مجله صنعت

خصوصیات میلگرد ۱۴ چیست

در صنعت و ساختمان سازی یکی از اساسی ترین فولاد ها میلگرد می باشد. در ساخت میلگرد های ساختمانی ترکیبات مختلفی از آلیاژ ها با توجه به استاندارد های مخصوص استفاده می شود. هر نوع از میلگرد کاربرد ویژه ای دارد و یکی از پر کاربرد ترین میلگرد ها در صنایع میلگرد ۱۴ است که ویژگی ها و خصوصیات متفاوتی نسبت به انواع دیگر دارد.

درباره میلگرد ۱۴

یکی از مهم ترین مصالح در صنعت ساخت و ساز میلگرد می باشد. به این معنی که اگر در این صنعت این عنصر نباشد به هیچ عنوان نمی شود برج های مرتفع را ساخت. به صورت کلی در اکثر صنایع میلگرد کاربرد زیادی دارد. میلگرد برای مقاوم کردن بتن و حفظ استحکام آن کاربرد زیادی دارد.

انواع میلگرد ۱۴ چیست

این میلگرد ها به دو دسته تقسیم می شوند. نام این دو دسته میلگرد ساده و آجدار است. این دو از لحاظ ظاهری به صورت بدون آج و دارای آج هستند. مدل آج دار میلگرد ها در ساخت و ساز به بتن ها به خوبی چسبیده و مقاومت بسیار بالایی دارند. استاندارد میلگرد های ساده A1 است و اما میلگرد های آج دار در استاندارد های ، A3 و A4 تولید می گردند.

قیمت میلگرد ۱۴ چیست

میلگرد های ۱۴ بیشتر از نوع آج دار می باشند و برای تولید این نوع از میلگرد استاندارد A3 بیشتر مورد استفاده قرار می گیرد. این مدل از میلگرد ها در سایز ۱۴ و به صورت شاخه ای به بازار ارسال می شوند. با توجه به این موضوع که قیمت مواد اولیه نرخ ثابتی ندارد نمی توان برای میلگرد ۱۴ قیمت دقیقی اعلام نمود. قیمت این محصول به صورت روزانه و لحظه ای در حال تغییر است و قیمت ثابتی ندارد. برای اطلاع از قیمت دقیق میلگرد ۱۴ می توانید به سایت های مربوطه مراجعه کنید.

ویژگی ها و مشخصات میلگرد ۱۴ چیست

میلگرد های آجدار ۱۴ در سه گرید A۳، A۲ و A۴ ساخته می شوند که هر یک خاصیت ها و ویژگی های به خصوصی دارند. میلگرد های تولیدی در این دسته در انواع وزن ها و با استحکام های مختلفی ساخته می شوند. در بازار میلگرد های A۲ به صورت مارپیچی هستند و استحکام آن ها از دو دسته دیگر کمتر است.

میلگرد های آجدار گرید A۳  در دسته جناقی است. در صنعت از این گرید میلگرد ۱۴ به صورت گسترده استفاده می شود. ولی مستحکم ترین و سخت ترین دسته در میلگرد های ۱۴ گرید A۴ می شود. در ساخت این محصولات از فولاد های خیلی سخت با مقاومت زیاد استفاده می شود.

میلگرد های ۱۴ وزنی در حدود ۱.۲۵ کیلوگرم دارند. در تولید این محصول تنوع زیادی در فولاد هایی که استفاده شده است، وجود دارد. البته با توجه به کارخانه تولید کننده فرمول شیمایی متفاوت است و هر کدام از فرمول مخصوص خود استفاده می کنند.

میلگرد ۱۴

ویژگی های دیگر میلگرد ۱۴ به شرح زیر است:

  • در این میلگرد ها تنش جاری ۴۰۰۰ کیلوگرمی وجود دارد.
  • در این میلگرد ها تنش گسیختگی ۶۰۰۰ کیلوگرم است.
  • در گسیختگی تغییر شکل نصبی ۱۴ درصدی دارد.
  • در این میلگرد های مارپیچ سایز ۱۴ از فولادی استفاده می شود که به آن میلگرد نیمه خشک می گویند.
پیشنهاد آی‌بک امداد :  بهترین دستگاه جوش چیست؟

در زمان تولید این محصول استاندارد هایی را رعایت می کنند که از دیگر ویژگی های آن است. کارخانه های زیادی میلگرد ۱۴ را تولید می کنند به همین دلیل در زمان خرید باید دقت داشته باشید تا میلگرد استاندارد های مورد نیاز را داشته باشد. این استاندارد ها بر روی میلگرد درج می گردد.

بر روی میلگرد های ۱۴ امکان دارد علائم اختصاری SA, JU, JT, CU, CT را دیده باشید. اگر بر روی میلگرد کد SA  را دیدید به معنای گرید A۴ می باشد. حرف J نشان دهنده گرید A۲ و حریف C مخصوص گرید A۳  است. حال در کنار این دو حروف حرف های دیگر T و U نیز وجود دارد که برای مشخص کردن روش تولید میلگرد استفاده می شوند. حرف T  مشخص کننده روش ترمکس و حرف U مشخص کننده روش آلیاژی در تولید میلگرد می باشد. اطلاع داشته باشید که با استفاده از این علائم می توانید کاربرد های میلگرد را بهتر بشناسید.

کاربرد میلگرد ۱۴ چیست

آج هایی که بر  روی این محصول ایجاد می شود با عث جلوگیری از سر خوردن بتن از روی میلگرد می شود. به همین دلیل مقاومت سازه افزایش یافته و بهتر می شود. همچنین این آج ها باعث افزایش سطح تماس میان میلگرد و بتن در ساختمان سازی می شود.

از کاربرد های دیگر میلگرد ۱۴ می توان به موارد زیر اشاره کرد:

  • در سازه ها برای اجرای تیر بتنی: یکی از مهم ترین کاربرد های میلگرد های ۱۴ استفاده از آن ها در سازه های بتن آرمه می باشد. تمامی بار یک ساختمان ابتدا به تیر های افقی و بعد به ستون ها و در انتها به فوندانسیون انتقال می یابد. به همین دلیل از این محصول برای ساخت تیر بتنی استفاده می شود.
  • اجرای انواع ستون ها: یکی از مهم ترین اعضای هر سازه ستون ها می باشند که باید با دوام و محکم باشند. اصلی ترین کاربرد میلگرد ۱۴ در ساختمان سازی می باشد. در ساختمان های بزرگ و بتنی از این روش برای ساخت ستون ها استفاده می شود.
  • تولید انواع تیرچه ها: تیرچه ها اجزای دیگری از ساختمان سازی است که در ساخت آن نیز از میلگرد ۱۴ برای استحکام بیشتر کار استفاده می گردد.
  • در اجرای فوندانسیون ها به عنوان آرماتور طولی: منظور از آرماتور های طولی همان میلگرد هایی است که در صنعت ساختمان استفاده می گردد. به طور معمول در این صنعت برای میلگرد های طولی و عرضی از شماره ۱۴ استفاده می گردد.

درباره انواع میلگرد

میلگرد های آج دار و ساده

میلگرد های آجدار و ساده دارای تفاوت هایی در ظاهر خود هستند. تفاوت میان آن دو این است که میلگرد ساده بدون آج است و نوع دوم دارای آج می باشد. نمونه آج دار میلگرد ها در ساخت و ساز ساختمان و آرماتور بندی ها به خوبی به دلیل آج هایی که دارد به بتن می چسبد و مقاومت آن بالاتر است. میلگرد های ساده گرید پایین ترین نسبت به انواع آج دار دارد.

میلگرد های اروپایی

از این نوع میلگرد ها نمی توان در مناطق زلزله خیز و گسل استفاده نمود. زیرا مقاومت آن ها بسیار کم است. به دلیل قیمت پایین این میلگرد ها فروش آن ها بیشتر است. در ساخت میلگرد های اروپایی از عنصر منگنز بیشتر از هر چیزی استفاده می شود. همچنین در تولید این میلگرد ها از کربن و سیلیکون نیز مقداری استفاده می گردد.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  تجهیزات حفاری نفت و دکل حفاری | اجزای دکل حفاری

میلگرد های فولاد کربن

در اصطلاح به این میلگرد ها میلگرد سیاه می گویند. این میلگرد دارای مقاومت بالایی است ولی در برابر زنگ زدگی عملکرد خوبی از خود نشان نمی دهد. به همین دلیل در مکان هایی که دارای آب و هوای مرطوب است، این نوع از میلگرد را نمی توان استفاده کرد. می توان خاصیت زنگ زدگی این نوع از میلگرد ها را با پوشش اپوکسی تا مقدار زیادی کاهش داد.

میلگرد ۱۴

میلگرد های گالوانیزه

طبق نام این میلگرد ها در ساختار آن از گالوانیزه استفاده نموده اند. به همین دلیل قیمت این نوع از میلگرد ها به نسبت نمونه های دیگر بیشتر است. مقاومت میلگرد های گالوانیزه بسیار بالا است و به این علت از آن در بیشتر ساخت ساز ها استفاده می نمایند. برای مثال در سقف ساختمان ها از این نوع میلگرد ها استفاده می گردد.

میلگرد های کامپوزیتی

این نوع از میلگرد ها دارای استحکام زیادی در برابر نیرو های زلزله است و همچنین دارای خاصیت نارسایی می باشد. همچنین میلگرد های کامپوزیتی برتری بیشتری نسبت به نمونه های دیگر از نظر زنگ زدگی دارند. این میلگرد ها در برابر میلگرد های فولادی وزن بسیار کمتری دارند و سبک وزن به حساب می آیند.

کاربرد میلگرد های کامپوزیتی چیست

علاوه بر اینکه میلگرد های کامپوزیتی در برابر میلگرد های دیگر مزیت های زیادی دارند، کاربرد بسیاری نیز دارند. از این نوع میلگرد به راحتی می توان در تصفیه خانه ها استفاده نمود. امروزه در تمامی تاسیسات فاضلابی و همچنین تمامی تصفیه خانه ها از میلگرد های نوع کامپوزیتی استفاده می نمایند. همچنین برای آرماتوری بندی قسمت کف پارکینگ ها از این میلگرد ها استفاده می نمایند. دیوار های موقتی که در مترو ها و تونل ها استفاده می شود نیز از این نوع میلگرد ها استفاده می نمایند.

میلگرد عرضی یا خاموت چیست

به صورت کلی می توان میلگرد ها را به دو دسته تقسیم بندی کرد. یکی خاموت و دیگری به صورت طولی است. در ساخت خاموت ها از میلگرد های مختلفی استفاده می گردد ولی به صورت معمول از سایز ۸ و ۱۰ استفاده می کنند. انواع مختلفی برای خاموت وجود دارد که به مدل دستی آن خاموت سنتی می گویند. نوع دیگر خاموت با استفاده از دستگاه است که به خاموت مار پیچ معروف است. البته نوع دیگری نیز وجود دارد که مانند خاموت مار پیچ است و تنها تفاوت آن این می باشد که در یک طرف آن مربع وجود دارد نام آن خاموت ربات می باشد.

نتیجه گیری

در این مقاله با میلگرد ۱۴ که یکی از اصلی ترین عناصر در ساخت و ساز می باشد آشنا شدید، بدون استفاده از میلگرد در ساختمان سازه ساخته شده هیچ مقاومتی نخواهد داشت و هر گونه نیروی کمی می تواند باعث آسیب به ساختمان گردد. در بتن ها میلگرد به عنوان یک تکیه گاه استفاده می شود و میلگرد ۱۴ یکی از مهم ترین میلگرد ها در ساختمان سازی می باشد.

میلگرد ۱۴ چه کاربردی دارد

امتیاز سردبیر

مجموع امتیازات

در این مقاله با انواع میلگرد ۱۴ و کاربرد آن آشنا می شوید.

امتیاز کاربر: اولین نفر باشید !

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا