تعمیرات اسپرسوساز

معرفی قطعات مختلف دستگاه اسپرسو ساز | بررسی عملکرد دستگاه اسپرسو ساز

دستگاه اسپرسو ساز دارای تجهیزات و قطعات خاصی می باشد و قطعات اصلی آن در برندهای مختلف کارکرد مشترکی دارند. اسپرسو ساز دستگاهی می باشد که آب داغ را با فشار زیاد از بین پودر قهوه و دانه های قهوه عبور داده و بعد از دم کشیدن یک نوشیدنی خاص به نام اسپرسو برای شما آماده می کند. این نوشیدنی را هم به صورت تولید شده توسط دستگاه می توان استفاده کرد و هم به عنوان پایه جهت نوشیدنی های مختلف مثل لاته، کاپوچینو، ریزوتو و … به کار برد.

قطعات و اجزای مختلف دستگاه اسپرسو ساز

شناخت و آگاهی کافی از قطعات و اجزای دستگاه اسپرسو ساز به اندازه نحوه کار آن مهم می‌باشد زیرا شناخت این قطعات باعث می‌شود که به راحتی به عیب یابی و یا تعمیر اسپرسو ساز بپردازید. در اغلب دستگاه های اسپرسو ساز آب داغ از منبع خارج می شود و از طریق پمپ به دیگ بخار وارد شده و پس از آن از طریق هد گروپ و یا نازل بخار از دستگاه خارج خواهد شد. همانطور که قبلا هم گفتیم بیشتر اسپرسو سازها در برندهای مختلف، مولفه ها و عناصر مشترکی دارند.

منبع آب در اسپرسو ساز

یکی از مهم ترین قطعات اسپرسو ساز منبع آب می باشد. بعضی از دستگاه های اسپرسو ساز خانگی به لوله کشی ساختمان متصل می شوند و برخی دیگر نیز جهت تهیه لاته و اسپرسو بسیار با کیفیت طراحی گردیده اند و اغلب دارای منبع آب و همچنین نشانگر سطح آب می باشند. دستگاه های اسپرسو ساز بزرگتر که به صورت حرفه‌ ای هستند و در کافی شاپ ها استفاده می شوند توانایی تولید نمودن صدها شات نوشیدنی را در روز دارا می باشند و به همین خاطر یک منبع آب ثابت دارند. این دستگاه‌ ها به سیستم تصفیه کننده آب متصل می شوند. بعضی دیگر از دستگاه های اسپرسو ساز هم به صورت ترکیبی عمل کرده و هم منابع داخلی برای تامین آب دارند و هم از منابع خارجی استفاده می کنند.

پمپ اسپرسو ساز

پمپ آب در دستگاه اسپرسو ساز به عنوان قلب دستگاه می‌باشد. اهمیت این قطعه آنقدر زیاد است که فشار لازم جهت عبور آب از بین دانه های قهوه را فراهم می کند. به عبارتی اگر آب گرم بخواهد از بین دانه های قهوه بگذرد باید فشاری حدوداً ۹ بار داشته باشد و پمپ آب این فشار را تامین می کند.Espresso maker parts در دستگاه های اسپرسو ساز قدیمی یک پیستون به اهرم بزرگ متصل می شد که کارکرد پمپ را داشت و کاربر با می بایست اهرم را به شکل دستی حرکت می داد تا بتواند از بین پودر قهوه ها عبور کند ولی امروزه دستگاه های اسپرسو ساز پمپ برقی دارند. در طراحی دستگاه های اسپرسو ساز خانگی بیشتر از پمپ الکتریکی چرخشی یا لرزشی استفاده می شود.

دیگ بخار در اسپرسو ساز

یکی از دقیق ترین و حساس ترین قطعات موجود در دستگاه اسپرسو ساز دیگ بخار آن می باشد زیرا این قطعه وظیفه تنظیم کردن شدت فشار گرما و دمای آب را دارد. در تهیه اسپرسو وجود تغییرات کوچک می‌تواند روی کیفیت نوشیدنی تاثیر زیادی بگذارد. بعضی از عناصر گرمایشی مثل قطعاتی که داخل دستگاه اسپرسو ساز خانگی وجود دارند توسط ترموستات به دمای مشخصی کالیبره می‌شوند ولی این تجهیزات باعث می‌شود که کاربر در کنترل دما محدود شود و گاهی اوقات برای تهیه نوشیدنی با مشکل مواجه شوند. جهت کنترل دما نازل های بخاری که مجهز به PID می باشند می توانند این امکان را به کاربر بدهند تا دمای مورد نظر را تنظیم کرده و از آن استفاده نمایند.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  راهنمای تعمیر اسپرسو ساز مایر | نمایندگی محصولات مایر

نازل بخار در اسپرسو ساز

علاوه بر تهیه اسپرسو در دستگاه اسپرسو ساز می توان کف شیر هم تهیه کرد. در واقع یکی دیگر از ویژگی‌ های مهم این دستگاه قابلیت تهیه نمودن کف شیر می باشد که با آن می توان نوشیدنی هایی مثل لاته و کاپوچینو درست کرد. دستگاه اسپرسو ساز جهت تهیه کف شیر نیاز به نازل بخار دارد به همین خاطر نازل بخار از کاربردی ترین قطعات در این دستگاه ها به شمار می آید. حال توجه کنید جهت تولید بخار، آب داخل دستگاه به جوش آمده و پس از آن بخار از نازل بیرون بیاید. از طرف دیگر انواع نوشیدنی ها و قهوه در دمای پایین تر از نقطه جوش تهیه می‌شود و به همین خاطر دستگاه اسپرسو ساز باید مشکل نگهداری آب در دمای جوش را جهت خارج شدن از نازل بخار و همچنین دم کردن نوشیدنی در دمای کمتر حل کند. به همین منظور راهکارهای مختلفی نیز وجود دارد و دستگاه اسپرسو ساز می‌تواند با استفاده از آن نسبت به رفع مشکلات اقدام نماید.

هد گروپ اسپرسو ساز

هد گروپ ایستگاه پایانی مسیر آب است. هد گروپ‌ ها شامل ۴ قسمت اساسی و اصلی هستند.

  • پرتافیلتر و یا همان فیلتر اسپرسو ساز
  • مکانی جهت قفل کردن پرتافیلتر
  • راهی جهت فعال سازی پمپ دستگاه
  • مسیری جهت انتقال آب از دیگ به طرف پرتافیلتر

همانطور که قبلا هم گفتیم هد گروپ مکانی جهت خروج نوشیدنی می باشد. برای تهیه نوشیدنی ابتدا باید پودر قهوه را داخل پرتافیلتر بریزید و آن را بر روی هد گروپ ببندید. با آغاز به کار دستگاه آب داغ از بین دانه های قهوه عبور کرده و نوشیدنی از پرتافیلتر به داخل فنجان می ریزد.

تمپر قهوه در اسپرسو ساز

جهت فراهم کردن یک نوشیدنی ابتدا لازم است که دانه های قهوه به صورت درست تمپ شده و این کار باید توسط دستگاهی به اسم تمپر انجام شود. جهت فشرده ساختن و یا تمپ کردن پودر قهوه لازم است که نخست پودر قهوه داخل پرتافیلتر ریخته شود و سطح آن صاف گردد پس از آن با تمپر باید به فشرده کردن پودر قهوه اقدام کنید اما میزان فشار آن نباید خیلی زیاد باشد زیرا فشرده شدن زیاد از حد پودر قهوه باعث می شود که آب از بین پودر به راحتی عبور نکند و همین موضوع می تواند موجب سوختن قهوه شود.

پرتافیلتر در اسپرسو ساز

یکی دیگر از قطعات اسپرسو ساز پرتافیلتر می‌باشد که ماهیت آن از یک فیلتر فلزی و سبد ساخته شده است. جهت تهیه قهوه لازم است پودر قهوه درون این سبد ریخته شود و پس از آن با تمپر فشرده گردد. بعد از اینکه پودر قهوه تمام شد می توانید پرتافیلتر را به هد گروپ وصل کنید. Espresso maker partsپرتافیلتر بر اساس کاربری و نوع دستگاه دارای ابعاد مختلفی می باشند که رایج ترین آن ها قطر ۵۳ و ۵۸ میلیمتری است. ۵۸ میلیمتری برای اسپرسو ساز های کافی شاپی و حرفه ای می باشد. مهمترین نکته هنگام خرید پرتافیلتر این است که سایز آن باید با اسپرسو ساز شما متناسب باشد زیرا اگر به جای سبد ۵۸ میلی متری یک سبد ۵۳ میلی متری قرار دهید تمپر قهوه به خوبی انجام نخواهد شد و دستگاه با مشکل روبرو خواهد شد.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  مشکلات رایج قهوه ساز و اسپرسو ساز دلمونتی

برد اسپرسو ساز

یکی دیگر از اجزای الکترونیکی اسپرسو ساز برد آن می باشد که بر روی دستگاه نصب شده و قادر است همه کارهایی که کاربر به طور دستی جهت تهیه اسپرسو با قهوه انجام می دهد را به شکل خودکار و اتوماتیک پیش ببرد. لازم به ذکر است که این قطعه الکترونیکی و یا کیت همه گام ها و مراحل تولید اسپرسو را بدون کمترین خطایی انجام می دهد.

مایع جرم گیر در اسپرسو ساز

همانطور که دیدید قطعات زیادی در دستگاه اسپرسو ساز وجود دارد که آن را بسیار خاص و پیچیده کرده است و هرگونه دستکاری کردن در قسمت های مختلف آن باعث می شود که قطعات دستگاه دچار آسیب شود. گاهی اوقات اسپرسو ساز فقط نیاز به جرم گیری و پاکسازی دارد زیرا تهیه یک نوشیدنی که مبتنی بر قهوه باشد باعث ایجاد رسوبات در مجاری دستگاه می‌شود. در این شرایط می توانید به کمک مواد شوینده مثل مایع جرم گیر مخصوص اسپرسو ساز و یا قرص های شست و شوی دستگاه اقدام به جرم گیری و پاکسازی آن نمایید. جهت انجام این کار مایع جرم گیر را درون مخزن آب اسپرسو ساز بریزید و با آب حل نمایید. پس از آن از نازل بخار استفاده کرده و اجازه دهید که حدود یک فنجان آب از دستگاه بیرون بیاید. به این ترتیب مایع جرم گیر و آب از دستگاه خارج می‌شود. بعد از آن دستگاه را خاموش کنید و ۲۰ دقیقه صبر کنید سپس مجددا دستگاه را روشن کرده و نیم دیگری از آب را از مخزن خارج نمایید. این کار را دوباره انجام دهید تا باقی مانده آب به صورت کلی از اسپرسو ساز خارج شود.

قطعات یدکی اسپرسو ساز

چنانچه از دستگاه اسپرسو ساز جهت تهیه نوشیدنی استفاده می کنید باید علاوه بر آنکه با قطعات دستگاه شناخت کافی داشته باشید قطعات یدکی آن را نیز بشناسید تا هنگام بروز مشکل در دستگاه قادر به عیب یابی آن بوده و قطعه یدکی مناسب را تهیه نمایید.Espresso maker parts بعضی از قطعات یدکی که در اسپرسو ساز وجود دارد عبارتند از

  • واشرها
  • میکروسوئیچ
  • خروجی پرتافیلتر
  • فنرها
  • لوله هیدرولیک مسی
  • کابل اتصال نشانگر
  • سطح آب فیلتر
  • شیر آب و بخار سوپاپ
  • نازل بخار
  • دستگیره ها و دسته ها
  • کارتریج المنت گرما
  • شاور
  • موتور شیر برقی
  • ترموستات
  • سینی
  • سنسور
  • بویلر
  • پمپ
  • سبد پرتافیلتر
  • المنت
  • هد گروپ
  • اورینگ برد
  • پایه ها
  • تاچ پد

کلام آخر

در این مقاله به بررسی قطعات ساختار و بخش‌های مختلف اسپرسو ساز پرداختیم. اهمیت وجود هر کدام از این قطعات و عملکرد آنها در دستگاه اسپرسو ساز باعث می شود که دستگاه کارکرد درستی داشته باشد. با شناخت قطعات یدکی موجود در دستگاه اسپرسو ساز می توانید هر زمانی که دستگاه شما با مشکلی مواجه شد نسبت به عیب یابی و رفع ایراد آن اقدام نمایید.

معرفی قطعات مختلف دستگاه اسپرسو ساز

امتیاز سردبیر

مجموع امتیاز

معرفی قطعات مختلف دستگاه اسپرسو ساز بررسی عملکرد دستگاه اسپرسو ساز

امتیاز کاربر: ۰.۵۵ ( ۱ نتایج)

نوشته های مشابه

⨭نظراتتان را با ما به اشتراک بگذارید⨮

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا