تعمیرات سرمایش گرمایش

برای شهرهای شمالی کدام رادیاتور مناسب تر است؟ | رادیاتور قرنیز یا رادیاتور معمولی؟

شهرهای شمالی ایران دارای اقلیم مرطوب و خاصی می‌ باشند و همواره افراد را با چالش‌ های گوناگونی در رابطه با گرمایش منزل روبرو می‌ کنند. رطوبت بالا، تغییرات دمایی ناگهانی و باران‌ های مداوم نیاز به راهکارهای گرمایشی کارآمد و مناسبی دارد. در این میان انتخاب درست نوع رادیاتور جهت گرم کردن فضای خانه از مسائل حیاتی و مهم می‌ باشد. رادیاتور قرنیزی یکی از گزینه‌ های جدید در بازار به عنوان یکی از ابزارهای گرمایشی می‌ باشد که دارای مزایا و ویژگی‌ های خاصی است و می‌تواند نیازهای شهرهای شمالی را برطرف کند اما آیا رادیاتور قرنیزی برای شهرهای شمالی بهتر است یا رادیاتور معمولی؟

رادیاتور قرنیزی چیست؟

این نوع رادیاتور نوعی رادیاتور گرمایشی می‌ باشد که به شکل افقی در خانه و یا هر محل دیگری نصب می‌ گردد. این رادیاتور از لوله‌ های بلند و نازک ساخته شده‌ و در فریم فلزی قرار می‌ گیرد. رادیاتور قرنیزی به طور معمول در قسمت پایینی دیوار نصب می‌ گردد و گرمای خود را به صورت مستقیم به همه بخش‌ های اتاق منتقل می‌ نماید. به صورت خلاصه می‌ توانیم بگوییم رادیاتور خصوصیات زیر را دارد:

  • از جنس‌ های گوناگونی مثل فولاد، مس و آلومینیوم ساخته شده است.
  • کارایی بالایی دارد و به صورت مؤثری باعث گرم شدن فضای اتاق می‌ شود.
  • نسبت به دیگر رادیاتورها گران‌ تر می‌ باشد.

رادیاتور قرنیزی دارای مزایای زیادی است که از آن جمله به موارد زیر می‌ توانیم اشاره کنیم:

  • ظاهر شیک و مدرن
  • امکان نصب در محل‌ های مختلف
  • کارایی بالا
  • توزیع یکنواخت گرما

برای شهرهای شمالی کدام رادیاتور مناسب تر است؟ رادیاتور قرنیز یا رادیاتور معمولی؟رادیاتور قرنیزی دارای کاربردهای مختلفی می باشد:

  • ساختمان‌ هایی که دارای نمای مدرن هستند.
  • فضاهای کم ارتفاع و کوچک
  • مکان‌ هایی که در آنجا امکان نصب رادیاتور زمینی یا دیواری وجود ندارد.

چرا شهرهای شمالی از رادیاتور قرنیزی استفاده می‌ کنند؟

در قسمت قبلی خصوصیات رادیاتور قرنیزی را توضیح دادیم و در این قسمت می‌ خواهیم پاسخ این پرسش را بدهیم که چرا این نوع رادیاتور برای مناطق شمالی کشور مناسب‌ تر می‌ باشد.

جلوگیری از رطوبت

از مهمترین مشکلاتی که معمولاً خانه‌ های شمال کشور دارند این است که در سطح دیوارهای آنها رطوبت جمع می‌ شود. رطوبتی که در شمال وجود دارد می‌ تواند به سقف منازل و دیوارها آسیب زیادی وارد کند ولی رادیاتور قرنیزی باعث می‌ شود که حجم رطوبت کاهش پیدا کرده و نم و رطوبت به دیوارها و سقف ساختمان آسیبی وارد نکند. ممکن است از خودتان بپرسید که رادیاتور معمولی هم روی دیوار نصب می‌ گردد ولی نکته جالب اینجاست که رادیاتور قرنیزی به صورت کامل به دیواره می‌ چسبد و بین دیوار و رادیاتور هیچ فاصله‌ ای وجود ندارد ولی رادیاتور معمولی همیشه با دیوار فاصله کمی دارد. علاوه بر آن رادیاتور قرنیزی به شکل سرتاسری دور تا دور دیوار خانه و در قسمت پایینی آن نصب می‌ شود و به بیان دیگر همه بخش‌ های خانه پوشیده از رادیاتور قرنیزی می‌ شوند ولی رادیاتور معمولی تنها یک قسمت دیوار را پوشش می‌ دهد و در نهایت می توان ۲ تا ۳ پنل و یا پره رادیاتور را در یک سالن پذیرایی نصب کرد.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  تفاوت منبع کویل با منبع دوجداره چه می باشد؟

موقعیت نصب رادیاتور و توزیع گرما

در بخش قبلی هم گفتیم که رادیاتور قرنیزی کاملاً در قسمت پایینی اتاق نصب می‌گردد و از آنجایی که توزیع گرما از پایین به بالا می‌ باشد به همین خاطر گرمایی که تولید می‌ شود به طور یکنواختی در تمام اتاق توزیع می‌ گردد مخصوصاً در مناطقی که رطوبت در آنجا زیاد است مثل شهرهای شمالی این موضوع می‌ تواند از رطوبت و نم زدگی دیوار تا حد زیادی جلوگیری کند ولی رادیاتور معمولی در بخش وسطی دیوار نصب می‌ گردد و به همین خاطر سهم زیادی از گرمای رادیاتور هدر می رود.

انتقال گرما

رطوبت یک رسانای بسیار خوب برای انتقال دادن حرارت به محیط می‌ باشد و شهرهای شمالی از آنجایی که همیشه درگیر رطوبت بسیار زیادی هستند و رادیاتور قرنیزی به علت نصب خاصی که دارد می‌ تواند تماس بسیار زیادی با محیط داشته باشد به همین خاطر گرمایی که از رادیاتور قرنیزی توزیع می‌ شود می‌ تواند با رطوبتی که در محیط موجود است ترکیب شده و در نتیجه حرارت را به سرعت بالا برده و به محیط منتقل کند.

فضای استفاده

همانطور که حتما مشاهده کردید رادیاتور قرنیزی فضای کمتری را اشغال می‌ کند و به همین خاطر برای دکوراسیون داخلی و چیدمان مبلمان فضای بیشتری را فراهم می‌ نماید ولی رادیاتور معمولی به علت شیوه نصب منحصر به فردی که دارد وسط دیوار قرار گرفته و نمی‌ توان تلویزیون، کمد و یا مبلمان را در آن بخش از خانه قرار داد زیرا این وسایل می‌ توانند روی توزیع حرارت تأثیر نامطلوبی بگذارند.

کاهش هزینه‌ ها

از آنجایی که رادیاتور قرنیزی کارایی بالایی دارد و به راحتی می‌ تواند گرما را توزیع کند به همین خاطر هزینه‌ های گرمایشی تا حد زیادی کاهش پیدا می‌ کند. برای شهرهای شمالی کدام رادیاتور مناسب تر است؟ رادیاتور قرنیز یا رادیاتور معمولی؟با استفاده نمودن از رادیاتور قرنیزی و نصب آن شما عملاً می‌ توانید انرژی کمتری مصرف کنید و به آسایش بیشتری دست پیدا نمایید.

طراحی خاص و زیبا

رادیاتور قرنیزی دارای ظاهری زیبا و طراحی نوینی می‌ باشد و می‌ تواند زیبایی بی‌ نظیری به خانه شما بدهد و در عین حال نیاز گرمایشی را هم برطرف می‌ کند. با توجه به آنکه در شهرهای شمالی ویلا سازی گسترش پیدا کرده است، این موضوع از اهمیت بسیار زیادی برخوردار خواهد بود زیرا معمولاً افرادی که در شهرهای شمالی ویلا می‌ سازند از آن به عنوان تفریحگاه و استراحتگاه استفاده می‌ کنند و به همین خاطر توجه به دکوراسیون و زیبایی آن و طراحی و چیدمان داخلی از اهمیت زیادی برخوردار است. رادیاتور قرنیزی می‌ تواند در مدل‌ های مدرن و جذابیت طراحی شود و به هدف زیبا سازی در فضای داخلی خانه‌ های شمالی به کار گرفته شود. نکته جالب این است که امروزه به کار بردن رادیاتور قرنیزی در این شهرها هر روزه افزایش پیدا می‌ کند و همین دلایل می‌ تواند ثابت کند که استفاده نمودن از رادیاتورهای قرنیزی در شمال کشور و اقلیم سرد و مرطوب گزینه کارآمد و مناسبی خواهد بود.

مقایسه رادیاتور قرنیزی و رادیاتور معمولی

  • رادیاتور قرنیزی به صورت یکنواخت گرما را توزیع می‌ کند اما رادیاتور معمولی یا رادیاتور پره‌ ای به صورت نامتوازن این کار را انجام می‌ دهد.
  • قیمت خرید رادیاتور قرنیزی نسبت به رادیاتور معمولی بیشتر است و هزینه‌ های نصب آن نیز به مراتب بالاتر می‌ باشد.
  • رادیاتور قرنیزی از رطوبت جلوگیری کرده و از آسیب رسیدن به ساختمان به علت نم و رطوبت جلوگیری می‌ کند اما رادیاتور معمولی هیچ کمکی به کاهش رطوبت نخواهد کرد.
  • نصب رادیاتور قرنیزی باید به صورت تخصصی و مهارت بسیار زیادی انجام شود اما رادیاتور معمولی را افراد نیمه حرفه‌ ای که در این زمینه آگاهی دارند می‌ توانند نصب کنند.
  • چنانچه رادیاتور قرنیزی نیاز به تعمیر پیدا کند دسترسی پیدا کردن به خدمات و تعمیرات آن معمولاً سخت‌ تر از رادیاتور معمولی می‌ باشد.
  • رادیاتور قرنیزی نسبت به رادیاتور معمولی فضای کمتری را اشغال می‌ کند.
پیشنهاد آی‌بک امداد :  نقاط قوت و ضعف سیستم‌های خنک کننده چیلر | انواع چیلر

ابعاد و اندازه های رادیاتور قرنیزی

رادیاتور قرنیزی نسل جدیدی از سیستم گرمایشی می‌ باشد که حدوداً ۱۰ سال است که به ایران بازار ایران وارد شده و کارایی دارد. ارتفاع رادیاتور قرنیزی از زمین حدود ۱۹ سانتیمتر می‌ باشد و ۳ سانتیمتر از کف زمین را هم اشغال می‌ کند. از آنجایی که رادیاتور قرنیزی اطراف خانه و دور تا دور آن را می‌ پوشاند می‌ تواند گرمای یکدست و یکنواختی را در محیط ایجاد کند. در واقع می‌ توانیم بگوییم یکی از مزایای رادیاتور قرنیزی گرمایش یکنواخت آن می‌ باشد. یکی دیگر از مزایای رادیاتور قرنیزی سرعت بالای انتقال گرما و حرارت می‌ باشد حتی در مکانی که بسیار سرد است رادیاتور قرنیزی می‌ تواند در عرض ۱ تا ۲ ساعت گرمای آن را به دمای مطلوب برساند.

روش عملکرد رادیاتور قرنیزی

رادیاتورهای قرنیزی معمولاً از آب و یا برق استفاده کرده و تولید گرما می‌ نمایند. رادیاتوری که با آب گرم کار می‌ کند مانند دیگر رادیاتورها به شکل رفت و برگشتی آب مورد نیاز را از یک منبع حرارت می‌ تواند تامین کند. در خانه‌ های امروزی بیشتر گرما از پکیج تولید می‌ گردد و یا ممکن است که خانه دارای موتورخانه مرکزی باشد. پمپ سیرکولاتور آب گرم را به طرف رادیاتور قرنیزی فرستاده و آب در لوله مسی گردش پیدا می‌ کند و در نتیجه از طرف شیر برمی‌گردد.برای شهرهای شمالی کدام رادیاتور مناسب تر است؟ رادیاتور قرنیز یا رادیاتور معمولی؟ لوله‌ های موجود در رادیاتور قرنیزی معمولاً از جنس مس می‌ باشند و پره‌ دار هستند و همین موضوع موجب می‌ شود که حرارت آب گرم بسیار زود از طریق پره‌ ها به محیط انتقال داده شود. میزان آبی که در مدار گرمایشی رادیاتور قرنیزی موجود است همیشه باید ثابت بوده و اگر با افت فشار مواجه شود نشان دهنده خراب شدن و یا نشتی سیستم گرمایشی است.

سخن پایانی

با در نظر گرفتن شرایط اقلیمی خاصی که در شهرهای شمالی ایران وجود دارد معمولاً افرادی که در این مناطق زندگی می‌ کنند با چالش گرمایشی مواجه می‌ باشند. رادیاتور قرنیزی دارای مزایایی است و گزینه کارآمد و مناسبی برای این مناطق محسوب می‌ شود. رادیاتور قرنیزی می‌ تواند با توزیع یکسان گرما، جلوگیری از تشکیل رطوبت و نم در ساختمان و کاهش رطوبت به افزایش کیفیت گرمایشی منزل کمک کرده و با طراحی مدرن و زیبا موجب زیباتر شدن فضای داخلی آن شود. رادیاتور قرنیزی نسبت به رادیاتور معمولی برای مناطق شمالی کشور پاسخگوی بهتری خواهد بود.

برای شهرهای شمالی کدام رادیاتور مناسب تر است؟ رادیاتور قرنیز یا رادیاتور معمولی؟

امتیاز سردبیر

مجموع امتیاز

برای شهرهای شمالی کدام رادیاتور مناسب تر است؟ رادیاتور قرنیز یا رادیاتور معمولی؟ مزایای رادیاتور قرنیزی

امتیاز کاربر: اولین نفر باشید !

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا