آشنایی کامل با سنسور طبقات آسانسور و 5 ویژگی آن
ما در این مقاله از ایبک به عملکرد سنسور طبقات آسانسور و مشکلاتی که ممکن است برای آن رخ دهد اشاره خواهیم کرد.
امروزه آسانسور یک وسیله ی ضروری در آپارتمان ها و برج هاست. بعضی از افراد بدون آسانسور نمی توانند زندگی روزمره ی خود را ادامه دهند. به همین علت استفاده از آسانسور با کیفیت، نکته مهمی است که مهندسان در ساخت ساختمان به آن توجه دارند.
برای اینکه آسانسور در طبقه ی موردنظر ما توقف کند. برای انجام صحیح این عملکرد به سنسور طبقات آسانسور نیاز داریم.
اهمیت سرویس و نگهداری منظم سنسور طبقات آسانسور
اکثر افراد در طول روز از آسانسور استفاده می کنند. انتظار همه ی ما از آسانسور این است که وقتی وارد آن می شویم با آرامش و بدون گیر کردن در آن، به طبقه مورد نظر خود برسیم.
اهمیت سرویس و نگهداری منظم آسانسور منزل و محل کارمان در جلوگیری از بروز هر گونه مشکل احتمالی تأثیر چشمگیری دارد.
از این رو سعی کنید همیشه از آسانسور منزل یا محل کار خود به خوبی نگهداری کنید. همچنین از سرویس دوره ای آن غافل نشوید. تا هنگام استفاده از آن در آسانسور گیر نکنید و دلهره ای نداشته باشید.
چه دلایلی باعث می شود سنسور طبقات آسانسور کار نکند؟
بهتر است بدانیم در ساختار آسانسور از ۲ نوع موتور استفاده می شود. عملکرد هر کدام با دیگری متفاوت است. در زیر به شرح مختصری از آن پرداختیم. تا بتوانید تشخیص دهید چرا آسانسور منزل یا محل کار شما بین طبقات توقف می کند.
آسانسور با موتور تک سرعته :
اگر در ساخت آسانسور از موتور تک سرعته استفاده شود. ابتدا حرکت موتور آرام و سپس کم کم زیاد می شود. در پایان، زمان رسیدن آسانسور به طبقه ی موردنظر سرعت موتور کم می شود. متوقف شدن آسانسور با موتور تک سرعته بدون لرزش است.
آسانسور با موتور دو سرعته :
اگر در ساخت آسانسور از موتور دو سرعته استفاده شود. در همان ابتدای حرکت، موتور با سرعت زیاد حرکت می کند. زمان رسیدن آسانسور به طبقه ی موردنظر سرعت موتور ناگهان کم می شود. در زمان متوقف شدن آسانسور با موتور دو سرعته لرزش وجود دارد.
حال در نظر بگیرید اگر افرادی بیشتر از ظرفیت آسانسور، در آسانسور قرار بگیرند. طبیعی ست که در اثر فشار به طبقات آسانسور، آسانسور در سطح پایین تر از حد معمول توقف کند.
راه حل مشکل سنسور طبقات آسانسور
در همه ی آسانسورها برای اینکه کابین آسانسور تشخیص دهد در کدام طبقه باید توقف کند از یک سنسور طبقات آسانسور و دو سری آهنربا برای نصب شدن روی ریلها استفاده می شود.
سنسور طبقات آسانسور دستور توقف را با حرکت از آهنرباها به تابلوی آسانسور می دهد. اگر کابین آسانسور در سطح بالاتری از طبقه موردنظر ایستاد. به این معنی است که ترمزهای آسانسور سفت هستند.
و برعکس، اگر کابین آسانسور در سطح پایین تری از طبقه موردنظر ایستاد. به این معنی است که ترمزهای آسانسور قوی نیستند تا بتوانند در زمان معین توقف کنند.
بنابراین علاوه بر تنظیم سنسور طبقات آسانسور لازم است که ترمز های آسانسور نیز به درستی تنظیم شود. این روند تاثیر بسزایی در حل شدن مشکل توقف آسانسور بین طبقات دارد.
بهترین روش سرویس و نگهداری سنسور طبقات آسانسور
اگر آسانسور منزل یا محل کار خود را از نمایندگی مجاز تهیه کنید. حتما دارای قرارداد آسانسور می باشد. قرارداد آسانسور به تمام نگرانی های شما پایان می دهد. زیرا تمامی استانداردهای آسانسور در قرارداد آسانسور آمده است.
در قرارداد آسانسور مواردی از جمله : مدت قرارداد، دفعات بازدید، تمدید خودکار، قطعه های پوشیده، اختصاصی، پنهان و… ذکر خواهد شد.
عملکرد سنسور طبقات آسانسور
نوع سنسور طبقات آسانسور در عملکرد آسانسور نقش دارد. در گذشته سنسورهای هر طبقه از آسانسور با سوئیچ کار می کردند. اما به دلیل وجود معایبی از جمله صدای بیش از اندازه ی سنسور، سیم کشی زیاد هنگام نصب سنسور، خرابی زیاد و دسترسی دشوار به سنسور، امروزه از سنسور مغناطیسی که توسط اینکودرها کار می کنند در طبقات آسانسور استفاده می شود.
سنسور مغناطیسی در هر آسانسور به صورت لچ است. تعداد سنسورهایی که در آسانسور قرار می گیرند به تعداد طبقات ساختمان بستگی دارد.
هر سنسور یک قطعه کنتاکت دارد. کنتاکت نیز حالت لچ دارد. حالت لچ بودن یعنی در صورت برخورد قطب منفی آهنربا با سنسور، کنتاکت بسته شده و در صورت برخورد قطب مثبت آهنربا با سنسور، کنتاکت باز می شود.
برای اینکه آسانسور در طبقه ی موردنظر توقف کند. چند آهنربا روی ریل راهنمای آسانسور قرار داده می شود. نزدیک ترین سنسور به ریل راهنمای آسانسور، در صورت تشخیص آهنربا موجب متوقف شدن آسانسور میشود.
برای نصب سنسورهای آسانسور با دقت عمل کنید. زیرا کوچکترین سهل انگاری در این امر موجب سقوط آسانسور می شود.
سنسورهای طبقات مغناطیسی چه ویژگی هایی دارد؟
- سنسورهای طبقات مغناطیسی آهنربایی، از نوع سنسور غیر تماسی هستند.
- سنسورهای طبقات مغناطیسی اتصال مکانیکی ندارد.
- سنسورهای طبقات مغناطیسی عمر زیادی دارند.
ویژگی اصلی سنسور طبقات آسانسور
وقتی مجبور به خرید قطعات آسانسور از جمله سنسور طبقات آسانسور شدید. به ویژگی های اصلی ای که در زیر اشاره کردیم و لازم است که یک سنسور آسانسور با کیفیت داشته باشد دقت کنید.
- عملکرد و دقت بالا، مطمئن و سریع
- هزینه ی کم سنسور طبقات آسانسور
- نصب آسان سنسور طبقات آسانسور به همراه کابل ۴ متری و همچنین جعبه ی منبع تغذیه
- مصرف کم سنسور طبقات آسانسور
- دارای عملکردی مقاوم در محیط های آلوده، چرب و روغنی
معایب سنسور طبقات آسانسور
- با گذشت زمان کارایی سنسور طبقات آسانسور کاهش پیدا می کند.
- ممکن است گاها پیش بیاید که سنسور طبقات آسانسور، قطب های آهنربا را به خوبی تشخیص ندهند.
- در بعضی مواقع ممکن است کنتاکت ها در سنسور طبقات آسانسور، در حفظ حالت فعلی خود دچار مشکل شوند.
اجزای تشکیل دهنده ی سنسور طبقات آسانسور :
- دیود : برای دریافت موج های الکترو مغناطیسی در سنسور طبقات آسانسور از دیود استفاده می شود.
- آهنربای خطی : وظیفه ی آهنربا در سنسور طبقات آسانسور، وارد کردن نیروی مغناطیسی به سنسورهاست. اما آهنربای خطی به دلیل اینکه خیلی قدیمی است امکان خطا در آن وجود دارد.
- آهنربای نقطهای : آهنربای نقطهای، خطای موجود در آهنربای خطی را برای وارد کردن نیروی مغناطیسی به سنسورها جبران می کند. همچنین دقت آهنربای نقطه ای از آهنربای خطی بیشتر است. قبلا به جای استفاده از آهنربای خطی و نقطه ای در سنسور طبقات آسانسور از صفحه های فلزی استفاده می شد.
- آهنربای دورانداز : برای تنظیم کردن سرعت کابین طبقات آسانسور از آهنربای دورانداز استفاده می شود.
- سنسور مغناطیسی با آهنربای تخت ، وضعیت کنتاکت، در سنسور مغناطیسی دارای آهنربای تخت، با عبور از مقابل آهن ربا یک بار شده و بعد از عبور می شود.
- سنسور مغناطیسی با آهنربای گرد ،وضعیت سنسور مغناطیسی دارای آهنربای گرد با عبور از قطب های آهن تغییر می کند. این وضعیت تا رسیدن به قطب دیگر آهن ربای بعد حفظ می شود.
انواع سنسور طبقات آسانسور
سنسورها با وصل شدن تراول کابل به مدار فرمان وظیفه ی خواندن سیگنال های مغناطیسی را بر عهده دارند. سنسور ها شامل ۲ نوع هستند.
- دور انداز: اگر در هر طبقه از ساختمان از سنسور دور انداز استفاده کنیم. در طبقه اول و آخر یک سنسور دورانداز نیاز است. اما در طبقات دیگر ۲ آهنربا برای بالا و پایین رفتن لازم داریم.
- استپ طبقه: اگر در هر طبقه از ساختمان از سنسور استپ طبقه استفاده کنیم. بنابراین در هر طبقه تنها یک آهنربا لازم است.
تفاوت سنسور طبقات آسانسور مغناطیسی والقایی
سرعت عملکرد و دقت سنسور القایی از سنسور مغناطیسی بیشتر است. وظیفه ی سنسور القایی تشخیص شدت مغناطیسی در آسانسور است. فاصله دید و سرعت سنسور القایی بستگی به قدرت آهنربایی که به سنسور نزدیک میشود دارد.
نتیجه گیری :
امید است با خواندن این مقاله متوجه اهمیت سنسور طبقات آسانسور در شناسایی طبقات برای توقف کابین آسانسور در طبقه موردنظر، شده باشید. بنابراین از نگهداری و سرویس به موقع این قطعه برای بهتر عمل کردن آسانسور منزل و محل کار خود غافل نشوید. این قطعه نقش مهمی را در یک آسانسور ایفا می کند. اهمیت به تعویض یا سرویس به موقع آن می تواند از گیر کردن در آسانسور جلوگیری کند.
آشنایی کامل با سنسور طبقات آسانسور و ۵ ویژگی آن
امتیاز سردبیر
مجموع امتیاز
مقاله ای برای آشنایی کامل با سنسور طبقات آسانسور و ۵ ویژگی آن