تعمیرات تاسیسات برقی

نحوه سیم کشی و نصب زنگ درب حیاط خانه

شاید فکر می کنید با ورود انواع آیفون های صوتی و تصویری دیگر دوره زنگ درب خانه ها به سر آمده است. ولی در واقع اینطور نیست هنوز بیشتر خانه های ویلایی و آپارتمانی از زنگ اخبار در پشت درب حیاط استفاده می کنند. در این مقاله از ایبک امداد قصد داریم به نحوه سیم کشی و نصب زنگ درب حیاط بپردازیم:

نحوه سیم کشی زنگ درب ساختمان

برای اجرای زنگ درب ساختمان ابتدا باید سیم کشی درب ساختمان را انجام دهید. به طور معمول در هنگام سیم کشی برق ساختمان سیم کشی زنگ درب را نیز در نظر می گیرند. یعنی ساختمان هایی که به صورت ویلایی و حیاط دار می باشند، در هنگام سیم کشی برق حیاط کابل را تا نزدیک درب خانه می کشند.

چنانچه ساختمان آپارتمانی باشد، یک سیم برق تا پشت درب امتداد داده تا از آن برای زنگ درب استفاده شود. پس روش سیم کشی زنگ درب بستگی به نوع سیم کشی برق ساختمان دارد که می تواند به دو روش سیم کشی توکار و سیم کشی روکار اجرا شود.

اگر سیم کشی ساختمان شما به روش توکار باشد، کابل برق زنگ درب نیز به روش توکار اجرا می شود و یک رشته سیم نول و فاز از جعبه تقسیم یا جعبه فیوز به سمت درب خانه فرستاده می شوند.

به دلیل تو کار بودن، سیم ها از داخل لوله برق عبور کرده سپس به قسمتی که جهت نصب آن در نظر گرفته شده رفته و سپس از داخل قوطی خارج می شود.

اگر سیم کشی برق ساختمان شما به شکل روکار باشد دو رشته سیم نول و فاز از جعبه تقسیم روی دیوار به شکل داکت کشی حرکت کرده و پس از آن به داخل قوطی برق که مخصوص زنگ درب خانه می باشد می رسد.

چنانچه هنگام اجرای سیم کشی  در ساختمان برق مخصوص زنگ  اجرا نشده و شما قصد دارید زنگ درب را نصب کنید ابتدا از جعبه تقسیم یا جعبه فیوز باید دو سیم نول و فاز را به صورت انشعابی گرفته و به سمت درب ساختمان هدایت کنید.

در این شرایط سیم کشی زنگ ساختمان شما به شکل روکار اجرا خواهد شد. پس باید از لوله خرطومی یا داکت کشی جهت پوشاندن سیم ها استفاده کنید.

زنگ درب حیاط

طریقه اتصال سیم برق زنگ درب

تا به اینجا سیم نول و فاز برق را تا نزدیک درب ساختمان هدایت کردید اکنون باید سیم ها را متصل کنید.

توجه داشته باشید در حالت عادی برق ساختمان ۱۲۰ ولت جریان دارد، اکثراً زنگ درب به مقدار از ولتاژ برق احتیاج ندارند. پس بهتر است ابتدا برق مورد نیاز جهت زنگ را بخوبی بررسی کنید.

در این شرایط باید ترانس یا یک وسیله کاهنده ولتاژ برق در مسیر سیم کشی استفاده کنید. توجه داشته باشید مبدل یا ترانس جریان برق ورودی به زنگ درب را از ۱۰ الی ۱۶ ولت می تواند کمتر کند.

البته لازم است بدانید بعضی از زنگ های درب خانه خود دارای ترانس داخلی می باشند و می توان آن را به شکل مستقیم به زنگ متصل کرد.

قسمت های زنگ درب حیاط

به دو روش بدون سیم و با سیم رنگ درب حیاط سیم کشی می شود. در ادامه به آموزش نحوه نصب زنگ اخبار همراه با سیم کشی می پردازیم. برای اینکه بهتر با روش نصب زنگ آشنا شوید ابتدا شما را با قسمت های گوناگون زنگ درب آشنا می کنیم:

پیشنهاد آی‌بک امداد :  نحوه سیم کشی جعبه فیوز برق ساختمان در تأسیسات برقی
دکمه یا کلید زنگ درب ساختمان

دکمه یا کلید همان قطعه ای می باشد که در پشت درب خانه و خارج از ساختمان نصب خواهد شد. وقتی دکمه یا کلید زده می شود زنگ به صدا درآمده شما متوجه می شوید فردی در پشت درب خانه ایستاده است.

چون دکمه زنگ و کلید در بیرون از ساختمان نصب می شود، که طراحی های متنوع جهت جنس مواد به کار گرفته شده و شکل کلید در ساخت این قطعه در نظر گرفته اند.

زنگ اخبار حیاط

در واقع زنگ اخبار همان قسمتی می باشد که وقتی دکمه فشرده می شود، صدا از آن بیرون می آید. زنگ های اخبار با صدا های متنوعی تولید شده اند که با سلیقه خود می توانید یکی از آن ها را خریداری کنید.

ورودی های یا ترمینال های زنگ درب حیاط

در مرکز زنگ ترمینال های وجود دارد که محل اتصال سیم های خارج شده از دکمه و برق ترانس به زنگ اخبار می باشند.

معمولاً زنگ های درب خانه دارای سه ترمینال به نام ترمینال جلویی، ترمینال سراسری و ترمینال پشت می باشند که به واسطه اتصالات به یکدیگر مرتبط خواهند شد.

دکمه‌ زنگ پشتی درب به زنگ در ترمینال پشتی متصل می شود. اتصالات جلوی کلید به زنگ توسط ترمینال جلویی متصل می شوند و ترانسفورمر یا ترمینال سراسری نیز محلی اتصال ترانس به زنگ اخبار است.

تشدید کننده صدای زنگ درب حیاط

دو عدد میله فلزی تخت در قسمت پایین و بالای ترمینال دیده می شود که نقش تشدید کنندگی زنگ را دارد. بر اساس صدای زنگ این قطعه تنظیم شده هنگام زدن دکمه زنگ صدایی که از زنگ خارج می شود، را طنین انداز خواهد کرد.

سیم پیچ استوانه ای زنگ درب

برای تولید میدان مغناطیسی سیم پیچ استوانه ای شکل که از جنس آهن ربا می باشد، استفاده شده است.  این سیم پیچ از یک کویل ساخته شده و با عبور جریان برق از آن میدان مغناطیسی را به وجود می آورد.

عملکرد زنگ به این شکل است که زمانی که جریان برق به وسیله دکمه متصل می شود ابتدا به سمت ترمینال و پس از آن سیم پیچ استوانه ای حرکت می کند و در نتیجه میدان مغناطیسی به وجود آمده و سیم پیچ استوانه ای را به سمت پایین می کشد.

سیم پیچی که در اطراف چکش پیچیده شده جهت ایجاد صدای اولین نت به سیم پیچ استوانه ای پایین در زنگ ضربه وارد می کند. پس از آن جریان الکتریکی کم شده و سیم پیچ استوانه همچنین چکش به طرف بالا برگشته و با تشدید کننده برخورد می کند تا در این مرحله نت دوم نیز تولید شود.

بعضی از زنگ های اخبار یک مانع کوچک دارند، که از برخورد سلونوئید ها به زنگ ممانعت خواهد کرد. ولی این قابلیت به شما امکان خواهد داد، که میان دو نقطه نت زنگ جلو و زنگ عقب را متفاوت کنید.

ترانس زنگ درب حیاط

اگر ترانس داخل زنگ وجود نداشته باشد، نمی توان درب خانه را به طور مستقیم متصل به سیم کشی برق کرد. زیرا زنگ درب حیاط ولتاژ کمتری از برق احتیاج دارد. اتصال ترانس باعث کم شدن جریان برق ورودی به زنگ شده و ولتاژ ۱۲۰ ولت را می تواند ۱۰ تا ۱۶ ولت کم کند.

می توان ترانس زنگ را در خارج یا داخل ساختمان نصب کرد ولی توجه داشته باشید ترانس باید در فاصله نزدیک به جعبه فیوز قرار داشته باشد.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  روش عیب یابی آیفون تصویری الکتروپیک و تعمیر آن

طریقه نصب زنگ درب حیاط

زنگ درب ساختمان از قسمت اصلی زنگ اخبار، دکمه زنگ و ترانس تشکیل شده که نحوه نصب هر کدام به شکل مجزا می باشد.

ابتدا قبل از هرکاری برق اصلی ساختمان را از جعبه تقسیم یا جعبه فیوز قطع کنید.

نصب ترانس زنگ درب حیاط

ابتدا درپوش جعبه تقسیم را برداشته و پس از آن باید سیم های منبع تغذیه را از ورودی مناسب در داخل جعبه اتصال قرار دهید. ترانس یا ترانسفورماتور را باید در کنار جعبه اتصال قرار داده و برای اتصال صحیح آن پیچ های آن را به وسیله پیچ گوشتی به خوبی ببندید.

اتصال برق خانه به ترانس کار ساده ای است. فقط برای اتصال ترانس باید به ترتیب رنگ ها توجه کنید.

سیم آبی یا نول خانه به سیم ترانس آبی یا نول ترانس، سیم فاز ترانس یا سیم قرمز فاز و همچنین سیم ارت را باید به یکدیگر متصل کنید.

جهت اتصال سیم ها حتماً از درپوش استفاده کرده و درون جعبه فیوز قرار دهید. می توانید به جای درپوش از چسب برق نیز استفاده کنید و اتصالات را محکم کنید.

پس از بستن درب جعبه فیوز باید به سراغ ترانس رفته و سیم های دکمه زنگ را به ترمینال داخل ترانس متصل کرده و بوسیله پیچ گوشتی بخوبی سفت کنید.

نصب کلید زنگ درب حیاط

توجه داشته باشید ارتفاع زنگ را به شکلی در نظر بگیرید که تمامی افراد خانواده بتوانند به راحتی از آن استفاده کرده و کلید زنگ را فشار دهند.

دو رشته سیم نول و فاز یا به شکل روکار در آنجا قرار گرفته یا توکار. باید این سیم ها را در پشت دکمه به زیر پیچ های دکمه زنگ متصل کرده و با پیچ گوشتی سفت کنید.

کلید زنگ را درون قوطی توکار یا روکار فشار داده و درپوش را روی کلید قرار دهید و بخوبی ببندید.

نحوه نصب زنگ اخبار درب حیاط

می توانید زنگ درب اخبار را در داخل خانه و نزدیک به سقف خانه نصب کنید یا حتی می توانید نزدیک درب خروجی واحد نصب کنید. جهت اتصالات اولیه ابتدا باید در پوش روی آن را برداشته و پس از آن سیم های زنگ اخبار را به داخل ترمینال های آن متصل کنید.

جهت محکم نگه داشتن زنگ باید به وسیله دریل سوراخ هایی در دو طرف آن روی دیوار ایجاد کرده و توسط پیچ گوشتی به خوبی آن را سفت کنید.

سپس پیچ های آن را در داخل سوراخ ها قرار داده و با پیچ گوشی  محکم کنید. باید هر سیم را به ترمینال مخصوص مربوط به خود متصل کنید. زنگ اخبار دارای ۳ ترمینال می باشد پس با کمک پیچ گوشتی ترمینال ها را به خوبی محکم کنید.

بدنه زنگ اخبار می تواند از جنس فلز یا پلاستیک باشد. پس از اتصال سیم ها کاور را به خوبی در جای خودش قرار دهید. وقتی اتصالات تمام شد نوبت می رسد به تست کردن زنگ درب حیاط ابتدا فیوز برق را متصل کرده و دکمه زنگ را فشار دهید از واضح بودن صدای آن مطمئن شوید.

زنگ درب حیاط

نتیجه گیری

همانطور که متوجه شدید نصب و سیم کشی زنگ درب حیاط بسیار ساده است. چنانچه تجربه برقکاری ندارید، بهتر است از مجری برقکار کمک بگیرید. مجموعه ایبک امداد آماده خدمت رسانی به شما کاربران گرامی می باشند.

نحوه سیم کشی و نصب زنگ درب حیاط خانه

امتیاز سردبیر

مجموع امتیاز

طریقه اتصال سیم برق زنگ درب

امتیاز کاربر: ۱.۶۵ ( ۱ نتایج)

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا