویی مجموعه تخصصی ایبک امداد بهره مند شوید. برای این کار می توانید با شماره های مندرج در صفحه تماس بگیرید و درخواست اعزام تعمیرکار متخصص به محل نمایید.

با استفاده از خدمات تعمیر در محل این مجموعه نیازی به نقل و انتقال دستگاه و دردسرهای آن نخواهید داشت و تمامی مشکلات و ایرادات لباسشویی شما در خانه خودتان رفع می گردد.

اجزای مختلف لباسشویی

امتیاز سردبیر

مجموع امتیاز

معرفی اجزای مختلف لباسشویی

امتیاز کاربر: اولین نفر باشید !

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا