مجله ساختمان

اجرای کانال کشی ساختمان

در زمان اجرای کانال کشی به هر منظوری که باشد از جمله کولر های آبی، داکت اسپیلت و یا هواساز باید در انجام آن تمامی نکات فنی را رعایت نمایید. برای انجام بهتر کانال کشی بهتر می باشد که از افراد متخصص و حرفه ای برای این کار کمک و راهنمایی بگیرید.

مرحله های اجرای کانال کشی چیست

در ادامه این بخش تمامی مرحله های اجرای کانال کشی را برای ساختمان به صورت کامل شرح داده ایم:

  • به طراحی ساختمان توجه ویژه داشته باشید.
  • سرعت وزش باد را آنالیز نمایید.
  • متریال ورق را خریداری نمایید.
  • عایق کاری کانال را به صورت اصولی انجام دهید.

متریال ورق را چگونه باید تهیه کرد

در کیفیت هوایی که از کانال خارج می شود جنس ورق های کانال بسیار موثر است. اگر کانال به هر علتی بعد از مدتی سوراخ گردد باید برای پیدا کردن دلیل مشکل متریال کانال را بررسی نمایید. اگر در ابتدا برای کانال کشی های ساختمان از ورق های ضخیم و با کیفیت استفاده نمایید دیگر در آینده نیازی به تخریب و تعمیرات کانال نیازی پیدا نخواهید کرد. حتی اگر ورق کانال مناسب نباشد در کار آمدی دستگاه نیز تاثیرات منفی می گذارد و باعث می گردد محیط به اندازه کافی خنک نشود. گالوانیزه به علت اینکه دوام و کیفیت بالایی دارد جزو بهترین ورق ها برای این کار است. البته در مواقع خرید کانال های کولر به ضخامت ورق توجه ویژه ای نمایید زیرا باید با توجه به متراژ خانه ضخامت ورق گالوانیزه را انتخاب نمایید.

به طراحی ساختمان توجه نمایید

توجه به سبک معماری خانه ها در زمان کانال کشی بسیار حائز اهمیت است. این جمله به این معنی می باشد که باید برای دریچه بهترین موقعیت را در خانه بیابید. این دریچه را باید به شکلی انتخاب نمایید که در زمان استفاده از کولر های آبی بیشترین بازدهی را از دستگاه داشته باشید و از میزان هوادهی به درون منزل رضایت مند باشید. به همین دلیل در قدم اول باید نقشه ساختمان را بررسی نمایید و در ادامه کانال کشی را آغاز کنید. در ساختمان هایی که به تازگی شروع به ساخت آن کرده اید محل قرار گیری کانال کولر در نقشه تعبیه شده است و می توانید با استناد به آن به راحتی این کار را انجام دهید. اما در ساختمان های قدیمی باید ابتدا محل قرار گیری دریچه و نحوه کانال کشی را به خوبی آنالیز کنید و در ادامه اقدام به نصب کانال نمایید.

کانال کشی

سرعت جریان باد را آنالیز نمایید

برای این منظور که در اجرای کانال کشی هوا به درستی جریان پیدا کند باید به مواردی از جمله عدم نشتی، حرارت فضا، سایز کانال هوا، نحوه کانال کشی، اندازه افت فشار، روش انتقال باید، میزان افت اصطکاک، اندازه متراژ محیط، میزان صدای ایجاد شده از دستگاه توجه زیادی داشته باشید.

در کانال های که دارای حالت گرد هستند صدای کمتر افت فشار کمتر را شاهد هستیم و به همین دلیل بازدهی این کانال ها بیشتر از کانال های چهارگوش می باشد.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  انواع نبشی چیست | طریقه نصب نبشی

کانال های چهارگوش به اندازه کانال های گرد بازدهی و فواید ندارند اما به علت اینکه در محیط بهتر قرار می گیرد و بهتر می توان آن را در ساختمان طراحی کرد در بین افراد محبوبیت زیاد تری را دارد. همینطور برای اینکه از لرزش و سر و صدای زیاد پیشگیری کنید بهترین کار این است که از ورق های ضخیم تر استفاده نمایید.

چگونه کانال را باید عایق کاری کنیم

در اجرای داکت های تاسیساتی و کانال کشی کولر عایق کاری آن ها یکی از مهم ترین اصول می باشد. در عایق کاری باید دریچه ها به درستی نصب شود و رابط بین کانال ها بدون درزی به یکدیگر متصل گردند. در اصل عایق کاری اصولی می تواند به کارکرد بهینه ی دستگاه کولر شما کمک کند و فضا را به خوبی خنک نماید. در مواقع ای که متوجه خنک نشدن هوا توسط کولر می شوید به احتمال زیاد ذهن شما به خرابی موتور دستگاه معطوف می گردد و به فکر تعمیرات موتور و یا تعویض آن می افتید. اما پیشنهاد ما این است که قبل از هر اقدامی ابتدا کانال کولر را بررسی کنید تا از نبود هر گدونه درز و سوراخی در این قسمت مطمئن گردید. اما اگر مشکلی وجود داشت باید عایق کاری کولر را دوباره انجام دهید.

البته باید ذکر کرد که در بازار نوعی از کانال های آماده وجود دارد که با ورق های ظریف ساخته شده و عایق بندی شده اند. این کانال ها نیازی به عایق کاری دوباره ندارند.

اجرای کانال کشی چه اهمیتی دارد

در هر پروژه ساختمانی یکی از مهمترین و اصولی ترین کار ها کانال کشی دقیق است. اگر کارفرما در زمان ساخت این موارد را به درستی انجام دهد و دقت زیادی داشته باشد باعث می شود تا صاحب خانه بتواند با راحتی بیشتری در آن خانه ساکن شود و آسایش بیشتری را داشته باشد. از آنجایی که سوراخ شدن کانال کشی کولر مشکلات زیادی را در پی دارد و برای تعمیرات آن باید سقف کاذب خانه را تخریب کرد و بعد کانال را تعمیر نمود بهترین اقدام این می باشد که از اول از کانال های با کیفیت و با پوشش عایق خوبی استفاده نمایید.

کانال کشی

راه کار های استاندارد کانال کشی چیست

امکان دارد برای شما نیز پیش آمده باید که کولر را روی دور تند قرار دهید اما محیط منزل به خوبی خنک نشود. مهم ترین دلیل این مشکل وجود ایراداتی در کانال کشی کولر های آبی است که به درستی عایق نمی شوند.

برای اجرای درست کانال کشی باید از افراد متخصص کمک بگیرید. البته در ادامه برخی از نکات مهم را برای شما شرح داده ایم تا با کمک آن بتوانید خودتان کانال کشی را انجام دهید.

  1. کانال به درستی طراحی شود: باید با توجه با نقشه ساختمان و نیازی حرارتی که دارد کانال کولر را طراحی کنید. برای این کار باید ابعاد کانال محل نصب و تعداد مورد نیاز را مشخص نمایید و همچنین برای تعیین جهت باد پره های هوا دهی هم استفاده نمایید. برای انجام این کار باید متراژ و نقشه ساختمان را به خوبی بررسی نمایید.
  2. متریال مناسب انتخاب کنید: متریالی مانند آلومینیوم، پلاستیک و فلز برای کانال کشی کولر مورد استفاده قرار می گیرد. باید در زمان انتخاب متریال کانال باید به میزان حرارت، شرایط محیط و خوردگی مواد توجه نمایید و با توجه به شرایط ساختمان خود یکی از متریال را استفاده نمایید.
  3. پره های هوادهی به درستی نصب شوند: پره های هوادهی در کانال های کولر برای جهت دهی به وزش باد استفاده می گردد. برای اینکه بتوانید به درستی پره هار ا نصب کنید باید به جهت وزش باد و فاصله بین پره ها دقت نمایید.
  4. کانال باید به درستی نصب شود: در زمان کانال کشی کولر آبی باید دقت نمایید که کانال بتواند به بهترین شک جریان هوا را منتقل کند و به فضای خانه پخش نماید.
  5. فشار هوا و جریان هوا را بررسی کنید: بعد از اینکه کولر آب را نصب نمودید باید چک نمایید که جریان هوا و فشار هوا مناسب است یا نه؟ در صورت مناسب نبودن جریان هوا باید کانال کشی را دوباره بررسی کرده و مشکل را رفع نمایید.
  6. به صورت منظم تعمیر و سرویس شود: باید به صورت دوره ای برای اینکه اطمینان پیدا کنید کولر آبی شما به خوبی کار می کند دستگاه را بررسی و سرویس نمایید. همچنین بررسی کانال نیز در این مواقع ضروری می باشد.
  7. ایزولاسیون به صورت مناسب اجرا شود: برای اینکه از هدر رفتن حرارت جلوگیری کنید و کارایی دستگاه را بالا ببرید باید برای کانال کشی و قسمت های دیگر کولر از ایزولاسیون مناسب استفاده نمایید. با انجام این کار می توانید از هدر رفتن انرژی جلوگیری کنید و فشار وارده بر روی پمپ و موتور کولر آبی را کنترل نمایید.
  8. از تجهیزات جانبی با کیفیتی برای کولر استفاده کنید: تجهیزات جانبی مثل سیستم های مربوط به کنترل ترموستاتی و دمنده هوای خارجی برای کم کردن هزینه های انرژی و همچنین بهینه کردن کارکرد کولر آبی استفاده نمایید.
  9. سیستم خنک کننده را به صورت صحیح اجرا نمایید: برای اینکه کولر آبی به درستی نصب و اجرا شود باید تمامی نکات را رعایت کنید و به صورت دوره ای از افراد حرفه ای برای سرویس سیستم تهویه کمک بخواهید.
پیشنهاد آی‌بک امداد :  شیشه سندبلاست چیست و انواع آن کدام است؟ | کاربرد شیشه سندبلاست

سرعت جریان باد بر نوع کانال سازی چه تاثیری دارد

  • ابتدا باید متراژ ساختمان خود را در نظر بگیرید.
  • در مواقعی که ساختمان دارای متراژ بالایی است باید از کولر های با توان بالاتر استفاده نمایید.
  • نوع عایق بندی باید متناسب با شدت جریان باد کولر باشد.
  • در صورت زیاد بودن فشار باد کولر باید برای کانال کشی از ورق های ضخیم تری استفاده کنید.
  • با توجه به شرایط محیط ضخامت و ورق کانال کولر را انتخاب نمایید.
  • در انتهای کانال سازی باید دریچه را تعبیه نمایید.
  • باید از مصالح استاندار برای کانال سازی کولر استفاده نمایید.
  • باید لبه های کانال را در جهت وزش باد قرار دهید.

نتیجه گیری

به دلایل زیادی انجام کانال کشی کولر های آبی در ساختمان اهمیت بسیار بالایی را دارد. زیرا اجرای درست این کار باعث کارکرد بهینه کولر و از هدر رفت انرژی جلوگیری می کند. به همین دلیل پیشنهاد ما این است برای کانال کشی ساختمان از افراد حرفه ای و کار بلد کمک بگیرید.

کانال سازی و اجرای کانال کشی

امتیاز سردبیر

مجموع امتیازات

در این مقاله با انواع روش های کانال کشی و کانال سازی آشنا می شوید.

امتیاز کاربر: اولین نفر باشید !

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا