خدمات ساختمانخدمات

تمامی نکات پیرامون لوله کشی گاز خانگی و تجاری

با گسترش جمعیت در شهرها نیاز انسان ها به یکسری از امکانات بیشتر می‌شود. در واقع در شهرها ساختمان‌های بسیاری دیده می‌شود که نیاز است در آن‌ها لوله کشی گاز خانگی و تجاری استفاده شود. این نمونه از لوله کشی‌ها مدرن‌تر است و دارای امکانات و راحت و بهتری برای افراد هستند، لوله کشی سنتی اما چنین ویژگی را ندارد و پاسخگو نیازها نیست، لوله‌ها در مناطق و نقاط مختلفی از جمله در محیط‌های مسکونی بسیار مورد استفاده قرار می‌گیرد. لوله کشی گاز دارای عملیات مهمی است که باید در ساخت پروژه‌های مسکونی به آن توجه ویژه‌ای شود. همچنین در لوله کشی گاز درون شهری لوله‌های پلی اتیلن استفاده می‌شود، چرا که لوله فلزی معایبی چون زنگ زدگی در آن‌ها دیده می‌شود.

لوله کشی گاز خانگی و تجاری

نکات مهم در لوله کشی گاز خانگی و تجاری

به منظور استفاده از گاز شهری نیاز است که به نکات مهمی در این زمینه توجه داشت. یکی از آن موارد می‌تواند ساختمان‌های عمومی و خاص باشند. به همین منظور باید برای آن‌ها قوانین و مقرراتی را تعریف کرد. ایمنی در کار یکی از مهم‌ترین موضوعاتی است که انسان‌ها را در برابر خطرات گاز مورد محافظت قرار می‌دهد. همچنین توجه به این قوانین می‌تواند ایمنی در لوله کشی گاز را در برابر صدمات احتمالی حفظ کند. در واقع اطمینان از ایمنی در کار بسیار دارای اهمیت است.
•  از گاز زدگی در برابر وسائل گاز سوز باید مراقبت کرد.
•  گاز های سمی که امکان دارد باعث شکستگی دودکش سیمانی از طریق احتراق شوند، به همین منظور باید به آن توجه کرد.
•  وسائل گاز سوز را باید به فضای داخلی تقلیل کرد.
•  سیستم لوله کشی گازی را باید از بخش‌های غیرعادی جدا کرد و هر بخش را به صورت جداگانه‌ای از مدار خارج کرد.
•  برای سیستم لوله کشی گاز باید دودکش و وسائل گازی به صورتی باشد که در صورت بروز حادثه و یا هجوم افراد در صورت فرار، باعث بروز آسیب نشود.
•  باید تهویه کافی در منطقه مورد نظر را به صورت دقیق پیش‌بینی کرد و از انتقال کامل محصولات از آتش سوزی وسائل گاز سوز به بیرون از ساختمان عملیاتی را آغاز کرد.
•  محل نصب شیر‌ها را باید با علامت‌هایی مشخص کرد.

مراحل لوله کشی گاز خانگی و تجاری

برای انجام لوله کشی باید به تشکیل پرونده در سازمان نظام مهندسی و همچنین برای گاز کشی ساختمان هم باید به تعیین نظارت در آن پرداخت. بعد از اینکه این مرحله به درستی انجام شد باید یک پیمانکار مناسب برای لوله کشی گاز ساختمان در نظر گرفت. در صورتی که عملیات گاز کشی پایان یافت باید از مهندس ناظر تأییدیه گرفت و در نهایت به نصب علم و کنتور گاز پرداخت.

پروژه‌های مربوط به لوله کشی گاز خانگی و تجاری

برای نصب لوله‌ها روش‌های بسیاری وجود دارد که در ادامه آن‌ها را بررسی خواهیم کرد.

  • پروژه‌های پیمانکاری لوله کشی گاز

در صورت سفارشات بزرگی که در لوله کشی وجود خواهد داشت، برای احداث سیستم گازرسانی نیاز است که در ساختمان‌ها به تأسیس موتور خانه‌ها و یا سوخت‌رسانی به آشپزخانه‌ها و هتل و رستوران‌ها پرداخت. در صورتی که این مراحل به درستی پایان پذیرفت باید در ساختمان‌هایی که در حال ساخت هستند، لوله کشی گاز را در کل واحدها بنا به اصول و قوانینی که در این زمینه وجود دارد، باید انجام گیرد. بعد از اینکه دیوار چینی به پایان رسید می‌توان اجرای ساختمان‌های مسکونی را در قبل شروع از مرحله گچ و خاک باید اقداماتی را برای تشکیل پرونده برای لوله کشی گاز خانگی به صورت طبیعی انجام می‌گیرد.

  • جابجایی انشعاب و لوله کشی گاز خانگی

یکی از روش‌هایی که در زمینه لوله کشی گاز خانگی و تجاری بسیار متداول است جابجایی انشعاب است. در صورتی که برای جابجایی انشعاب گاز صورت گیرد، باید تغییرات دکور آشپزخانه را بعد از تعویض کابینت‌ها انجام داد. در این نمونه لوله کشی باید قراردادی توسط پیمان کار امضا شود. پیمان کار باید مجوزی را از اتحادیه تأسیسات مکانیک شهر کسب کند. پیمانکار باید هر دو ماه یک بار از اتحادیه تأسیسات به دفتر نظام مهندسی ارسال می‌شود.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  معماری منظر چیست و چگونه موجب دگرگونی محیط می‌شود؟

طراحی استاندارد لوله کشی گاز خانگی و تجاری

برای لوله کشی باید طبق یک استانداردی پیش رفت. به همین منظور می‌توان اشاره داشت که در محیط‌های مسکونی، قواعدی وجود دارد که باید طبق آن قواعد به نصب صحیح و لوله کشی گاز خانگی و تجاری پرداخت.

باید یک مسیر درست را برای لوله کشی گاز در نظر داشت

همانطور که می‌دانید انتخاب یک مسیر درست برای لوله کشی بسیار دارای اهمیت است. لوله‌هایی که به صورت ایمن نصب می‌شوند نیاز دارند که از مسیر های کوتاه‌تری عبور کنند. رایزر‌ها که بخش‌های مشترک لوله کشی گاز هستند نباید از یک ملک شخصی عبور کند. به همین منظور باید برای مسیر لوله گازها یک انتخاب درست داشت که صدمه‌ای به سازه اصلی وارد نشود.

طراحی یک نقشه برای لوله کشی

نقشه سیستم لوله کشی گاز باید دارای ویژگی‌هایی باشد تا بتوان در صورت لوله کشی گاز خانگی و تجاری به روش استاندارد‌تری به نصب آن پرداخت. نقشه لوله کشی گاز باید در پلان مربوط به محوطه و طبقات آن کشیده شود. محل قرار گیری دودکش‌ها باید با جزئیات بیشتری نقش شود. همچنین داشتن نقشه ایزومتریک بسیار کمک‌کننده خواهد بود. توجه به زیر بنای فضا ساختمان به متر مربع و توجه به مقدار مصرف گاز باید با وسائل گاز سوز با کمک لوله کشی متصل شوند. همچنین کروکی محل مورد نظر باید با جزئیاتی در زیر برگ تقاضا ذکر شود و موقعیت آن نسبت به معابر رسمی مشخص گردد.

توجه به قطر لوله گاز

قطر لوله‌ها باید دارای اندازه متوسطی باشند. به همین منظور باید بتواند مقدار گاز کافی را برای مصرف دستگاه‌های گاز سوز راحت‌تر تأمین کند. برای دانستن این موضوع باید تحقیقات بیشتری برای تهیه لوله کشی گاز خانگی و تجاری داشت.

نکات برای نصب اجزای لوله کشی گاز خانگی و تجاری

برای اینکار باید به استاندارد‌هایی که در این زمینه وجود دارد بیشتر توجه کرد. در واقع این نصب و الزاماتی که در آن وجود دارد بسیار لازم است. در لوله کشی رابط باید به نزدیک‌ترین نقطه یعنی به انتهای علمک رسید. باید فاصله مناسبی را برای شرکت گاز ناحیه استعلام کرد. همچنین لوله باید دارای رابط کوتاهی در مسیر باشد. این موضوع می‌تواند بهتر بر روی کار انجام پذیرد. در ابتدای لوله رابط دارای انشعاب‌هایی است که بیش از یک متقاضی را مورد تغذیه قرار می‌دهد. نصب شیر قفل شونده برای آن‌ها به صورت مشترک نیاز است. برای کلکتور‌ها هم باید از اتصالات استانداردی بهره‌ برد. با توجه به گرفتن انشعابات به صورت مستقیم و بدون توجه به اتصالات استاندارد لوله کلکتور امکان بروز خطراتی را دارد. همچنین قطر کلکتور نباید از قطر لوله اصلی کمتر باشد.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  نحوه عوض کردن درب کابینت آشپزخانه با روش اصولی

مصالح مورد نیاز لوله کشی گاز خانگی و تجاری

استاندارد‌هایی که باید برای مصالح در می توان نظر داشت، جنس مربوط به لوله است. جنس آن باید از نوع API  باشد. این نمونه در بسیاری از شهرها به صورت توکار است. لوله‌ها زیر کار ‌می‌روند و دیده نمی‌شوند. نوع لوله باید به صورتی باشد که در صورت تخلیه آن قبل از نوار پیچی توسط کارفرما مورد بررسی قرار گیرد.

لوله کشی گاز خانگی و تجاری

استاندارد‌های مربوط به کنتور در لوله کشی چیست؟

کنتور استاندارد در لوله‌ها باید در داخل ملک مشترک و نزدیک‌ترین مکان نسبت به درب ورودی ساختمان مسکونی باشد. همچنین می‌تواند نزدیک به درب اصلی ساختمان هم باشد. کنتور باید در موقعیتی قرار گیرد که جریان هوا در آن جا وجود دارد. در صورتی که جریان هوا به صورت دائمی باشد کنتور می‌تواند در لابی نصب شود. روی انشعاباتی که از کلکتور اخذ شده است باید فاصله نزدیکی را به یک محل به شکل یک مجتمع نصب کرد. این باید به صورتی باشد که خواندن کنتورها راحت‌تر صورت پذیرد. کنتور باید به صورتی نصب شود که به صورت فیزیکی صدمه‌ای را وارد نکند. کنتور نباید در مکان‌هایی که امکان دارد در آن جا آتش سوزی وجود داشته باشد، نصب شود. محل نصب کنتورها باید به صورتی باشد که بتوان در صورت بروز خرابی‌ها آن را تعمیر کرد. فاصله کنتور از منابع تولید اشتعال مثل کوره و یا آبگرمکن باید ۱ متر باشد. ارتفاع لوله جانشین کنتور از کف باید ۱۸۰ سانتی‌متر باشد.

اهمیت شیر‌ها در لوله کشی گاز خانگی و تجاری

شیر‌ها معمولاً در لوله کشی‌ها به صورت ربع گرد توپکی هستند. همچنین قطر آن‌ها با قطر لوله گاز ورودی در ساختمان یکی است. در صورتی که یک ملک دارای ساختمان‌هایی مجزا باشد باید برای هر ساختمان یک شیر مستقل قطع‌ کننده را به جز شیر قطع‌کننده اصلی نصب کرد. شیر اصلی مصرفی باید بعد از کنتور در موقعیت ۱۸۰ سانتی‌متری قرار گیرند.
شیر‌های فرعی هم در موقعیت‌های مسکونی به صورتی است که اگر در ساختمان یک واحد مسکونی وجود داشت، باید بر روی لوله انشعاب هر واحد لوله‌های اصلی منشعب نصب شود. در محل و ارتفاع بسیار مناسب قرار می‌گیرد. این موقعیت به آن کمک می‌کند تا در دسترس نباشد و صدمه نبیند. شیر فرعی انشعابات رایزری در لوله کشی گاز خانگی و تجاری هم باید بیش از یک مصرف‌کننده داشته باشند. شیر مصرف دستگاه گاز سوز هم باید در انتهای انشعاب لوله کشی در دستگاه یک شیر نصب گردد.

 

کلام پایانی

همانطور که می‌دانید لوله کشی گاز خانگی و تجاری یک کار تخصصی است. به همین منظور کسانی باید در این زمینه دست به کار شوند که اطلاعات مهم در راستای اصول لوله کشی دارند. گاز کشی یکی از مهم‌ترین موضوعاتی است که در صورت عدم توجه به استاندارد‌ها احتمال دارد که باعث بروز خطرات بسیاری شود، پس در خدمات ساختمان دقت زیادی داشته باشید و در صورت نیاز می توانید با پشتیبانی تیم ایبک امداد برای مشاوره و همکاری در این زمینه تماس بگیرید.

تمامی نکات پیرامون لوله کشی گاز خانگی و تجاری

امتیاز سردبیر

مجموع امتیاز

مقاله تمامی نکات پیرامون لوله کشی گاز خانگی و تجاری

امتیاز کاربر: اولین نفر باشید !

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا