راهنمای عیب یابی و تعمیر بخارشو | مشکلات متداول در بخارشو
امروزه بخارشو در منازل به یک وسیله پرکاربرد تبدیل شده است که باعث ضدعفونی و تمیز کردن سطوح و محیط میشود. در صورتی که درست از بخارشو استفاده نکنید ممکن است دچار خرابی شده و یا اینکه فرسودگی دستگاه باعث ایجاد اختلال در کارکرد آن شود. به همین دلیل تلاش کردیم تا در این مقاله از ایبک امداد شما را با عیب یابی و تعمیر بخارشو آشنا کنیم.
چرا بخارشو روشن نمیشود؟
دقت داشته باشید بخارشو دستگاه حساسی بوده و نباید برای مدت طولانی از آن استفاده کنید، بهتر است استفادههای خود را با فواصل کوتاه انجام دهید تا به قطعات الکترونیکی و سنسورهای دستگاه فشار زیادی وارد نشود زیرا در غیر این صورت ممکن است بخارشو شما روشن نشود.
دقت کنید که در داخل بخارشو همیشه باید به مقدار لازم آب وجود داشته باشد. اگر در هنگام استفاده، آب داخل مخزن تمام شود، دستگاه بخارشو خاموش میشود. پس در صورتی که متوجه تمام شدن آب دستگاه شدید، سریعاً مخزن آن را پر کنید.
دقت کنید که دو شاخه بخارشو حتماً باید به شکل استانداردی به پریز برق یا سه راهی وصل شده باشد زیرا وقتی بخارشو روشن است ولتاژ برق زیادی مصرف میکند و در صورتی که پریز برق و یا سه راهی دارای استاندارد مناسب نباشد باعث میشود دستگاه شما آسیب ببیند.
بخارشو قطعات الکترونیکی زیادی دارد و در حین مصرف هم دارای ولتاژ بالایی میباشد، پس توصیه میکنیم حتماً برای بخارشو از محافظ برق استفاده کنید. در این صورت اگر شما در هنگام کار با نوسان برق مواجه شوید دستگاه شما خاموش نخواهد شد.
یکی دیگر از دلایلی که باعث روشن نشدن بخارشو میشود خرابی دکمه خاموش و روشن یعنی همان on/off است. اگر این دکمه خراب شده باشد باعث روشن نشدن دستگاه شده و باید آن را عوض کنید.
دلایل بخار نکردن بخارشو چیست؟
تولید کنندگان دستگاه بخارشو توصیه کردند که در دستگاه از آب مقطر استفاده کنید ، در غیر این صورت ممکن است دهانه دستگاه دچار گرفتگی شود و به دنبال آن هم سوراخها گرفته و از آنها بخار عبور نکند. در صورتی که از آب سخت برای بخارشو استفاده میکنید باید به طور مرتب دستگاه را تمیز کنید تا از انسداد دستگاه به وسیله مواد معدنی موجود در آب، جلوگیری کرده باشید.
اگر داخل مخزن خالی از آب باشد دستگاه شما بخار نخواهد کرد و وسایلتان هم تمیز نمیشود. در اصل باید بگوییم که اگر شما بخارشو را بدون آب به برق بزنید دستگاه شما آسیب میبیند، پس باید حتماً در هنگام استفاده از بخارشو از کافی بودن آب در داخل آن مطمئن شوید، سپس دستگاه را به برق بزنید و حتماً زمان لازم را برای گرم شدن آب دستگاه در نظر بگیرید تا آب به دمای مناسب رسیده و بتواند بخار تولید کند.
بخارشو حتماً باید بتواند آب را تا دمای ۲۱۲ درجه فارنهایت گرم کند. این کار هم برای ضدعفونی کردن و از بین بردن کثیفیها و جرم ها مناسب است و هم اینکه تولید بخار جهت تمیز کردن سطوح، امری ضروری میباشد.
بخارشو قطعاتی مانند: شیر برقی، پمپ ها، واسطهها، شلنگها و دیگ بخار دارد و اگر شما در دستگاه از آب سخت استفاده کنید و یا اینکه دستگاه تان در هنگام گرم بودن، ضربه بخورد، ممکن است دستگاه دچار نشتی آب شود و یا در هر کدام از قسمتهای دستگاه، بخار ایجاد شود.
یکی دیگر از مواردی که باعث میشود بخار فشار لازم را نداشته باشد، چفت نشدن درپوش پایینی است. این کار باعث خواهد شد که تولید بخار در دستگاه بخارشو ایجاد نشده و یا اینکه با فشار کمی تولید شود.
اگر شما از آب شیر به جای آب مقطر در دستگاه خود استفاده کنید و یا اینکه بخارشو شما فرسوده شده باشد، احتمال دارد فیلتر دستگاه به دلیل املاح موجود در آب، دچار گرفتگی شده باشد.
وقتی بخارشو خوب بخار نکند برای رفع مشکل اسیدشویی و شستشوی شلنگها، بویلر، واسطهها و همچنین تعویض کردن آب بندها انجام میشود.
چرا بخارشو کم بخار می کند؟
وقتی در بویلر بخارشو، آب به کمک المنت میجوشد، املاحی که از آب باقی میماند در بخارشو باقی میماند و باعث میشود بخار خروجی از دستگاه کم شود. اگر شما برای بخارشو خود از آب مقطر استفاده کنید، بخار کم نمیشود. آب شهری و یا همان آب معمولی دارای عناصری مثل فلوراید، پتاسیم، کلر و… میباشد که بعد از به جوش آمدن، باعث میشوند املاح آب در دستگاه باقی بماند.
اگر دستگاه شما کیفیت پایینی داشته باشد و شما به طور طولانی و مداوم از آن استفاده کنید، باعث میشود به المنت دستگاه فشار وارد شده و المنت نیم سوز شود و یا اینکه از بویلر دستگاه فاصله بگیرد، به همین دلیل توانایی ایجاد گرما را در بویلر نخواهد داشت.
سنسورها در بخارشو وظیفه دارند که ولتاژ ورودی المنت را قطع و وصل کنند. اگر سنسورها دارای عملکرد استاندارد نباشند، المنت هم عملکرد درست خود را از دست خواهد داد و امکان دارد که المنت کم کار کند و باعث کم شدن بخار شود و یا اینکه زیاد کار کرده و باعث منفجر شدن دستگاه شود.
بعضی از بخارشو ها برد الکتریکی دارند و وقتی برد دچار مشکل شود، دستگاه هم درست کار نخواهد کرد. در هنگام عیب یابی بخارشو باید در صورت خرابی برد، آن را تعویض کنید.
بخارشو پمپهای مختلفی دارد که یکی از پمپها در قسمت دسته آن قرار گرفته و وظیفه نگه داشتن بخار را در دسته بر عهده دارد. اگر این پمپ در کارکرد خود دچار اختلال شود احتمال دارد برای دستگاه شما دو مشکل به وجود بیاید:
- امکان دارد بخار کاملاً از آن عبور نکرده و باعث شود بخار کم شود.
- ممکن است بخار کاملاً از آن عبور کرده و اجازه ندهد بخار در پشت آن جمع شود.
پمپ دیگر هم وظیفه دارد که آب را از مخزن به قسمت بویلر هدایت کند. اگر این پمپ دچار خرابی شود، آب به اندازه لازم به بویلر نرسیده و بخار هم تولید نخواهد شد.
اگر وقتی از بخارشو استفاده میکنید به طور مداوم بخار را قطع و وصل کنید، ممکن است باعث گیر کردن و یا حتی سوختن شیر برقی شوید و این باعث میشود یا بخار کم شده و یا اصلاً بخار ندهد. دلیل دیگری هم که میتواند باعث خراب شدن شیر برقی در بخارشو شود، تأثیرات املاح آب در روی شیر برقی است.
چرا بخارشو سطوح را خوب تمیز نمی کند؟
معمولاً همه از بخارشو توقع دارند که همه جا را تمیز کرده و خوب سطوح را برق بیندازد، و حتی بعضی از افراد برای ضدعفونی کردن هم از بخارشو استفاده میکنند. ولی گاهی دیده میشود که بخارشو نمیتواند سطوح را خوب تمیز کند. دلایل بروز این مشکل عبارتند از:
- مخزن بخار خالی است: یکی از دلایلی که باعث میشود سطوح تمیز نشوند، خالی بودن مخزن بخار است. پس باید از خالی نبودن آن مطمئن شوید.
- آب داخل بخارشوی آلوده باشد: در صورتی که آب داخل بخارشو شما تمیز نبوده و آلوده باشد، نمیتواند خوب سطوح را تمیز کند.
- گرفتگی نازل: رسوبات در داخل نازل باعث میشود بخارشو قادر به تمیز کردن سطوح نباشد. برای اینکه مشکل را برطرف کنید نازلها و اتصالات را جدا کنید و به وسیله آب پرفشار داخل آنها را شستشو دهید.
- نشتی در دیگ یا مخزن بخار: اگر در مخزن و یا دیگ بخار نشتی ایجاد شده باشد، بخارشو سطوح را به خوبی تمیز نخواهد کرد. برای اینکه مشکل را برطرف کنید مخزن باید عوض شود. البته کلاهک زیر مخزن را هم باید چک کنید، ممکن است کلاهک شل باشد.
خراب شدن اسپری بخارشو
یکی دیگر از مشکلاتی که ممکن است برای بخارشو به وجود بیاید، خراب شدن اسپری بخارشو است. دلایل زیادی میتواند باعث بروز این مشکل شود که مهمترین آنها عبارتند از:
- تسمه شل یا پاره شده باشد: اگر خرابی اسپری بخارشو، به دلیل خراب شدن تسمه باشد، باید تسمه را عوض کنید. اگر هم تسمه شل شود باید حتماً آن را سفت کنید تا مشکل برطرف شود. در صورتی که تسمه دچار پارگی شده بود میتوانید آن را با یک تسمه مرغوب تعویض کنید.
- خراب شدن دکمه اسپری بخار: اگر دکمه اسپری بخار خراب شود باعث خواهد شد که اسپری بخارشو هم خراب شود. در این صورت باید دکمه اسپری را تعویض کنید.
- اتصالات بخارشو مسدود شود: اگر اتصالات بخارشو مسدود شده باشد ، باید مخزن را رسوب زدایی کرده و اتصالات دیگر را هم تمیز کنید و اگر لازم بود فیلتر را عوض کنید تا از مسدود شدن اتصالات جلوگیری کرده باشید.
- برای اینکه از مسدود شدن اتصالات جلوگیری کنید، توصیه میکنیم بعد از استفاده حتماً آب بخارشو را خالی کنید.
نازل بخار مسدود شده است.
یکی دیگر از مشکلاتی که ممکن است برای بخارشو شما هم به وجود بیاید، این است که نازل بخار مسدود شود. مهمترین دلیلی که باعث بروز این مشکل میشود، رسوبات در نازل بخار است. اگر شما در دستگاه بخارشو خود از آب مقطر استفاده کنید، با این مشکل روبرو نخواهید شد، زیرا آب معمولی دارای اکسیژن، هیدروژن و مواد معدنی میباشد. وقتی آب جوشیده و بخار میشود، مواد معدنی در داخل مخزن بخارشو باقی مانده و ایجاد رسوب میکند.
در صورتی که مجبور هستید در بخارشو خود از آب معمولی استفاده کنید، باید به فواصل معین نازل را تمیز کنید. این کار از تجمع رسوبات در نازل و دستگاه بخارشو جلوگیری می کند.
راهنمای عیب یابی و تعمیر بخارشو
امتیاز سردبیر
مجموع امتیاز
مشکلات متداول در بخارشو