تعمیراتتعمیرات کولر گازی

آموزش عیب یابی و تعمیر کولر گازی

آموزش جامع قدم به قدم و کامل برای عیب یابی و تعمیر کولرگازی

شماره تلفن نمایندگی تعمیر یخچال، تلویزیون 021

هنگامی که فصل تابستان فرا می رسد، شما احتیاج دارید که از کولر گازی تان بدون ایراد استفاده نمایید. اما چنانچه اسپیلت به شکل صحیح کار نکند چه کاری لازم است انجام بدهیم؟ استرس نگیرید! شما می توانید از مقاله زیر در مجله ایبک امداد به منظور عیب یابی اسپیلت خود استفاده نمایید و اقدام به تعمیر کولر گازی در منزل نمایید.

هر کدام از ایرادات رایج اسپیلت ها که در ادامه متن مشاهده می کنید، به دلیل  بعضی  مشکلات در قطعات و… ایجاد می شود. چنانچه  با ایرادات و خراب شدن اسپیلت مواجه هستید و تجربه کافی در مورد تعمیر و سرویس کردن اسپیلت خود ندارید، توصیه می کنیم با تکنسین تخصصی تعمیر کولر های گازی تماس بگیرید. علاوه بر این لازم به ذکر است  که مطالب زیر بدون در نظر گرفتن برند و مدل اسپیلت  شما ممکن است در شناسایی ایراد و ارائه راه حل به شما مناسب باشد. بنابراین به منظور ایراد یابی اسپیلت های انواع برند های موجود در بازار از مقاله زیر می توانید استفاده کنید.

چرا کولرگازی باد خنک ندارد؟

این امکان وجود دارد که  این ایراد برای اسپیلت شما هم پیش آمده باشد. اما علت خنک نبودن باد کولر گازی چیست؟

چنانچه اسپیلت شما روشن شده اما باد سرد ساطع نمی کند، بهتر است اول اطمینان حاصل کنید همه ی دریچه های اسپیلت باز می باشد و ترموستات هم به شکل صحیح تنظیم شده باشد. چنانچه ایراد از آن نبود، فیلتر هوای اسپیلت بازرسی نمایید. چنانچه فیلتر به دلیل  گرد و خاک دچار انسداد شده باشد، شما هیچ بادی را دریافت نخواهید کرد. اگر ایراد این موضوع باشد، باید فیلتر اسپیلت را با صابون و برس کاملا پاک کنید.

با عوض  و پاک کردن فیلتر در زمان درست، می توانید از مشکلات این چنینی  جلوگیری نماید. جدا از نکاتی که بیان  شد، علت های دیگری نیز ممکن است وجود داشته باشد که بر سرما زایی کولر شما موثر باشد که در ادامه آشنا خواهید شد.

چرا کولر هوا را خوب خنک نمی کند؟

دریچه های اسپیلت را مورد بررسی قرار دهید تا از باز بودن آنها اطمینان حاصل کنید. چنانچه یکی از آنها مسدود باشد خنک شدن تمام منزل  سخت خواهد شد؛ زیرا که هوای گرم بخشی که دریچه کولر آن مسدود است با هوای سرد قسمت های دیگر ترکیب و هوای خانه را به اندازه کافی سرد نمی کند. در غیر اینصورت شاید کولر شما ایراد دیگری مانند نشتی در خنک کننده پیدا کرده باشد.

چرا کولر گازی خاموش نمی شود؟

پیدا کردن ایراد کولر هایی که خاموش نمی شود کمی مشکل است. اگر چه ممکن است دلیل های پیش پا افتاده ای هم  منجر به رخ دادن این ایراد شود. چنانچه  کولر اسپیلت شما بعد از اینکه به دمای تنظیم شده رسید خاموش نشد، امکان دارد با برد کنترل الکتریکی مشکل داشته باشد. خراب شدن ترموستات کولر و یا جدا شدن سنسور از جایگاه خود  هم ممکن است دلیل فعالیت یکسره کولر باشد.

چنانچه  پس از زدن کلید  پاور تایم  زیادی طول می کشد تا اسپیلت شما خاموش شود، احتمالاً آلودگی  کویل های کندانسور یا فیلتر اتفاق افتاده. دلیل دیگر خاموش نشدن اسپیلت ممکن است قدیمی بودن و یا متناسب نبودن توانایی کولر در مقایسه با مساحت خانه شما باشد. بقیه علت هایی که ممکن است دلیل خاموش نشدن اسپیلت باشند موارد زیر می باشند:

  • خرابی انواع برد های کولر
  • فن کولر گیر کرده باشد
  • کابل ترموستات کوتاه باشد
  • ترموستات درست کار نکند
  • ترمینسور کولر خراب باشد
  • کنتاکتور خراب باشد

چرا کمپرسور یخچال خاموش نمی‌شود؟

چنانچه کمپرسور کولر شما یکسره فعالیت می کند، به علت های  متفاوتی امکان دارد این اتفاق  به وجود بیاید. بعضی از این علت ها را در قسمت های قبلی بیان کردیم . مانند آلوده شدن کویل های کندانسور یا فیلترهای اسپیلت. علاوه بر این کم بودن گاز نیز از علت های خاموش نشدن کمپرسور کولر گازی می باشد. همچنین، تنظیم نادرست اسپیلت  بر روی درجه خیلی کم یعنی درجات پایین مثل ۱۶ و ۱۷ درجه سلسیوس، ممکن است دلیل یکسره بودن کمپرسور اسپیلت باشد. چون امکان دارد کولر برای سرد کردن محیط تا درجات پایین به قدر کافی توانایی نداشته باشد.

برای پیدا کردن ایراد کولر باید ترمینسور راهم مورد بررسی قرار دهید. ترمینسور دمای اتاق را تشخیص می دهد اگر درست کار نکند باعث خاموش نشدن اسپیلت شما می شود.

چرا کولرگازی خود به خود خاموش می شود؟

از دیگر ایرادات متداول در اسپیلت ها که به ایراد یابی به شکل کامل نیاز دارد، خاموش شدن ناگهانی کولر می باشد. از  دلایل این ایراد می توان از زیاد شدن درجه حرارت اورلود و کمپرسور نام برد که به منظور ایجاد ایمنی کولر اقدام به خاموش کردن کولر می کنند. علاوه بر این مشکل در کمپرسور، برد و ترموستات اسپیلت هم ممکن است موجب رخ دادن این ایراد باشند.

چرا از کولر گازی آب میریزد؟

به منظور پیشگیری از خرابی ناشی از نشت آب اسپیلت، اول اسپیلت خود را خاموش کنید، سپس مسیر خروجی آب امکان دارد مسدود شده باشد. نخست تلاش کنید انسداد مسیر خروج آب را برطرف کنید، چنانچه ایراد رفع  نشد، تشت خروج اسپیلت شما امکان دارد زنگار زده باشد و یا پمپ  اسپیلت خراب شده باشد.

علت نشت آب از خارج کولر گازی چه چیزی می باشد؟

در ایام  گرما و یا رطوبتی  امکان دارد حفره آبی پایین کندانسور اسپیلت خود را ببینید، اگر کولر گازی به شکل صحیح کار می کند موضوعی عادی به شمار می رود! در هوای سرد، یک اسپیلت شاید یخ بزند و با ذوب شدن این یخ در آن آب  تجمع پیدا کند. این موضوع نیز عادی می باشد اما چنانچه کولر به علت دیگری دچار نشت آب است، تلاش کنید فیلتر اسپیلت  را پاک و یا عوض کنید. اگر ایراد باز هم حل نشد، به منظور چک و برطرف کردن ایراد از تکنسین ماهر کمک بگیرید. امکان دارد به مبرد بیشتری احتیاج  داشته باشید و یا لوله خروجی مسدود دچار انسداد شده باشد.

علت نشت آب از کولر هنگام خاموش بودن آن چیست؟

چنانچه  گاز اسپیلت شما اندک باشد و یا فیلتر آن آلوده شده باشد، اسپیلت در زمان فعالیت امکان دارد دچار یخ زدگی شود. پس از آنکه کولر را خاموش کردید یخ های ذوب شده و امکان دارد موجب خیس شدن خانه شما شود. چنانچه پاک کردن فیلتر اسپیلت موجب حل شدن ایراد نشد، باید با تکنسین تعمیر تماس حاصل کنید.

 علت یخ زدن کولر های گازی؟

ایراد یابی اسپیلتی که ایراد یخ زدگی دارد مقداری مشکل می باشد. به دلیل اینکه قسمت های متفاوت اسپیلت که دچار یخ زدگی می شوند ممکن است  علت های  مختلفی داشته باشند. به عنوان مثال کم بودن گاز مبرد ممکن است به یخ زدگی  لوله رفت یا پنل اسپیلت منجر شود. چنانچه هوا در کویل های اواپراتور به درستی جریان نداشته باشد امکان دارد این ایراد ایجاد شود.

دلیل کار نکردن فن داخلی کولر؟

چنانچه  فن درونی  اسپیلت کار نمی کند، نخست ببینید که چیزی باعث انسداد آن نشده باشد. بعد فیلتر هوا را چک کنید. اگر دچار انسداد بود، امکان دارد شما توانایی رفع ایراد را داشته باشید. چنانچه کویل اواپراتور و مسیر خنک کننده دچار یخ زدگی شده بود، امکان دارد به یک تکنسین حرفه ای نیاز پیدا کنید. چون  به احتمال فراوان اجزای درونی فن و یا حتی اجزای موتور آن احتیاج به عوض شدن دارد .

دلیل کار نکردن فن خارجی کولر؟

چنانچه  فن خارجی  به شکل صحیح در حال چرخیدن نبود، نخست لازم است فیوز و جعبه برق را چک کنید. امکان مشکل در موتور یا خازن فن باشد. برای ایراد یابی اسپیلت باید فن را با یک قطعه چوب هل داده  تا مشاهده کنید که آیا فن آغاز به کار خواهد کرد یا نه ؟

توجه: هیچوقت به وسیله دست به هل دادن فن اقدام نکنید. چون اگر فن آغاز به کار کند انگشتان دست شما دچار حادثه خواهد شد!

چنانچه با هل دادن فن شروع به کار نکرد از تعمیرکار کمک بگیرید.

تعمیر کولر گازی

علت گرم شدن موتور فن اسپیلت؟

از ایرادات  متداول کولر اسپیلت گرم شدن فن کولر و یا موتور فن اسپیلت می باشد. دلایل زیادی برای گرم شدن موتور فن کندانسور کولر گازی وجود دارد که عدم وجود جریان هوای کافی برای تهویه فن از جمله  آنهاست. خراب شدن موتور و یا اندازه کوچک موتور فن در قیاس با اسپیلت هم ممکن است دلیل داغ گرم شدن فن اسپیلت باشد. علاوه بر این اگر که خازن نا متناسب  و یا پره های فن با اندازه غلط روی موتور قرار گرفته باشند، جریان ورودی به میزان زیادی افزایش می یابد و باعث گرم شدن موتور فن خواهد شد . در ایراد یابی اسپیلت خود به این نکته توجه کنید که عمده قطعه ها مانند فن به مراقبت صحیح و چک کردن دوره ای نیاز دارند. سرویس نشدن در زمان مناسب  از دلایل داغ شدن بیش از اندازه  فن اسپیلت می باشد.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  دلایل خاموش شدن ناگهانی اسپیلت | قطع شدن کولر گازی

علت روشن نشدن کولر گازی؟

چنانچه با ایرادات روشن شدن اسپیلت روبه رو هستید، در نخستین گام ایراد یابی اسپیلت نخست به سمت  پریز برق و جعبه فیوز بروید تا از رسیدن جریان برق به اسپیلت اطمینان حاصل کنید. امکان دارد ایراد شما به ریست کردن کولر رفع شود. ایراد ترموستات و یا خراب بود کمپرسور از علت های دیگر این مشکل می باشد.

علت زیاد بودن صدای کولر گازی؟

چنانچه در زمان استفاده از اسپیلت اصوات عجیبی از پنل درونی یا یونیت بیرونی آن شنیده می شود، امکان دارد با ایراد مهمی مواجه باشد، پس ایراد یابی اسپیلت را مهم تلقی کنید و با وسواس انجام بدهید. صوت کولر ممکن است به دلیل انسداد فیلتر، خرابی بلبرینگ، خرابی فن، خراب شدن کویل و…باشد. اصوات  متفاوت هم دلایل مختلفی دارند.

علت کار نکردن کمپرسور کولر گازی؟

کمپرسور مهمترین بخش اسپیلت می باشد . چنانچه  متوجه کار نکردن کمپرسور اسپیلت شده اید، خوب است  برای رفع ایراد اسپیلت از یک تکنسین تعمیر مشاوره بگیرید. چون دلایل مختلفی ممکن است که موجب این ایراد شده باشد و معمولا نیاز به تخصص دارد. حجم کم یا متناسب نبودن نوع گاز، ایرادات برقی، اشکال در برد اسپیلت ، خراب بودن خود کمپرسور و غیر از عمده ترین دلایلی که مسبب عدم عملکرد کمپرسور اسپیلت خواهند شد.

علت گرم نکردن کولر گازی؟

بعضی از کولر های گازی  دوفصل می باشند، به این معنی که امکان  گرما زایی را علاوه بر سرما زایی دارند. ایراد یابی کولر های گازی که در هنگام گرمایش هوای سرد بیرون می دهند، مثل ایراد یابی اسپیلتی است که باد سرد ندارد، عملی پیشرفته و فنی می باشد. مشکلاتی چون کم بودن حجم اسپیلت در مقایسه با اندازه منزل، کمبود گاز مبرد و اشکال در دوره گرمایش از جمله فن درونی و بیرونی، کندانسور، کمپرسور و غیره از عمده دلایل بروز این مشکل هستند.

علت کار نکردن ریموت اسپیلت؟

در موارد بسیاری از کار افتادن کنترل اسپیلت به این معنا نیست که کنترل خراب است. ممکن است ایراد ساده باشد! مانند اتمام باتری کنترل، که با عوض کردن باتری حل خواهد شد.

چرا کولر باد کمی پرتاب می کند؟

چنانچه توانایی پرتاب باد اسپیلت پایین آمده باشد، به منظور ایراد یابی اسپیلت خود نخست فیلترهای اسپیلت را چک کنید که دچار انسداد نباشند و اگر لازم باشد آنها را شستشو دهید. شاید ایراد از بلوور اسپیلت باشد که موتور ش نیم سوز است و یا مشکل دارد و یا به خاطر گردو غبار آلوده شده و بازده قبلی را ندارد.

علت پرتاب شدن آب همراه باد در کولر گازی

شکسته شدن سینی ناودانی و کمبود گاز از عمده ترین دلایلی می باشند که سبب پخش قطره آب همراه با باد از اسپیلت می شود. این ایراد در حالت سرمای اسپیلت  رخ می دهد و در حالت گرما رخداد این امر عادی نمی باشد و علامت نشتی است.

علت خراب شدن برد کنترل الکتریکی

عمده ایرادات متداول در اسپیلت ها به خاطر خراب شدن مدار الکترونیکی کولر می باشد که رخداد ایراد  برای این نقطه، ممکن است باعث به وجود آمدن ایرادات و خرابی اسپیلت در بقیه قسمت ها نیز شود. چک کردن برد و حل مشکل آن احتیاج  به مهارت و تجربه  یک تکنسین ماهر اسپیلت دارد. چنانچه مهارت و تخصص مورد نیاز را ندارید به اصلاً به سمت برد اسپیلت نروید.

ایرادات الکتریکی سامانه تهویه

از ایرادات عادی  ﺩﺭ بیش تر دستگاه های تهویه  مثل  اسپیلت ها، کولر های پنجره ای و غیره می باشد ﻭ به منظور حل کردن این ایراد لازم است  ﺍﺯ وسیله ای استفاده  کنید که امکان اندازه گرفتن  پارامترهای  ولتاژ، مقاومت ﻭ جریان را  دارد. به منظور این عمل تکنسین ها عمدتاً ﺍﺯ ﻣﻮلتی ﻣﺘﺮﻫﺎی ﺍﻧﺒﺮی  کمک می گیرند که در ادامه تعدادی از آن ها را برایتان قرار دادیم تا با آن ها آشنا شوید.

ﻣﻮلتی ﻣﺘﺮﻫﺎی ﺍﻧﺒﺮی

اندازه گیری ولت، اهم و آمپر در اسپیلت

به منظور اندازه گرفتن آمپر در اسپیلت، فک های مولتی متر را دور یک ﻭﺍﻳﺮ تک  قرار می دهیم  تا  فیلد  مغناطیسی اطراف سیم با به به وجود آوردن جریان القایی ﺩﺭ ﻓﻜﻬﺎی ﺍﻧﺒﺮ باعث نشان دادن اندازه جریان خروجی ﺍﺯ ﺳﻴﻢ می ﺷﻮﺩ. لازم است دقت کنید ﻛﻪ ﻓﻜﻬﺎی ﻣﻮﻟﺘﻲ ﻣﺘﺮ ﺭﺍ دور یک ﺳﻴﻢ تنها قرار بدهید. به منظور اندازه گیری ولت  ﻭ اهم  لازم است ﺍﺯ مفتول های  ﺭﺍﺑﻂ  استفاده نمایید.

ایرادات مکانیکی کولر

ﺍﻳﻦ ایرادات ﻛﻪ ممکن است در اثر  شارژ کردن  ناصحیح، ایرادات دوره ﺗﺒﺮﻳﺪ ﻭ ﻳﺎ کویل ها به وجود بیاید ﺍﺯ  موارد ی است  ﻛﻪ ﺩﺭ اسپیلت  اهمیت  دارد. نخستین موردی ﻛﻪ ﺩﺭ مواجهه  با  ایرادی مثل این باید رخ بدهد اتصال گیج فشار به ﺷﻴﺮ ﺳﺮﻭﻳﺲ است  مثالی ﺍﺯ ﺍﻳﻦ ﮔﻴﺞ ﺭﺍ ﺩﺭ تصویر پایین می توانید مشاهده کنید . ﺍﻳﻦ ﮔﻴﺞ ﻛﻪ ﺩﺭ واقع اجتماعی از ۲ ﮔﻴﺞ فشاری است  به اسم منیفولد هم شناخته می شود ﻭ یکی ﺍﺯ ﮔﻴﺞ ها ﻛﻪ آبی رنگ است به منظور فشار کم LP ﻭ گیج دیگری که قرمز است به منظور فشار های زیاد  HP استفاده می شود‌. علاوه بر این  بر روی  ﺻﻔﺤﻪ مدرج فشار را نمایش می دهد، باقی درجه های  دمای اشباع شدن انواع مبرد ها ﺭﺍ به نمایش می گذارد. پس مثلا با دسترسی به  ﻓﺸﺎﺭ ﺍﻭﺍﭘﺮﺍﺗﻮﺭ توانایی این را دارید که  درجه حرارت مایع ﻣﺒﺮﺩ روی گیج در آن فشار خاص بخوانید.

شیوه کار درونی ﺍﻳﻦ مدل ﮔﻴﺞ ﺩﺭ تصویر بالا می بینید.  لوله ای  با انعطاف زیاد که یک طرف  آن  بسته می باشد همراه با شیوه ای  به منظور چرخیدن عقربه شکل دهنده اجزای درونی سامانه است. ﺍﻳﻦ سامانه به اسم سامانه Bourdon نام گذاری می شوﺩ. با وارد شدن گاز با فشار زیاد به درون  ﻟﻮﻟﮥ ﺧﻤﻴﺪﻩ حرکت خواهد کرد ﻭ این حرکت به عقربه منتقل می شود.

علائم کارکرد نادرست کولر

در این قسمت نشانه هایی که می تواند نشان دهنده ایراد اسپیلت شما باشد را بررسی می کنیم :

سوپر هیت

 همانگونه ﻛﻪ می دانید که  اندازه سوپر هیت تفاوت  درجه حرارت میان درجه حرارت تبخیر مبرد ﺩﺭ ﺍﻭﺍﭘﺮﺍﺗﻮﺭ ﻭ درجه حرارت گاز تولیدی  ﺩﺭ خروجی ﺍﻭﺍﭘﺮﺍﺗﻮﺭ است  ﻛﻪ علت ملاحظه سوپر هیت برای یک  سامانه، مانع  ورود  مایع به درون  ﻛﻤﭙﺮﺳﻮﺭ ﻭ مطمئن شدن ﺍﺯ  تغذیه شدن ﻛﻤﭙﺮﺳﻮﺭ به وسیله  گاز  است.

حالت نرمال

ترکیبی که از لوله کاپیلار   بیرون می آید از ۸۰ درصد مایع و ۲۰ درصد گاز می باشد. این ترکیب در زمان عبور از اواپراتور با جذب کردن گرمی بخار می شود و از بخش انتهایی کویل یعنی نقطه Bقطره های آخر مایع تبخیر می شوند. سپس

درجه حرارت بخار با جذب گرما بیش تر شده و از نقطهCخارج می شود.

کافی نبودن سوپرهیت

درجه حرارت خارج شده از اواپراتور ۴ درجه است ﻛﻪ در اصل  نشان دهنده ﺳﻮﭘﺮﻫﻴﺖ صفر است . پس اگر تشخیص داده شود ﻛﻪ ﺩﺭ خروجی ﺍﻭﺍﭘﺮﺍﺗﻮﺭ مایع مبرد هنوز وجود دارد. ﺳﻮﭘﺮﻫﻴﺖ کم نشان دهنده وارد شدن  مایع بسیار  به درون  ﺍﻭﺍﭘﺮﺍﺗﻮﺭ ﺍﺯ حجم  تبخیر ش است.

پس حجم ﺳﻮﭘﺮﻫﻴﺖ نشان دهنده  مقدار  مایع ﺩﺭ ﺍﻭﺍﭘﺮﺍﺗﻮﺭ است . حجم بسیار ﺳﻮﭘﺮﻫﻴﺖ نشان دهنده کم بودن مایع  ﺩﺭ آن ﻭ ﺳﻮﭘﺮﻫﻴﺖ اندک به علت  زیاد بودن  مایع نسبت به  حجم  تبخیر ﺍﻭﺍﭘﺮﺍﺗﻮﺭ است.

ساب کولینگ

این حجم نشان دهنده تفاوت دمای اشباع مایع مبرد و درجه حرارت مایع خارج شده از کندانسور است.

حالت عادی

بخار با۷۰ درجه به درون  کندانسور وارد می شود ﻭ به مرور به وسیله گرما دادن به اطراف به حالت مایع درمی آید. ﺩﺭ B آخرین ذره ها به مایع ﺩﺭ درجه حرارت ۳۹درجه تبدیل می شود و بعد از آن B تا C با جذب کردن  گرمی بیشتر سامانه ﺍﺯ مبرد ﺩﺭ قسمت بیرونی کندانسور مایع با درجه حرارت ۳۴درجه  بیرون می آید  ﻛﻪ نشان دهنده ساب کولینگ ۵ درجه  است. ساب کولینگ عادی بین ۴درجه تا ۷درجه  است.

ساب کولینگ بسیار

درجه حرارت اشباع مبرد ۳۹ درجه سلسیوس و دمای خارج شده از آن ۲۷ درجه است و ساب کولینگ دمای ۱۲ درجه را به نمایش می گذارد. مقدار زیاد ساب کولینگ نشان دهنده کم بودن مایع در کندانسور است.

کم بودن ساب کولینگ

اندازه ساب کولینگ بیانگر حجم مایع در کندانسور است. چنانچه مایع زیاد باشد اندازه ساب کولینگ زیاد است و اگر مایع کم باشد اندازه ساب کولینگ کم است .

فشار LP

به منظور تامین کردن  حجم سرمایشی لازم است   ﺍﻭﺍﭘﺮﺍﺗﻮﺭ ی برگزیده ﺷﻮﺩ ﻛﻪ امکان  تبخیر اندازه  تعیین شده ای  ﺍﺯ ﻣﺒﺮﺩ ﺭﺍ دارد . پس   آبدهی  ﺣﺠﻤﻲ گاز تولیدی  به وسیله  آن نشان داده  می ﺷﻮﺩ با در دسترس داشتن آبدهی  ﺣﺠﻤﻲ به عنوان مثال  ﻛﻤﭙﺮﺳﻮﺭ انتخاب خواهد شد ﻛﻪ امکان حرکت  ﺍﻳﻦ مقدار ﺍﺯ گاز ﺭﺍ مابین  ﻓﺸﺎﺭ های مشخص شده LP,HP را دارد. اکنون اگر  اندازه  بخار تولیدی   به وسیله  ﺍﻭﺍﭘﺮﺍﺗﻮﺭ کم شود  چون  حجم  مکش ﻛﻤﭙﺮﺳﻮﺭ فرقی نکرده، ﺍﻳﻦ موضوع ممکن است  باعث  کم شدن  فشار LP بشود . اگر که  ﻛﻤﭙﺮﺳﻮﺭ توانایی مکیدن  همه  گاز  تولیدی   به وسیله  ﺍﻭﺍﭘﺮﺍﺗﻮﺭ را نداشته باشد ﻭ اندازه LP زیاد خواهد شد.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  پرفروش‌ترین یخچال سایدبای‌ساید ایرانی و خارجی

پس  اندازه LP کم نشان از ناتوان بودن ﺍﻭﺍﭘﺮﺍﺗﻮﺭ ﺩﺭ تامین کردم  گاز ضروری  برای  مکش ﻛﻤﭙﺮﺳﻮﺭ است ﻭ اندازه LP زیاد نشانگر ناتوانی  ﻛﻤﭙﺮﺳﻮﺭ ﺩﺭ تامین کردن حجم ضروری  برای  مکش گاز تولید شده  به وسیله  ﺍﻭﺍﭘﺮﺍﺗﻮﺭ است.

 

جدول شارژ بسیار گاز اسپیلت:

 جدول حجم کاپیلار:

 

بررسی

ساب کولینگ زیاد: با در نظر گرفتن زیاد شدن ﻓﺸﺎﺭ ﻭ درجه حرارت اشباع مبرد، نواحی زیاد تری  ﺍﺯ کویل کندانسور به مایع مبرد نسبت داده می شوند پس به خاطر وجود داشتن  مبرد بسیار ﺩﺭ بخش های  پایانی کویل کندانسور اندازه ساب کول  زیاد می شود .

کم شدن حجم سرمایشی: به علت  زیاد شدن  HP ﻛﻤﭙﺮﺳﻮﺭ  تلاش زیاد تری به منظور پمپاژ  مبرد نیاز است ﻛﻪ سبب کم شدن  دبی مبرد می شود  ﻭ  حجم سرمایشی سامانه کم می شود.

کم شدن سوپر هیت: با در نظر گرفتن  زیاد شدن HP  حجم مایع زیاد تری ﺍﺯ کاپیلاری می گذرد ﻭ داخل ﺍﻭﺍﭘﺮﺍﺗﻮﺭ وارد می شود علاوه بر این به زیاد شدن LP درجه حرارت اشباع هم زیاد می شود ﻭ تفاوت درجه حرارت تبخیر مبرد با اطراف کم می شود هر کدام از این عوامل سبب کم شدن  ﺳﻮﭘﺮﻫﻴﺖ خواهند شد.

زیاد شدن LP :به خاطر اینکه  ﻛﻤﭙﺮﺳﻮﺭ حجم بخار کم تری  ﺭﺍ مکش می کند  مقدار  فشار LP  زیاد می شود.

علت : شارژ شدن  بسیار  مبرد به خاطر  شارژ ناصحیح  ﺩﺭ زمان  نصب کردن  ایجاد می شود  پس  ضروری است که  ﺑﺎ در نظر گرفتن  به نشانه ای که   بر روی اسپیلت نصب شده  به اندازه صحیح از  ﻣﺒﺮﺩ شارژ  بشود. دیگر علتی  ﻛﻪ ممکن است  به ظاهر شدن ﺍﻳﻦ علامت ها منجر ﺷﻮﺩ وجود داشتن  بخار های  دیگری جدا ﺍﺯ ﻣﺒﺮﺩ  ﺩﺭ سامانه است  ﻛﻪ سبب زیاد شدن ﻓﺸﺎﺭ خواهند شد.

جدول حجم کندانسور :

 جدول حجم کندانسور :

بررسی

HP زیاد: زمانی که  حجم کندانسور به اندازه کفایت نباشد  گرمای مبرد خوب  جذب نخواهد شد  و به سبب همین  با زیاد شدن درجه حرارت اندازه HP زیاد می شود.

ساب کولینگ کم: چون ذره های  گاز به خاطر کم بودن جابه جایی دما در زمان بیش تری  به ﻣﺎﻳﻊ تبدیل خواهند شد پس  حجم ﻣﺎﻳﻊ ﺩﺭ بخش پایانی کویل پایین بوده ﻭ اندازه ساب کولینگ کم ﻭ شاید مساوی با صفر باشد.

کم بودن ظرفیت سرمایشی: به خاطر زیاد بودن HP اندازه مبرد جریانی پمپاژ شده به وسیله  ﻛﻤﭙﺮﺳﻮﺭ کم می شود و  ظرفیت سرمایشی هم کم خواهد شد.

دلیل: به خاطر دو دلیل  رایج   حجم کندانسور کم میشود. دلیل اول  انسداد کویل کندانسور است ﻭ به منظور حل کردنش باید کویل کندانسور ﺭﺍ پاک کنید. دلیل دوم  پایین بودن جریان هوا یا بازگشت هوای خارج شده ﺍﺯ کندانسور  است . به منظور  شناخت بعد ﺍﺯ پاک کردن کویل چنانچه  ایراد  رفع نشد مشکل  جریان هوا دردسر ساز است.

کم بودن ظرفیت اواپراتور:

کم بودن ظرفیت اواپراتور

بررسی:

کم بودن ظرفیت سرمایشی: ﺑﺎ در نظر گرفتن  محدود شدن  ﺟﺮﻳﺎﻥ ﻫﻮﺍ، حجم سرمایشی اسپیلت  کم خواهد شد.

ﺳﻮﭘﺮﻫﻴﺖ بسیار پایین: به خاطر جابه جایی گرما پایین  ﻣﺎﻳﻊ مسیر زیاد تری ﺩﺭ کویل سپری  می کند  تا تبخیر شود ﻭ پس اندازه ﺳﻮﭘﺮﻫﻴﺖ کم  می شود. ﺩﺭ موارد ی که ﺷﺪت دارد  ورود مایع به درون ﻛﻤﭙﺮﺳﻮﺭ امکان دارد.

LP خیلی کم به خاطر اینکه اندازه  بخار تولیدی  ﺩﺭ ﺍﻭﺍﭘﺮﺍﺗﻮﺭ پایین است ﻭ کمپرسور با روند ثابتی مکش  گاز ﺭﺍ  انجام می دهد اندازه LPکاهش  می یابد.

نکته: به خاطر  کم  ﺑﻮﺩﻥ LP در این حالت ممکن است باعث یخ زدگی  بخار آب روی  کویل اواپراتور شود ﻛﻪ خود می تواند انتقال گرما را کند تر کند.

ﺩﻻﻳﻞ: عواملی  باعث  کمبود حجم ﺍﻭﺍﭘﺮﺍﺗﻮﺭ خواهند شد. نخستین حالت در ارتباط با  انسداد خود کویل است ﺩﺭ ﺍﻳﻦ اتفاق به خاطر کندی انتقال گرما مابین مبرد ﻭ هوا حجم سرمایشی کم می شود. ﺩﺭ ﺍﻳﻦ حالت تفاوت درجه حرارت هوای خروجی ﻭ ورودی کاهش می یابد. ﺩﺭ دیگر حالت  کاهش  جابه جایی هوای عبوری ﺍﺯ روی کویل سبب رخداد  ﺍﻳﻦ ایراد خواهد شد ﻛﻪ ﺩﺭ ﺍﻳﻦ حالت تفاوت درجه حرارت هوای خروجی  ﻭ ورودی  بالا بوده ﻭ درجه حرارت هوای خروجی  خیلی پایین  می باشد ﺍﻳﻦ حالت  ممکن است  به خاطر  انسداد فیلتر ﻫﻮﺍ ﻭ ﻳﺎ ایراد فن کولر باشد.  موردی  دیگر ﺍﺯ ﺍﻳﻦ ایراد به خاطر  دوران هوای خروجی به بخش مکش هوای اسپیلت ایجاد می شود ﻛﻪ در ارتباط با شیوه نصب می باشد.

جدول حجم اشتباه کاپیلار:

 جدول حجم کاپیلار:

بررسی:

کم بودن ظرفیت  سرمایشی: انسداد لوله  کاپیلار که سبب کاهش ﻓﺸﺎﺭ زیاد ﻭ افت مقدار ﻣﺎﻳﻊ ورودی به ﺍﻭﺍﭘﺮﺍﺗﻮﺭ خواهد شد به خاطر حجم سرمایشی کاهش می یابد.

سوپر هیت زیاد: ﺑﺎ در نظر گرفتن  کم بودن ﻣﺎﻳﻊ ﺩﺭ ﺍﻭﺍﭘﺮﺍﺗﻮﺭ میزان ﺳﻮﭘﺮﻫﻴﺖ زیاد  خواهد  شد.

LP کم: ﺑﺎ در نظر گرفتن  ثابت شدن میزان مکش ﻛﻤﭙﺮﺳﻮﺭ ﻭ کاهش  بخار تولیدی در آن به وسیله اواپراتور فشار LP کم می شود.

ساب کول مناسب: ﺑﺎ در نظر گرفتن  کاهش  گرمای جذبی   اندازه گرمای  ساطع  شده ﺩﺭ کندانسور هم  کاهش می یابد ﻭ  با  کاهش گرمای جذبی  مقدار گرمای  خروجی ﺩﺭ کندانسور هم کم می شود ﻭ ﺑﺎ تجمع ﻣﺎﻳﻊ ﺩﺭ بخش پایانی کویل کندانسور ساب کول زیاد می شود.

نکته: ﺩﺭ اینجاست ﺑﺎ  کاهش LP ممکن است یخ زدگی  بخار آب بر روی  کویل  ﺍﻭﺍﭘﺮﺍﺗﻮﺭ رخ بدهد ﻛﻪ خود مانند عایق  رفتار خواهد کرد.

دلایل: به دلایل مختلفی ﺍﻳﻦ ایراد به وجود خواهد آمد.  ﺍﺯ ﺍﻳﻦ ﺩﻻﻳﻞ می توان به  انسداد لوله کاپیلار ی به وسیله  ذرات بیرونی اشاره کرد. ﺑﺎ در نظر گرفتن  اینکه  شعاع  درونی   کاپیلاری خیلی کم می باشد ذرات کوچک خارجی نیز می توانند سبب گرفتگی آن شوند. ﺩﺭ این هنگام  برای پی بردن به  مشکل  می توان  بعد ﺍﺯ بستن  گیج  ﻓﺸﺎﺭ ﻛﻤﭙﺮﺳﻮﺭ  ﺭﺍ غیرفعال کرد  لازم است سریعاً فشار  LP,HP به تعادل برسند اگر این اتفاق رخ ندهد  مشکل انسداد کاپیلاری  است . ﺩﺭ دیگر موارد  ممکن است لوله کاپیلاری له شده باشد  ﻛﻪ ایراداتی  مثل مورد قبلی ایجاد خواهد شد. به علاوه  چنانچه  کاپیلاری تعویض شده باشد ﻭ لوله نو طبق شرایط عملکرد دستگاه  نباشد  ﺍﻳﻦ ایراد به وجود خواهد آمد

 

نکته: اگر  انسداد ﺩﺭ فیلتر درایر است ایرادات بالا دوباره رخ خواهند داد ﺩﺭ ﺍﻳﻦ صورت به منظور تشخیص باید  ﺑﺎ لمس  ۲ جهت فیلتر درایر تفاوت درجه حرارت را متوجه شوید. چنانچه  تفاوت درجه حرارت بالا باشد محتمل است انسداد ﺩ فیلتر  درایر می باشد.

جدول کمبود حجم کمپرسور:

تعمیر کولر گازی

کم ﺑﻮﺩﻥ ظرفیت سرمایشی: ﺑﺎ در نظر گرفتن کمبود  دبی مبرد ﺟﺮﻳﺎﻧﻲ حجم جذب گرما کم می شود.

افزایشLP  : با در نظر گرفتن کم شدن  دبی ﺟﺮﻳﺎﻥ مکنده به وسیله  ﻛﻤﭙﺮﺳﻮﺭ در قیاس با  اندازه تبخیر ﺩﺭ ﺍﻭﺍﭘﺮﺍﺗﻮﺭ اندازه LP زیاد خواهد شد.

کاهشHP :با در نظر گرفتن پایین ﺑﻮﺩﻥ گرمای جذبی ﺩﺭ ﺍﻭﺍﭘﺮﺍﺗﻮﺭ اندازه گرمایی ﻛﻪ لازم است خارج ﺷﻮﺩ کم است ﻭ کندانسور بیشتر از ﺍﻳﻦ ﻇﺮﻓﻴﺖ است  پس درجه حرارت مبرد کم  می شود و HP هم کم خواهد شد.

ﺩﻻﻳﻞ: کم بودن  ﻇﺮﻓﻴﺖ ﻛﻤﭙﺮﺳﻮﺭ نشان دهنده  ﺍﻳﻦ است  ﻛﻪ ظرفیت مبرد که جا به جا شده است به وسیله  ﻛﻤﭙﺮﺳﻮﺭ کم شده است ﺍﻳﻦ موضوع ممکن است  به  خاطر خراب شدن سو پاپ  داخل ﻛﻤﭙﺮﺳﻮﺭ پیستون  ﻭ ﻳﺎ خراب بودن تیغه ﺩﺭ درون  کمپرسور  های روتاری اتفاق بیافتد.

اشکال در شیر ۴ طرفه:

چنانچه  که لغزنده درونی  ﺷﻴﺮ ۴ طرفه میان  مسیر جریان  خودش گیر کرده باشد ممکن است  سبب   فعالیت  ناصحیح  کولر ﺷﻮﺩ. ﺩﺭ ﺍﻳﻦ اتفاق  اندازه  LP افزایش و HPکاهش پیدا کرده  و حجم  سامانه کم شده است .

 

دلایل : به  دلایلی  ممکن است گرفتگی  لغزنده درونی  به وجود  بیاید ﺩﺭ اگر به ﺷﻴﺮ ضربه ۴ جهتی وارد شود به شکلی که  ﻛﻪ شکل استوانه مانند خودش  ﺭﺍ دیگر نداشته باشد حرکت کردن  لغزنده  دچار محدودیت خواهد شد  و اگر  جو شکاری ناصحیح رخ داده باشد  باعث  تغییر پیدا کردن ظاهر ﺷﻴﺮ خواهد شد. نکته دیگر در ارتباط با کار نکردن  ﺳﻠﻨﻮﺋﻴﺪ ﻭﺍﻟﻮ است  ﻛﻪ ممکن است  قطع مدار ﺩﺭ آن باشد،  به منظور  مطمئن شدن ﺍﺯ فعالیت صحیح  سلنوئید باید  ﺁﻣﭙﺮﻣﺘﺮ ﺍﻧﺒﺮﻱ ﺭﺍ ﺑﺎ دهنه باز ﺑﻪ ﺳﻠﻨﻮﺋﻴﺪ بیاورید ﻭ ﺍﺯ بودن ﻓﻴﻠﺪ ﻣﻐﻨﺎطیسی ﺩﺭ نزدیکی  آن  ﻛﻪ به شکل  ﺟﺮﻳﺎﻥ  خود را نشان می دهد مطمئن شوید .

ایرادات موتور برقی کمپرسور اسپیلت:

ﻛﻤﭙﺮﺳﻮﺭﻫﺎیی ﻛﻪ درون اسپیلت های  کوچک استفاده می شود  معمولا ﺍﺯ  تک  فاز هستند . ۲ ﺳﻴﻢ دارند ﻛﻪ ﺩﺭ حالت C,R,S پیچ راه انداز ﻭ همیشگی ﺩﺭ ﺍﻳﻦ کمپرسور ها ﺑﺎ یک  سر مشترک ﺩﺭ همه  ۳  پایانه  دیده خواهند شد. ﺳﻴﻢ ﭘﻴﭻ راه انداز  مقاومت زیاد تری  در مقایسه با  سیم پیچ همیشگی دارند.

مقاومت :

بر اساس  یک  قاعده  کلی  لازم است  نخست مقاومت ۳ سر پایانه ﺭﺍ ۲ به ۲ اندازه گیری کنید  ﻭ بعد ﺑﺎ در نظر گرفتن  به مقدار های  بدست آمده لازم است مقاومت R→S با مجموع C→R و C→S برابر بوده و اندازه مقاومت C→R از C→S باید کوچک تر باشد.

 

تعمیر یخچال شبانه روزی

31

عیب یابی و تعمیرات کولر گازی

امتیاز سردبیر

مجموع امتیاز

مقاله ای کامل و تخصصی برای عیب یابی و تعمیرات انواع کولر گازی

امتیاز کاربر: ۴.۴ ( ۱ نتایج)

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا