رایج ترین مشکلات هود آشپزخانه و راهکارهایی برای رفع آن
ایرادات رایج هود آشپزخانه و راه حل های رفع آن
هود آشپزخانه یکی از مفیدترین وسایل در محیط خانه و آشپزخانه است که با توجه به عملکردی که دارد حرارت، بو و بخار ناشی از آشپزی را به فضای بیرون منتقل می کند و در نتیجه عمل آن می توان در محیطی مطلوب آشپزی کرد و یا به دیگر امور مربوط به آشپزخانه پرداخت.
هود آشپزخانه نیز همانند دیگر وسایل ممکن است با مشکلاتی مواجه شود که عملکرد بهینه آن را با اختلال مواجه می کند، در نتیجه باید نسبت به یافتن منبع ایراد و سپس تعمیر و یا رفع مشکل آن اقدام نمود.
در مقاله پیش رو تلاش شده است تا مشکلات رایجی همانند کاهش مکش، روشن نشدن، کار نکردن دکمه ها، یکسره شدن عمل هود و … مورد بررسی قرار گیرد و راه حل های برای رفع آن ها ارائه شود.
تولید صدای غیر عادی هود آشپزخانه
چنانچه آشکار است وظیفه هود بیرون بردن هوا، دود، رطوبت و چربی تولید شده حین پخت و پز می باشد، بنابراین تولید مقداری صدا (که اغلب کم است) در زمان روشن بودن و کار کردن هود امری طبیعی است. اما باید توجه داشت که بروز برخی اشکالات موجب می شود که هود صدایی ناهنجار از خود تولید کند که تحمل آن برای افراد حاضر در محیط خانه و به ویژه آشپزخانه بسیار مشکل خواهد بود.
از جمل دلایلی که موجب تولید صدای زیاد و غیر طبیعی در هود آشپزخانه می شود، می توان به موارد زیر اشاره کرد:
- کثیفی بیش از حد فیلتر هود و مشاهده انباشتگی آلودگی و چربی در آن،
- خرابی و یا وجود مشکل در موتور هود،
- وجود ایراد یا خرابی در فن،
- شل شدن محل اتصال قطعات هود.
بنابراین توصیه می شود در زمان به گوش رسیدن صدای ناهنجار از هود نخست وضعیت فیلتر آن مورد بررسی قرار گیرد و یا برای پیش گیری از آن فیلتر در زمان مناسب تمیز و یا تعویض گردد. همچنین می توان وضعیت شل شدگی قطعات را نیز بررسی کرد و در صورت نیاز آن ها را سفت کرد.
چنانچه فن و یا موتور هود آشپزخانه دچار ایراد و یا خرابی شده باشد برای تعمیر و یا تعویض آن ها بایستی از افراد ماهر در این زمینه کمک گرفت.
روشن نشدن هود آشپزخانه
روشن نشدن هود یکی از مشکلات معمول است که می تواند در اثر یکی از موارد زیر اتفاق بیافتد:
- خراب شدن دکمه یا کلید خاموش/روشن هود،
- وجود ایراد در دوشاخه هود و یا قطعی اتصال در پریز مربوطه
- نیم سوز شدن موتور هود،
- سوختن فیوز اصلی هود،
- قطع شدن مدار هود،
- وجود ایراد یا خرابی در برد اصلی و یا برد تاچ هود.
برای رفع ایراد نام برده در مرحله نخست بایستی وضعیت پریز و دوشاخه مورد ارزیابی قرار گیرد و پس از اطمینان از سلامت آن و یا حتی رفع مشکل، وضعیت دکمه خاموش/ روشن نیز بررسی گردد.
چنانچه مشکل مربوط به دو مورد نام برده نبود برای تست فیوز و رفع مشکل آن، درست کردن اتصالات هود و برقراری جریان الکتریکی آن، بررسی وضعیت موتور و تعویض آن در صورت نیم سوز شدن و همچنین تعویض برد سوخته اصلی و یا تاچ هود بهتر است از خدمات تکنسین های فعال در زمینه هود آشپزخانه کمک گرفت.
کار نکردن دکمه های هود آشپزخانه
چنانچه دکمه های هود مجهز به صفحه لمسی کار نکند، می توان به این نتیجه دست یافت که مشکل مربوط به یکی از موارد زیر است:
- از کار افتادن پنل یا تاچ پد هود لمسی،
- خرابی برد صفحه نمایش (برد الکترونیکی کنترلی)،
- خراب شدن برد الکترونیکی اصلی،
- عدم برقراری اتصال الکترونیکی میان دو برد.
برای بررسی ایراد و همچنین رفع آن در مورد تعویض هر یک از برد های هود آشپزخانه و برقراری اتصال میان آن ها و همچنین تعویض تاچ پد بایستی به تکنسین و یا تعمیرکار ماهر در این زمینه مراجعه کرد.
یکسره کار کردن یکسره هود آشپزخانه
مشکل کار کردن یکسره هود آشپزخانه نیز از جمله ایرادات رایجی است که کاربران با آن مواجه می شوند که دلایلی برای آن وجود دارد، که در زیر به آن ها اشاره می شود:
- خراب شدن دکمه خاموش و روشن دستگاه ،
- وجود ایراد و خرابی در برد الکترونیکی هود،
- وجود مشکل یا خرابی تاچ پد هود لمسی.
برای رفع مشکل مذکور در موارد نام برده بهتر است به تعمیرکار مراجعه کرد.
روشن نشدن لامپ هود آشپزخانه
بیشتر هودهای آشپزخانه در جهت زیبایی و فراهمی امکان آشپزی راحت تر تعدادی لامپ دارند که افراد می توانند در صورت تمایل آن ها را روشن کنند. گاهی مواردی پیش می آید که دیگر چراغ هود روشن نمی شود. علت این ایراد را می توان به یکی از دلایل نام برده در زیر نسبت داد:
- سوختن لامپ هالوژنی یا LED هود،
- خراب شدن سرپیچ لامپ،
- وجود ایراد یا خرابی سوئیچ لامپ،
- خراب شدن تبدیل کننده یا ترانسفورماتور.
اصلی ترین و معمول ترین علت روشن نشدن لامپ هود آشپزخانه، خرابی و یا سوختن آن می باشد پس در هنگام بروز مشکل روشن نشدن لامپ ابتدا باید وضعیت سالم بودن لامپ بررسی و سپس در صورت نیاز آن را تعویض کرد. چنانچه مشکل حل نشد در گام بعدی بهتر است وضعیت اتصال سرپیچ و لامپ ارزیابی و در صورت لزوم این قطعه نیز تعویض گردد.
در نهایت بایستی سوییچ را هم بررسی و در حالت تشخیص خرابی آن را نیز تعویض نمود و برای بررسی جریان تبدیل کننده می توان با استفاده از یک مولتی متر وضعیت آن را ارزیابی نمود.
قطع شدن اتصالات هود آشپزخانه
گاهی ممکن است سیم های موجود در هود آشپزخانه به دلیل عدم رعایت فاصله مناسب آن از گاز در اثر حرارت بالا ذوب شوند و یا اینکه ممکن است در اثر نصب غیر اصولی در اثر جابجایی و یا دستکاری ناآگاهانه در تعمیرهای قبلی سیم های هود دچار مشکل شوند. افزون بر این دو مورد ممکن است شل شدن اتصالات سیم و یا از بین رفتن و ذوب شدن سیم ها در اثر کارکردن طولانی مدت و داغ شدن هود نیز منجر به قطع شدن اتصالات و ایجاد مشکل در هود شود که کارکرد آن را با مشکل مواجه می کند.
برای رفع این مشکل پیشنهاد می شود که هود آشپزخانه در فاصله ای استاندارد از اجاق گاز نصب شود (این فاصله برای اجاق گاز گازی حدود ۶۰ تا ۷۰ سانتی متر و برای اجاق گازهای برقی در حدود ۵۰ تا ۶۰ سانتی متر است) و پس از بررسی تمامی اتصالات شل شده آن سفت و آنهایی که دچار ایراد شده اند تعمیر یا تعویض گردد. همچنین برای پیشگیری از بروز چنین ایرادی بهتر است دستگاه به مدت طولانی روشن نماند و استفاده از آن بهینه باشد.
ضعیف شدن قدرت مکش هود آشپزخانه
مکش ضعیف هود ممکن است به یکی از دلایل زیر روی دهد که عبارتند از:
- انباشت آلودگی و کثیفی فیلتر هود
- مسدود بودن مسیر خروجی هوای هود
- خرابی یا هرز شدن پروانه
- تنظیم نبودن دور موتور
برای رفع این مشکل باید نخست اقدام به شستشو و یا تعویض نمودن فیلتر هود آشپزخانه نمود و سپس موارد دیگر را بررسی و آن را تعمیر و تنظیم کرد.
رعایت مواردی برای افزایش کارایی بهینه هود آشپزخانه
از آنجا که هود آشپزخانه تاثیر چشمگیری در خارج نمودن بو، دود و بخار، کاهش آلودگی های محیط اجاق گاز و آشپزی، حفظ رطوبت و به طور کلی تمیز نگه داشتن آشپزخانه دارد، بنابراین بهتر است برای افزایش طول عمر مفید و بهره مندی بیشتر از قابلیت آن نکاتی را مورد توجه قرار داد. از جمله:
- بهتر است در زمان آشپزی و روشن کردن شعله های اجاق گاز، هود نیز روشن شود،
- برای نظافت و تمیز کردن شیشه هود باید آن را خاموش کرد و اجازه داد تا خنک شود،
- برای نظافت بدنه و قسمت های فلزی هود نباید از شوینده اسیدی استفاده کرد،
- دکمه های صفحه نمایش هود بایستی با استفاده از دستمال مرطوب تمیز و بلافاصله خشک شوند،
- هر چند مدت یک بار نیز باید فن هود را با مایع شوینده تمیز کرد،
- در مورد فیلتر هود توجه به این مورد الزامی است:
- اگر فیلتر از جنس آلومینیوم بود برای تمیز کردن آن می توان از آب داغ و شوینده استفاده کرد و نیازی به تعویض ندارد،
- فیلترهای ذغالی را نیز می توان با شستشو تمیز کرد ولی بایستی پس از دو سال آن ها را تعویض کرد،
- فیلترهای الیافی را بایستی هر سه ماه یکبار تعویض کرد.
پیش از نظافت هود باید از خاموش بود آن اطمینان حاصل کرد و یا حتی بهتر است که دوشاخه آن را نیز از پریز جدا کرد تا از بروز آسیب های احتمالی و یا غیر قابل پیش بینی، پیشگیری به عمل آورد.
در نهایت و با توجه به اهمیت و نقش هود آشپزخانه و همچنین آشنایی با مشکلات رایجی که ممکن است افراد در هنگام آشپزی و یا کار کردن هود با آن مواجه شوند، پیشنهاد می شود در صورت بروز چنین مشکلاتی در کمترین زمان ممکن نسبت به حل ایراد به وجود آمده اقدام کنند و در حالتی که تخصص لازم را در این زمینه ندارند، از تعمیرکاران ماهر برای رفع مشکل کمک بخواهند.
رایج ترین مشکلات هود آشپزخانه و راهکارهایی برای رفع آن
امتیاز سردبیر
مجموع امتیاز
رایج ترین مشکلات هود آشپزخانه و راهکارهایی برای رفع آن