آرایشی

علت زرد شدن ناخن ها چیست و روش درمان آن چگونه است؟

زرد شدن ناخن های دست و یا پا می تواند یک هشدار برای بیماری و یا کمبود ویتامین در بدن باشد. چنانچه شما هم با این مشکل مواجه شده اید و ناخن های دست و یا پای شما زرد شده اند، مطالعه این مقاله می تواند به شما کمک کند تا با روش‌های درمان خانگی این مشکل آشنا شوید.

چرا ناخن های دست و یا پا زرد می شود؟

بر طبق گفته پزشکان دلیل زرد شدن ناخن های دست و یا پا، بروز مشکل در سیستم بدن می باشد. به هر حال این مسئله عادی نیست و نباید به سادگی از آن بگذرید. بهتر است اگر شما نیز با این مشکل برخورد کرده‌اید حتماً جهت درمان آن اقدام کنید. عواملی که باعث ایجاد تغییر رنگ ناخن های دست یا پا می شوند در ادامه بیان شده است.

عفونت های قارچی

یکی از دلایلی که باعث تغییر رنگ ناخن در دست یا پا می شود، ایجاد عفونت قارچی می باشد. این بیماری به دلیل تماس دست با عفونت قارچی به وجود می آید. بنابراین بهتر است از ناخن های خود در برابر گرما و رطوبت محافظت کنید تا به این مشکل مبتلا نشوید.

new theme

سیگار کشیدن

یکی دیگر از عواملی که باعث تغییر رنگ ناخن های دست یا پا می شوند سیگار کشیدن می باشد. سیگار کشیدن عوارض بسیار زیادی برای بدن ایجاد می کند و یکی از آنها تغییر رنگ ناخن ها است. سیگار کشیدن موجب ورود سم به بدن خواهد شد و تغییر رنگ ناخن ها نیز به علت وجود سم در خون می باشد.

بیماری کبدی

یکی دیگر از دلایل بسیار شایع در تغییر رنگ ناخن های دست و یا پا، بیماری های کبدی می باشد. معمولاً افرادی که دچار بیماری کبدی هستند ناخن های پای آنها زرد می شود. علت زرد شدن ناخن ها چیست و روش درمان آن چگونه است؟این مشکل به علت بالا رفتن سطح بیلی روبین خون ایجاد خواهد شد. بیلی روبین یکی از عوامل ایجاد کننده زردی ناخن و پوست است.

بیماری کلیوی

علاوه بر بیماری کبدی می توان بیماری های کلیوی را نیز از عوامل تغییر رنگ ناخن انگشتان دانست. معمولاً بیماری کلیوی باعث زرد شدن ناخن می شود و این نیز به علت افزایش سطح بیلی روبین خون می باشد. گاهی بیمارانی که دچار مشکلات کلیوی هستند، سطح بیلی روبین خون آنها افزایش پیدا می کند و همین امر منجر به زردی ناخن های دست و یا پا خواهد شد.

بیماری ریوی

تغییر شکل ظاهری ناخن های دست و پا و همچنین تغییر رنگ آنها، یکی از نشانه های بیماری ریوی می باشد. تجمع مایع در ریه باعث می شود که ناخن های بیماران به رنگ زرد تغییر پیدا کند. البته معمولاً این مورد بسیار نادر است.

کمبود ویتامین

سوء تغذیه نیز می تواند در رشد ناخن ها تاثیر منفی داشته باشد و یکی از عواملی است که منجر به زرد شدن ناخن های دست یا پا می شود. به منظور درمان این مشکل که به علت کمبود ویتامین رخ داده است می‌توانید از ویتامین E بهره ببرید.

سندروم ناخن زرد

یکی از بیماریهای بسیار نادر، سندروم ناخن زرد می باشد که بدون هیچ دلیلی باعث زرد شدن ناخن ها می شود. زرد شدن ناخن های دست و یا پا در این بیماری به صورت آهسته ایجاد می شود. عوامل دیگری که باعث بروز این مشکل در ناخن های دست و یا پا می شوند عبارتند از:

  • سن
  • آسیب راههای هوایی
  • کمبود روی و آهن
  • کمبود اکسیژن
  • کمبود ویتامین ها
  • پسوریازیس
  • دیابت
  • بیماری های تیروئید
پیشنهاد آی‌بک امداد :  آشنایی با لوازم برقی شخصی زنانه و مردانه

عوامل دیگر زرد شدن ناخن های دست و پا که بیماری نیستند

گاهی اوقات ممکن است شاهد زرد شدن ناخن های دست خود شوید اما نشانه ای از بیماری نباشد. در ادامه چندین عامل که می تواند باعث زرد شدن ناخن دست شود را بیان کرده ایم.

استفاده زیاد از زردچوبه

بانوانی که در خانه آشپزی می کنند، ممکن است به علت استفاده زیاد از زردچوبه و تماس دست آنها با این ادویه شاهد زرد شدن ناخن های دست خود باشند. برای اطمینان از علت زرد شدن ناخن می توانید انگشتان پای خود را هم بررسی کنید.

استفاده از مواد شوینده

بسیاری از بانوان هنگام استفاده کردن از مواد شوینده فراموش می کنند که از دستکش استفاده کند و همین امر می‌تواند باعث شکننده شدن و زرد شدن ناخن های دست آنها شود.

استفاده از مواد شیمیایی جهت پاک کردن لاک

پاک کردن لاک ناخن با استفاده از مواد شیمیایی مانند الکل غلیظ و استون نیز می تواند در سلامت ناخن های شما تاثیر منفی بگذارد و یکی از عوامل زرد شدن آنها شود.علت زرد شدن ناخن ها چیست و روش درمان آن چگونه است؟

استفاده زیاد از لاک تیره

زدن لاک های تیره بر روی ناخن های دست باعث می شود که اکسیژن کافی به ناخن‌های شما نرسد و همین امر باعث می شود ناخن انگشتان شما زرد شود.

روش های طبیعی جهت درمان زرد شدن ناخن

به چند روش طبیعی می توان زرد شدن ناخن های دست را درمان کرد. اما توصیه ما به شما این است برای آنکه خیالتان راحت شود در صورت مشاهده زردی ناخن های انگشتانتان حتما با پزشک خانوادگی خود مشورت کنید و اگر لازم بود آزمایش خون بدهید تا از سلامت بدن خود مطمئن شوید. هرگز به صورت سرخود از روش های خانگی برای درمان استفاده نکنید.

استفاده از لیمو ترش

لیمو ترش دارای خواص بسیاری می باشد. یکی از مواردی که می توان از آن برای درمان زردی ناخن استفاده کرد لیمو ترش است. در واقع لیمو ترش می تواند باعث شفاف شدن ناخن ها شود و زردی را به صورت کامل از بین ببرد. بنابراین توصیه می‌کنیم از خواص لیمو ترش حتماً بهره ببرید و روزانه دو بار انگشتان دست خود را داخل محلول آب لیمو قرار دهید و سپس با یک مسواک نرم ناخن های خود را برس بزنید. بعد از چند روز مشاهده می کنید که ناخن های شما بسیار شفاف شده‌اند.

استفاده از پراکسید هیدروژن

استفاده کردن از پراکسید هیدروژن جهت درمان زردی ناخن بسیار انجام می شود. برای انجام این کار می توانید ۴ قاشق پراکسید هیدروژن را داخل نصف فنجان آب ترکیب کنید و ناخن های خود را به مدت ۲ دقیقه داخل آن قرار دهید. چند روز بعد مشاهده می کنید که زردی ناخن های شما کاملا از بین رفته است.

new theme

استفاده از جوش شیرین

مخلوطی از جوش شیرین، روغن زیتون و آبلیمو می تواند ترکیب فوق العاده‌ای جهت رفع زردی ناخن های دست و پای شما باشد. با استفاده از این ترکیب در مدت زمان کوتاهی زردی ناخن های دست شما برطرف خواهد شد.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  مناسب ترین ریش تراش برای آقایان کدام است؟

استفاده از خمیر دندان

از خمیردندان نیز می توان برای شفاف کردن ناخن ها استفاده کرد. بنابراین جهت سفید کردن و شفاف کردن ناخن های دستان و پاهای خود می توانید حداقل ۲ یا ۳ بار در هفته مقداری خمیر دندان که حاوی سفید کننده می باشد را بر روی ناخن های خود بگذارید و آن را با یک برس نرم به مدت ۵ دقیقه ماساژ دهید.

روغن درخت چای

ماساژ دادن ناخن ها با استفاده از روغن درخت چای روش ساده ای جهت از بین بردن قارچ ناخن می باشد و همچنین به سفید شدن و شفاف شدن ناخن ها کمک می کند. بنابراین از خواص روغن درخت چای غافل نشوید.

علت ناخن های آبی و رنگ پریدگی آنها چیست؟

گاهی اوقات ممکن است ناخن ها بسیار رنگ پریده به نظر آیند و این می‌تواند نشانه‌ای از بیماری جدی مثل کم خونی، بیماری کبدی، نارسایی قلبی و یا سوء تغذیه باشد. بنابراین بهتر است در این موارد حتما به پزشک مراجعه کنید و آزمایش خون بدهید. اگر شاهد کبود شدن و آبی شدن رنگ ناخن های خود می باشید، از این مسئله به راحتی عبور نکنید و آن را جدی بگیرید. ناخن های مایل به رنگ آبی نشانه هایی از عدم دریافت کافی اکسیژن می باشد. ممکن است وجود عفونت در ریه مثل پنومونی باعث ایجاد این علامت در ناخن ها شود. علاوه بر آن برخی از مشکلات قلبی مثل نارسایی قلبی می تواند باعث تغییر رنگ ناخن ها به رنگ آبی گردد.

نکات مهم جهت مراقبت از ناخن های دست

برای اینکه ناخن های مرتب و زیبا داشته باشید، باید روش نگهداری از آنها را بدانید. برای دست یافتن به این هدف لازم نیست هزینه و وقت زیادی در آرایشگاه صرف کنید و فقط کافیست که اصول اولیه نگهداری از ناخن ها را یاد بگیرید.

  • سعی کنید از ناخن گیر استفاده نکنید زیرا ناخن گیر می تواند به ناخن های شما فشار زیادی وارد کند و باعث خراب شدن سطح آن شود.
  • برای کوتاه کردن ناخن از سوهان ناخن کمک بگیرید. اگر ناخن هایتان خیلی بلند است و مجبورید که از ناخن گیر استفاده کنید، حتما این کار را وقتی که ناخن ها نرم هستند و پس از حمام کردن انجام دهید تا فشار زیادی به ناخن های شما وارد نشود.

اجازه ندهید ناخن های شما بیشتر از نیم سانتی متر رشد کند.علت زرد شدن ناخن ها چیست و روش درمان آن چگونه است؟

  • از کرم های رطوبت رسان در طی روز برای ناخن هایتان حتما استفاده کنید.
  • بهتر است برای سوهان کشیدن ناخن های خود از سوهان شیشه ای استفاده کنید زیرا سوهان های فلزی به ناخن شما آسیب وارد می کند.
  • در برنامه غذایی خود مکمل بیوتین را قرار دهید.

سخن پایانی

یکی از مشکلاتی که ممکن است برای ناخن های دست و یا پا رخ دهد زرد شدن و تغییر رنگ آنها می باشد. عوامل زیادی باعث ایجاد این مشکل می شوند که بعضی از آنها به بیماری مربوط می شود و برخی دیگر نیز هیچ ربطی به بیماری ندارد و با روش های طبیعی قابل درمان هستند. توصیه ما به شما این است که حتماً در صورت مشاهده چنین مشکلی در ناخن های دست و پای خود با پزشک مشورت کنید و از این مسئله به سادگی نگذرید.

علت زرد شدن ناخن ها چیست

امتیاز سردبیر

مجموع امتیاز

علت زرد شدن ناخن ها چیست و روش درمان آن چگونه است؟

امتیاز کاربر: اولین نفر باشید !

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا