تعمیرات سرمایش گرمایش

اسید شویی چیلر چگونه انجام می شود؟

یکی از اقدامات خیلی مهم برای تعمیر و سرویس چیلر اسید شویی چیلر می‌ باشد. این کار جهت کاهش مصرف انرژی و یا افزایش عمر چیلر انجام می‌ گردد. حالا سوالی که پیش می‌ آید این است که چرا چیلر به اسید شویی نیاز دارد؟ علت ایجاد رسوب در چیلر چیست؟ در واقع اسید شویی چیلر چگونه انجام می‌ شود؟

چه هنگامی لازم است که اسید شویی در چیلر انجام شود؟

همه سیستم‌ های گرمایشی یا سرمایشی که فرایند تبخیر در آنها انجام می‌ شود با مشکل رسوب گرفتگی مواجه می‌ شوند. توجه کنید حتی موارد ساده‌ ای مثل سماور و کتری هم بعد از مدتی استفاده کردن دچار رسوب می‌ شود. این موضوع به علت وجود املاح زیاد در آب می‌ باشد. در چیلر آبی آب داخل برج خنک کننده تبخیر شده و املاح آن داخل کندانسور ایجاد رسوب می‌ کنند. وجود رسوب روی کارکرد چیلر و قسمت کندانسور آن مشکلاتی ایجاد می‌ کند. همچنین رسوب موجب کاهش بازدهی چیلر خواهد شد. شدت مقدار رسوبی که ایجاد شده است به موارد مختلفی مثل دمای تقطیر چیلر، کیفیت آب و … بستگی دارد. به همین خاطر است که سرویس دوره‌ ای جهت رسوب زدایی از چیلر باید هر چند وقت یک بار انجام شود. در غیر این صورت چیلر به تعمیر نیاز پیدا خواهد کرد.

اسید شویی چیلر چگونه انجام می‌ شود؟

اول از همه باید بگوییم افرادی که کار بلد و متخصص هستند باید اسید شویی چیلر را انجام دهند و این افراد باید با همه قسمت‌ ها و قطعات چیلر آشنایی کامل داشته باشند.اسید شویی چیلر چگونه انجام می شود؟ روند کار به این صورت است که دو طرف کندانسور باز می‌ شود و پس از آن همه رسوباتی که داخل آن به وجود آمده به صورت دستی باید خارج گردد. بعضی از رسوبات در کندانسور باقی می‌ مانند که با دست و به آسانی قابلیت جدا شدن ندارند. در این مرحله است که باید اسید شویی در چیلر انجام شود.

چه مواد شوینده‌ ای برای اسید شویی مورد نیاز است؟

نخستین قدم جهت تهیه ماده شوینده‌ ای که برای اسید شویی مورد نیاز می‌ باشد محلول‌ های اسیدی می‌ باشد. ترکیب هیدرو کلریک اسید جهت از بین بردن رسوبات کلسیم، زنگ آهن، سیلیکات، کربنات و … است. ترکیب سولفامیک اسید که معمولاً از آن جهت اسید شویی فلزات و سطوح سرامیکی استفاده می شود، محلول کم خطری نیست. محلول ترکیب دی اسکلور اسید که جهت برطرف کردن رسوباتی که بر روی سطوح فلزی انباشته شده‌ اند و باعث انسداد مسیر آب گشته‌ اند استفاده می‌ شود.

نحوه باز کردن کندانسور و خارج کردن رسوب‌ ها

پس از آنکه ماده شیمیایی مورد نظر برای رسوب زدایی از کندانسور را تهیه کردید باید کندانسور را باز نموده و مقدار رسوب آن را مورد بررسی قرار دهید. قسمت زیادی از رسوبات با دست از داخل میله خارج می‌ گردند. برای انجام این کار نیز باید ابزار مناسبی داشته باشید تا به لوله‌ ها آسیبی وارد نکنید.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  راهنمای انتخاب دستگاه تصفیه هوا | مزایای دستگاه تصفیه هوا

مرحله ایزوله کردن چیلر

در این مرحله باید قسمت ابتدایی و انتهایی دستگاه را ببندید تا چیلر کاملاً ایزوله گردد. این کار به این علت انجام می‌ شود که مواد اسیدی به قسمت‌ های دیگر چیلر نفوذ نکند. آبی که در مدار وجود دارد را هم تخلیه کنید تا اسید به داخل آن نریزد.

مرحله اسید شویی

در نهایت اسید شویی چیلر در این مرحله انجام می‌ شود. از پمپ، بشکه یا شلنگ جهت اسید شویی استفاده نمایید. شلنگ را به قسمت ورودی و خروجی کندانسور متصل کنید تا روند اسید شویی کاملاً انجام شود. جهت جلوگیری از صدمه رسیدن به قطعات چیلر در حین تماس با اسید لازم است که از تجهیزات پلاستیکی برای انجام این کار استفاده نمایید. اسیدی که در آب حل شده است را به مدار اضافه کنید و همه رسوبات را کاملاً از بین ببرید.اسید شویی چیلر چگونه انجام می شود؟ در آخر پس از آنکه اسید شویی تمام شد همه این مراحل را باید با آب و ماده خنثی کننده دوباره انجام دهید. پس از آن پمپ اسید شویی باید خاموش شود و چیلر به شکل اولیه برگردانده شود. شیر ورودی و خروجی را هم مجدداً باز نمایید.

تست نهایی چیلر

پس از آنکه کار اسید شویی در چیلر به اتمام رسید باید از عملکرد صحیح چیلر مطمئن شوید. برای انجام این کار چیلر را پر از آب کنید و مجدداً آن را راه‌ اندازی نمایید. در این صورت است که می‌ توانید از عملکرد صحیح چیلر اطمینان حاصل کنید و دستگاه تمیز و بدون هیچگونه رسوبی داشته باشید.

نکات ایمنی برای اسید شویی چیلر

رعایت موارد و نکات ایمنی جهت استفاده ترکیبات اسیدی دارای اهمیت بسیار زیادی می‌ باشد. بعضی از این نکات شامل موارد زیر می‌ شود:

  • پیش از آغاز کار همه اتصالات را محکم نکنید تا به علت برخورد با ماده اسیدی و انجام واکنش شیمیایی صدمه‌ ای به قطعات چیلر وارد نشود.
  • برای آنکه کار اسید شویی را انجام دهید حتماً باید از لوازم ایمنی مثل ماسک، لباس و کفش مناسب استفاده نمایید.
  • جهت ترکیب نمودن مواد لازم است که مقداری اسید را به آب اضافه نمایید.
  • دقت کنید که این کار نباید به صورت بر عکس انجام شود.
  • حتماً در اتمام کار برای از بین بردن کامل اثر اسید، از آب و ماده قلیایی استفاده نمایید.

اسید شویی در چیلر جذبی

موارد گوناگونی وجود دارد که به شما این هشدار را می‌ دهد که چیلر جذبی نیاز به اسید شویی دارد و شما می‌ توانید متوجه شوید که باید چیلر خود را اسید شویی کنید. در ادامه به این موارد اشاره می‌ کنیم.

  • اگر دمای سینی افزایش پیدا کند یکی از علائم هشدار برای اسید شوی چیلر جذبی می‌ باشد.
  • اختلاف دما وقتی بین برج خنک کننده و خروجی محلول خیلی زیاد شود باید به اسید شویی چیلر بپردازید.
  • چنانچه میزان گاز مصرفی چیلر افزایش پیدا کند لازم است که اسید شویی انجام شود.

پس از آنکه اسیدشویی انجام شد دستگاه کارکرد صحیح خود را دوباره از سر گرفته و همه رسوبات از بین می‌ رود و چیلر می‌ تواند به بهترین شکل کارش را ادامه دهد.

قطعات تشکیل دهنده چیلر کدامند؟

چیلرها از مجموعه واحدی تشکیل شده‌ اند که قطعات گوناگون و متعددی دارند. قسمت‌ های مختلف چیلر در ادامه بیان شده است.

  • اپراتور
  • کندانسور
  • کمپرسور
  • پمپ مخزن نگهدارنده
  • فن‌ ها
  • صفحه کنترل
  • شیر انبساط
  • هواساز
  • جذب کننده
  • ژنراتور
پیشنهاد آی‌بک امداد :  خرابی بخاری برقی | هر آنچه در مورد تعمیر بخاری برقی باید بدانید

البته لازم است یادآوری کنیم که این مجموعه‌ ای که نام برده شد قطعات کلی چیلر می‌ باشند و همه چیلرها بر اساس نوعی که دارند می‌ توانند قطعات دیگری اضافه و یا کمتر از آن داشته باشند. به همین خاطر می‌ گوییم که قطعات هر چیلر با چیلر دیگر می‌ تواند متفاوت باشد اما قطعات اصلی که شامل اواپراتور، شیر انبساط و کندانسور می‌ باشد بین همه آنها مشترک است.

چگونگی عملکرد چیلر

عملکرد چیلر بر اساس فشرده ساختن بخار و یا جذب بخار می‌ باشد. این عمل یک روش ترمودینامیکی است که در هر کدام از قطعات فوقانی چیلر انجام می‌ شود و گرمایی که از شناور خنک کننده حاصل می‌ شود را به مبل انتقال می‌ دهد. همزمان با انتقال دادن حرارت مبرد هم تبخیر می‌ شود و زمانی که حرارت مایع خنک کننده کاهش پیدا می‌ کند از مایع کم فشار تبدیل به بخار خواهد شد. چیلر یک وسیله است که با بهره گرفتن از سیستم تبرید، فشرده سازی مکانیکی با کاهش گرما به خنک کردن مایعات می‌ پردازد و یا اینکه از طریق چرخه برودت فرایند جذب یا فشرده سازی را انجام می‌ دهد.

اهمیت نگهداری و تعمیر چیلر

یکی از مهمترین مواردی که به هنگام استفاده کردن از چیلر لازم است رعایت شود نگهداری و تعمیر آن می‌ باشد که این موضوع افزایش عمر چیلر را به دنبال دارد. اهمیت نگهداری و تعمیر چیلر به اندازه خرید و انتخاب چیلر مهم می‌ باشد. توجه به امر نگهداری و تعمیر چیلر موجب می‌ شود که طول عمر آن افزایش پیدا کرده و میزان خرابی‌ ها در آن کاهش پیدا کند. همچنین مصرف برق نیز کاهش پیدا کرده و راندمان چیلر افزایش پیدا می‌ کند و این موضوع می‌ تواند هزینه‌ های تعمیر آن را نیز کمتر کند.اسید شویی چیلر چگونه انجام می شود؟

  • هنگام راه اندازی کردن فیلتر در ابتدای فصل باید فیلترهای آن را تمیز کنید.
  • چنانچه دستگاه دچار نشتی شده است باید به رفع آن بپردازید.
  • لوله‌ ها باید آبگیری شده و پس از آنکه پمپ روشن شد، به هوا گیری سیستم بپردازید.
  • فشار دهش و مکش فن‌ ها و آمپر کمپرسور پس از روشن کردن سیستم باید بررسی شود و چنانچه مشکلی وجود دارد باید نسبت به رفع آن اقدام گردد.

سخن پایانی

روش انجام اسید شویی در چیلر جذبی و تراکمی تقریباً شبیه هم می‌ باشد. افرادی که کار اسید شویی را انجام می‌ دهند باید کاملاً حرفه‌ ای و متخصص در این زمینه باشند. در این صورت است که از سوختگی قطعات، خراب شدن سیستم و … جلوگیری خواهد شد. چیلر جذبی باید به صورت سالیانه مورد بررسی قرار گیرد و اگر دچار رسوب شده نسبت به تمیز کردن آن اقدام گردد. چیلرها برای آنکه کارکرد بهتری داشته باشند باید از هرگونه رسوبات، روغن، زنگ زدگی و … کاملاً تمیز باشند زیرا این موارد بر عملکرد سیستم تاثیر منفی خواهد گذاشت. اسید شویی چیلر را باید قبل از راه اندازی کردن سیستم و یا هنگام مشاهده رسوب در آن انجام دهید.

اسید شویی چیلر چگونه انجام می شود؟

امتیاز سردبیر

مجموع امتیاز

اسید شویی چیلر چگونه انجام می شود؟ چه زمانی اسید شویی چیلر باید انجام شود؟

امتیاز کاربر: اولین نفر باشید !

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا