تعمیرات پکیج و آب گرمکن

نحوه سرویس دستگاه پکیج از صفر تا صد | مراحل سرویس پکیج

برای افزایش بازدهی و عملکرد بهینه پکیج باید سرویس های سالیانه دستگاه را جدی بگیرید تا مجبور به تعمیر پکیج نشوید. به همین دلیل ما در این مقاله از ایبک امداد قصد داریم از نحوه سرویس دستگاه پکیج از صفر تا صد را به شما آموزش دهیم.

 انواع سرویس های پکیج

سرویس های پکیج دو نوع می باشند که شامل سرویس های دوره ای و سرویس کامل دستگاه است. در سرویس کامل پکیج ها باید تمامی قطعات را مورد بررسی قرار دهید تا چنانچه دچار مشکل شده باشند بتوانید آنها را برطرف کنید. ولی در سرویس های دوره ای در سال، دو بار باید انجام شود. یکیار قبل از شروع فصل سرما و یکبار هم بعد از اتمام سرما باید سرویس انجام شود. قطعات بخوبی بررسی شده و عیب یابی شود. به طور کلی سرویس های پکیج دیواری حتماً باید توسط سرویسکار های متخصص انجام شود. برای سرویس پکیج باید موارد زیر را بخوبی بررسی کنید:

رسوب زدایی قطعات پکیج

بهتر است برای رسوب زدایی پکیج دیواری از رسوب گیرهای به نام پلی فسفات استفاده کنید به هنگام رسوب زدایی حتماً باید تهویه مناسبی وجود داشته باشد. چنانچه به موقع رسوب زدایی را انجام ندهید، دستگاه پکیج با مشکلات زیادی مانند گرم نشدن آب مصرفی و کاهش فشار آب مواجه و باعث می شود که آسیب های زیادی به سیستم گرمایشی پکیج وارد شده و طول عمر دستگاه کاهش پیدا کند.

سرویس دستگاه پکیج

کنترل کردن فشار آب دستگاه

هنگام سرویس پکیج سرویسکار باید حتماً فشار آب را کنترل کند. چون فشار آبی که به دستگاه وارد می شود، اگر کم یا زیاد باشد به قطعات داخلی پکیج می تواند صدمه بزند و دستگاه را خراب کند.

کنترل کارکرد مدار بهداشتی و مدار گرمایشی

سرویسکار باید حتماً هنگام سرویس دستگاه از عملکرد صحیح و درست این دو مدار اطمینان پیدا کند.

محور پمپ سیرکولاسیون

اگر پمپ سیرکولاسیون دچار گرفتگی شده باشد، باید حتماً آنرا برطرف کنید. وجود مشکل در این پمپ موجب می شود آب به درستی پمپاژ نشده و به محل مورد نظر نرسد. همچنین فشار آب کم می شود.

 تنظیم شیر گاز

توجه داشته باشید شیر گاز باید بررسی شود.

  • بررسی شیر گاز، سیستم گرمایشی و تنظیم پیچ و مهره ها کاری بسیار تخصصی می باشد. این کار باید به متخصص سرویسکار سپرده شود.
  • در صورت بی توجهی به تنظیم شیر گاز می تواند، فشار گاز را دچار اختلال کند.
  • به هنگام سرویس یک صافی مناسب بر روی شیر گاز حتماً باید گذاشته شود چون می تواند عمر شیر گاز را افزایش دهد.

تنظیم حرارت پکیج

به کمک شیر ترموستات و کلید های حد تنظیم بر روی رادیاتور می توانید، حرارت مناسب محیط را تأمین و تنظیم کنید تا محیط منزل شما نه خیلی سرد، نه خیلی گرم باشد.

بررسی عملکرد فن پکیج و دودکش

اگر پکیج شما فن داشته باشد، حتماً باید آنرا مورد بررسی قرار دهید. چنانچه پکیج شما فن نداشته باشد، لازم است مسیرهای دودکش را بخوبی بررسی کرده تا از عدم گرفتگی آنها اطمینان پیدا کنید. یک جسم کوچک را باید به داخل دودکش بیندازید. چنانچه این جسم از درون دودکش پکیج رد شد یعنی مسیر دودکش باز است. توجه داشته باشید دودکش نباید دارای پیچ و خم زیاد باشد. بهتر است از یک دودکش جداگانه برای هر دستگاه استفاده کرد. چون دودکش نامناسب باعث خطر گرفتگی گاز و مرگ خاموش می شود. حتماً به کمک یک سرویسکار متخصص از سلامت دودکش، باز بودن دریچه ها، داشتن اکسیژن کافی درز نداشتن اتصالات دستگاه مطمئن شوید.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  علل خاموش نشدن آبگرمکن بعد از بستن آب

هواگیری رادیاتور و پکیج

هواگیری رادیاتور و پکیج باعث عملکرد بهینه دستگاه، گرمایش بهتر ، کاهش خطر نشت آب، کم شدن سر و صدا و جلوگیری از آسیب های احتمالی دستگاه می شود. بهترین زمان جهت هواگیری، پس از گرم شدن رادیاتور ها می باشد. سرویسکار باید توجه داشته باشد به هنگام سرویس رادیاتور ها آب گرم شوفاژ به او صدمه نرساند.

نکات مهم قبل از انجام مراحل سرویس پکیج

قبل از شروع مراحل سرویس پکیج حتماً باید به چند نکته مهم توجه کنید:

  • ابتدا قبل از هرکاری برق دستگاه پکیج را قطع کنید در حین انجام سرویس پکیج امکان دارد برق گرفتگی بوجود بیاید.
  • باید گاز سیستم گرم کننده را قطع کنید تا به هنگام جدا کردن قطعات، گاز به بیرون نشت نکند.
  • آب داخل پکیج را حتماً باید تخلیه کنید، فشار آب باید به صفر برسد. برای این کار بهتر است شیر آب گرم ظرفشویی را با شیر پرکن باز کرده تا آب مدار صفر شود.

چه زمانی باید سرویس پکیج را انجام دهید؟

بهتر است هر چند ماه یکبار سرویس پکیج را انجام دهید.

  • برای پکیج های که تازه خریداری شده است هر ۶ ماه یکبار باید سرویس شوند تا اگر مشکلی در قطعات آن مشاهده شد آنرا به موقع عیب یابی و تعمیر کرد. ولی دستگاه هایی که مدت زیادی از کارکرد آنها می گذرد باید سرویس ها بصورت سالیانه انجام شود. باید دستگاه بطور کامل مورد بررسی قرار بگیرد.
  • حتماً توجه داشته باشید برای اینکه سیستم گرمایشی شما عملکرد بهینه و مناسبی در فصل سرد زمستان داشته باشد، باید قبل از شروع فصل سرما آنرا سرویس کنید.
  • سرویس پکیج شامل تست عملکرد قطعات، رسوب زدایی و …. می باشد. حتماً باید آنرا به افراد متخصص و ماهر بسپارید. در غیر اینصورت امکان دارد پکیج شما با مشکلات بسیار جدی روبرو شود.

مراحل سرویس پکیج

اگر می خواهید طول عمر و سلامتی پکیج خود را افزایش دهید، حتماً باید سرویس های دوره ای و سالیانه دستگاه را جدی بگیرید. برای انجام سرویس موارد زیر را دنبال کنید:

  1. بعد از قطع برق، آب و گاز دستگاه باید قاب پکیج را برداشته و آنرا باز کنید. مخزن و لوله های آب را بخوبی بررسی کنید تا ببینید آیا نیازی به رسوب زدایی دارد. اکثراً پکیج ها نیاز به رسوب زدایی دارند. قسمتی که مخصوص گرم شدن آب است را از درون پکیج بیرون آورده و از ورودی آب دستگاه اسید را داخل آن ریخته و بگذارید مدتی بماند. سپس اسید و رسوب داخل آنرا خالی کرده و بخوبی با مواد شوینده‌ و آب شستشو دهید.
  2. منبع انبساط دستگاه یکی از بخش های مهم پکیج است. اگر باد منبع انبساط به میزان کافی نباشد، دستگاه پکیج خیلی زود خراب خواهد شد. برای تست کردن فشار منبع باید گیج را بر روی والف منبع گذاشته و درجه باد را بخوبی بررسی کنید. درجه باید ۷/۰ الی ۱ بار را نشان دهد. توجه داشته باشید هنگامی که فشار باد منبع را چک می کنید، داخل مدار نباید آب باشد. در غیر اینصورت گیج فشار آب داخل مدار را نشان خواهد داد. پس بهتر است آب داخل مدار را تخلیه کنید.
  3. مبدل اصلی دستگاه را باید تمیز کنید. باید پیچ های متصل شده به منبع احتراق را باز کرده تا فین ها را مشاهده کنید. برنر را با روزنامه پوشش دهید. در این مرحله باید مبدل را بخوبی با یک فرچه تمیز کنید. دقت داشته باشید در هر بار سرویس دستگاه نباید مبدل ها را اسید شویی کرد چون باعث کاهش عمر مبدل های پکیج می شود. جنس لایه‌های مبدل از مس می باشد و اسید باعث خوردگی و سوراخ شدن آنها می شود.
  4. در این مرحله باید برد دستگاه را بررسی کنید تا دچار گرفتگی نشده باشد، چون گرد و خاک موجب بروز اختلال در کارکرد دستگاه پکیج می شود. می توانید برای تمیز کردن گرد و خاک ها از سشوار استفاده کنید. باید این کار را با دقت بسیار زیادی انجام دهید، چون امکان دارد برد پکیج آسیب ببیند.
  5. در این مرحله دودکش پکیج دیواری را باید بخوبی بررسی کنید تا مسیر دودکش مسدود نشده باشد. مسیر اگر دچار انسداد شده باشد گاز co۲ به محیط بر می گردد و باعث مرگ می شود. بهتر است از روی پشت بام به داخل دودکش سنگی کوچک انداخته و توجه داشته باشید، اگر صدای برخورد سنگ را با پکیج شنیدید نشانه این است که مسیر باز می باشد ولی چنانچه هیچ صدایی نشنیدید یعنی مسیر بسته است و باید آنرا باز کنید.
  6. یکی دیگر از مراحل مهم سرویس دستگاه تمیز کردن مشعل پکیج می باشد.برای این کار باید از یک جاروبرقی یا دمنده کمک گرفته تا آشغال ها و گرد و خاکی که سوراخ های درون مشعل را پوشانده، باز کند. معمولاً این کار کافی می باشد اما اگر می خواهید بطور کامل سرویس آنرا انجام دهید در زمانی که دستگاه پکیج شما خاموش می باشد باید با اسپری خشک داخل محفظه احتراق با شدت اسپری کرده و صبر کنید تا بخوبی خشک شود.
  7. فن را بررسی کنید تا از تمیز بودن آن اطمینان پیدا کنید. می‌ توانید فن را باز کرده و شستشو دهید. همچنین می توانید با استفاده از اسپری WD-40 فن را بخوبی تمیز کنید. این اسپری چرب است با تزریق آن به شافت فن و داخل بلبرینگ، این قطعات روان خواهند شد.
  8. سیستم فن را روغن کاری کنید. می توانید از روغن چرخ خیاطی یا روغن یاتاقان استفاده کنید. توجه داشته باشید بلبرینگ ها را روغن کاری کرده و پره های فن را چرخانده تا چرب شوند.
  9. پمپ را بوسیله آچار باز کرده و پره های روتور آنرا بخوبی تمیز کنید. برای روان شدن پمپ در داخل شافت چند قطره مایع ظرفشویی ریخته سپس روتور پمپ را بچرخانید. واشر را در جای خود قرار داده و پیچ های پمپ را بصورت ضربدری ببندید.
  10. برای هواگیری دستگاه آب ورودی را باز کرده تا به شوفاژ ها برسد سپس دریچه خروجی آنها را باز کرده تا آب آنها بخوبی تخلیه شود.
  11. شیر های گاز را بخوبی بررسی کنید تا دچار نشتی نشده باشند.
پیشنهاد آی‌بک امداد :  اشتباهات رایج در تأسیسات ساختمان و لوله کشی

سرویس دستگاه پکیج

نتیجه گیری

در این مقاله جهت آگاهی شما کاربران به نحوه صفر تا صد سرویس دستگاه پکیج پرداختیم. توجه داشته باشید سرویس های سالیانه پکیج را جدی بگیرید تا دستگاه شما دچار آسیب دیدگی نشود. چنانچه مشکلی در زمینه سرویس پکیج داشتید با قسمت پشتیبانی ایبک امداد، مطرح کنید تا متخصصان این مجموعه راهنمای شما باشند. ایبک امداد آماده خدمت رسانی به شما کاربران عزیز می باشند.

نحوه سرویس دستگاه پکیج از صفر تا صد

امتیاز سردبیر

مجموع امتیاز

چه زمانی باید سرویس پکیج را انجام دهید؟

امتیاز کاربر: اولین نفر باشید !

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا