تعمیرات تاسیسات برقی

راهنمای کامل نصب لوستر سقفی در ساختمان

شماره تلفن نمایندگی تعمیر یخچال، تلویزیون 021

لوسترهای سقفی امروزه دارای محبوبیت ویژه ای می باشند. زیرا می توانند با نورپردازی عالی خود، حال و هوای جدیدی را در فضای شما ایجاد کنند به همین دلیل قصد داریم در این مقاله از ایبک امداد به نحوه نصب و عوامل تاثیر گذار در انتخاب مناسب نصب لوستر سقفی، موارد مهمی را برایتان توضیح دهیم:

نحوه نصب لوستر های سقفی

لوسترها در نوع سقفی و دیواری طراحی و تولید می شوند که لوستر های دیواری کوچک تر می باشند و بیشتر جهت نورپردازی بصورت نقطه ای استفاده می شوند. چراغ ها و لوستر های سقفی در نورپردازی عمومی استفاده می شوند.

لوسترها دارای تنوع در رنگ، طرح و تعداد شعله ها می باشند و این موضوع موجب شده تا در اغلب ساختمان ها حداقل یک لوستر در پذیرایی نصب شده باشد. روش نصب لوستر سقفی به اندازه لوستر و جنس سقف بستگی دارد. نصب لوستر سقفی کار سختی نیست و شما نیز می توانید با مطالعه و انجام مراحل و توضیحاتی که در ادامه این مقاله در اختیار شما می گذاریم، به آسانی نصب لوستر منزل خود را انجام دهید.

لوازم مورد نیاز جهت نصب لوستر سقفی

جهت اینکه مراحل نصب لوستر با سرعت بیشتری صورت بگیرد، لازم می باشد از قبل وسایل مورد نیاز این کار را آماده کنید. این کار باعث می شود که به سرعت و راحتی بیشتر مراحل نصب لوستر شما انجام شود.

ابزارهایی مانند زنجیر لوستر و قلاب از لوازمی می باشند که هنگام خرید لوستر باید در اختیار شما قرار بگیرند، ولی شما به وسایل زیر هم احتیاج خواهیدداشت:

  1. دریل برای سوراخ کردن سقف ساختمان
  2. فازمتر جهت بررسی تست وجود جریان برق در سیم برق
  3. سیم چین و انبردست برای سیم کشی لوستر سقفی
  4. پیچ ها و رول پلاک جهت نصب لوستر در سقف

نصب لوستر سقفی

عواملی که در انتخاب نحوه نصب لوستر سقفی مؤثر است

قبل از نصب لوستر لازم می باشد مشخص کنید که کدام روش نصب لوستر برای منزل شما مناسب است.

  • چنانچه سقف خانه شما ساده باشد، هیچگونه محدودیتی از نظر وزن لوستر خود نداشته و به راحتی می توانید کار نصب لوستر را شروع کنید. ولی جهت نصب لوستر سقفی سنگین در سقف هایی که تیرچه بلوک یونولیت یا سقف  کاذب دارند، حتماً باید مسیری در سقف خانه پیدا کنید تا مقاومت مورد نظر را ایجاد کنید. در غیر این صورت ممکن است لوستر سقوط کند.
  • ابزار مناسبی از نظر وزن این آویزها و همچنین نوع سقف انتخاب می شود. بطور مثال نصب لوستر در سقف های گچی، اگر وزن آن ها بیشتر از ده کیلو نباشد، می توانید از رول بولت پروانه ای جهت نصب استفاده کنید.
  • محل مناسب نصب لوستر حتماً باید با دکوراسیون منزل شما هماهنگ باشد. در صورت وجود میز ناهارخوری در سالن پذیرایی بهتر است لوستر دقیقاً بالای میز قرار داده شود. جهت انتخاب اندازه لوستر بهتر است ابتدا ابعاد میز را اندازه بگیرید به شکلی که انتهای لوستر با میز باید دارای حداقل ۷۵ تا ۸۵ سانتی متر فاصله باشد. اگر برای نورپردازی مناسب روی میز به چند چراغ آویز نیاز دارید باید آن ها را در فاصله های مشخص در طول میز ناهارخوری نصب کنید.
  • یک نکته دیگر که حتماً باید به آن توجه کنید، نسبت ارتفاع لوستر به سقف می باشد. این بلندی و ابعاد سقف است که تعیین می کند لوستر شما با چه اندازه ای باید از سقف آویزان شود. چنانچه مقدار فاصله لوستر با سقف کم باشد، نور به خوبی پخش نخواهد شد. اگر ارتفاع لوستر بیش از اندازه به کف زمین نزدیک باشد باعث ایجاد سایه شده و چشم ها را اذیت می کند و باعث ایجاد سردرد هم می شود.
پیشنهاد آی‌بک امداد :  آموزش نکات ایمنی در مورد استفاده از آسانسور | تعمیر و نگهداری آسانسور

آموزش نصب و راه اندازی لوستر سقفی

بعد از مشخص کردن نوع سقف باید مراحل نصب را بصورت دقیق انجام دهید، ولی فراموش نکنید روش نصب لوستر آشپزخانه با روش نصب لوستر سقفی در دیگر قسمت های خانه هیچ تفاوتی ندارد و شما برای نصب ایمن حتماً باید همانند مراحل زیر انجام دهید.

مرحله اول نصب لوستر سقفی

قبل از شروع عملیات نصب لوستر سقفی حتماً باید فیوز برق ساختمان را قطع کنید. اگر در ساختمان، هر اتاق دارای فیوزی جداگانه است می توانید برق همان قسمت را فقط قطع کنید، در غیر اینصورت حتماً باید فیوز اصلی برق را به صورت کامل قطع کنید.

  • توجه داشته باشید که به هیچ عنوان نباید بدون قطع کردن برق، لوستر خود را نصب کنید. اگر برق وصل باشد خطرات زیادی مانند برق گرفتگی در کمین شما خواهد بود.
  • به کمک یک فازمتر از قطع بودن سیم کشی ساختمان خود اطمینان پیدا کنید. برای این کار بهتر است از چهارپایه بلندی استفاده کنید که ارتفاع آن باید به اندازه ای باشد که بتوانید بدون کشش به راحتی سقف را لمس کرده و مدار برق را نیز امتحان کنید.
مرحله دوم نصب لوستر سقفی

اگر قسمتی که قرار است لوستر را در آنجا نصب کنید، خالی باشد و آویزی را قبلاً در آن جا کار نگذاشته باشید، می توانید مرحله بعدی را انجام دهید.

  • چنانچه قبلاً در آنجا یک لوستر نصب شده و شما تصمیم دارید آن را تعویض کنید، حتماً باید از عدم وجود جریان برق توسط فازمتر اطمینان پیدا کنید. سیم های برق را از روشنایی به آرامی جدا کنید و با رعایت احتیاط آن را از قلاب جدا کرده و پایین بیاورید.
  • بهتر است در این مرحله از یکی از اعضای خانواده برای نگه داشتن لوستر کمک بگیرید. چون وزن لوسترها زیاد است و حفظ تعادل در بالای چهارپایه کار بسیار سختی می باشد.
  • توجه داشته باشید که اغلب لوسترها قطعات جدا شونده دارند، که زود می شکنند. پس برای جلوگیری از بروز این مشکل، باید حتماً قطعات جدا شدنی و حباب ها را جدا کنید.
مرحله سوم نصب لوستر سقفی

در این مرحله بهتر است قبل از نصب طول زنجیر لوستر جدید را اندازه بگیرید.

  • اکثراً لوسترها زنجیر های بلندی داشته که جهت اتصال به سقف در نظر گرفته اند. اگر طول زنجیر لوستر از ارتفاعی که شما در نظر دارید، بلندتر باشد باید چند حلقه زنجیر لوستر سقفی را با انبردست پیچانده و دربیاورید.
  • دقت داشته باشید که بعد از کم کردن حلقه باید، سیم برقی که از میان زنجیرها رد شده بود را مجدداً از میان زنجیرها به آرامی عبور دهید. اکثراً تولید کنندگان لوستر این زنجیرها را بلندتر در نظر می گیرند تا بتوان آن ها را در سقف های بسیار بلند هم نصب کرد و به همین علت اگر سقف منزل شما به اندازه کافی بلند باشد، دیگر نیاز به کوتاه کردن زنجیر نیست.
پیشنهاد آی‌بک امداد :  آموزش عیب‌یابی و تعمیرات دریل هیوندای Hyundai
مرحله چهارم نصب لوستر سقفی

اکنون نوبت به نصب کردن قلاب لوستر به سقف می رسد.

  • چنانچه سقف شما از نوع ساده باشد با استفاده از یک دریل باید سوراخی در آنجا ایجاد کرده و آن را رول پلاک کنید. لازم است بگوییم که از پیچ قلاب دار و رول پلاک جهت نگهداری از لوستر استفاده می شود.
  • ولی اگر سقف ساختمان ساده نباشد باید با مته و دریل مناسب سقف را تا جایی که به بتن یا سقف اصلی برسید سوراخ کرده و بعد طبق توضیحات داده شده پیش بروید. جهت نصب لوستر های سقفی در سقف کاذب هم لازم می باشد حتماً از قلاب های مخصوص که اغلب دارای چنگک می باشند و کاملاً هم در سقف سفت و محکم می شوند، استفاده کنید.
  • حتماً مراقب باشید که هنگام دریل کاری جهت نصب قلاب به مسیر های سیم کشی برق سقف آسیب نزده و آن را سوراخ نکنید.
مرحله پنجم نصب لوستر سقفی

در این مرحله نوبت به نصب برق لوستر رسیده است چون نحوه سیم کشی و اتصال سیم های آن به توجه بیشتری نیاز دارد.

  • اگر سیم ها را به درستی وصل نکنید، زمانی که شما کلید روشن لامپ را می زنید، برق فیوز پریده و قطع می شود.
  • برای اتصال صحیح سیم های لوستر به سیم های برق باید حتماً از ترمینال برق استفاده کنید و سیم های نول را به یکدیگر و سیم های فاز را نیز به هم متصل کنید. در انتها لامپ های مناسب لوستر را بدقت نصب کرده و برق را وصل کنید.
  • توجه داشته باشید، اگر لوستری با شاخه های متعدد دارید، می توانید از کلید دو پل کمک بگیرید، در غیر اینصورت باید از کلید تک پل استفاده کرده تا تمامی چراغ های لوستر با یکدیگر روشن شوند.
  • توجه کنید نصب لوستر های دوپل با تک پل متفاوت می باشند.
مرحله هفتم نصب لوستر سقفی

جهت پنهان کردن سیم های برق در سقف باید قطعه زنبقی شکلی که در انتهای زنجیر لوستر که برای پنهان کردن سیم های برق بکار میرود را با یک قطعه پلاستیکی مخصوص یا پیچ ثابت کنید به این دلیل این کار انجام می شود که مشخص شدن سیم های اضافی برق، جلوه جالبی نداشته و زیبایی لوستر سقفی شما را از بین می برد. اکنون باید لامپ های لوستر را نصب کنید. اگر لوستر شما حباب دار باشد باید حباب ها را در جای خود قرار دهید.

بعد از تمام شدن مراحل نصب می توانید برق لوستر را نصب کرده و آن را روشن کنید. اگر فیوز ساختمان پرید باید دوباره سیم کشی لوستر را بررسی کرده و مشکل را برطرف کنید.

نصب لوستر سقفی

 

سخن پایانی

همانگونه که گفتیم نصب لوسترهای سقفی اصلاً کار سخت و پیچیده ای نیست. جهت نصب لوستر حتماً باید به نکات ایمنی توجه داشته باشید. چنانچه تجربه کارهای برقی را ندارید، بهتر است از برقکار ماهر کمک گرفته تا لوستر شما را نصب کند. مجموعه ایبک امداد، آماده خدمت رسانی به شما عزیزان می باشند. می توانید مشکلات خود را در قسمت دیدگاه ها مطرح کنید تا کارشناسان ما پاسخگوی شما باشند.

تعمیر یخچال شبانه روزی

31

راهنمای کامل نصب لوستر سقفی در ساختمان

امتیاز سردبیر

مجموع امتیاز

لوازم مورد نیاز جهت نصب لوستر سقفی

امتیاز کاربر: اولین نفر باشید !

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا