راهنمای جامع آموزش تعمیر پکیج | عیب یابی و تعمیر ایرادات رایج پکیج
چگونگی رفع عیب و تعمیر پکیج | چرا آب از پکیج نشتی می دهد؟
امروزه استفاده از پکیج به یک نیاز ضروری برای ساختمان ها تبدیل شده است و امنیت بسیار بالایی نسبت به انواع دیگر وسایل گرمایشی دارد. البته این دستگاه نیز مانند سایر دستگاه هایی که با آب کار می کنند، ممکن است بعد از مدتی نیاز به تعمیر داشته باشند. در این مقاله با عنوان راهنمای جامع آموزش تعمیر پکیج کنار شما هستیم تا کمکتان کنیم در صورتی که ایرادات جزئی در دستگاه شما ایجاد شده خودتان اقدام به رفع آن نمایید و نیازی به حضور تعمیرکار نداشته باشید. با ما همراه باشید.
پکیج چیست؟
قبل از هر چیز بهتر است یک معرفی در خصوص پکیج داشته باشیم. پکیج نوعی وسیله گرمایشی است که در داخل واحد ساختمانی نصب می شود و از آن در گرم کردن فضا و بهره مندی از آب گرم استفاده می شود.
نحوه عملکرد آن به این صورت است که آب سرد ساختمان را داخل مبدل حرارتی به حرکت در می آورد و بعد از بالا بردن دمای آب آن را به سمت رادیاتور ها یا لوله هایی که در کف زمین قرار دارند هدایت می کند. بدین وسیله گرمای ساختمان تامین می شود.
اما وظیفه مهمتر این دستگاه تامین آب گرم ساختمان است به این صورت که با باز شدن شیر آب گرم مبدل آب های گرم دستگاه را به رابطه شیرآلات هدایت می کند. بنابراین می توان گفت تفاوت پکیج با آبگرمکن در این است که آبگرمکن صرفاً آب ساختمان را گرم می کند. اما پکیج علاوه بر گرم نمودن آب محیط ساختمان را نیز گرم می کند.
عیب یابی و بررسی مشکلات رایج پکیج
خرابی پکیج باعث ایجاد مشکلاتی در عملکرد زندگی انسان می شود. مخصوصا در ماه های سرد سال به شدت این مسئله آزاردهنده است. بنابراین باید برخی از ایرادات و نحوه رفع عیب پکیج را بدانید تا در مواقع لزوم بتوانید اقدام به رفع آن نمایید.
چرا آب از پکیج نشتی می دهد؟
یکی از رایج ترین خرابی های مربوط به پکیج آب ریزی و نشتی آب از دستگاه است. دلایل نشتی پکیج عبارتند از:
- پوسیده شدن لوله های مبدل پکیج
- از بین رفتن عایق واشر ها
- خرابی قطعات داخلی از جمله پمپ
- بالا رفتن فشار زیاد دستگاه
- نامناسب بودن اتصالات نصب غیر اصولی
- خرابی شیر اطمینان
علائمی که نشان دهنده نشتی آب می باشند، عبارت است از:
- افت فشار آب
- خاموش شدن پکیج
- سرد شدن رادیاتور
- سرد شدن آب
جهت رفع مشکل نشتی در پکیج مطابق با مراحل زیر اقدام کنید:
- در صورتی که خرابی از پوسیدگی لوله ها باشد، تنها راه حل این مشکل تعویض لوله ها می باشد.
- در مواردی که علت نشتی آب رسوب گرفتگی لوله ها باشد، در این حالت نیز تعویض لوله ها باید انجام شود.
- نیم سوز شدن پمپ پکیج عامل اصلی دیگری در نشتی آب آن است که عمدتاً فشار بر پکیج را نیز کاهش می دهد در این صورت باید پمپ دستگاه بررسی و تعمیر شود.
- به طور کلی فشار بار پکیج باید بین یک و نیم تا دو باشد. در صورتی که فشار به سه برسد سیستم خودکار ایمنی پکیج فعال می شود و در این صورت مقداری از آب داخل پکیج را به صورت خودکار تخلیه می کند.
- در چنین مواردی فقط باید علت بالا رفتن فشار بار دستگاه را بیابید.
- برخی از قطعات پکیج مانند واشر ها بیشتر از سایر قطعات دچار نشتی می شوند، بنابراین باید آن را عایق بندی نمود.
به چه علت آب پکیج گرم نمی شود؟
برخی مواقع شاهد گرم و سرد شدن آب ساختمان هستیم، برای رفع مشکل باید نکات زیر را در نظر داشته باشید:
- اگر مدت زمان زیادی است که پکیج را سرویس نکردهاید، به احتمال زیاد مبدل آن رسوب گرفته است. در این صورت با سرویس پکیج مشکل رفع خواهد شد.
- اگر آب گرم ساختمان دائماً در نوسان است، احتمالاً فشار آن مشکل دارد. بنابراین باید برای ساختمان پمپ تهیه کنید.
- خرابی سنسور آب گرم دلیل دیگری در سرد و گرم شدن آب است. سنسور وظیفه نشان دادن دمای حقیقی را به برد دستگاه دارد و در صورتی که خراب شود، برد دستگاه به درستی متوجه میزان دمای آب نمی شود برای رفع مشکل باید سنسور آب را تعویض نمایید.
- در برخی مواقع نیز آب گرم کاملاً عملکرد درستی دارند و با دمای مطلوب خارج می شود. اما به محض اینکه کمی شیر آب سرد را باز کنید، آب کاملا سرد می شود. در چنین مواردی باید فلوسوئیچ دستگاه تعمیر یا تعویض شود.
- در صورتی که پرشر هوای دستگاه خراب شده باشد، پکیج برای چند لحظه خاموش می شود. همین خاموشی لحظه ای باعث می شود دمای آب گرم کاهش پیدا کند. در چنین مواردی باید پرشر دستگاه تعویض شود .
- پکیج دارای دو شعله کوتاه و بلند است. در صورتی که ارتفاع شعله کوتاه بیش از حد بلند باشد، باعث سرد شدن آب مصرفی خواهد شد. رسوب گرفتن شیرآلات نیز علت دیگر خرابی پکیج و سرد شدن آب آن است.
در مواردی که آب مصرفی گرم اما رادیاتور سرد است، چه باید کرد؟
در مواردی که مشاهده می کنید آب لوله کشی ساختمان گرم است، اما رادیاتورها سرد هستند، احتمالاً مشکل از رادیاتور است. برای تعمیر رادیاتور باید از طریق زیر اقدام نمایید:
- ممکن است رادیاتور هوا گرفته باشد که در این صورت باید هوای درون آن را تخلیه کنید.برای این کار ابتدا پکیج را خاموش کرده بعد از سرد شدن آب داخل آن اقدام به هوا گیری نمایید.
- در صورتی که هوا گیری نمودید اما باز هم رادیاتور سرد بود، باید مشکل را در گرفتگی و مسدود شدن مسیر آب در رادیاتور جستجو نمایید.
- همچنین تنظیم نبودن دمای پکیج و کمبود فشار آب ساختمان نیز دلیل دیگری بر سرد بودن رادیاتور می باشد.
- نیم سوز شدن یا ضعیف شدن پمپ پکیج نیز عامل مهم در سرد بودن رادیاتور است. چرا که پمپ نمی تواند آب گرم را به سمت رادیاتور پمپاژ کند.
چرا فشار بار پکیج به صورت مداوم افت می کند؟
به طور کلی فشار بار پکیج باید بین یک و نیم تا دو باشد. اما عوامل زیادی باعث کاهش شدید و مداوم این فشار می شوند. در این صورت باید موارد زیر را برای تعمیر و عیب یابی آن در نظر داشته باشید.
- قبل از هرکاری مقدار فشار آب ساختمان را چک کنید. چرا که پایین بودن فشار آب ساختمان باعث آبگیری اندک پکیج و در نتیجه پایین آمدن فشار بار آن می شود.
- تمامی قسمت های بدنه پکیج و لوله های مرتبط با آن را بررسی کنید و اطمینان حاصل کنید که هیچ نوع نشتی در پکیج وجود ندارد.
- در صورتی که برای تنظیم پکیج شیر پرکن را باز کردید، دوباره چک کنید که کاملاً آن را بسته اید. حتی ممکن است هرز شدن شیر پرکن باعث پایین آمدن فشار دستگاه شود.
- همچنین تنظیم نبودن باد منبع انبساط به تنهایی می تواند فشار بار پکیج را پایین آورد. منبع انبساط ممکن است سوراخ هم شده باشد که در این صورت نیاز به تعویض دارد.
به چه علت پکیج جوش می آورد؟
در مواردی که آب داخل پکیج گرمای بسیار زیادی داشته باشد، بخار آب جوش داخل مبدل پکیج به حالت انفجار در می آید. و از آب گرم از آن با صدایی خاص خارج می شود. در این صورت لازم است موارد زیر را جهت بررسی آن در نظر بگیرید.
- جریان آب در مدار را بررسی کنید. زیرا اگر مسیر لوله توسط توده و گردوغبار مسدود شود، آب دیگر نمی تواند جریان یابد و در یک نقطه قرار می گیرد و جوش می آورد.
- خرابی پمپ دستگاه نیز عامل مهم دیگری در عدم جریان آب می شود. جریان آب در مدار به معنای لوله های متصل به پکیج، کلید و لوله های کوتاهی است که باید رسوب زدایی شوند.
- در طول زمان سرویس باید هواگیری انجام شود. در غیر این صورت حباب های هوا از گردش آب در مدار جلوگیری کرده و در نتیجه باعث جوش آوردن پکیج می شود.
- پمپ سیرکولاتور پکیج آب را در مدار دستگاه به جریان می اندازد. بنابراین خراب یا سوختن این قطعه باعث عدم جریان آب در مدار و در نهایت جوش آوردن پکیج می شود.
چرا پکیج از خود صداهای غیرمعمول تولید می کند؟
زمانی که صدای پکیج از حالت عادی خارج می شود نه تنها آسایش افراد خانواده را سلب می کند، بلکه قطعاً نشان دهنده یک مشکل در دستگاه است. به همین دلیل نباید صدای پکیج را نادیده گرفت.
در صورتی که پکیج ها صداهای غیرعادی مختلفی از جمله کلیک کردن، زوزه کشیدن، سوت زدن، جیرجیر کردن، چکش زدن، کوبیدن و … تولید می کنند، هر کدام از این صداها دلایل خاص خود را دارند که باید در اسرع وقت بررسی و اصلاح شوند:
- اگر پکیج در محلی نصب شود که تراز نباشد، باعث ایجاد صدای غیرعادی می شود. بنابراین در مرحله اول از تراز بودن پکیج در محل نصب اطمینان حاصل کنید. علاوه بر این، پکیج ها نباید در نزدیکی اتاق خواب نصب شوند.
- بهتر است هر چند وقت یکبار کل مدار گرمایش و رادیاتورها را هواگیری نمایید. زیرا وجود هوا در لوله های گردش، صدای تق تق در پکیج ایجاد می کند.
- فن پکیج ممکن است آسیب های مختلفی دیده باشد، به خصوص تجمع جرم و گرد و غبار روی فن مانع از عملکرد صحیح قطعه و ایجاد صدای زوزه از فن می شود.
- اگر صدای کوبیدن یا تق تق از دستگاه شنیده می شود، منبع صدا احتمالاً پمپ تنظیم شده است که آسیب دیده و نیاز به تعویض دارد.
- رسوب گرفتگی مبدل های پکیج، صدای زوزه از دستگاه تولید می کند. در این حالت، مبدل دستگاه باید با اسید تمیز شوند.
جمع بندی
در این مقاله در خصوص تعمیرات پکیج و نحوه عیب یابی آن توضیح دادیم و به عنوان راهنمای جامع آموزش پکیج در اختیار شما قرار دادیم.
توجه داشته باشید در صورتی که به موقع سرویس و تعمیر نشود، به مرور زمان دچار آسیب های مختلف می شود.
توصیه می کنیم خرابی های به وجود آمده در پکیج را به متخصصین و تعمیرکاران آن بسپارید. برای این کار می توانید با شماره های مندرج در صفحه تماس بگیرید.
راهنمای جامع آموزش تعمیر پکیج
امتیاز سردبیر
مجموع امتیاز
راهنمای جامع آموزش تعمیر پکیج و نحوه عیب یابی آن