خدمات ساختمان

دیوار سبز چیست | آشنایی با Green wall

دیوار سبز یا همان Green Wall به یک سازه می‌گویند که برای نگهداری گیاهان روی سطح دیوار می‌سازند و باعث می‌شوند محوطه زیبا شود. وقتی طبیعت را در محیط شهر بگنجانید، نه تنها باعث زیبایی آن خواهید شد، بلکه اهداف و مزایای دیگری را هم دنبال می‌کنید. فرقی نمی‌کند که خارج و یا حتی داخل خانه، روی دیوار و یا مستقل باشد. شما می‌توانید از هر مکان و موقعیتی برای ساخت دیواره سبز استفاده کنید.

شاید بپرسید دیوار سبز دقیقاً کجا باید قرار بگیرد؟ چه موادی برای ساخت دیوار سبز به کار می‌رود؟ اگر می‌خواهید پاسخ این سؤالات را بدانید بهتر است تا انتهای این مقاله را مطالعه کنید.

دیوار سبز یا گرین وال چیست؟

دیوار سبز سازه‌هایی عمودی می‌باشد که گیاهان مختلفی را به آن وصل می‌کنند. در زمان‌های قدیم معمولاً برای رشد گیاه، به محیطی که تشکیل شده از سنگ، خاک و آب باشد، نیاز بود و گیاهان را در خاک می‌کاشتند ولی امروزه دیوارها را به شکلی می‌سازند که به سیستم آبیاری داخلی مجهز باشد. البته باید بدانید که گیاه بالارونده و دیوار سبز کاملاً با هم فرق می‌کنند. در دیوار سبز محیطی که برای رشد گیاه لازم است، در ساختار و یا سطح دیوار وجود دارد، در صورتی که گیاه بالارونده در زمین ریشه دارد و علاوه بر آن باید بگوییم که گیاهان رونده برای اینکه رشد کنند، به زمان زیادی نیاز دارند تا تمام دیوار را پوشش دهند ولی دیوار سبز معمولاً زمان لازم برای رشد خود را پشت سر گذاشته است.

تاریخچه دیوارهای سبز Green Wall

شاید سؤال کنید ایده دیوارهای سبز از کجا و کی مطرح شده است؟ بای بگوییم که این ایده برمی‌گردد به زمانی که مردم شاخه های درخت انگور را در روی دیوار خانه‌ها آویزان می‌کردند و گیاهان رونده مانند گل رز در روی بناهای قدیمی و قلعه‌ها باعث شد در فکر افراد جرقه‌ای زده شود و به تدریج به فکر ساختن خانه هایی با باغ‌های عمودی بیفتند.

آنطور که شواهد نشان می‌دهد مردم مدیترانه و بابل با استفاده کردن از سیم و کابل، سقف سبز و یا دیوار سبز می ساختند. با گذشتن زمان این کابل‌ها و سیم‌ها تبدیل به گیاهان رونده و داربست شد و به این صورت بود که دیوار سبز توانست برای خود در دکوراسیون داخلی و طراحی جا پیدا کند و امروزه می‌بینیم از دیوار سبز برای طراحی‌های داخلی استفاده های زیادی می‌شود.

از آنجایی که بشر امروزی به مقدار زیادی از طبیعت زیبا فاصله گرفته است، ایده باغ عمودی و یا دیوار سبز می‌تواند انسان را به طبیعت نزدیک کند. پوشش‌ها و گیاهانی که در این دیوار به کار می‌رود، باعث شده تا بتوان در انواع طرح‌ها و سبک های مختلف، برای نمای ساختمان شهر و یا حتی دکوراسیون داخلی هم از آن استفاده کرد.

دیوار سبز

چرا به استفاده از دیوارهای سبز نیاز داریم؟

همانطور که گفتیم امروزه فضای شهر گسترده شده و مردم از طبیعت فاصله گرفته‌اند. به دلیل زیاد شدن کارخانجات و وسایل نقلیه، هوای محیط زیست شدیداً آلوده شده است، به همین دلیل مشاهده می‌شود که در خارج و یا حتی فضای داخل منزل هم از دیوارهای سبز استفاده می‌کنند. استفاده از این دیوارها می‌تواند در پاکسازی هوا بسیار سهم بسزایی داشته باشد. به همین علت است که در بعضی از محیط‌ها و مناطق مختلف، استفاده از این دیوار توانسته به یک موضوع جدی تبدیل شود.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  راهنمای خرید بهترین ست سرویس بهداشتی | نکات خرید ست سرویس بهداشتی

دیوارهای سبز از چه چیزی درست می‌شوند و چگونه کار می‌کنند؟

به طور کلی باید بگوییم که دیوار سبز یک ساختار است که از گیاهان مختلف تشکیل می‌شود. این ساختار به شکلی است که گیاهان را در روی دیوار به خوبی نگه داشته و از حجم افقی هم حداقل استفاده را می‌کند. بعضی از انواع این دیوارها ، دیوار سبز هوشمند نام دارند که آبیاری را به شکل خودکار انجام می‌دهند. از گیاهان مختلفی برای طراحی این دیوارها استفاده می‌شود اینکه بگوییم این دیوار چگونه کار می‌کند بستگی به نوع این دیوار دارد.

بعضی از دیوارهای سبز دارای لوله‌های مخفی هستند و جهت آبیاری کردن سیستم خود، از آن استفاده می‌کنند ولی بعضی از دیوارهای سبز به شکل دستی آبیاری می‌شوند.

دیوار سبز چه ویژگی و خصوصیاتی دارد؟

این دیوارهای سبز طبیعی دارای ویژگی‌ها و خصوصیات خاصی هستند که مهمترین آنها عبارتند از:

  • هوای محیط را تصفیه می‌کنند.
  • عایق صوتی هستند.
  • اثر بیوفیلیک دارند.
  • دارای المان بصری زیبا و جذابی هستند.

مزایای استفاده از Green Wall چیست؟

استفاده از گرین وال دارای مزایای زیادی می‌باشد که مهمترین آنها عبارتند از:

۱- تأثیرات مثبتی در روی افراد دارد.

استفاده از دیوار سبز بر روی سلامت روح و روان افراد تأثیرات زیادی دارد:

  • سلامت روان را تضمین کرده و استرس را کاهش می‌دهد: طبق مطالعات انجام شده استفاده کردن از دیوارهای سبز در محیط اداری و دفتر کاری و… می‌تواند در روحیه افراد تأثیر مثبتی داشته باشد و باعث بالا رفتن تمرکز آنان شود و علاوه بر آن در مکان‌های پر رفت و آمد به دلیل تصفیه هوا، امکان شایع شدن بیماری‌ها را کم می‌کند.
  • ارزش ملک بالا می‌رود: یکی دیگر از ویژگی‌هایی که می‌توان برای دیوار سبز نام برد این است که با وجود دیوار سبز، راحت‌تر می‌توانید ملک خود را به فروش برسانید زیرا دیوارهای سبز می‌توانند در حافظه افراد تاثیر مثبت بگذارند. علاوه بر آن در مراکز تجاری و فروشگاه‌ها، دیوار سبز می‌تواند حس خوبی در مشتری ایجاد کند و باعث خواهد شد مشتری جذب شده و فروش این مراکز بیشتر شود.

۲- تاثیرات مثبت در بخش داخلی

دیوارهای سبز علاوه بر تأثیرات مثبتی که در روحیه افراد داشته و کمکی که به سلامت روان می‌کند، تأثیرات مثبت داخلی هم دارد:

  • در مصرف انرژی صرفه‌جویی خواهد شد: یکی از مزایای دیوار سبز این است که به حفظ سرما و گرمای محیط کمک می‌کند. در زمستان می‌تواند عایق گرما بوده و در تابستان هم عایق سرما باشد و این باعث خواهد شد اتلاف انرژی کم شود.
  • دیوار سبز عایق صوتی می‌باشد: گرین وال این توانایی را دارد که صدا را جذب کند به همین دلیل یک عایق صوتی محسوب می‌شود و به همین دلیل در مکان‌های شلوغ مانند نمایشگاه، مطب، لابی هتل و… از این دکوراسیون داخلی و طراحی زیبا استفاده می شود.
  • داشتن چشم انداز زیبا: دیوارهای سبز باعث می‌شوند محیط کسل کننده تبدیل به یک فضای زیبا و دلچسب شود. استفاده از طرح‌ها و انواع دیوار سبز می‌تواند به زیبایی محیط کمک بسزایی بکند.
  • برای تصفیه کردن هوای محیط مناسبند: تقریباً می‌توان گفت مهم‌ترین نقش این دیوارها این است که به تصفیه هوا کمک می‌کنند. این امر مخصوصاً در مناطق شهری شلوغ که دارای آلاینده‌های بسیاری هستند، اهمیت بسزایی دارد. گسترش پیدا کردن فضاهای سبز و استفاده کردن از المان‌های طبیعی، نه تنها به حفظ زیبایی کمک می‌کند بلکه باعث پاکیزگی هوا می‌شود.
پیشنهاد آی‌بک امداد :  عایق کاری نمای ساختمان چگونه انجام می شود؟ | مزایا و معایب عایق کاری نما

دیوار سبز چه تأثیرات مثبتی در بخش بیرونی دارد؟

دیوار سبز علاوه بر مواردی که گفتیم در بخش بیرونی هم تأثیرات بسیار مثبتی دارد:

  • گرمای جهانی را کاهش می‌دهد: با زیاد شدن گازهای گلخانه‌ای، امروزه شاهد گرم شدن زیاد هوای زمین هستیم. اگر تراکم گیاهان در فضای اطراف بیشتر شود، دی اکسید کربن هم به وسیله آنها بیشتر مصرف شده و غلظت گازهای گلخانه کم خواهد شد. به این صورت می‌توانیم کمک کنیم تا گرمای جهانی کاهش پیدا کند.
  • به ایمنی ساختمان کمک می‌شود: سازه‌های این دیوار می‌تواند نوسانات دمایی را کنترل کند و این باعث ایمنی ساختمان خواهد شد. اثرات مخرب نور خورشید، باران و باد کاهش پیدا خواهد کرد.
  • صرفه اقتصادی دارد: استفاده از گرین وال یک ایده هوشمندانه است که می‌تواند آلودگی را کاهش دهد و این کار در شهرهای بزرگ اثر بخشی بسیاری دارد. بالا بودن هزینه زمین باعث شده که استفاده کردن از گیاهان به شکل افقی، از جهت اقتصادی به صرفه نباشد، به همین دلیل گسترش دادن فضای سبز به شکل عمودی می‌تواند مقرون به صرفه باشد.
  • برای شهروندان هم مفید است: دیوار سبز باعث شاد شدن افراد شده آنها را با محیط سازگار می‌کند زیرا به طور ذاتی افراد نیاز به بودن در طبیعت دارند. امروزه به دلیل دور بودن از طبیعت شاید بتوانیم طبیعت زیبا را در اطراف خود ایجاد کنیم. این کار باعث شاداب تر شدن و هوشیاری بیشتر افراد خواهد شد.

دیوار سبز

استفاده از دیوار سبز چه معایبی دارد؟

همانطور که گفتیم دیوارهای سبز می‌توانند بسیار مفید بوده و به سلامت جسم و روح ما کمک کنند ولی با این حال معایبی هم دارند هرچند که در مقابل مزایای زیاد آن، قابل چشم پوشی می‌باشد ولی به هر حال امکان دارد در اثر گذشت زمان، این مشکلات بروز کند. پس بهتر است نسبت به آنها آشنایی داشته باشید. چالش‌ها و مسائلی که می‌تواند استفاده از فضای سبز را برای شما مشکل کند عبارتند از:

  • این دیوارها برای گیاهان، به زهکشی نیاز دارند.
  • اگر نکات لازم را برای نصب آنها رعایت نکنید، ممکن است در روی دیوار سنگینی ایجاد شده و دیوار نشست کند.
  • نگهداری دیوار سبز از دیوار خزه‌ای سخت‌تر بوده و به رسیدگی و هرس نیاز دارد.
  • ممکن است حشرات را به محیط خانه جذب کنند.
  • امکان دارد ریشه‌ها در بافت دیوار نفوذ کنند.
  • خطر ایجاد آلرژی هم در افراد وجود دارد.

 

 

دیوار سبز چیست ؟

امتیاز سردبیر

مجموع امتیاز

آشنایی با Green wall

امتیاز کاربر: ۴.۵۵ ( ۱ نتایج)

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا