تعمیرات کولر آبی

مراحل کانال کشی کولر آبی | آشنایی با انواع کانال کشی کولر آبی

در صورتی که می‌خواهید برای محل کار و یا منزل خود از کولر آبی استفاده کنید باید به کانال کشی و اصول آن توجه داشته باشید. اصول کانال کشی کولر آبی اهمیت زیادی دارد و اگر شما حتی بهترین برند کولر را هم بخرید ولی کانال در ساختمان به طور اصولی و درست طراحی نشده باشد، نمی توانید از دستگاه خود به خوبی استفاده کنید. در اصل می‌توان گفت کانال کشی جزو معماری ساختمان به حساب می آید به همین دلیل متخصصین ما در ایبک امداد محتوایی را برایتان آماده کرده و در آن به بررسی روش کانال کشی کولر آبی می پردازیم پس تا انتهای مقاله با ما همراه باشید.

روش عملکرد سیستم کانال کشی کولر آبی چگونه است؟

به طور کلی می‌توان گفت برای انتقال هوای گرم و سرد در محیط های مختلف باید از سیستم کانال‌کشی استفاده کرد. تمام مراحلی را که در سیستم تهویه مطبوع انجام می‌دهند به وسیله کانال قابل اجرا می باشد. سیستم های کانال کشی به این شکل کار می کنند که دستگاه شما چه در حال گرمایش باشد و چه در حال سرمایش باشد، هوایی را که تولید می شود به وسیله کانال وارد محیط منزل می کند و همچنین هوای محیط را هم به وسیله کانال به دستگاه وارد می کند تا عملیات گرمایش و سرمایش درست انجام شود.

سیستم های کانال کشی در انواع مختلف و با جنس های متفاوتی انجام می شوند که در ادامه برایتان توضیح خواهیم داد.

آشنایی با انواع کانال کولر از جهت ظاهری

کانال های کولر از جهت شکل ظاهری به دو صورت می باشند یکی کانال کشی با سطح مقطع مربعی و دیگری هم کانال کشی با سطح مقطع گرد، که هر کدام از این ها معایب و مزایای خاصی دارند که بر همین اساس، جهت کانال کشی ساختمانی و صنعتی از آن‌ها استفاده می‌کنند.

  1.  کانال های مربعی: این کانال ها نسبت به کانال های گرد، نصب راحت تری داشته و بیشتر در فضاهای ساختمانی از آن استفاده می شود. مزایای آن هم هزینه ی کم و همچنین سرعت بالا در انتقال هوا است.
  2. کانال های گرد: این کانال ها از جهت ظاهری بسیار زیبا بوده و باعث کاهش صدا هم می شوند. این مدل کانال به دلیل اینکه دارای گوشه نمی باشد باعث کم شدن اصطکاک و همچنین زیاد شدن راندمان کولر خواهد شد. از معایب این کانال نصب دشوار آن است به دلیل  اینکه نصب این کانال نیاز به محیط بزرگی دارد از آن جهت برای کانال کشی صنعتی از آن استفاده می کنند.

کانال کشی کولر آبی

انواع کانال ها بر اساس جنس کانال

امروزه از آلیاژ ها و متریال مختلفی برای کانال کشی استفاده می کنند به همین دلیل شما می توانید بر اساس شرایط و نیاز خود و نوع کاربری محیط، بهترین کانال را انتخاب کنید. در ادامه انواع کانال را از جهت جنس برایتان بیان کرده و توضیح می دهیم.

  • کانال کشی گالوانیزه: در این نوع کانال کشی به دلیل نوع متریال هزینه ی کم آن، مقرون به صرفه است فقط باید دقت داشته باشید در هنگام نصب کانال عایق کاری را انجام دهید.
  • کانال فلکسیبل: این کانال دارای انعطاف پذیری زیادی بوده و از ابتدا عایق بندی شده است به همین دلیل از این کانال زیاد استفاده می کنند.
  • کانال اسپیرال: این کانال نوع دیگری از کانال فلکسیبل می باشد که جهت کانال کشی های صنعتی از آن استفاده می کنند زیرا این کانال فقط به شکل گرد وجود دارد.
  • کانال آلومینیومی: این کانال به دلیل جنس خود، بسیار سبک بوده و به راحتی قابل نصب است.
پیشنهاد آی‌بک امداد :  انواع پمپ کولر آبی | نحوه عملکرد پمپ کولر آبی

چرا باید اصول کانال کشی کولر رعایت کنیم؟

در هنگام روشن شدن کولر برای جریان هوای خنک در محیط، به کانال کشی صحیح و اصولی نیازمندیم. رعایت اصول لازم و مهم در کانال کشی کولر و همچنین کانال سازی از تهیه تجهیزاتی با کیفیت، می تواند باعث اجرای صحیح فرایند خنک سازی کولر آبی شود. یکی از مواردی که در هنگام کانال کشی کولر آبی باید به آن اهمیت بدهید محل کار برد کانال کشی و همچنین نوع و روش اجرایی آن است.

به طور کلی می‌توان گفت رعایت اصول کانال کشی و همچنین نصب صحیح آن می‌تواند در سرمای حاصل برای محیط منزل و یا کارگاه موثر باشد و از نشت هوا جلوگیری کند. در صورتی که کانال کشی درست اجرا نشود شما شاهد کاهش هوای خنک و همچنین نشت هوا خواهید شد و این باعث می‌شود راندمان دستگاه پایین آمده و بعد از مدتی نیاز به تعمیر کولر آبی داشته باشید. ولی شاید بعد از مراجعه تعمیرکار باز هم تغییری در سرمای محیط به وجود نیامده باشد.

راهنمای روش کانال کشی کولر آبی

با توجه به مطالبی که در ابتدا برایتان بیان کردیم حتماً متوجه اهمیت کانال کشی کولر شده‌اید زمانی که می خواهید کولر آبی را خریداری کنید حتماً ابتدا به اصول کانال‌کشی آن دقت کرده و از یک شخص ماهر و مجرب بخواهید تا کانال کشی را برای شما انجام دهد. در صورتی که یکبار برای کانال کشی هزینه کنید می توانید یک بصورت عمر ایده آل از هر کولر آبی که می خواهید استفاده کنید.

در ادامه می خواهیم چهار مرحله کانال کشی اصولی را برای تان بیان کنیم:

  1.  کانال کشی کولر آبی بر اساس طراحی ساختمان
  2. تهیه جنس مناسب ورق برای کانال
  3. عایق کاری در هنگام کانال کشی کولر آبی
  4. کانال کشی کولر آبی متناسب با سرعت جریان باد

۱- کانال کشی کولر آبی بر اساس طراحی ساختمان

مهم ترین نکته ای که در هنگام نصب کانال باید به آن توجه کنید معماری ساختمان است. شما باید قبل از اینکه کولر آبی خود را نصب کنید بهترین موقعیت برای دریچه را پیدا کرده و سپس کانال کشی را انجام دهید. احتمال دارد در یکی از قسمت های ساختمان شما، امکان نصب دریچه کولر وجود نداشته باشد و یا اینکه بعد از روشن شدن کولر باد به این قسمت وارد نشود و یا حتی به دلیل تنظیم نبودن زاویه، محیط را به شدت سرد کند به همین دلیل کسی که قرار است کانال کولر آبی را طراحی کند باید ابتدا نقشه ساختمان را بررسی کرده و سپس تخریب و همچنین نصب کانال را آغاز کند.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  علت گیرپاژ کردن موتور کولر آبی | جلوگیری از گیرپاژ موتور کولر

به یاد داشته باشید که انتهای هر کانال را باید به یک دریچه ختم کنید و اگر می خواهید در قسمتی از ساختمان دریچه را نصب کنید کانال را به آن قسمت هم منشعب کنید.

۲- تهیه جنس مناسب ورق برای کولر آبی

وظیفه کانال کولر این است که هوای سرد را از داخل کولر به محیط منزل انتقال دهد حالا اگر جنس ورقه کانال مناسب نباشد کم کم سوراخ شده و هوای گرم وارد کانال خواهد شد و همین نقص کانال می‌تواند باعث شود محیط خنک نشود و در این شرایط برای اینکه کولر محیط را خنک کند شما مجبور هستید که کولر را برای مدت بیشتری روشن بگذارید و یا اینکه آن را در روی دور تند قرار دهید تا کمی محیط خنک شود.

به همین دلیل توصیه می کنیم قبل از خرید کانال کولر حتماً جنس ورقه های آن را کنترل کنید. بهترین جنس، ورقه های گالوانیزه می باشد که دارای طول عمر زیاد و دوام بسیاری است. البته ورقه های گالوانیزه در ضخامت ها و اندازه های مختلفی وجود دارد که بهتر است ورقه ای با ضخامت بالا را انتخاب کنید.

۳- عایق کاری در هنگام کانال کشی کولر آبی

یکی دیگر از نکات مهم که در کانال کشی کولر باید رعایت شود عایق کاری به شکل استاندارد است اگر عایق کاری در محل اتصال کانال ها به یکدیگر، نصب دریچه ها و… انجام نگیرد هوای سرد از کانال خارج می شود و شما نمی توانید از محیط خنک لذت ببرید و تصور می کنید که کولر شما خراب شده است و یا شاید به تعمیر کولر آبی خود اقدام کنید و باز هم مشکل برطرف نشود.

متأسفانه باید بگوییم که بازدید کانال کشی کولر بسیار سخت است زیرا باید تخریب ساختمان انجام بگیرد به همین دلیل توصیه می کنیم حتماً این کار را به کمک یک مهندس و به طور دقیق انجام دهید.

۴- کانال کشی کولر را متناسب با جریان باد انجام دهید.

فراموش نکنید که کولر های آبی فشار و سرعت باد متنوعی دارند و شما باید قبل از خریدن کولر به آن دقت کنید و با تناسب به متراژ منزل خود، کولر مناسب را خریداری کنید. یعنی اگر اندازه متراژ ساختمان منزل شما، بزرگ است باید کولری را انتخاب کنید که سرعت باد آن هم بیشتر باشد و همچنین کانال کشی کولر آبی را هم باید با سرعت باد تنظیم کنید. مثلاً اگر باد بیشتری وارد کانال می شود حتماً باید عایق کاری و همچنین کانال کشی با دقت بیشتری انجام بگیرد.

کانال کشی کولر آبی

نتیجه گیری

در این مقاله از ایبک امداد شما را با اهمیت کانال کشی کولر آبی آشنا کردیم و تلاش کردیم که موارد لازم را برای مراحل و نحوه کانال کشی کولر آبی برایتان شرح دهیم. امیدواریم که این مقاله به شما کمک کند تا بتوانید بهترین انتخاب را داشته باشید.

مراحل کانال کشی کولر آبی

امتیاز سردبیر

مجموع امتیاز

چرا باید اصول کانال کشی کولر رعایت کنیم؟

امتیاز کاربر: اولین نفر باشید !

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا