مجله ساختمان

نمای سیمانی ساختمان | مزایای نمای سیمانی

نمای سیمانی ساختمان در انواع گوناگونی مثل نمای سیمان شسته، نمای سیمان سفید و نمای رومی سیمانی طراحی و اجرا می‌گردد. یکی دیگر از سبک‌های نماهای سیمانی نمای سیمانی کلاسیک و مدرن است. انتخاب سیمان به عنوان نمای ساختمان یک انتخاب هوشمندانه خواهد بود. چون این راهکار برای نماسازی در عین حال که بسیار به صرفه خواهد بود و هزینه آن کمتر است، می‌توانید از نمای سیمانی ساختمان کیفیتی فراتر را انتظار داشته باشید.

نمای سیمانی ساختمان‌ها همان چیزی خواهد بود که در شرایط بد اقتصادی می‌تواند نیازهای ساختمان را پاسخگو باشد. تفاوتی ندارد که ساختمان از چه نوعی است. نمای سیمانی برای ویلاها، ساختمان‌های مسکونی و انواع ساختمان دیگر می‌تواند به صورت تکی یا ترکیبی طراحی و اجرا گردد.

در ساختمان‌های بسیار بلند مثل برج‌ها استفاده از این نوع نما بسیار رایج است و دلیل آن سهولت در اجرا می‌باشد. این نما در عین حال که ساده است، دارای انواع گوناگونی بوده و طرح‌ها و رنگ‌های مختلفی مثل نمای سیمان طرح سنگ، نمای سیمان رنگی و نمای سیمان طرح چوب طراحی و اجرا می‌شود.

طراحی نمای سیمانی برای انواع ساختمان‌ها

نمای سیمانی از جمله زیر شاخه‌های سیمانکاری ساختمان محسوب می‌گردد و همانطور که از اسم آن مشخص است، برای ساخت آن بیشتر از سیمان استفاده می‌شود. سیمان یکی از مفیدترین و پرکاربردترین مصالح در صنعت ساخت و ساز است.

برای چسباندن مصالح ساختمانی معمولاً از سیمان استفاده می‌کنند، ولی با توجه به اینکه سیمانی که با آب مخلوط می‌شود، ترکیب مقاوم و ارزانی است و در برابر شرایط گوناگون آب و هوایی دارای مقاومت بسیار بالایی است، در نمای ساختمان نیز از آن استفاده می‌کنند.

نمای سیمانی را می‌توان در انواع ساختمان‌ها مانند ساختمان مسکونی، ویلاها و نمای ساختمان‌های اداری استفاده نمود.

نمای سیمانی ساختمان

انواع نمای سیمانی ساختمان

نمای سیمانی ساختمان با توجه به نوع مواد و طرحی که به کار می‌رود در انواع گوناگونی است. از مهم‌ترین انواع نماهای سیمانی می‌توان مواردی مانند نمای سیمان رومی، نمای سیمان رنگی، نمای سیمان شسته، نمای سیمان سفید، نمای سیمان ماهوتی، نمای سیمان آبساب، نمای سیمان خراشی، نمای سیمان تخته ماله، نمای سیمان تیشه‌ای یا چکشی، نمای سیمان موزاییک شکسته و نمای سیمان تگرگی را نام برد.

نمای سیمانی سفید

نمای سیمان سفید یکی از انواع نماهای سیمانی می‌باشد که در آن با ترکیب سیمان سفید و آب ظاهر ساختمان را به طور کامل می‌پوشانند و به این ترتیب ساختمان مورد نظر کاملاً یکدست و سفید خواهد شد.

نمای سیمان شسته

این نما از ترکیب ‌های معدنی اندود شده، سنگ‌ دانه‌های رنگی و سیمان سفید تشکیل می‌گردد. این نما ظاهری فوق العاده و بسیار زیبا دارد و همچنین استحکام این نما نسبت به نماهای سیمانی دیگر بیشتر است.

نمای سیمانی تخته ماله

نمای سیمانی تخته مال از دو بخش اصلی آستر و تخته مال تشکیل گردیده است. لایه آستر آن دارای ضخامت دو سانتی‌متری بوده و به کمک ملات ماسه سیمان روی دیوار آجری گری یا بلوک سیمانی اجرا می‌گردد. لایه دوم دارای ضخامت نیم سانتی متری است و از ترکیب خاک سنگ، پودر سنگ، سیمان و ماسه ساخته می‌شود که به کمک تخته ماله روی آستر اجرا می‌گردد.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  شومینه و نقش آن در دکوراسیون داخلی

برای اینکه از ترک خوردگی جلوگیری شود، معمولاً نما را با استفاده از خط‌کش به بخش‌های گوناگون تقسیم کرده و پس از آن مواد روی نما اجرا می‌شوند.

اجرای این نوع نما به ظرافت و دقت بالایی نیاز خواهد داشت به همین علت حتماً از افراد کار بلد در اجرای آن کمک بگیرید.

نمای سیمانی ماهوتی و تگرگی

نمای سیمانی ماهوتی و تگرگی دو سانتی‌متر ضخامت داشته و از ترکیب پودر سنگ، سیمان ساخته می‌شوند. این نوع نما به صورت پاششی اجرا می‌گردد. تفاوت نمای تگرگی با نمای ماهوتی در اندازه دانه‌های تشکیل دهنده آنها است. اگر در هنگام ساخت ملات از مصالحی استفاده شود که دانه درشت هستند، به آن نمای تگرگی گفته می‌شود و اگر از مصالحی استفاده شود که دانه ریز هستند، به آن ماهوتی می‌گویند.

نماهای سیمانی ماهوتی و تگرگی به اندازه سیمان شسته و سفید گران و لوکس به نظر نمی‌آیند. اما اگر در کنار مصالح دیگر به صورت خلاقانه از آن استفاده نمایید، می‌توانید نمای ترکیبی مدرن و جذابی را ایجاد کنید.

نمای سیمانی تیشه‌ای یا چکشی

از اندود کردن دو لایه مواد روی هم نمای سیمانی چکشی تشکیل می‌گردد. اولین لایه این نما دارای ضخامت دو سانتی‌متری است و ترکیبی از سیمان رنگی یا سیمان سفید با ملات ماسه به وجود می‌آید. لایه دوم نما دارای ضخامت یک و نیم سانتی متری بوده و با کمک ماله اجرا می‌گردد. لایه دوم دارای بندهایی است که با شیشه پر می‌شوند و پس از خشک شدن اندود، سطح آن با استفاده از تیشه‌های مخصوص تیشه‌دار می‌شوند.

نمای سیمانی خراشی

نمای سیمانی خراشی دارای سه لایه اصلی است. اولین لایه آستر می‌باشد که از ترکیب سیمان و ماسه تشکیل می‌شود. دومین لایه، لایه ماله می‌باشد که از ترکیب خاک سنگ، پودر سنگ، سیمان و ماسه تشکیل می‌شود. پس از اینکه این دو لایه اجرا شدند، لایه دیگر با مصالح سنگی به اندازه دو میلی‌متر اجرا می‌شوند. در آخر برای ایجاد خراش‌ها از ماله مخصوص استفاده می‌شود.

نمای سیمانی موزائیک شسته و آبساب

مصالح تشکیل دهنده این نما به نمای چکشی شباهت زیادی دارد و برای ساخت آن از آستر با ماسه رنگی یا سفید به همراه لایه ملات موزاییکی و سیمان استفاده می‌گردد. طریقه اجرای آن از نمای سیمانی چکشی متفاوت خواهد بود. در اولین شیوه قبل از اینکه نما اجرا شود، سطح را با آب خیستانده و تا وقتی که مصالح سنگی معلوم شود با برس می‌سایند.

در آخر لایه نهایی را با کمک سنگ آنقدر سمباده می‌کشند تا مانند موزاییک کاملاً صیقلی شود. در شیوه دوم سطح لایه با اسید و آب به اندازه‌ای شستشو داده می‌شود که سنگدانه‌های لایه به حالت درشت و برجسته و سیمان‌ها به حالت دانه‌های ریز دیده شوند.

نمای سیمانی رنگی

این نما از ترکیب رنگدانه و سیمان سفید تشکیل می‌شود. نمای سیمانی رنگی از قابلیت‌های چسبندگی بسیار بالایی برخوردار می‌باشد. در برابر نور خورشید تغییر رنگ نمی‌دهد و تا حد زیادی در برابر نفوذ آب مقاومت دارد. نمای سیمانی رنگی دارای تنوع رنگی زیادی بوده و قیمت آن نیز مناسب است.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  رنگ های ست با طوسی در دکوراسیون منزل

نمای سیمانی رومی

یکی دیگر از نماهای پرشکوه نمای سیمان رومی است که معمولاً از متریال سنگ در این نوع از نماها استفاده می‌گردد. ولی همانطور که اطلاع دارید، متریال سنگ نسبت به مصالح دیگر قیمت بیشتری دارند و در نتیجه اجرای این نماها قیمت بیشتری نسبت به نماهای دیگر خواهند داشت.

نمای سیمانی مدرن

این شیوه در نماهای مدرن مورد استفاده قرار می‌گیرد. در نمای مدرن از المان‌ها و پیچیدگی‌های زیادی استفاده نمی‌گردد و از آن می‌توان در ساختمان‌های تجاری مسکونی ویلایی و اداری استفاده نمود. نمای سیمانی مدرن در عین حال که ساده است، عملکردی و اقتصادی نیز می‌باشد و از جمله سبک‌های اجرایی پرطرفدار است.

مزایای نمای سیمانی ساختمان

  • نمای سیمانی نسبت به نماهای دیگر دارای استحکام و مقاومت بسیار بالایی است. بنابراین می‌توان از آن در ساخت نمای پارکینگ هم استفاده نمود.
  • همانطور که گفته شد، در نمای سیمانی بیشتر از سیمان استفاده می‌شود. اقتصادی بودن و قیمت به صرفه آن در بازار موجب شده است که این شیوه نماسازی ساختمان بسیار ارزان‌تر تمام شود. به همین علت در ساخت نمای شرکت، دانشگاه، خانه سالمندان و… نمای سیمانی کاربرد زیادی دارد.
  • نمای سیمانی ساختمان در برابر عوامل طبیعی مانند باران، طوفان و باد بسیار مقاوم است.
  • در این نوع نماسازی می‌توان از طرح‌های گوناگونی استفاده نمود که یکی از آنها طرح صاف و یکنواخت است. برای اجرای این نوع نما حتماً باید سطح نما به صورت تراز و صاف در آید تا نمای اجرایی به صورت یکنواخت در آید.
  • نمای سیمانی را می‌توان در انواع سبک‌های معماری مانند رومی، روسی، کلاسیک و مدرن مورد استفاده قرار داد.

نمای سیمانی ساختمان

معایب نمای سیمانی ساختمان

  • یکی از معایب نمای سیمانی ساختمان این است که پس از گذشت زمان به علت آلودگی محیط، ممکن است که تغییر رنگ داده و کدر شود.
  • استفاده از این نما موجب بیشتر شدن وزن ساختمان خواهد شد. بنابراین در صورتی که وزن ساختمان برای شما حائز اهمیت است، بهتر است که به این نکته توجه داشته باشید.
  • در صورتی که ساختمان مورد نظر از نظر جغرافیایی در منطقه مرطوب قرار دارد، استفاده از نمای سیمانی گزینه مناسبی نخواهد بود.

بنابراین در هنگام طراحی نمای ساختمان باید به عوامل و شرایطی مانند بافت منطقه، آب و هوای منطقه، کاربری ساختمان و… توجه داشته باشید و آنها را در نظر بگیرید. این عوامل می‌توانند تأثیر زیادی در ماندگاری و مقاومت نمای سیمانی ساختمان داشته باشند.

سخن تکمیلی

با توجه به اینکه سیمان دارای مقاومت بسیار بالایی است و قیمت آن نسبت به دیگر مصالح ارزان‌تر است، این روزها زیاد مورد استفاده قرار می‌گیرد و برای نمای ساختمان افراد زیادی از آن استفاده می‌کنند. نمای سیمانی ساختمان دارای تنوع بسیار زیادی است که هر کدام از آنها ویژگی‌ها و مزیت خاص خود را دارند.

این نوع نما در برابر شرایط محیطی و جوی گوناگون مقاومت بسیار خوبی دارند که از مهمترین مزیت آنها محسوب می‌شود. همچنین نمای ساختمان به صورت یکپارچه و صاف خواهد شد. نمای سیمانی ساختمان انواع گوناگون دارد که افراد با توجه به شرایط و سلیقه و بودجه‌ای که دارند، یکی از آنها را انتخاب و اجرا می‌کنند.

نمای سیمانی ساختمان | مزایای نمای سیمانی ساختمان

امتیاز سردبیر

مجموع امتیازات

بررسی ویژگی‌های نمای سیمانی ساختمان

امتیاز کاربر: اولین نفر باشید !

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا