خدمات ساختمان

نحوه برطرف کردن مشکل فشار آب در طبقات بالا

فشار کم آب در طبقات بالای ساختمان ها معضل بزرگی می باشد، چون بسیار دردسر ساز بوده و زندگی را دشوار می کند. ساکنین طبقات بالاتر نمی توانند در آسایش زندگی کنند و استفاده از آب برایشان مشکل است. در این مقاله از ایبک امداد قصد داریم به بررسی نحوه برطرف کردن مشکل فشار آب در طبقات بالا بپردازیم:

برطرف کردن مشکل موقتی فشار آب

امکان دارد کم فشار بودن آب به طور کوتاه مدت و موقتی به وجود آمده باشد. نمونه هایی از دلایل افت فشار موقتی آب و همچنین راه های برطرف کردن آنرا بررسی می کنیم:

کنترل صافی شیرآلات و فیلتر آب:

جهت کنترل فیلتر و صافی شیرآلات منزل خود باید موارد زیر را بررسی کنید:

  • بررسی کنید گرفتگی در داخل توری شیرآلات نباشد.
  • بعد از تمیز کردن رسوبات داخل توری مجدداً شیر را کنترل کنید.
بررسی آبگرمکن و پکیج:

برای بررسی پکیج و آبگرمکن موارد زیر را دنبال کنید:

  • توجه کنید آیا آب گرم و آب سرد هر دو مشکل افت فشار پیدا کرده اند یا فقط شیر آب گرم؟ چنانچه فقط شیر آب گرم دچار افت فشار شده باشد ممکن است، آبگرمکن و پکیج ساختمان شما دچار مشکل یا نشتی شده باشد. بهتر است پکیج و آبگرمکن را بخوبی بررسی کنید. امکان دارد تجمع رسوب زیاد در لوله های پکیج یا آبگرمکن باعث گرفتگی شده باشد.
کنترل نشتی آب:

برای بررسی نشتی آب موارد زیر را دنبال کنید:

  • ترکیدگی لوله ها و یا نشتی باعث افت فشار آب می شود.
  • باید لوله ها را بررسی کنید تا دچار نشتی نشده باشند. بهترین راه کنترل لوله آب، بستن تمام شیرآلات می باشد.
  • سپس کنتور آب را نگاه کنید، چنانچه پروانه کنترل نمی چرخید یعنی نشتی آبی وجود ندارد در غیر این صورت ممکن است لوله های داخل ساختمان دچار نشتی شده باشد.
  • بهتر است از تعمیرکار متخصص لوله کشی برای برطرف کردن این مشکل کمک بگیرید.

فشار آب

حداکثر استاندارد فشار آب در ساختمان

بهتر است در مورد میزان استاندارد فشار آب در طبقات ساختمان توضیحاتی بدهیم تا بتوانید با دید بهتر مشکلات افت فشار آب را مورد بررسی قرار دهید.

  • ابتدا باید بدانید منظور از فشار آب چیست؟ مقدار نیرویی که آب در سیستم لوله کشی دریافت کرده تا بتواند جابجا شود را فشار آب می گویند. PSI واحد میزان اندازه گیری فشار آب است. Bar معادل ۱۴ PSI می باشد.
  • در مناطق شهری پر تراکم فشار آب استاندارد، در ورودی به ساختمان بعد از کنترل نزدیک به ۲ بار یا ۲۹ PSI است. این فشار ۲ بار آب را حداکثر تا ارتفاع ۲۰ متر می تواند جابجا کند و به عبارتی دیگر در ارتفاع بیشتر از ۲۰ متر فشار آب ساختمان صفر است.
  • در اینصورت ساختمان هایی که ۲ طبقه دارند آب با فشار خوبی را خواهند داشت. ولی ساختمان های ۳ الی ۴ طبقه در ساعات اوج مصرف  فشار آب خوبی نخواهند داشت. در طبقات بالا همیشه شاهد افت فشار خواهید بود.
  • البته تمام ساختمان ها به اینصورت نیستند و میزان فشار آب بعضی از ساختمان های مرتفع با توجه به این موضوع که کنتور آب در چه ارتفاعی نسبت به منبع اصلی آب ذخیره، تعبیه شده است و یا ساعت مصرف فرق می کند.
  • بهترین راهکار برای برطرف کردن افت فشار آب نصب مخزن یا تانکر ذخیره آب است تا در تمام شبانه‌ روز بتوانید به راحتی از آب مورد نیاز خود استفاده کنید.
پیشنهاد آی‌بک امداد :  کاربرد چسب ماستیک در صنعت ساختمان سازی | انواع چسب ماستیک

راهکار هایی برای برطرف کردن افت فشار آب

افت شدید فشار آب در طبقات بالاتر ساختمان ها اصلاً غیر طبیعی و دور از انتظار نخواهد بود، زیرا با توجه به این موضوع که آب فقط می تواند تا ارتفاع مشخصی بالا برود، افت فشار آب دور از انتظار نیست.

  • افت فشار برای ساکنین طبقات بالاتر معضل بزرگی می باشد که حتماً باید حل شود، در غیر اینصورت زندگی نرمالی نخواهند داشت.

در ادامه این مقاله راهکار هایی جهت جبران فشار آب در طبقات بالا تر ساختمان برای شما ارائه می دهیم:

نصب پمپ آب

افت فشار در طبقات بالاتر ساختمان ها، با توجه به فشاری که آب می تواند تا ارتفاع مشخصی بالا برود، کاملاً طبیعی می باشد. ولی افت فشار برای ساکنین طبقات بالا بسیار مشکل ساز است و باید برطرف شود.

  • به جرأت می توانیم بگوییم بهترین و اصلی ترین راهکار جهت رفع افت فشار آب طبقات بالاتر ساختمان، نصب پمپ آب است که باید به همراه مخزن فشار باشد.
  • پمپ آب ورودی به ساختمان می تواند آب را به طبقات بالا با فشار ۲ Bar پمپاژ کرده به صورتیکه تمامی طبقات فشاری یکسان داشته باشند.
  • محل نصب پمپ نکته مهمی است که باید حتماً بخوبی به آن توجه شود.
  • در پمپ های خانگی آب را می توان بعد از کنتور در هر نقطه وصل کرد. البته با این شرط که منبع آب یا مخزن تحت فشار حتماً بعد از کنتور وصل شده باشد و بعد از آن پمپ آب به سیستم اضافه شود.
  • زیرا نصب مستقیم پمپ به کنتور غیرقانونی می باشد. همچنین باعث وارد شدن آسیب های جدی به سیستم پمپ می شود.
  • اگر سیستم لوله کشی ساختمان شما از بالا به پایین باشد، می توانید پمپ آب را با مخزن تحت فشار بر روی پشت بام ساختمان نصب کنید. با این کار از سر و صدای پمپ در ساختمان دیگر خبری نخواهد بود. همچنین فضای ساختمان شما به واسطه پمپ و مخزن اشغال نخواهد شد.
  • برای کنترل زمان های روشن و خاموش شدن پمپ باید همراه با آن کنترل پمپ نیز نصب شود.
  • به هنگام نصب پمپ جهت بالا رفتن راندمان سیستم، استفاده از اتصالات مانند شیر یکطرفه و ۵ راهه بسیار ضروری و مهم است.

نصب پمپ آب داخل واحد ساختمان

در بسیاری از ساختمان ها مشاهده شده است که ساکنین آن جهت نصب پمپ و منبع آن در داخل ساختمان نتوانستند به توافق برسند. در این حالت ساکنین طبقه پایین تر چون با فشار آب خوبی مواجه هستند زیر بار هزینه خرید، نصب و همچنین نگهداری از آن نرفته اند. ولی ساکنین طبقات بالاتر همچنان با مشکل فشار کم آب مواجه و دست به گریبان می باشند.

  • در این حالت بهترین راهکار جهت تأمین آب پرفشار برای طبقات بالاتر این می باشد، که هر واحد ساختمان به تنهایی یک پمپ برای خود تهیه کند. این اقدام را زمانی می توان عملی کرد که آب مصرفی هر واحد از کنتور فرعی باشد، تا کنترل آب و مصرف هر واحد بصورت جداگانه محاسبه شود.
  • در ساختمان هایی که کنتور آب آنها مشترک باشد نصب پمپ داخل آپارتمان میسر نمی باشد.
  • پمپ های آب داخل واحد ساختمان مینی پمپ نام دارند. پمپی که با ظرفیت ۰.۵ اسب بخار می باشد و قدرت تأمین کردن آب مصرفی و پرفشار را جهت هر واحد ساختمان را دارا می باشد.
پیشنهاد آی‌بک امداد :  نکات مهم برای انتخاب رنگ درب ورودی که باید رعایت کنیم.

نصب تانکر آب در پشت بام

جهت حل مشکل افت فشار آب در طبقات بالای ساختمان آخرین پیشنهاد ما، نصب تانکر آب در پشت بام ساختمان می باشد. تانکر می تواند حجم زیادی از آب را در خود ذخیره کند و در مواقعی که اوج مصرف آب است مقدار زیادی از آب را به طبقات بالای ساختمان برساند.

  • باید توجه داشته باشید نصب مخزن ذخیره آب یا تانکر به تنهایی در پشت بام نمی تواند جوابگوی نیاز ساکنین ساختمان باشد. زیرا نیروی جاذبه نمی‌تواند به تنهایی فشار آب دو Bar را ایجاد کند و به طبقات دیگر برساند.
  • در صورت انتخاب این گزینه و نصب تانکر بر روی پشت بام، شما دو راه حل دیگر دارید، می توانید تانکر ذخیره آب را به پمپ آب خانگی متصل کرده تا فشار آب ۲ Bar را ایجاد کند و دیگر آنکه در ارتفاع یک و نیم متری در پشت بام قرار دهید تا حداقل بتواند فشار یک و نیم بار جهت بالاترین طبقه ساختمان را فراهم کند.

یک راه ساده

می توانید در محل ورودی آب واحد خودتان رایزر لوله به پشت بام ساختمان نصب کنید. با کمک لوله ای که به پشت بام می‌رود یک مخزن آب روی پشت بام ساختمان نصب کرده و نیمه شب که فشار آب زیاد است مخزن را آبگیری کنید. کنار مخزن باید پمپ نصب کرده تا آب خارج شده از مخزن به واحد خودتان متصل شود. در این حالت واحد شما بطور مستقل از دیگر واحد های ساختمان آب ذخیره کرده و با فشار مناسب استفاده می کند. بهتر است مخزنی خریداری کنید که حداقل ۵۰۰ لیتر آب ذخیره کند.

خلاصه مطالب گفته شده در این مقاله

در این قسمت از مقاله خلاصه مطالب گفته شده را برای یادآوری بیان می کنیم:

  1. مقدار آبی که می توان به طبقات بالاتر فرستاد، تنها تا بیست متر ارتفاع میسر می باشد. طبقات ۳ به بالا حتماً با افت فشار آب مواجه خواهند شد.
  2. فشار ورودی آب به ساختمان حداکثر دو Bar می باشد.
  3. بهترین راهکار برای برطرف کردن مشکل فشار کم آب در ساختمان استفاده و نصب پمپ های خانگی می باشد.
  4. در ساختمان هایی که ساکنان طبقات پایین تر راضی نمی شوند از پمپ آب خانگی استفاده کنند، به شرط اینکه کنتور فرعی باشد، می توان در هر واحد داخل آپارتمان پمپ خانگی نصب کرد.
  5. راهکار دیگر نصب تانکر ذخیره آب در پشت بام به همراه پمپ می باشد، تا جریان افت فشار آب جبران شود.

فشار آب

جمع بندی

در این مقاله از ایبک امداد به بررسی مشکلات و معضلات آپارتمان نشین ها که همان افت فشار آب در طبقات بالاتر ساختمان است پرداختیم. همچنین راهکار های مفیدی از نحوه برطرف کردن مشکل فشار آب در طبقات بالا ارائه دادیم. شما عزیزان می توانید سؤالات خود را در خصوص این مقاله در دیدگاه ها مطرح کنید تا کارشناسان ما در مجموعه ایبک امداد پاسخگوی شما باشند. ایبک امداد آماده خدمت رسانی به شما عزیزان می باشند.

 

نحوه برطرف کردن مشکل فشار آب در طبقات بالا

امتیاز سردبیر

مجموع امتیاز

حداکثر استاندارد فشار آب در ساختمان

امتیاز کاربر: اولین نفر باشید !

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا