تعمیرات سرمایش گرمایش

چیلر تراکمی هوا خنک | مزایای چیلر تراکمی هوا خنک

چیلر تراکمی هوا خنک سیستم سرمایشی برودتی می‌باشد که در ساختمان‌های مسکونی، تجاری، اداری و… برای خنک کردن آب و پمپاژ آن به فن کویل‌ها و هواسازهای داخل ساختمان مورد استفاده قرار می‌گیرد. همچنین این چیلر برای خنک سازی دستگاه‌ها، فرایندها و ماشین آلات صنعتی نیز کاربرد دارد.

بخش‌های اصلی چیلر تراکمی هوا خنک عبارت هستند از موتور الکتریکی، کمپرسور، کندانسور هوا خنک، اواپراتور، شیر انبساط، لوله‌های انتقال دهنده ممبرد و آب. به این دلیل به آن تراکمی گفته می‌شود که فرایند سرمایش با متراکم کردن مبرد با کمپرسور انجام می‌شود. مبرد در مسیر معین بین اجزا حرکت می‌کند و در اواپراتور از آب گرما را می‌گیرد و آب را سرد می‌کند و در کندانسور گرما را به محیط انتقال می‌دهد.

نحوه کار کردن چیلر تراکمی هوا خنک بسیار پیچیده نیست و گرما را در قسمتی از دستگاه یعنی اواپراتور از آب می‌گیرد و در قسمت دیگر یعنی در کندانسور به هوا انتقال می‌دهد. انرژی که به دستگاه وارد می‌شود، انرژی الکتریسیته است که موتور الکتریکی که به کمپرسور وصل است و فن‌های کندانسور با مصرف آن به گردش در می‌آیند.

چیلر تراکمی هوا خنک به چه صورت کار می‌کند؟

همانطور که گفته شد، چیلر تراکمی هوا خنک گرمای آب را می‌گیرد و در اواپراتور آن را سرد می‌کند. وقتی آب سرد به داخل کویل جاسازی شده وارد می‌شود، دمای کویل را کمتر می‌کند و با روشن شدن فن هوا با کویل سرد برخورد می‌کند و به این ترتیب دمای هوا کاهش پیدا می‌کند. برای گرمایش فقط باید به جای آب سرد، آب گرمی که از طرف موتورخانه یا پکیج وارد فن کویل شود.

از مزایای بسیار مهم این سیستم همین دوکاره بودن فن کویل‌ها است. همچنین می‌توان به هواساز این آب سرد را متصل نمود. هواساز دستگاهی می‌باشد که هوا را از بیرون گرفته و پس از فیلتراسیون هوا و تنظیم دما، آن را به قسمت مورد نظر انتقال می‌دهد تا هوای تازه همواره با دمای مناسب در ساختمان باشد.

کاربرد چیلر تراکمی هوا خنک در صنعت

در صنعت برای خنک کردن ماشین آلات از آن استفاده می‌شود. بهتر است بدانید که این چیلرها علاوه بر اینکه در صنعت تهویه کاربرد گسترده‌ای دارند، یکی از دستگاه‌های سرمایشی پرکاربرد در صنعت نیز هستند. بدین معنا که آب سرد چیلر در خنک کردن انواع دستگاه‌های صنعتی و فرآیندها مورد استفاده قرار می‌گیرد. برای نمونه می‌توان چیلر هوا خنک را به مبدل حرارتی وصل کرد.

نحوه کار چیلر تراکمی هوا خنک که از نوع صنعتی است، با نوع مورد استفاده برای تهویه هوا، تفاوتی ندارد. چون هر دوی آنها نتیجه آب سرد می‌باشد که می‌توان در انواع شکل‌ها از آن استفاده کرد. البته قیمت چیلر تراکمی هوا خنک از نوع صنعتی با توجه به اینکه در طراحی و تولید آنها تمهیدات خاصی اندیشیده شده است، نسبت به نوع معمولی که برای تهویه هوا مورد استفاده قرار می‌گیرد، بیشتر می‌باشد. چون چیلرهای صنعتی باید به صورت مداوم و در اکثر ساعت شبانه روز کار کنند.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  دلایل سرریز شدن منبع انبساط موتورخانه

تفاوت چیلر هوا خنک با نوع آب خنک

گرمایی که از آب در اواپراتور چیلر گرفته می‌شود، باید به گونه‌ای دفع گردد. در صورتی که گرمای مبرد با آب که در کندانسور نوع لوله‌ای و پوسته دفع گردد، به آن چیلر آب خنک گفته می‌شود. در صورتی که این گرما با فن‌هایی که هوا را از اطراف لوله‌های کندانسور می‌گیرند، دفع گردد، به آن چیلر هوا خنک گفته می‌شود.

در نوع آب خنک، آبی که گرمای مبرد را می‌گیرد، توسط پمپ به برج خنک کننده پمپاژ می‌گردد تا درجه حرارت آب در برج کمتر شود و مجدداً به کندانسور لوله و پوسته برگردد. بنابراین تفاوت نوع هوا خنک و آب خنک در این می‌باشد که در نوع آب خنک نیاز به برج خنک کننده است اما در نوع هوا خنک به برج خنک کننده نیازی نیست که از برتری‌ها و مزایای آن محسوب می‌گردد.

چیلر تراکمی هوا خنک

تصور اشتباه از چیلر تراکمی هوا خنک و آب خنک

برخی از افراد از چیلر تراکمی هوا خنک و آب خنک درک صحیحی ندارند و در مورد نحوه کار آنها اطلاعات لازم را ندارند و گمان می‌کنند که وقتی از چیلر هوا خنک صحبت می‌شود، گمان می‌کنند که چیلر هوا را خنک می‌کند و هرجا که از چیلر آب خنک صحبت می‌شود، بدین معنا است که فقط آب را خنک می‌کند. اما باید بدانید که این فکر و تصور به صورت کامل اشتباه است.

چون همانگونه که گفته شد، نحوه کار این چیلرها تفاوتی با یکدیگر ندارد و هر دو نوع آب را خنک می‌کنند. اما نحوه دفع گرمای مبرد با یکدیگر تفاوت دارد که در صورتی که این گرما با فن دفع شود، به آن نوع هوا خنک و چنانچه با آب دفع گردد، نوع آب خنک گفته می‌شود که مسئله بعدی ایجاد می‌گردد و آن این است که دفع گرمای مبرد موجب می‌شود که دمای آب افزایش پیدا کند و به طرف برج خنک کننده هدایت می‌گردد تا دمای آن در آنجا کمتر شود و مجدداً به کندانسور برگردد.

به این نکته توجه داشته باشید که آب اواپراتور با آب کندانسور جدا بوده و هر کدام از آنها در مسیر مجزا جریان دارند. در چیلر هوا خنک فقط قیمت چیلر را باید در نظر بگیرید اما در نوع آب خنک علاوه بر قیمت چیلر باید به قیمت برج خنک کننده نیز توجه داشته باشید.

مزایای چیلر هوا خنک در مقایسه با نوع آب خنک

متعلقات برج خنک کننده عبارت هستند از فن برج، پمپ، بدنه بزرگ و اصلی برج، لوله‌کشی‌های مربوطه و… که در نوع هوا خنک این موارد وجود ندارند. همچنین به برخی از لوله‌کشی‌ها نیز نیازی نخواهد بود و دستگاه سختی گیر آب هم حذف می‌شود. چون در چیلر تراکمی هوا خنک مصرف آبی وجود ندارد که برای آن سختی گیر نصب شود.

چیلر تراکمی هوا خنک دارای مزایای دیگری نیز است که سبب کم شدن هزینه‌های مربوط به تعمیرات و نگهداری به علت حذف برج خنک کننده و آبی که در آن است، می‌شود. چون آبی که در برج خنک کننده وجود دارد به سبب تماس مستقیم با هوا، محیطی بسیار مناسب برای آلودگی‌ها و باکتری‌ها خواهد بود که باید به صورت دوره‌ای پاکسازی آن حتماً انجام شود.

همچنین در مناطقی که در آنجا مشکل تأمین و مصرف آب وجود دارد، بهترین گزینه چیلر هوا خنک است. چون در آن مصرف آب وجود ندارد.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  مینی چیلر چیست؟ | نحوه عملکرد مینی چیلر چگونه است؟

از دیگر مزایای مهم چیلر تراکمی هوا خنک این است که حتی در شهرهایی که دارای آب و هوای مرطوب و گرم هستند نیز از بهترین انتخاب‌ها بوده و این دستگاه با راندمان بسیار خوب کار خواهد کرد، اما چیلر نوع آب خنک را نمی‌توان در این مناطق مورد استفاده قرار داد.

چیلر هوا خنک دارای ساختار ساده‌ای است که در بین دستگاه‌های سرمایش مرکزی به نگهداری بسیار کمی نیاز دارد. می‌توان چیلر هوا خنک را در فضای باز نیز نصب کرد.

مزایای چیلر هوا خنک با فن کویل‌ها

لوله کشی بین فن کویل‌ها و چیلر داخل ساختمان از نوع بسیار ارزان قیمت و ساده است که در نتیجه قیمت چیلر تراکمی هوا خنک و هزینه سیستم سرمایش و گرمایش برای ساختمان نسبت به سیستم‌های دیگر از این نظر کمتر می‌شود.

دمای هوای خروجی از فن کویل را به کمک کنترل توسط کاربر به صورت جداگانه تنظیم نمود. بدین معنا که همه فن کویل‌ها به صورت همزمان روشن یا خاموش نمی‌شوند و همه آنها با یک دما کار نمی‌کنند. بلکه هر فن کویل به صورت جداگانه تنظیم می‌شود و به این ترتیب برای هر اتاق می‌توان شرایط آسایش مطلوب در نظر گرفت و به این ترتیب با خاموش کردن فن کویل‌هایی که نیازی به آنها نیست، در مصرف انرژی به میزان زیادی صرفه‌جویی می‌شود و میزان مصرف برق تا حد زیادی کاهش پیدا می‌کند. بنابراین میزان مصرف برق چیلر تراکمی هوا خنک به همراه فن کویل‌ها همواره با مقدار سرمایش مورد نیاز متناسب است.

آب سردی که در لوله‌های فن کویل‌ها و هواسازها جاری است در روزهای گرم موجب می‌شود که رطوبت هوا به صورت قطره در سطح لوله‌ها درآید و رطوبت هوا کمتر شود. قطرات آب در قسمت کف فن کویل‌ها جمع می‌شوند و تخلیه می‌گردند. بنابراین از مزایای بسیار مهم چیلر تراکمی هوا خنک می‌توان به رطوبت زدایی آن اشاره نمود.

برخی مواقع برای صرفه‌جویی در میزان مصرف برق ممکن است که چیلر تراکمی هوا خنک را دو یا چهار مداره  کنند. انجام این کار مزایای زیادی دارد. برای نمونه در چیلر هوا خنک نوع دو مداره وقتی که به ۵۰ درصد توان دستگاه نیاز است، فقط یکی از کمپرسورها کار می‌کنند و این موضوع سبب کمتر شدن میزان استهلاک و همچنین میزان مصرف برق خواهد شد. چون در این مواقع یکی از کمپرسورها خاموش می‌ماند.

همچنین در صورتی که یکی از کمپرسورها به هر دلیلی از مدارهای تبرید ایرادی پیدا کنند، دستگاه به صورت کامل از کار نمی‌افتد.

چیلر تراکمی هوا خنک

سخن تکمیلی

چیلر تراکمی هوا خنک در انواع ساختمان‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد همچنین این نوع از چیلرها کاربردهای صنعتی نیز دارند. چیلر تراکمی هوا خنک ساختار بسیار پیچیده‌ای ندارد و گرما را از بخشی از دستگاه از آب می‌گیرد و در بخش دیگر به هوای اتمسفر دفع می‌کند. چیلر هوا خنک در صنعت برای خنک کردن ماشین آلات مورد استفاده قرار می‌گیرد. قیمت چیلرهای صنعتی نسبت به چیلرهای معمولی بیشتر است. چون آنها به صورت مداوم در طول سال کار می‌کنند و در آنها تمهیدات خاصی در نظر گرفته شده است.

چیلر تراکمی هوا خنک | مزایای چیلر تراکمی هوا خنک

امتیاز سردبیر

مجموع امتیازات

بررسی ویژگی‌های چیلر تراکمی هوا خنک

امتیاز کاربر: اولین نفر باشید !

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا