مجله

روز جهانی کودک

از روز کودک تا آموزش رفتار با کودک

کودکان گل های همیشه بهار دنیای بشریت هستند و بدون شک وجودشان برای ما از همیت بالایی برخوردار است ، در این مقاله از گروه ایبک به سراغ این دسته از عزیزان خواهیم رفت و از روز کودک تا نحوه برخورد و تربیت آن ها با شما سخن خواهیم گفت ، روز جهانی کودک شانزده مهر یا معادل میلادی آن یازده اکتبر هرسال میباشد ،روزی که با چشمان باز باید به انسانهای کوچک نگاه کنیم.تا در این فرصت مناسب به مشکلات کودکان نگاه کنیم تا بتوانیم وظایف و حقوق این کودکان را برای اینده بهتر رقم بزنیم کودک امروز اینده این کشور را میسازد. کودکانی که فردای این مرز بوم دکتر و مهندس های اینده خواهند بود.

کودک هم مانند انسان بالغ نیاز به محبت و ارزش دارد. وقتی به کودک احترام و محبت میکنیم شخصیت او در کودکی شکل میگیرد . کودکی که محبت و احترام ببیند انسان بزرگ و باشخصیت و مهربان بار میاید. کودکی که در خانه مورد محبت قرار گیرد در اجتماع و در بزرگسالی به اطرافیان خودش هم محبت میکند این حالت یکی از قوانین فیزیک است عمل و عکس العمل دقیقا رفتار ها و بازخوردهای کودکان حالت عمل و عکس العمل دارند ، دقت کنید کودکان مانند دستگاه فیلم برداری هستند و مستقیما تمام موارد را ضبط میکنند و در جای دیگر و یا حتی در مقابل خود شما مجدد آن را پخش خواهند کرد پس باید این موضوع را قبول کنیم که هر حالتی چه محبت و چه خشونت در مقابل کودک داشته باشیم آن هم در مقابل دیگران و یا خود شما همان رفتار را بازتاب خواهد کرد.

تربیت کودک

روز کودک در ایران

همانطور که متوجه شدید روز جهانی کودک همیشه جشن گرفته می شود و ما هم در ایران روز جهانی کودک را جشن میگیریم اما مناسب به تاریخ کشور ما چه روزی را روز کودک باید بدانیم ؟ در ادامه این مورد را مطرح خواهیم کرد تا با روز جهانی کودک در کشور عزیزمان نیز آشنا باشید . ایران هم مانند نقاط دیگر دنیا برای این گل های دوست داشتنی را در یک روز خاص جشن می گیرد ، شانزدهم مهر ماه هر سال جشن این شکوفه های دوست داشتنی خواهد بود ، ما هر سال در مدارس دبستان و پیش دبستانی شاهد جشن و سرور زیادی برای این دسته از افراد جامعه که بسیار هم دوست داشتنی هستند هستیم.

هدف از برگزاری روز کودک چیست ؟

هدف اصلی روز کودک شاید این به نظر بیاید که قصد شاد کردن و عوض کردن روحیه کودکان را داریم اما در واقعیت چنین نیست و اصل موضوع به این بر میگردد که کودکان نیز باید دیده شوند و احترام به آن ها نیاز اصلی ساخت آینده آنها خواهد بود ، سالیان دور کشیش آمریکایی بنام دکتر لئونارد یک روز را بنام روز گل رز نام گذاری کرد که امروزه ما این روز را روز کودک مینامیم ، ایشان در این روز قصد بر تغییر نگرش افراد به کودکان داشتند و از همه خواستند تا نگرش دیگری در مقابل کودکان و آینده آنان داشته باشند.

جالب است که بدانید در گذشته و حتی در امروز روز در بسیاری مناطق کودکان را بعنوان کارگر میشناسند و تبعیض زیادی برای آن ها صورت میگیرد و این کار اصلا مورد درست و عادلانه ای نیست چرا که آن ها بسیار لطیف هستند و در آن سن برای کار کردن مخصوصا کار سخت آفریده نشده اند ، در بعضی از کشورها نیز کودکان بصورت بی خانمان در خیابان ها رها هستند و باز هم این مورد میتواند صدمات زیادی به کودکان وارد کند که هیچ وقت جبران پذیر نخواهد بود.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  ۷ جولای ۲۰۲۳ روز جهانی شکلات ۱۶ تیر ۱۴۰۲

پس به این موضوع میرسیم که هدف از نام گذاری این روز بعنوان روز کودک شناخت بهتر کودکان و ارتباط بهتر بزرگسالان با این دسته از گل های جامعه بشریت هست ، باید بدانیم که کودکان هستند که میتوانند آینده هر سرزمین را رقم بزنند و اگر این دسته به درستی تربیت نشوند باید جامعه ای آشفته را برای آینده در نظر داشت و اگر جامعه آینده از اهمیت بالایی برخوردار است باید روی این دسته از جمعیت بشر سرمایه گذاری خاصی شود و از نظر تربیت و شخصیت آن ها را طوری بار آورد که بتوانند در آینده نقش های مهمی در این کره خاکی ایفا نمایند.

روز جهانی کودک چه روزی است ؟

چگونه شادی را برای کودکان خود رقم بزنیم؟

برای اینکه کودک شادی داشته باشیم باید با کودکان خودت بیشتر وقت بزاریم . با آنان سرگرمی و بازی های مناسب سنشان انجام بدیم. کودکان بیشتر از بزرگسالان تحت تاثیر برنامه تلویزیون قرار میگیرند پس برایشان فیلم و کارتن مناسب سنشان تهیه کنیم .فیلم کارتون های خشونت آمیز یا هیجانی در روح روان کودک تاثیر بدی قرار میدهد ، پس بهترین کار این است که کودکانمان را ازن حاشیه و هیجان دور نگه داریم.

چه میزان توجه به کودک مورد نیاز است؟

بعضی از والدین به کودکان خود بیش اندازه توجه میکنن و این رفتار درآینده از این کودکان کودک لوس و ناز پرورده شکل میگیرد اما نمیدانند که با این محبت ت وخالی آینده فرزندان خود را خراب میکنن .محبت بیش از اندازه باعث میشود کودک بیش از اندازه پر توقع تربیت شود و کودک سرکش و خود مختار پرورش یابد . آزاد گذاشتن کودک که هرکاری دلش میخواهد انجام دهد این تفکر را درکودک القاح میکند که  همه دنیا و انسانها تحت فرماندهی او هستن و باید به همه اطرافیانش زور بگوید بخاطر همین پیشنهاد میکنیم ک والدین رفتاری منطقی و بدون احساسات تو خالی برای کودکان پیاده سازی کنن تادرآینده کودک باوقارو جامع پسند تحویل جامع بدهیم

کودکان پسر را طوری بار بیاوریم که بتوانند به قول معروف در آینده گلیم خودش را ازآب بیرون بیاورد، هرچند که نقش زنان و مردان در جامعه برابر است اما باید توجه کنیم که یک کودک پسر در آینده باید نقش یک پدر را داشته باشد و شخصیتی که برای یک کودک پسر رقم باید بزنید با شخصیت یک کودک دختر تفاوت دارد و سعی نکنید رفتارهایی که شایسته یک خانم است را در فرزند پسر خود نقش کنید و یا بالعکس این مورد،  کودکان باید درک کنن که بدست اوردن هرچیزی نیاز به کوشش و زحمت دارد و اگر کودکمان رابا سختی ها و مشکلات آشنا نکنیم دراینده سرافکنده  و سرخورده خواهد شد .

برای تربیت بهتر کودک چه مواردی را انجام دهیم؟

بهتر است کودکان خود را در سنین کودکی بدلیل ذهن فراتر باهوش تر از کودکی به کلاسهای آموزشی بفرستیم تا در سنین بزرگسالی قدرت بیان و فهم مفاهیم بیشتری داشته باشن ، متاسفانه بعضی از والدین بدلیل عدم آگاهی کودکان خود را آزار میدهند ، این آزار ممکن است فیزیکی یا روحی روانی باشد . گاهی محرومیت خوراک پوشاک و توجه نکردن به کودک تحقیر در جمع و تنبیه بدنی و توهین درکودک آثار مخربی در روح و روان کودک بجا بگذارد ، رفتارتند خویی کودک نشان دهنده این است که محروم از محبت پدر و مادر بوده اند.و در اینده با کوچکترین تلنگر وارد انحراف میشوند .بسیاری از لجبازی خوشنت افسردگی از کمبود محبت در دوران کودکی سرچشمه میگیرد

پیشنهاد آی‌بک امداد :  ۲۱ فوریه روز جهانی زبان مادری ۱۴۰۱

والدین باید در دوران کودکی طوری آرامش و راحتی فراهم کنن تا کودک در دوران کودکی با خیالت راحت کودکی کند و با بازی های پرتحرک خود را تخلیه کنن تا در بزرگسالی شخصیتی آرام و وباوقار داشته باشند .همچنین با بازی کردن کودک از لحاظ جسمی و ذهنی قدرتمند میشود .

لازم به ذکر است والدین باید بدانند که کودکشان به چه کاری و چه چیزی احساسات بخرج میدهد و اگر کودکی رفتار ناشایستی داشت با مهربانی و درک احساسات کودک طوری بازخورد داشته باشیم که این بازخورد ما در مقابل آن رفتار ناشایست بتواند به رشد و شخصیت کودک کمک کنند ، پدر و مادر و یا کسی که در تربیت کودک نقش دارند باید با روی گشاده پای درد دل کودک و خواسته های کودک بنشینند و با این کار درک و همدلی با کودک از احساس تند خویی کودک و بیماری های روانی کودک کم میکند ، کودکان در سالهای اول کودکی خود از رفتار والدین الگو برداری میکنن به همین جهت والدین در سنین کودکی فرزندشان باید مراقب رفتارهای و صحبت هایی که در مقابل چشمان کودک میشود مراقبت کنن ، کودکان می بینند و ضبط میکنند و بدون شک آن ها را یک روز و یک جا به شما باز خواهند گرداند.

یکی از مسولیت های والدین درسنین کودکی این است .کودک خود رابه سمت خدا و اشنا کردن کودک بسمت امام ها و نعمتهای هستی پروردگار اشنا سازیم ، رعایت عدالت در کودک نقش دیگر والدین است و خیلی مهم میباشد والدین نباید کودک پسر را از کودک دختر برتر بشمارن یا برعکس ، با این کار حس تنفر را در میان فرزندان ایجاد میکنن اگربرای کودک کوچکتر کادو میخرند برای کودک بزرگتر هم باید کادو بخرن یا اگر محبت یا بوسه ای برای فرزند بزرگتر میکنن به فرزند کوچکترم بوسه بدهند ، اینکار بسیار ساده است اما میتواند از ایجاد شدن حس تفاوت در میان فرزندان و یا حس کمبود را برای یکی از آنها جلوگیری کند ، همیشه در روز جهانی کودک این صحبت مطرح شده که این احساسات را باید از کودکان دور نگه داشت و هدف اول روز جهانی کودک نیز همین مورد بود که احساسات دوگانگی و تفاوت بین فرزندان از بین برود.

سخن آخر

کودکان را در بالاترین رده اهمیت زندگی قرار دهیم چرا که آن ها آینده زندگی هر خانواده و هر خانواده هم آینده این کره خاکی خواهد بود ، پس به آینده این کره خاکی و حداقل به آینده خانواده خود اهمیت دهید تا در روزهای سختی کودکانمان بتوانند دست یاری را به سوی ما دراز کنند و ما با حمایت فعلی خود از آن های حمایت آن ها را در آینده خود تضمین کنیم ، بعد از مطالعه این مقاله شما عزیزان از تیم ایبک میتوانید نظرات خود را از طریف بخش دیدگاه پایین صفحه با ما در میان بگذارید تا بتوانید ما را در این مسیر یاری کنید.

روز جهانی کودک

مجموع امتیاز

مقاله ای کامل در رابطه با کودکان از روز کودک تا نحوه رفتار و تربیت کودکان

امتیاز کاربر: ۵ ( ۲ نتایج)

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا