خدمات ساختمان

انواع مختلف کفپوش سنگی | مزایا، معایب و کاربرد آن

زیبا بودن نمای داخلی خانه می‌ تواند ارتباط مستقیم با جنس کفپوش داشته باشد. کفپوش سنگی از شیک‌ ترین و مقاوم‌ ترین نوع کفپوش‌ های مخصوص خانه می‌ باشد. از کفپوش سنگی برای فضاهای بیرونی مانند حیاط، راهرو، پارکینگ و … نیز استفاده می‌ شود. ممکن است این سوال برای شما پیش آید که چرا کفپوش سنگی از پرفروش‌ ترین کفپوش‌ های بازار است؟ علت محبوبیت کفپوش سنگی چیست؟ کشور ایران از بزرگترین تولید کنندگان کفپوش سنگی می‌ باشد و به جز کفپوش‌ هایی که به کشور وارد می‌ کند کارخانجات داخلی نیز طیف وسیعی از آنها را در کشور تولید کرده و به بازار روانه می‌ کنند. طول عمر و مقاومت بالا، رنگ‌ ها و طرح‌ های متنوع و همچنین ویژگی‌ های منحصر به فرد کفپوش سنگی باعث می‌ شود که محبوبیت آن در بازار بیشتر شود.

کفپوش سنگی چیست؟

اگر بخواهیم تعریف ساده‌ ای داشته باشیم باید بگوییم کفپوش‌ هایی که جنس آنها از سنگ ساخته شده است را کفپوش سنگی می‌ گویند. این کفپوش‌ ها جنس‌ های مختلفی دارند و بعضی از آنها از ترکیب ۲ و یا چند سنگ مختلف ساخته شده‌ اند و ویژگی هر کدام از آنها متفاوت می‌ باشد. کارایی، نمای ظاهری، طول عمر و مقاومت کفپوش سنگی از کفپوش چوبی و کفپوش پی‌ وی‌ سی بسیار بیشتر است و مشکلاتی مثل حساسیت نسبت به حرارت و رطوبت و خط و خش را ندارد. از کفپوش سنگی می‌ توانید تا سال‌ ها استفاده کرده و مطمئن باشید که مشکلی برای آن به وجود نمی‌ آید.

انواع مختلف سنگ کف خانه

سنگ کف خانه و یا همان کفپوش سنگی دارای انواع گوناگونی می‌ باشد. مدل‌ های مختلفی از کفپوش سنگی وجود دارد که تفاوت آنها در جنس، رنگ می‌ باشد.انواع مختلف کفپوش سنگی | مزایا، معایب و کاربرد آن انواع مختلف کفپوش سنگی را می‌ توانیم به صورت زیر بیان کنیم.

کفپوش گرانیتی

نخستین و پرطرفدارترین سنگ کفپوش‌ خانه نوع گرانیتی می‌ باشد. سنگ گرانیت ویژگی‌ های جالبی دارد که باعث شده بهترین انتخاب به عنوان کفپوش خانه و همچنین کفپوش برای فضاهای باز باشد. ویژگی کفپوش گرانیتی عبارتند از جذب آب کم، تخلخل پایین، مقاومت بالا، لکه‌ پذیری بسیار کم. علاوه بر آن کفپوش گرانیتی را می‌ توان با آب شست و شو داده و تمیز نمود.  به علت ویژگی‌ های جذاب که کفپوش گرانیتی دارد در محیط‌ های عمومی نیز می‌ توان از آن استفاده نمود. تنوع رنگ و طرح سنگ گرانیتی بسیار بالاست و به همین خاطر از بهترین کفپوش‌ ها در مکان‌ هایی مانند رستوران، تالار و سالن‌ های آرایشی محسوب می‌ شود.

کفپوش سنگ مرمر

معادن سنگ مرمر زیادی در ایران وجود دارد و به همین خاطر کفپوش مرمری هم به وفور در بازار دیده می‌ شود. این سنگ‌ ها از جنس سنگ آهک هستند و به همین خاطر جذب رطوبت، میزان تخلخل و لکه پذیری آنها در مقایسه با سنگ گرانیتی بیشتر است. به همین خاطر بهتر است برای انتخاب محلی که قرار است کفپوش سنگ مرمر در آنجا نصب شود دقت زیادی نمایید. سنگ مرمر قابلیت عبور نور دارد و بسیار براق است و به همین خاطر فضای خانه را جذاب و شیک می‌ کند. سنگ مرمر دارای وزن سنگینی می‌ باشد و بسیار شکننده است به همین خاطر نصب و اجرای آن نیاز به دقت زیادی دارد. سنگ مرمر اگر در معرض رطوبت و ضربه قرار گیرد با گذشت زمان دچار لکه، شکستگی و پوسیدگی می‌ شود.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  انواع تأسیسات ساختمانی و نحوه عملکرد آنها

کفپوش تراورتن

یک نوع دیگر از کفپوش سنگی که طرفداران کمتری از دو مورد قبلی دارد کفپوش تراورتن می‌ باشد. جنس این کفپوش‌ ها از سنگ رسوبی بوده و بیشتر با عنوان سنگ اسلب در نمای خارجی و یا دیوار پشت تلویزیون استفاده می‌ شود. سنگ تراورتن ساختار آهکی داشته و رگه‌ های متعددی دارد و قدرت جذب آب در آن بالاست. این سنگ‌ ها تخلخل بالایی دارند و قدرت جذب آب در آنها بالا بوده و به همین خاطر برای کف خانه خیلی مناسب نیستند. اگر سطح آنها با رزین اپوکسی پوشانده شود میزان جذب آب در آن کمتر شده و بنابراین طول عمر سنگ نیز افزایش پیدا خواهد کرد. در دیگر کشورها کفپوش تراورتن را با موادی می‌ پوشانند که به هیچ عنوان آب به آن وارد نمی‌ شود و به همین خاطر مقاومت این سنگ‌ ها افزایش پیدا می‌ کند.

کفپوش سنگ ورقه‌ ای

یکی دیگر از انواع مختلف کفپوش سنگی کفپوش سنگ ورقه‌ ای می‌ باشد که به آن سنگ اسلیت نیز گفته می‌ شود و از طبیعی‌ ترین کفپوش‌ ها است. این سنگ به صورت ورقه‌ ای داخل طبیعت وجود داشته و به همان شکل اصلی خود جهت کفپوش انتخاب می‌ گردد. سنگ ورقه‌ ای بیشتر به عنوان کفپوش پارکینگ محوطه و فضای بیرونی مورد استفاده قرار می‌ گیرد. یکی از نکات جالب در مورد سنگ ورقه‌ ای رنگ آن می‌ باشد که بیشتر به رنگ قهوه‌ ای، قرمز، سبز و سیاه است. این سنگ‌ ها در مقابل نور خورشید، گرما، سرما و باران مقاوم بوده و به همین خاطر برای فضای بیرون ساختمان بسیار مناسب می‌ باشند.

کفپوش ماسه سنگ

یک نوع دیگر کفپوش سنگی، کفپوش ماسه سنگ و یا سنگ ریگی می‌ باشد. این کفپوش‌ ها به علت جذب آب زیادی که دارند بهتر است در محیط‌ هایی از آنها استفاده شود که رطوبت کمی در آنجا وجود داشته باشد.انواع مختلف کفپوش سنگی | مزایا، معایب و کاربرد آن یکی از برجسته‌ ترین ویژگی کفپوش ماسه سنگ قیمت ارزان آن می‌ باشد. از معایب کفپوش ماسه سنگ می‌ توانیم به لکه پذیری زیاد آن، احتمال ایجاد باکتری، احتمال تاب برداشتن با گذر زمان، ایجاد قارچ و باکتری بر روی آن اشاره کنیم. به همین خاطر بهتر است برای فضای داخل خانه از این کفپوش کمتر استفاده شود.

سنگ کریستال چینی

نوع دیگری از کفپوش سنگی سنگ کریستال چینی می‌ باشد که از جدیدترین کفپوش‌ های بازار است. این نوع از کفپوش‌ ها رنگ‌ های متنوعی دارند و طیف رنگ روشن و تیره آن در بازار وجود دارد. سنگ کریستال چینی دارای رگه‌ های زیبایی می‌ باشد و از آن در خانه‌ ها، هتل‌ ها، رستوران‌ ها، تالارها و راهروها استفاده می‌ شود. طول عمر و مقاومت بالای کفپوش کریستال چینی و قیمت مناسب آن باعث شده که این کفپوش از محبوبیت زیادی برخوردار شود.

سنگ تراونیکس

سنگ تراونیکس از ترکیب سنگ تراورتن و سنگ مرمر ساخته شده و مقاومت بالایی داشته و علاوه بر آن شفافیت و زیبایی سنگ مرمر را نیز دارا می‌ باشد. سنگ تراونیکس را اغلب برای دیوار پشت تلویزیون به کار می‌ برند و اما به علت قابلیت عبور نور از سنگ می‌ توان از آن به عنوان کفپوش راه پله و یا مکان‌ هایی که نورپردازی در آن نیاز می‌ باشد استفاده نمود. سنگ تراونیکس دارای قیمت بالایی می‌ باشد و به همین خاطر برای مکان‌ هایی که تردد در آنجا کم است بهتر است استفاده شود.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  تخمین هزینه بازسازی بنا | هزینه بازسازی ساختمان در سال 1402

سنگ بازالت

چنانچه شما هم از آن دسته افرادی هستید که به کفپوش رنگ تیره بیشتر علاقه دارید سنگ بازالت پیشنهاد ما به شما است. این سنگ در دسته سنگ آذرین قرار داشته و به همین خاطر مقاومت زیادی در برابر خراشیدگی و ضربه دارد. از سنگ بازالت بیشتر برای کفپوش خانه، سرویس بهداشتی، کف پیاده رو و … استفاده می‌ شود. این سنگ به علت رنگ خاص آن، نمای داخلی خانه را به شکل مدرن و زیبایی در می‌ آورد.

مزایای کفپوش سنگی

طول عمر بالا: مهمترین ویژگی کفپوش سنگی طول عمر بالای آن می‌ باشد. این کفپوش اگر درست نصب شود و نگهداری آن صحیح باشد طول عمر زیادی داشته و نیازی به هزینه مجدد ندارد.

مقاومت زیاد: دومین ویژگی کفپوش سنگی مقاومت زیاد آن می‌ باشد. کفپوش سنگی در برابر رطوبت، حرارت، خراشیدگی، لکه و ضربه مقاومت زیادی دارد.

سهولت در نظافت: یکی از ویژگی‌ های کفپوش سنگی سهولت در نظافت می‌ باشد و برخلاف کفپوش چوبی که با شستن آب آسیب می‌ بیند به راحتی می‌ توان کفپوش سنگی را با آب تمیز کرد.

روشن کردن محیط: از آنجایی که کفپوش سنگی جنس براقی داشته و جریان نور را از خود عبور می‌ دهد باعث روشن کردن محیط خواهد شد.

تنوع جنس و طرح: کفپوش سنگی از نظر طرح، ابعاد و رنگ تنوع زیادی دارد. در حقیقت شما هنگام انتخاب کفپوش سنگی با طیف وسیعی از رنگ‌ ها و طرح‌ ها مواجه خواهید شد.

معایب کفپوش سنگی

جذب سرما: مهمترین مشکلی که کفپوش سنگی دارد این است که سرما را به خود جذب کرده و مخصوصاً در فصول سرد سال راه رفتن و قدم زدن روی آن بسیار دشوار خواهد شد.انواع مختلف کفپوش سنگی | مزایا، معایب و کاربرد آن

افزودن بار به خانه: از آنجایی که کفپوش سنگی دارای وزن سنگینی می‌ باشد فشار زیادی را به ساختمان وارد می‌ کند. اگر ساختمان ستون مقاوم و مستحکمی نداشته باشد باعث کاهش طول عمر بنا خواهد شد.

میزان سختی بالا: یکی دیگر از ایرادات کفپوش سنگی سختی بالای آن می‌ باشد. اگر لیوانی از دستتان بیفتد و با کفپوش برخورد کند قطعاً خواهد شکست. در حالی که این موضوع در مورد کفپوش چوبی و کفپوش پی‌ وی‌ سی کمتر صدق می کند.

سخن آخر

انتخاب کفپوش سنگی برای همه می‌ تواند انتخابی هیجان انگیز باشد. کفپوش سنگی فضای مجلل و شیک به خانه شما می‌ دهد و به همین خاطر طرفداران زیادی هم در بازار دارد. کفپوش سنگی دارای انواع مختلفی از قبیل گرانیتی، تراورتن، بازالت، کریستال چینی، سنگ ورقه‌ ای، مرمر، تراونیکس، ماسه سنگ و … می‌ باشد. در این مقاله از آی بک امداد انواع کفپوش سنگی، کاربرد، مزایا و معایب آنها را بیان کردیم. شما عزیزان می‌ توانید تجربیات خود را در مورد به کار بردن کفپوش سنگی با ما به اشتراک بگذارید.

انواع مختلف کفپوش سنگی

امتیاز سردبیر

مجموع امتیاز

انواع مختلف کفپوش سنگی، مزایا، معایب و کاربرد آن

امتیاز کاربر: اولین نفر باشید !

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا