نحوه تعمیر آبگرمکن ایستاده که سوراخ شده است

آبگرمکن ایستاده یا مخزن دار، در گذشته یکی از آبگرمکنهای پرطرفدار در بازار بود که استفاده از این آبگرمکن ها رواج بسیاری داشته و در بیشتر خانهها دیده میشد. قبل از اینکه آبگرمکنهای دیواری وارد بازار شوند، استفاده از آبگرمکنهای ایستاده رواج بسیاری داشت ولی آبگرمکنهای دیواری باعث شدند که حضور این آبگرمکن کمی کمرنگ شود ولی هنوز هم در بعضی از مناطق به دلیل سختی زیاد آب، از آبگرمکن ایستاده استفاده میشود.
یکی از مشکلات بسیار رایج در آبگرمکنهای ایستاده، سوراخ شدن آنها است. اگر شما هم جزو افرادی هستید که از این آبگرمکن استفاده میکنید، شاید بخواهید بدانید برای تعمیر آبگرمکن ایستاده که سوراخ شده باشد چه راهکارهایی مناسب است. بعضی از کاربران سؤال میکنند آیا خودمان میتوانیم آبگرمکنهای ایستاده را که سوراخ شدهاند تعمیر کنیم؟ در این مقاله از ایبک امداد تصمیم گرفتیم شما را با روش تعمیر کردن آبگرمکنهای ایستاده سوراخ شده آشنا کنیم.
آبگرمکنهای ایستاده چه مزایایی دارند؟
آبگرمکن مخزنی یا همان آبگرمکن ایستاده جزو آبگرمکنهای قدیمی و در اصل بهترین آبگرمکن ها است. این آبگرمکن اکثراً در آپارتمان های بزرگ و یا ویلاها و فضاهای بزرگ مورد استفاده قرار میگیرد. از آبگرمکن ایستاده باید مراقبت زیادی کنید تا بتوانید بدون ایجاد مشکل سال ها از این آبگرمکن استفاده کنید. امروزه ابعاد خانهها تغییر کرده و کمی فضاها کوچک تر شده به همین دلیل بیشتر از آبگرمکن دیواری استفاده می شود. البته هنوز هم اشخاصی هستند که از آبگرمکن ایستاده در منزل استفاده میکنند.
مزایای استفاده از آبگرمکن ایستاده عبارتند از:
۱- داشتن ذخیره آب گرم
از قابلیتهای مهم این آبگرمکن ها این است که توانایی ذخیره کردن آب گرم را دارند و داشتن آب گرم هم چند مزیت دارد:
یکی اینکه به شکل همزمان چند نفر میتوانند از آب گرم استفاده کنند ولی در آبگرمکن دیواری، اگر به صورت همزمان چند نفر از آب گرم استفاده کنند با افت فشار مواجه شده و آبگرمکن شما خوب جواب نمیدهد.
دوماً اگر شما یک مخزن ذخیره آب گرم داشته باشید، باعث میشود آب گرم شما با دمای یکنواخت تری در هنگام استفاده، وجود داشته باشد.
به غیر از این دو مزیتی که برای ذخیره آب گرم بیان کردیم نکته مهم تر این است که شما در هنگام قطع شدن آب میتوانید ذخیره آب گرم داشته باشید.
۲- در صورت کم بودن فشار آب، آبگرمکن ایستاده کار میکند.
آبگرمکن های دیواری به کاهش فشار کاملاً حساس بوده و اگر فشار آب ورودی کم باشد، سیستم به آبگرمکن برقی اجازه کار کردن نمیدهد ولی آبگرمکن ایستاده اینطور نبوده و حتی در صورت کم بودن فشار آب هم باز آب را به خوبی گرم میکند. این آبگرمکن ها برای مناطقی که فشار آب کمی دارند، گزینه مناسبی است.
۳- آبگرمکن ایستاده عملکرد مناسبی در رسوب گذاری آب دارد.
یکی از مشکلاتی که ممکن است دارندگان آبگرمکن دیواری با آن مواجه شوند، رسوب در جداره داخلی آبگرمکن دیواری است. این آبگرمکن ها به رسوب بسیار حساس بوده و ممکن است بعد از چند سال استفاده، از کار بیفتند. در صورتی که آبگرمکن های ایستاده به این صورت نیستند و تشکیل رسوب در آنها نسبت به آبگرمکن دیواری کمتر است.
آبگرمکن های ایستاده چه معایبی دارند؟
آبگرمکن های ایستاده در کنار مزایای زیادی که دارند دارای معایبی هم میباشند، که مهمترین آنها عبارتند از:
۱- اتلاف انرژی حرارتی
علی رغم اینکه سطح خارجی مخزن این آبگرمکن عایق کاری شده است، ولی باز هم به علت حرارت زیاد آبگرمکن های ایستاده و سطح انتقال حرارت کم، اتلاف انرژی در این آبگرمکن نسبت به دیواری بیشتر است. از طرفی وقتی مصرف آب گرم زیاد نباشد به مرور آب گرمی که در داخل آبگرمکن است، سرد میشود و باعث اتلاف حرارت در آبگرمکن ایستاده خواهد شد. بطور کلی میتوانیم بگوییم که اتلاف حرارت در این آبگرمکن ها با بالا رفتن حجم و ظرفیت افزایش پیدا میکند.
۲- سوراخ شدن مخزن آبگرمکن ایستاده
برای ساختن مخزن آبگرمکن های ایستاده، بعد از ساخت و همچنین در هنگام استفاده، ممکن است پوشش گالوانیزه مخزن آن از بین برود. به همین دلیل سطح داخلی آن در آبگرمکن های ایستاده در معرض خطر سوراخ شدن و پوسیدگی میباشد. به طور معمول عمر این مخزنها حدود ۱۰ سال است. البته بعضی از تولید کنندگان در داخل مخزن میلههای فلزی قرار میدهند که از جنس منیزیم است و به مرور این میله جذب سطح داخلی مخزن شده و نقاط آسیب دیده را پوشش میدهد. این کار باعث میشود طول عمر مخزن بیشتر شود.
۳- آبگرمکن های ایستاده فضای زیادی را در محیط اشغال میکنند.
یکی از معایب آبگرمکن های ایستاده این است که در داخل ساختمان فضای زیادی را اشغال میکنند. برعکس آبگرمکن های دیواری این عیب را نداشته و جای کمتری میگیرند.
روش کار آبگرمکن ایستاده چگونه است؟
آبگرمکنهای ایستاده را در ظرفیت های مختلف با مخزن داخلی که دارای جنس ورقه گالوانیزه میباشد، در ضخامت های متفاوتی میسازند. به دلیل قوانینی که بر مخازن حاکم است و همچنین کم شدن ضخامت ورق مخزن و اقتصادی شدن قیمت آبگرمکن، مخازن آن را با ارتفاع بیشتر و قطر کمتر میسازند و برای اینکه اتلاف حرارت ایجاد نشود، مخزن اصلی را هم عایق میکنند و سپس آن را به وسیله یک ورق نازک به عنوان بدنه یا پوسته آبگرمکن میپوشانند.
برای اینکه حرارت در این آبگرمکن ها حفظ شود ضخامت عایق گرمایی در آنها باید به شکلی باشد که تلف شدن حرارت از ۴۷ وات بیشتر نباشد. آبگرمکن های ایستاده را می توان با منابع انرژی مختلفی تولید کرد. آبگرمکن برقی، آبگرمکن نفتی و آبگرمکن گازی، سه نوع از آبگرمکنهای ایستاده رایج هستند. آبگرمکنهای ایستاده گازی از مدلهای دیگر اقتصادی تر و پرکاربردتر است.
در آبگرمکنهای ایستاده مدل گازی، نسبت به آبگرمکن برقی هزینه پایین تری دارد و با سرعت بیشتری هم آب را برای شما گرم میکند و این باعث شده که افراد بیشتری از آبگرمکن های ایستاده گازی استفاده کنند. آبگرمکن های ایستاده آب سرد را از لوله ورودی ساختمان وارد کرده و داخل خود این آب را گرم میکند. آب گرمی که تولید میشود تا هنگامی که شما از شیر آشپزخانه حمام، توالت، ماشین لباسشویی، ظرفشویی و… استفاده نکنید، در مخزن آبگرمکن به طور ذخیره باقی میماند.
چگونه آبگرمکن ایستاده را که سوراخ شده است تعمیر کنیم؟
یکی از مشکلات رایج در آبگرمکن های ایستاده، نشتی آب است، و این مشکل وقتی برای شما ایجاد میشود که آبگرمکن ایستاده شما سوراخ شده باشد. امکان دارد مخزن آبگرمکن شما به مرور زمان و به علت حرارت مستقیم و زیاد و یا حتی استفاده غلط از آبگرمکن، دچار پوسیدگی، سوراخ و ترک شده باشد و این باعث میشود که قبل از سوراخ شدن آبگرمکن، آب به خارج از مخزن نشت کند. برای اینکه آبگرمکن خود را تعمیر کنید، راهکارهایی وجود دارد که در ادامه شما را با آن آشنا میکنیم.
تعمیر و جوش زدن آبگرمکن سوراخ
شما به وسیله جوش زدن میتوانید قسمتی از مخزن را که سوراخ شده است مسدود کنید. برای این منظور به روش زیر عمل کنید:
- ابتدا باید قسمتی را که سوراخ شده است سمباده بزنید تا کاملاً صاف شود.
- بعد از اینکه قسمت سوراخ شده در آبگرمکن ایستاده را سمباده زدید. مخزن کاملاً صاف شده و شما میتوانید آن را جوش بزنید.
- دقت داشته باشید که جوش زدن آبگرمکن های ایستاده کار حساسی بوده و بهتر است برای این کار از تعمیرکار کمک بگیرید.
تعمیر آبگرمکن سوراخ شده به وسیله خمیر اپوکسی
روشی جدید برای تعمیر کردن آبگرمکنهای سوراخ شده، استفاده از خمیر اپوکسی میباشد. برای این منظور به روش زیر عمل کنید:
- در اولین مرحله سوراخ آبگرمکن را پیدا کنید و آن را سمباده بکشید.
- حالا کمی خمیر اپوکسی را برداشته و آن را ورز بدهید تا کاملاً مخلوط شود.
- خمیر اپوکسی را تا شعاع ۴ سانتی در محل سوراخ شده و اطراف سوراخ بزنید.
- یک ساعت صبر کنید، خمیر اپوکسی کاملاً سفت میشود و سوراخ آبگرمکن هم بسته خواهد شد.
تعمیر آبگرمکن سوراخ شده به وسیله پیچ و ورق گالوانیزه
یکی دیگر از روشهای بسیار کارآمد برای تعمیر کردن آبگرمکنهای ایستاده که سوراخ شده باشند، استفاده از پیچ و ورق گالوانیزه است. از این روش برای سوراخهای بزرگ در آبگرمکنهای ایستاده استفاده میشود:
- وقتی مقدار پوسیدگی در آبگرمکن ایستاده شما زیاد باشد برای اینکه آن را برطرف کنید و آبگرمکن را تعمیر کنید، باید به اندازه سوراخ ورق گالوانیزه را برش بدهید و آن را به وسیله پیچ به قسمت سوراخ شده متصل کنید.
- وقتی شما ورقه گالوانیزه را به محل سوراخ شده پیچ کردید، باید اطراف آن را هم با چسب بپوشانید.
- بعد از اتمام کارتان ۵ ساعت صبر کنید تا چسب کاملاً بچسبد.
نشتی آب از آبگرمکن ایستاده
گاهی ممکن است نشتی آب از آبگرمکن به دلیل سوراخ شدن نباشد و ممکن است آب از لولههای فاضلاب نشت کند. گاهی بعد از تخلیه و یا شستشوی آبگرمکن، ممکن است لوله فاضلاب آن پوسیده شود. برای اینکه مشکل را برطرف کنید، لوله فاضلاب آبگرمکن ایستاده خود را عوض کنید. دقت داشته باشید در هنگامی که لوله فاضلاب آبگرمکن را عوض میکنید باید آب گرم را کاملاً قطع کنید تا آب وارد مخزن نشود.
سخن پایانی
در این مقاله از ایبک امداد شما را با تعمیر آبگرمکن ایستادهای که سوراخ شده است آشنا کردیم. توصیه میکنیم آبگرمکن ایستاده خود را هیچگاه در مکانهای مرطوب مثل سرویس بهداشتی، حمام و فضاهای بسته قرار ندهید.
در صورتی که با راهنمایی های ما در این مقاله موفق نشدید مشکل سوراخ بودن آبگرمکن خود را برطرف کنید، بهتر است به یک متخصص ماهر مراجعه کنید.
نحوه تعمیر آبگرمکن ایستاده که سوراخ شده است
امتیاز سردبیر
مجموع امتیاز
چگونه آبگرمکن ایستاده را که سوراخ شده است تعمیر کنیم؟