تفال یکی از برند های فرانسوی است که در زمینه تولید لوازم برقی و غیر برقی فعالیت دارد این شرکت محصولات خود را به بیش از ۱۲۰ کشور دنیا صادر می کند. واژه تفال، خود از دو بخش تفلون (teflon) و آلومینیوم (aluminum) تشکیل شده است. این شرکت فرانسوی علاوه بر تولید لوازم برقی در زمینه تولید ظروف نچسب نیز فعالیت دارد و ظروف تفال در دنیا به دلیل استفاده ی کمتر از روغن در مقایسه با دیگر برند ها معروف هستند.
از دیگر تولیدات تفال در زمینه ی لوازم برقی می توان به اتو بخار، چای ساز، پلوپز، زودپز، چرخ گوشت، توستر و… اشاره کرد. جارو شارژی تفال از آن دسته از لوازم برقی است که کاربرد زیادی در نظافت منزل دارد و اگر به خوبی از آن استفاده نکنیم دچار مشکلاتی می شود که برخی از این مشکلات سطحی بوده و می توان در منزل آن را رفع نمایید. در این مقاله قصد داریم به مشکلات رایج این وسیله و همچنین روش های رفع مشکل آن بپردازیم.
دلایل خرابی جارو شارژی و روش های رفع آن
چرا جارو شارژی تفال روشن نمی شود؟
- تمام شدن شارژ باتری جارو شارژی
اگر قصد استفاده از جارو شارژی خود را دارید بهتر است قبل از هر کاری از شارژ بودن باتری های آن مطمئن شوید.
- خراب بودن کابل جارو شارژی
در برخی از موارد ممکن است که کابل ورودی دچار قطعی شده باشد و این امر موجب می شود که برق به جارو شارژی نرسد و در نتیجه امکان شارژ باتری ها وجود نخواهد داشت و جارو روشن نمی شود.
- خراب شدن باتری
باید توجه داشت که باتری ها هم مانند سایر قطعات الکتریکی دارای عمر مفید هستند و در صورت استفاده ی بیش از حد عمر این قطعه کاهش یافته و خراب می شوند لذا در صورت خراب شدن آن بایست به تعویض آن اقدام نمایید.
- خراب شدن برد الکترونیکی
در صورتی که زمینه تعمیرات برد تخصص کافی در این زمینه را ندارید توصیه می شود جهت اتلاف وقت و هزینه از یک تعمیر کار مجرب و با تجربه مشورت بگیرید تا از بروز خسارات احتمالی جلوگیری کنید.
- سوختن و یا خرابی موتور جارو
پس از بررسی تمامی موارد اکنون زمان آن رسیده است که موتور جارو برقی را بررسی کنید و از عملکرد آن اطمینان حاصل نمایید.
صدای زیاد به هنگام استفاده از جارو شارژی تفال
صدای زیاد جارو شارژی در هنگام استفاده می تواند به یکی از قسمت های زیر مرتبط باشد:
- پر شدن محفظه آشغال : توصیه می شود پس از هر بار استفاده از جارو شارژی تفال محفظه آن را خالی کنید تا در عملکرد جارو مشکلی به وجود نیاید.
- خراب شدن بلبرینگ ها: بلبرینگ ها به شفت موتور متصل می شوند و وظیفه چفت و بست کردن قسمت دوار به قسمت ساکن را بر عهده دارند. بلبرینگ ها یکی از قطعاتی هستند که به دلیل فعالیت دائم در زمان روشن شدن جارو شارژی به سرعت فرسوده می شوند و سر و صدای زیادی را به وجود می آورند. پس این قطعه می تواند یکی از دلایل ایجاد سر و صدای جارو شارژی باشد. بلبرینگ ها قابل تعمیر نبوده و در صورت خراب شدن باید آن را تعویض نمایید.
علت داغ شدن زیاد جارو شارژی تفال
- داغ شدن جارو شارژی تفال می تواند ناشی از پر شدن محفظه جارو باشد به همین علت بهتر است در ابتدا محفظه را بررسی کرده و از خالی بودن آن مطمئن شویم زیرا در صورت پر بودن آن به موتور جارو شارژی فشار مضاعف وارد شده و به مرور زمان باعث کاهش قدرت و عملکرد موتور می شود.
- پس از اینکه محفظه را خالی کردیم و جارو باز هم داغ کرد اکنون باید بررسی کنیم که مسیر لوله ها و محل اتصالات گیر و گرفتگی نداشته باشد و یا فیلتر ها را بررسی نماییم که بیش از اندازه کثیف نشده باشند همچنین می توانید فیلتر ها را جدا کرده و آن ها را تمیز نمایید.
چرا جارو شارژی تفال بوی سوختگی می دهد
حتما برایتان پیش آمده است که در هنگام استفاده از جارو شارژی ناگهان بوی سوختگی از دستگاه متصاعد شده است. زمانی که این مشکل پیش می آید اولین قدمی که باید انجام شود این است که دستگاه را خاموش نماییم و سپس محفظه جارو شارژی را بررسی نماییم که پر نباشد.
در صورت پر بودن آن را خالی کنیم و سپس کنترل کنیم که در مسیر بورس و لوله ها گرفتگی و انسداد وجود نداشته باشد و در صورت گرفتگی آن را رفع کنیم زیرا انسداد مسیر مکش باعث فشار مضاعف به موتور دستگاه می شود و نتیجه ی آن داغ شدن بیش تر موتور در اثر مکش بیش تر در جهت رفع گرفتگی و در آخر باعث سوختن موتور و یا نیم سوز شدن آن و همچنین فرسایش بلبرینگ های جارو شارژی تفال می گردد.
علاوه بر این موارد انسداد در مسیر مکش، مانع عملکرد صحیح تسمه شده و باعث سوختن لاستیک آن می شود. همچنین کار کرد طولانی مدت جارو شارژی بدون استراحت هم باعث به وجود آمدن مشکلات گفته شده خواهد شد. اگر تمامی موارد گفته شده بالا را بررسی کردید و صدای جارو شارژی برطرف نشد توصیه می شود که پروانه فن را نیز کنترل نمایید زیرا در صورت شکستگی این پروانه سر و صدای زیادی در دستگاه تولید می شود.
کاهش مکش جارو شارژی تفال
یکی از دلایل کاهش مکش جارو شارژی پر بودن محفظه جارو می باشد همانطور که گفته شد بهتر است بعد از استفاده از جارو محفظه آن را خالی نمود تا ضمن جلوگیری از فشار بیش تر به دستگاه مکش جارو هم کم شود. دلیل دیگر کم شدن مکش جارو شارژی می تواند کثیف بودن فیلتر باشد. بهتر است فیلتر ها را به صورت دوره ای در آورده و آن ها را تمیز نمایید.
کار کرد یکسره جارو شارژی تفال
کلید خاموش و روشن کردن جارو و همچنین دیمر تنظیم کننده ی قدرت دستگاه قسمت هایی هستند که وظیفه قطع و وصل برق ورودی و کاهش و فزایش قدرت دستگاه را بر عهده دارند. لذا در صورتی که دستگاه به صورت یکسره کار می کند در ابتدا باید کلید روشن و خاموش دستگاه را بررسی کرده و سپس به سراغ دیمر دستگاه برویم، دیمر دستگاه در اثر استفاده افراد در دور بالا از جارو شارژی خراب می شود. پس توصیه می شود زمانی که نیاز به استفاده از تمام قدرت جارو نیست مقداری قدرت آن را کاهش دهیم.
چرا موتور شارژی تفال جرقه می زند؟
علت جرقه زدن جارو شارژی به زغال های آن بر میگردد. در صورت استفاده زیاد از دستگاه این زغال ها کوچک شده و عمر مفید آن به اتمام می رسد و باید آن ها را تعویض نمود. از دیگر دلایل این مشکل می توان به نیم سوز شدن موتور
جارو شارژی اشاره کرد.
علت خراب شدن سیم جمع کن جارو شارژی
اگر شما هم از آن دسته افرادی هستید که به جای، جا به جا کردن پریز عادت داریم سیم جارو را تا اتنها باز کنید باید توجه کنید که این امر به مرور باعث خراب شدن جمع کن سیم جارو و از دست دادن خاصیت فنری آن می شود و یا ممکن است در اثر ضربات سنگین این قطعه بشکند.
دلایل نچرخیدن غلتک های جارو شارژی تفال
یکی از مشکلاتی که در جارو شارژی وجود دارد نچرخیدن و یا سخت چرخیدن غلتک های جارو شارژی پس از مدتی استفاده از جارو می باشد. یکی از دلایل این مشکل، جمع شدن و چسبیدن پرز، مو و آشغال در غلتک جارو شارژی است. شما می توایند به راحتی با تمیز کردن غلتک های جارو شارژی این مشکل را رفع کنید. در صورتی که غلتک ها را تمیز نمودید و این ایراد مرتفع نشد مشکل می تواند از تسمه ی جارو شارژی باشد برای رفع آن تسمه ی جارو شارژی خود را بررسی نمایید.
قطعات جارو شارژی تفال
- باتری
- لوله و اتصالات
- غلتک
- دکمه روشن و خاموش
- برد الکتریکی
- فیلتر
- کیسه ( محفظه) جارو شارژی
هنگام استفاده از جارو شارژی به چه نکاتی توجه کنیم؟
- بعد از هر بار استفاده از جارو شارژی تفال محفظه آن را خالی کنید.
- جارو را در محیط های با رطوبت بالا قرار ندهید زیرا باعث سوفات زدن قسمت های الکترونیکی جارو و همچنین آسیب به باتری ها می شود.
- توجه کنید که از جارو شارژی در مدت زمان طولانی استفاده نکنید. توصیه می شود که بعد از هر ۱۵ الی ۲۰ دقیقه جارو کشی جارو را خاموش کنید و مجددا از آن استفاده کنید.
- هنگامی که قصد خالی کردن محفظه جارو و یا تمیز نمودن فیلتر ها را دارید دقت کنید که به جارو آسیبی وارد نشود و از فشار بیش از حد در جهت جای گذاری قطعات جارو برقی پرهیز کنید.
- اگر قصد تعویض شارژر های جارو را دارید حتما دقت کنید که دقیقا شارژر جاروی خود را تهیه نمایید.
- پس از استفاده از شارژر های جارو آن ها را از برق بکشید.
- در محیط هایی که دمای آن ها بالاتر از ۴۰ درجه سانتی گراد و کم تر از صفر درجه ی سانتی گراد است از استفاده کردن و شارژ نمودن جارو خودداری نمایید.
- فیلتر ها قسمت های مهمی از جارو هستند لذا به هیچ عنوان بدون قرار دادن فیلتر از جارو شارژی استفاده نکنید زیرا وظیفه ی این فیلتر ها جلوگیری از ورود مجدد آشغال ها به داخل لوله ی مکش می باشد و در صورت استفاده بدون فیلتر باعث اعمال فشار بیش تر به موتور خواهد شد.
نحوه تعمیر جارو شارژی تفال tefal
امتیاز سردبیر
نحوه تعمیر جارو شارژی تفال tefal موضوعی که در این مقاله مورد بررسی گرفته است.