انواع مختلف لوله هود آشپزخانه | بررسی سایز، جنس و نوع لوله هود آشپزخانه
لوله هود آشپزخانه یکی از پرکاربردترین و مهم ترین لوازم جانبی هود می باشد زیرا این لوله به انتقال هوای آلوده و ذرات معلق به فضای خارج کمک می کند. در واقع لوله هود باعث اتصال خروجی موتور هوا و دریچه تهویه هوا به یکدیگر می شود و هوا را به محیط بیرون هدایت می نماید. قدرت مکش در لوله هود به میزان هوایی که به خارج از محیط هدایت می شود بستگی دارد و واحد سنجش آن متر مکعب می باشد.
انواع مختلف لوله هود آشپزخانه
لوله هود آشپزخانه را از نظر مکانیزم کار می توان به دو دسته تقسیم کرد. دسته اول همان لوله هایی هستند که هوای فضای آشپزخانه را به بیرون هدایت می کنند و دسته دوم هوای فضای آشپزخانه را تصفیه می نمایند. به عبارتی دیگر می توان گفت لوله های نوع دوم علاوه بر آنکه ذرات و گرد و غبار را به بیرون هدایت می کنند هوای تازه و پاک را نیز به محیط بر می گردانند. معمولا از این لوله ها برای هودهای معمولی و هودهای مخفی آشپزخانه استفاده می شود. از نظر جنس هم می توان لوله های هود را به چند دسته تقسیم بندی کرد. قیمت لوله های هود آشپزخانه هم بر اساس سایز و جنس آنها متغیر می باشد.
مزایا و معایب لوله های فلزی
لوله های فلزی و یا همان آلومینیومی ساختار فنری شکل دارند. لوله فلزی هود بیشتر جهت تخلیه آلودگی و دود آشپزخانه و بخارهای داغ صنعتی استفاده می گردد. این نوع لوله ها در مقابل آب، رطوبت و بخار دارای مقاومت بسیار خوبی می باشند. همچنین وزن این لوله ها کم است و قابلیت حمل آنها آسان می باشد. این لوله ها دارای انعطاف پذیری خوبی هستند و این مورد می تواند یکی از مزایای لوله های آلومینیومی باشد. از این لوله ها می توان در محیط های سر بسته نیز استفاده کرد. نکته مهم دیگر این است که مقاومت دمایی لوله های فلزی از ۲۰ تا ۱۷۰ درجه متغیر می باشد.
مزایا و معایب لوله های پلاستیکی
لوله های پلاستیکی انعطاف پذیری و استحکام مناسبی دارند و همین انعطاف پذیری می تواند آنها را برای استفاده در فضاهای صعب العبور و غیر قابل دسترس امکان پذیر کند. علاوه بر آن لوله های پلاستیکی دارای وزن کمی هستند و جابجا کردن آنها هم بسیار راحت صورت می گیرد. همچنین این لوله ها مقاومت بالایی در برابر تغییرات دمایی و رطوبت از خود بروز می دهند. تا جایی که در دمای منفی ۲۰ و بالای ۶۰ درجه هیچ آسیبی نمی بینند و مقاومت خود را حفظ می کنند. به همین خاطر می توان از این محصولات در آشپزخانه و در قسمت های صنعتی در حد کم فشار و معقول استفاده نمود. همچنین لوله های پلاستیکی به علت انعطاف پذیری زیادی که دارند پروسه نصب آنها نیز ساده است. فقط بعد از نصب لوله باید مسیر لوله هود را به دقت بررسی کرد و از عدم انسداد و آلودگی اطمینان حاصل نمود. وجود انسداد و درزهای باز در لوله پلاستیکی می تواند قدرت مکش هود را تا حد زیادی کاهش دهد.
مزایا و معایب لوله کامپوزیت
لوله کامپوزیت به علت ساختار محکمی که دارد بسیار مورد استفاده قرار می گیرد. این لوله ها از سه لایه پی وی سی تشکیل شده اند و شعاع خم شدن آنها نیز کم است. به همین خاطر از این لوله ها بیشتر در صنعت استفاده می شود. لوله های کامپوزیت جهت انتقال دادن مایعات نفتی و روغنی نیز مناسب است. از نظر شکل ظاهری لوله هود را می توان به لوله های کامپوزیت، لوله های خرطومی، لوله های آکاردئونی و لوله های کامپیوتری تقسیم کرد. در ادامه ویژگی هر کدام از آنها را توضیح می دهیم.
لوله های خرطومی هود آشپزخانه
لوله خرطومی از یک رشته نوار برزنتی از جنس پلی اتیلن و یک مفتول فنری ساخته شده است. مفتول بین نوار ها قرار می گیرد. علت استفاده کردن از این مفتول افزایش مقاومت و استحکام لوله می باشد. لوله خرطومی دارای انعطاف بسیار بالایی است به همین خاطر از این لوله ها در مصارف صنعتی نیز استفاده می گردد. معمولا لوله های خرطومی به صورت شاخه ۶ متری به بازار عرضه شده است. لوله های خرطومی در برخورد با مواد حلال و اسیدها دارای مقاومت خوبی هستند و در مقابل فرسایش هم استحکام خوبی دارند. این لوله ها که نام دیگر آنها لوله فلکسیبل می باشد در سایزهای ۳۰،۲۵،۲۰،۱۵،۱۰ سانتیمتری تولید شده اند.
لوله های کامپیوتری هود آشپزخانه
لوله های کامپیوتری هود آشپزخانه از نظر کاربرد و جنس با لوله های دیگر متفاوت هستند. جنس این لوله ها از پی وی سی تقویت شده می باشد و ساختار آنها شبیه لوله های خرطومی است. این لوله ها دارای وزن کمی هستند، قابلیت حمل آنها آسان است و به راحتی نیز نصب می شوند. لوله کامپیوتری از دسته لوله های فلکسیبل و یا لوله انعطاف پذیر می باشد. به همین خاطر در مقابل فشار و ضربه آسیبی نمی بیند. قیمت لوله های کامپیوتری هود آشپزخانه نسبت به بیشتر مدل ها ارزان تر است، استحکام بالایی دارند و دوام آنها نیز خوب است. به همین خاطر هزینه تعمیر آنها و نصب این لوله ها به طور چشمگیری نسبت به دیگر لوله ها کمتر می باشد.
لوله های آکاردئونی هود
جنس لوله های آکاردئونی معمولاً از آلومینیوم می باشد و این لوله ها مانند عایقی در برابر دیگر عوامل عمل می کنند. جنس و ساختار این لوله ها طوری است که در برابر تغییرات آب و هوایی، حرارت بالا، رطوبت، مواجهه با حلال ها و نفوذ باکتری ها مانند سد محکمی عمل می نمایند. از آنجایی که جنس این لوله ها آلومینیومی می باشد هیچ شکاف و درزی هم در ساختار خود ندارند. به همین خاطر از هدر رفت انرژی و خروج هوا جلوگیری می شود. این لوله ها در مقابل آتش سوزی هم مقاومت زیادی دارند. لوله های آکاردئونی نوعی لوله خرطومی می باشند که انعطاف پذیر نیز هستند. به همین خاطر به آسانی باز و جمع شده و نصب آنها نیز آسان است. لوله های آکاردئونی در متراژها و سایزهای مختلفی در بازار وجود دارند. بیشترین مصرف آنها هودهای خانگی می باشد.
چگونه لوله هود آشپزخانه را نصب کنیم؟
یکی از سوالاتی که برای بیشتر خریداران پیش می آید این است که چگونه لوله هود آشپزخانه را نصب کنیم؟ در بیشتر موارد شرکت های سازنده هود برای اتصال صحیح هود یک نصاب به منزل شما می فرستند. نصب کردن لوله هود به آسانی توسط نصاب انجام می شود ولی چنانچه خودتان تا حدی با فرایند نصب هود آشنا باشید و تجربه و اطلاعاتی در این زمینه داشته باشید می توانید خودتان لوله هود را نصب کنید. علاوه بر آن تعویض کردن لوله هود نیز به آسانی امکان پذیر می باشد. بنابراین هر زمانی که لوله هود شما به تعویض نیاز داشت می توانید در کوتاه ترین زمان و بدون دردسر آن را انجام دهید.
- چنانچه سوراخ تهویه جهت خروج هوای هود بالای اجاق گاز قرار داشته باشد فقط با یک رابط کوچک می توان هود را به آن متصل کرد ولی معمولاً فاصله بین سوراخ و هود زیاد است و برای برقرار کردن این اتصال باید یک لوله با ابعاد مناسب داشته باشید.
- چنانچه لوله کشی هود به صورت مخفی انجام شده توصیه می کنیم که مدل خرطومی را انتخاب نمایید.
- لوله های خرطومی برای هود مخفی بسیار مناسب هستند و فرایند نصب آنها نیز بسیار راحت است.
- در ادامه باید دو سر لوله هود با بست یا گیره به بدنه یا دیواره هود متصل شود.
- با استفاده طولانی مدت از هود چربی ها و بخارهای آلوده در مجرای آن انباشته می شوند به همین خاطر باید مجرا سالی دو بار تمیز شود.
- همانطور که پیش از این هم گفتیم اتصال لوله هود با بدنه هود بسیار ساده می باشد. فقط کافیست که قطر دهانه هود را اندازه گیری کنید و لوله مناسب آن را خریداری کرده و به کمک بست آن را به دهانه فیکس نمایید.
نکات مهم برای نصب لوله هود آشپزخانه
برای نصب کردن لوله هود آشپزخانه باید نکات مهمی را مد نظر قرار دهید.
- هنگام خرید لوله هود آشپزخانه باید مطمئن شوید که لوله سالم است.
- قبل از نصب هود در مکان مورد نظر باید همه قطعات آن را اندازه گیری نمایید.
- فراموش نکنید که ارتفاع و اندازه استاندارد بین هود تا اجاق گاز باید بین ۷۵ تا ۹۰ سانتیمتر باشد.
- در اجاق برقی هم این فاصله ۶۵ تا ۹۰ سانتیمتر می باشد.
- اگر هود آشپزخانه با اجاق از این فاصله نزدیک تر باشد، ممکن است که گرما هود را خراب کرده و همچنین برای تاسیسات مشکلاتی به وجود آورد.
- اگر هود در ارتفاع بالاتری نصب شود کارایی مناسب را ندارد.
چگونه عمر لوله هود را افزایش دهیم؟
همانطور که پیش از این هم گفتیم هود و همه تجهیزات آن باید هر ۶ ماه یک بار از چربی و آلودگی ها تمیز شوند. پاک کردن و تمیز نگه داشتن هود می تواند طول عمر آن را افزایش دهد. وقتی که قطعات جدا شونده دستگاه را جدا می کنید باید کاملاً دقت کنید تا به اتصالات و پیچ های آن آسیبی وارد نکنید. علاوه بر آن مراقب باشید وقتی که دوباره نصب را انجام می دهید درزی مابین اتصالات ایجاد نگردد تا مکش کاهش پیدا نکند.
سخن آخر
در این مقاله از ایبک امداد با انواع مختلف لوله های هود و ویژگی های هر کدام از آنها آشنا شدیم. همچنین روش درست نصب، نکات مربوط به نگهداری و تعمیر آن و همینطور تعویض لوله هود نیز اشاره نمودیم. چنانچه از هود به درستی استفاده شود می تواند سالیان طولانی برای شما کارایی مفیدی داشته باشد.
انواع مختلف لوله هود آشپزخانه
امتیاز سردبیر
مجموع امتیاز
انواع مختلف لوله هود آشپزخانه، بررسی سایز، جنس و نوع لوله هود آشپزخانه