تعمیرات هود

۱۰ راهکار جهت تمیز کردن هود آشپزخانه

همه می‌دانیم که تمیز بودن وسایل آشپزخانه از اهمیت بسیار زیادی برخوردار است. تفاوتی ندارد که این وسایل داخل کابینت باشد و یا بدنه یخچال، همه قسمت های آشپزخانه باید کاملاً تمیز باشد. با توجه به اینکه هود در ارتباط مستقیم با اجاق گاز قرار دارد بنابراین تمیز کردن آن و از بین بردن آلودگی های آن بسیار مهم است. معمولاً تمیز کردن هود کار ساده ای نیست زیرا بخار غذا به همه قسمتهای آن وارد شده و لایه ای از روغن و چربی بر روی سطح داخل و خارج دستگاه پوشیده شده است. بنابراین تمیز کردن هود آشپزخانه با روش های خاص امکان پذیر است تا بتوانید در کمترین زمان بیشترین پاکیزگی را داشته باشید.

۱۰ راهکار جهت تمیز نمودن هود آشپزخانه

قبل از اینکه به سراغ راهکارها برویم لازم است درباره اهمیت تمیز نمودن هود صحبت کنیم. هود آشپزخانه علاوه بر آنکه بخار غذا را از محیط خانه بیرون می کند به عملکرد بهتر تهویه منزل نیز کمک خواهد کرد و با تمیز نمودن آن می توانید در بهبود سلامت هوای خانه موثر باشید. برخی افراد ممکن است قسمت بیرونی دستگاه را تمیز کنند و خیالشان راحت باشد که هیچ آلودگی در اطراف اجاق گاز آنها وجود ندارد ولی پس از مدتی متوجه می شوند که بوی غذا از محیط خارج نمی شود و خانه پر از عطر غذا است. بنابراین این موضوع می تواند به علت کثیف شدن فیلتر هود باشد زیرا فیلتر قادر به جذب هوای داخل آشپزخانه نیست و نمی تواند عملکرد درستی داشته باشد. رسیدگی منظم و به موقع قطعات هود و تعویض فیلتر آن موجب می‌شود که این دستگاه سالیان طولانی مانند روز اول خود کار کند.

مرحله اول، جدا کردن فیلترها از هود

نخستین قدم جهت تمیز کردن هود آشپزخانه جدا کردن فیلتر آن و تمیز نمودن آنها می باشد. از اصلی ترین قسمت هود فیلتر آن است. بیرون آوردن فیلتر این امکان را به شما می‌دهد تا بتوانید میزان آلودگی درون خود را کاملاً ببینید. ۱۰ راهکار جهت تمیز کردن هود آشپزخانههر دستگاهی فیلتر مخصوصی دارد و همه آنها نیز قابلیت جدا شدن از دستگاه را دارند. برای آن که فیلتر را بیرون بیاورید لازم است کمی آن را فشار دهید و از سمت دیگر آن را بکشید تا خارج شود. بعضی از فیلترها هم دارای دستگاه مخصوصی می باشند که با فشردن آن می توان فیلتر را خارج کرد.

مرحله دوم، استفاده از آب داغ

جهت شست و شوی فیلتر لازم است سینک را از آب داغ پر کنید. بهتر است در ظرفی جداگانه آب را به جوش آورده و داخل سینک بریزید تا دمای آب بسیار زیاد باشد. این کار برای آنکه ذرات غذا و چربی کاملا از فیلتر جدا شوند لازم است. این باقیمانده های چربی و ذرات غذایی می‌تواند موجب بوی ناخوشایندی در فیلتر شود. وقتی که فیلتر در آب داغ قرار داده می‌شود تمامی چربی ها از بین رفته و بوی بد نیز برطرف خواهد شد. چنانچه فیلتر در سینک ظرفشویی جا نمی شود می توانید هر نوبت بخشی از آن را داخل آب بگذارید.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  رایج ترین مشکلات هود آشپزخانه و راهکارهایی برای رفع آن

مرحله سوم، اضافه کردن جوش شیرین و مایع ظرفشویی به آب داغ

بهتر است پیش از قرار دادن فیلتر داخل آب داغ کمی مایع ظرفشویی و کمی جوش شیرین به آن اضافه کنید. پیشنهاد می کنیم از مایع ظرفشویی استفاده کنید که ضد چربی باشد. به میزان کافی مایع ظرفشویی داخل آب داغ بریزید و پس از آن یک دوم فنجان از جوش شیرین را به آن اضافه کنید. اضافه کردن این مواد به آب داغ باعث سست شدن پایه های چربی شده و راحت تر آنها را از بین می برد.

مرحله چهارم، قرار دادن فیلتر داخل سینک

وقتی که مواد شوینده داخل آب حل شد فیلترها را درون سینک قرار دهید. اگر فیلتر به صورت یکجا داخل سینک جا گرفت این کار را انجام دهید ولی اگر فیلتر بزرگتر بود هر بار بخشی از آن را داخل آب داغ قرار دهید تا کاملا تمیز شود. تا زمانی که ذرات چربی کاملا از فیلتر جدا نشده است آن را از سینک بیرون نیاورید.

مرحله پنجم، قرار دادن فیلتر به مدت ۱۰ دقیقه داخل سینک

برای تمیز نمودن فیلتر هیچ عجله ای نداشته باشید. حداقل ۱۰ دقیقه اجازه دهید تا فیلتر داخل آب داغ و مواد شوینده خیس بخورد و ذرات چربی کاملاً از آن جدا شود. چنانچه مدت زیادی است که فیلتر را تمیز نکرده‌اید زمان را بیشتر کنید تا وقتی که همه ذرات آلودگی و چربی از فیلتر پاک شود. چنانچه مدت زمان قرار دادن فیلتر داخل آب طولانی شد می توانید به آن آب داغ اضافه نمایید.

مرحله ششم، لایه برداری کردن فیلتر

پس از آن که فیلتر داخل آب داغ و مواد شوینده خیس خورد، حالا نوبت به شستن آن می‌ رسد. برای انجام این کار لازم است که فیلترها را بشویید. می توانید از یک برس استفاده نمایید و همه لایه های چربی و آلودگی را از سطح فیلتر پاک کنید. در واقع این کار مثل لایه برداری می باشد و شما همه ذرات چربی را از سطح فیلتر جدا می کنید.

مرحله هفتم، شستن فیلترها

وقتی کار سابیدن فیلتر تمام شد و اطمینان حاصل کردید که هیچ ذره چربی بر روی فیلتر نمانده آب کثیف را از سینک خالی کنید و دوباره آن را پر از آب نمایید. حالا نوبت به آبکشی کردن فیلتر می رسد. ۱۰ راهکار جهت تمیز کردن هود آشپزخانهبا دقت تمام همه قسمت های فیلتر را آبکشی نمایید و سپس آن را روی پارچه مناسب قرار دهید تا به آرامی خشک شود.

مرحله هشتم، نصب فیلترها

پس از آنکه مطمئن شدید فیلترها کاملا خشک شده است نوبت نصب مجدد آنها می رسد. همانطور که فیلترها را جدا کرده بودید اقدام به وصل مجدد آن کنید. از قرار گرفتن درست فیلتر در جای خود مطمئن شوید تا در کارکرد هود اختلالی ایجاد نشود. چنانچه برای نصب کردن فیلتر با مشکلی مواجه شدید می توانید به دفترچه راهنمای دستگاه خود مراجعه کنید.

مرحله نهم، تمیز کردن هود

هر هر دو ماه یک بار برای آنکه هود بتواند عملکرد درست داشته باشد بهتر است برای تمیز کردن آن برنامه ریزی کنید. چنانچه هر روز از اجاق گاز استفاده می کنید بهتر است ماهی یک بار اقدام به تمیز کردن فیلتر هود کنید اما اگر تعداد دفعات آشپزی به هفته ای یک یا دو بار محدود می شود، می توانید هر دو ماه یک بار تمیز کردن فیلتر را انجام دهید. در واقع هر چه قدر فیلترهای هود تمیزتر باشند کارکرد دستگاه بهتر می شود. برای آنکه بتوانید برنامه دقیقی برای تمیز کردن فیلتر هود مشخص کنید می توانید هفته ای یک‌ بار فیلتر را خارج کرده و روند کثیف شدن آن را ارزیابی کنید.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  نمایندگی تعمیرات هود اخوان Akhavan

مرحله دهم، تمیز کردن بدنه هود

با آشپزی کردن مقدار زیادی از چربی و ذرات ریز غذایی روی هود و اطراف اجاق گاز پخش می شود. علاوه بر آن بخار غذا هم می‌ تواند در اطراف انتشار پیدا کرده و به بدنه هود می چسبد. در این شرایط علاوه بر آنکه ظاهر هود شما کثیف و زشت به نظر می‌رسد عملکرد دستگاه نیز دچار اختلال شده و به راحتی نمی تواند بوی غذا و بخار های حاصل از آن را جذب کند. بنابراین هر وقت که فیلتر را تمیز کردید بدنه هود نیز باید تمیز شود.

نکات مهم برای تمیز کردن و مراقبت از هود

در ادامه توضیحات بیشتری در مورد استفاده درست از هود را بیان می کنیم.

  • هرگز شعله گاز را بدون قرار دادن قابلمه یا کتری روشن نکنید زیرا می‌تواند به هود آسیب جدی وارد کند.
  • تا جایی که امکان دارد سعی کنید فاصله هود از لوله خروجی دیوار کوتاه باشد. هر چقدر فاصله بیشتر باشد میزان صدای هود بیشتر می شود.
  • از هر کاری که باعث تولید شعله زیر هود می شود خودداری کنید زیرا موجب سوختگی و تغییر شکل فیلتر، لامپ، پروانه موتور و همچنین آسیب رسیدن به موتور می شود.
  • بر اساس تعداد شعله هایی که روشن هستند دور موتور هود را افزایش دهید.
  • مقدار شعله و ابعاد آن باید با ابعاد ظرفی که روی آن قرار داده اید متناسب باشد تا از سرایت شعله به هود جلوگیری شود.
  • کمترین فاصله بین اجاق گاز و هود مورب ۵۰ تا ۶۰ سانتیمتر می باشد و این فاصله بین اجاق گاز و هود شومینه ای حدود ۷۵ سانتی متر می باشد.
  • لوله خروجی هود نباید با دودکش آبگرمکن یا بخاری مشترک باشد.
  • برای تمیز کردن هود هرگز از پاک کننده های قدیمی مانند وایتکس، تینر و یا موادی مثل این استفاده نکنید زیرا باعث آسیب رسیدن و ایجاد خط و خش خواهد شد.

۱۰ راهکار جهت تمیز کردن هود آشپزخانه

  • حداقل ماهی یک بار فیلتر هود را بیرون آورده و همانطور که در این مقاله توضیح دادیم آن را بشویید و خشک کنید.
  • برای افزایش دادن عمر هود و جلوگیری از آسیب به قطعات الکترونیکی آن در مقابل نوسانات برق حتماً باید از یک محافظ برق استفاده کنید.
  • رعایت نکات بالا شاید به ظاهر ساده باشد ولی می‌تواند در افزایش عمر هود شما بسیار موثر عمل کند.

سخن پایانی

هود یکی از مهمترین و اساسی ترین لوازم موجود در آشپزخانه است که از انتشار بخار و ذرات چربی در خانه شما جلوگیری می‌کند. نگهداری اصولی از هود آشپزخانه و اطلاع از روش اصولی تمیز کردن آن باعث می‌شود تا این دستگاه عملکرد مناسبی داشته و همچنین طول عمر بالایی داشته باشد. در این مقاله از ایبک امداد روش تمیز کردن هود را توضیح دادیم. چنانچه در این باره سوالی داشتید می توانید از کارشناسان ایبک امداد راهنمایی بگیرید.

۱۰ راهکار جهت تمیز کردن هود آشپزخانه

امتیاز سردبیر

مجموع امتیاز

۱۰ راهکار جهت تمیز کردن هود آشپزخانه

امتیاز کاربر: اولین نفر باشید !

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا