تعمیرات پکیج و آب گرمکن

سرویس و شستشوی رادیاتور شوفاژ | مزایای شستشوی رادیاتور شوفاژ

سرویس و شستشوی رادیاتور شوفاژ|مزایای شستشوی رادیاتور شوفاژ، رسوب زدایی رادیاتور شوفاژ

در پکیج گرمایشی و سیستم موتورخانه از جمله سرویس هایی که برای بیشتر شدن راندمان سیستم گرمایشی باید انجام شود، سرویس کردن و شستشو دادن رادیاتور شوفاژ است. برخی از افراد فکر می‌کنند، که این موضوع اهمیت چندانی ندارد، اما اگر این سرویس انجام نشود موجب بیشتر شدن مصرف گاز و همچنین موجب افت تبادل گرمایشی خواهد شد و در عین حال امکان دارد، که قسمتی از رادیاتور شوفاژ یا کل آن سرد شود. اگر پایین رادیاتور سرد است، احتمالاً در این قسمت ها رسوب املاح وجود دارد. در این شرایط اگر رادیاتور شوفاژ هواگیری هم شود، باز به‌ مرور زمان رادیاتور دوباره سرد خواهد شد.

شستشوی رادیاتور شوفاژ

از جمله روش هایی که برای کمتر شدن مصرف گاز پکیج دیواری و موتورخانه و بهینه سازی آن می توان نام برد شستشوی رادیاتور شوفاژ است. این کار استهلاک سیستم را کاهش خواهد داد. علت ته نشین شدن و ایجاد رسوب درون رادیاتور مربوط به املاحی است، که در آب وجود دارد و این املاح واکنش شیمیایی با فلزاتی که در سیستم وجود دارد، مثل آهن، مس و آلومینیوم انجام می دهند. این موضوع در آپارتمان هایی که دارای لوله های فلزی و پکیج می باشند بیشتر اتفاق می افتد. در این واکنش های شیمیایی گرم بودن آب شوفاژ نیز موثر است. چون مبدل پکیج دیواری جنسش از مس است و در محیط آبی یونیزاسیون مس بیشتر می شود و رادیاتور به پکیج نزدیک است، مقدار رسوب گیری رادیاتور پکیج افزایش می یابد.

نصب کردن فیلتر تصفیه آب و سختی گیر به اندازه‌ای موجب کم شدن تجمع رسوب در رادیاتور ها خواهد شد، ولی هیچ وقت نمی تواند آن را به صفر برساند. همچنین رادیاتور های پره ای که جنس آنها از آلومینیوم است میزان رسوب گرفتن رادیاتور را در سیستمی که دارای پکیج است افزایش خواهد داد. به همین علت رادیاتورهای فولادی در نزدیکی پکیج بیشتر سازگار خواهند بود.

رسوبات موجب گرفتگی مبدل و خراب شدن آنها و لوازم پکیج خواهد شد. برای اینکه از این مورد جلوگیری کنید، باید رادیاتور پکیج را به صورت دوره ای شستشو داده و برای تمیز کردن آن برنامه ریزی لازم را داشته باشید. در برخی مواقع عدم شستشو و سرویس رادیاتور شوفاژ موجب می شود، که رادیاتور شوفاژ سوراخ شده و در این صورت نیاز خواهد بود که آن را تعمیر و در صورت لزوم تعویض نمایید.

طریقه شستشو دادن رادیاتور شوفاژ

قبل از اینکه فصل زمستان برسد و پکیج خود را راه اندازی نمایید بهتر است, که رسوب زدایی رادیاتور را انجام دهید. وقتی به دلایل گوناگونی لوله کشی رادیاتور باز می شود، برای شستشو دادن رادیاتور شوفاژ فرصت خوبی است. رسوباتی که در رادیاتور وجود دارد، مثل رسوباتی است که درون سماور است. چون آبی که درون شوفاژ وجود دارد سیاه است، رنگ این رسوبات سیاه بوده و حالتی شبیه زنگ زدگی خواهد داشت.

به صورت کلی برای رسوب زدایی و جرم گیری رادیاتور شوفاژ دو روش وجود داشت. در راهکار اول آب شوفاژ باید تخلیه شده و رادیاتور را باز نمایید و سپس درون آن را شستشو داده و پس از تمیز کردن رادیاتور را نصب نمایید. اما در روش دوم وقتی آب شوفاژ تخلیه می‌شود، آب لوله کشی را به سیستم شوفاژ وارد نموده و از یک طرف دیگر خارج می کنید. راهکار اول برای سیستم هایی که موتورخانه دارند، مورد استفاده قرار می‌گیرد و کمی مشکل است. اما رسوب زدایی این روش دارای کیفیت بیشتری است. روش دوم برای شستشو دادن رادیاتور پکیج مورد استفاده قرار می گیرد و راحت تر از شیوه قبلی خواهد بود. مرحله های شستشو دادن رادیاتور شوفاژ در شیوه باز کردن به این طریق است:

پیشنهاد آی‌بک امداد :  پمپ پکیج چیست؟ / بررسی قطعات و اجزای پمپ پکیج

رادیاتور شوفاژ

تخلیه آب شوفاژ

برای اینکه از کثیف کاری جلوگیری کنید، باید شیر فلکه ها را ببندید. تخلیه کردن سیستم باید در صورت وجود داشتن از مکانی که حوله خشک کن حمام نصب شده است و یا رادیاتور سرویس بهداشتی انجام گردد. اگر مجبور هستید که تخلیه سیستم را از اتاق یا سالن انجام دهید، باید وسایل را جمع کرده و از دستمال و تشت بزرگ استفاده کنید، تا محیط اطراف شما زیاد کثیف نگردد. این مرحله سخت تر است و در برخی شرایط احتمال دارد، که نیاز داشته باشید آب شوفاژ را از موتورخانه تخلیه نمایید. ممکن است شیر فلکه ورودی واحد به درستی کار نکند و آبی که در شوفاژ طبقات بالایی وجود دارد به لوله شوفاژ واحد شما آمده و این موضوع زمانی زیادی را خواهد برد و نیاز به حوصله زیادی است.

رادیاتور شوفاژ را باز کنید

در ابتدا باید شیر رفت و برگشت رادیاتور را ببندید و اطمینان حاصل نمایید، که به درون منزل شما آب شوفاژ وارد نخواهد شد. پس از آن رادیاتورها را باز کنید و در بالکن حیاط یا حمام قرار دهید و شستشوی رادیاتور را در این مکان ها انجام دهید.

رسوب زدایی کردن رادیاتور شوفاژ

برای اینکه جرم درون رادیاتور را از بین ببرید می توانید از فشار آب استفاده کنید، اما در بازار محلول هایی نیز برای این منظور وجود دارد، که کارایی آنها چندان خوب نیست. از مواد شیمیایی و اسید نباید استفاده کنید، چون امکان دارد، که رادیاتور شوفاژ شما سوراخ شده و یا صدمه ببیند. پس از اینکه رادیاتور خود را به محلی که دارای کف شور و راه آب دارد منتقل نمودید، باید با فشار آب گرم شلنگ را به درون سوراخ بیندازید این کار موجب می شود، که فشار آب رسوباتی که در رادیاتور شوفاژ وجود دارد را از سوراخ دیگر خارج کند. رسوبات در قسمت پایین رادیاتور هستند، بنابراین رادیاتور را باید برعکس کنید و فشار آب را از روزنه ای که در پایین وجود دارد درون رادیاتور نمایید. وقتی که این کار را انجام می دهید بهتر است، که ضربه های خفیفی به بدنه رادیاتور خود بزنید، تا شستشو و رسوب زدایی رادیاتور شوفاژ به صورت بهتری انجام گردد. وقتی که همه رادیاتورها را شستشو دادید، باید هواگیری و نصب شوفاژ را انجام دهید. وقتی که رادیاتور شوفاژ را شستشو می دهید می توانید از آب سرد گرم و یا محلول های آماده و اسید های رقیقی مثل نوشابه و سرکه برای تمیز تر کردن آن و رسوب گیری بیشتر استفاده نمایید.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  راهنمای کامل تعمیر پکیج/نمایندگی تعمیرات پکیج

رادیاتور شوفاژ

شستشو دادن رادیاتور پکیج

در این شیوه پس از اینکه آب پکیج را تخلیه نمودید باید رادیاتور پکیج را بدون اینکه آن را باز کنید، شستشو دهید. برای انجام دادن این کار می‌توانید از مراحل زیر استفاده کنید:

  1.  آب مصرفی پکیج را ببندید.
  2. شیر آب گرم مصرفی پکیج مثل حمام و توالت را باز کرده و بار پکیج را به صفر برسانید.
  3.  در زیر پکیج چهار شلنگ وجود دارد، که باید آنها را باز کنید. پیش از آن که اقدام به این کار کنید، پیشنهاد می شود، که از آنها عکس بگیرید و یا در مورد آنها یادداشت هایی را انجام دهید، تا در اتصال مجدد شلنگ ها مشکلی برای شما پیش نیاید.
  4.  شلنگ آب مصرفی را به وسیله مغزی تبدیلی ۲/۱*۴/۳ به شلنگ برگشت شوفاژ متصل نمایید.
  5.  شلنگ برگشت را درون تشتی قرار داده و یا آن را به کف شور هدایت کنید، تا آب آن خارج شود و این کار را باید تا جایی ادامه دهید، که آب خروجی تمیز شود. پس از آن شلنگ آب مصرفی را باید به لوله رفت شوفاژ متصل نمایید و سیستمی که مربوط به لوله کشتی رفت است را نیز باید تمیز نمایید.
  6.  پس از آن رادیاتورها را باید ببندید به جز یکی از آنها شستن رادیاتور را تک تک باید انجام داده و این کار را باید برای همه شوفاژ را انجام دهید. وقتی که رادیاتور شوفاژ را با استفاده از این روش شستشو می دهید موجب می گردد، که همه فشار آب وارد یک رادیاتور شده و ماسه ها و شن هایی که درون رادیاتور وجود دارد خارج گردند.

برای اینکه رادیاتور شوفاژ خود را از رسوب زدایی نمایید استفاده از محلول ها پیشنهاد نمی گردد. چون این محلول‌ها ناشناخته هستند و قیمت محصولات اصلی گران است. این احتمال وجود دارد، که این محلول ها فیک باشند و در این صورت موجب آسیب دیدن و صدمه دیدن دستگاه شما خواهد شد. این مواد شیمیایی کارایی لازم را ندارند و احتمال سوراخ شدن رادیاتور شما را بالاتر ببرند.

سرویس کردن رادیاتور شوفاژ

سرویس کردن رادیاتور شوفاژ به جز شستشو دادن رادیاتور شوفاژ، بررسی و در صورت لزوم تعمیر و عوض کردن شیرآلات و اتصالات رادیاتور، تعمیر کردن شیر فلکه ورودی واحد، رسوب گیری لوله کشی شوفاژ، نصب درست و اصولی که رادیاتور در فشار نباشد را هم شامل می شود.

سخن تکمیلی

برای اینکه رادیاتور شما عملکرد خوب و مناسبی داشته باشد، باید شوفاژ خود را به صورت دوره‌ای سرویس کرده و اقدام به شستشو و رسوب گیری آن نمایید. در صورتی که گرمای کافی از رادیاتور به وجود نیاید مشکلاتی را برای اعضای خانواده به وجود خواهد آورد. افرادی که در منزل خود از شوفاژ استفاده می کنند، باید اطلاعات کافی در مورد شستن رادیاتور شوفاژ و رسوب گیری کردن آن داشته باشند و زمان آن را بدانند، تا رادیاتور آنها عملکرد بهینه داشته باشد. نگهداری و تمیز کردن رادیاتور موجب کم شدن هزینه های قبض شما نیز خواهد شد. وقتی که گرد و غبار و رسوباتی که در رادیاتور وجود دارد از بین بروند، خروج گرما راحت تر و بهتر انجام خواهد شد.

سرویس و شستشوی رادیاتور شوفاژ

امتیاز سردبیر

مجموع امتیازات

سرویس و شستشوی رادیاتور شوفاژ

امتیاز کاربر: اولین نفر باشید !

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا