معرفی چند ماده طبیعی به جای مواد شوینده شیمیایی
معرفی چند ماده طبیعی به جای مواد شوینده شیمیایی|جایگزین شوینده های شیمیایی
شوینده های شیمیایی به سطوح مختلف آسیب رسانده و هم سلامت افراد را تهدید می کند و احتمال دارد، که موجب ایجاد حساسیت شود. همچنین مواد شیمیایی موجب آسیب های فراوان و جبران ناپذیر به محیط زیست می شوند. بنابراین بهتر است، که به جای آنها از مواد طبیعی بی ضرر استفاده شود، در این صورت سلامت خانواده و محیط زیست از می خواهد شد.
فهرست محتوا
- ۱ ضررهای شویندههای شیمیایی برای محیط زیست
- ۱.۱ ضررهای مواد شوینده شیمیایی برای انسانها
- ۱.۲ مواد طبیعی جایگزین شویندههای شیمیایی
- ۱.۳ استفاده از جوش شیرین به جای جرم گیر
- ۱.۴ استفاده از بوراکس برای ضد عفونی کردن
- ۱.۵ استفاده از نشاسته ذرت برای تمیز کردن سطوح
- ۱.۶ استفاده از صابون غیر معطر برای تمیز کردن سطوح
- ۱.۷ استفاده از لیمو ترش به عنوان براق کننده
- ۱.۸ سرکه سفید تمیز کننده چربی
- ۱.۹ الکل یک ضد عفونی کننده قوی است
- ۱.۱۰ هیدروژن پراکسید ضد عفونی کننده طبیعی و سالم
- ۱.۱۱ نمک و آب جوش لوله باز کن طبیعی
- ۲ معرفی چند ماده طبیعی به جای مواد شوینده شیمیایی
ضررهای شویندههای شیمیایی برای محیط زیست
امروزه اکثر ما از ضرر هایی که مواد شیمیایی به محیط زیست می رساند، نگران هستیم. مواد شیمیایی قوی موجب راحتی زندگی افراد شده است، ولی متاسفانه بر محیط زیست تأثیرات منفی زیادی دارد. وقتی که این مواد وارد فاضلاب می شوند، موجب آلوده شدن محیط زیست و منابع آبی شده و خطرات زیادی را به دنبال خواهد داشت. از جمله پیامدهای مواد شیمیایی می توان به مواردی همچون، از بین رفتن موجودات و باکتری های مفید، خراب شدن اکوسیستم، وارد شدن سم به آب و تاثیر بد گذاشتن بر روی جانداران و… اشاره کرد.
ضررهای مواد شوینده شیمیایی برای انسانها
بخار و گازی که از ماده های اسیدی مواد شوینده مثل وایتکس ناشی میشود، موجب خواهد شد، که سیستم تنفسی افراد آسیب ببیند و همچنین پوست و چشم کسانی که در معرض این مواد قرار می گیرند تحت تاثیر خواهند بود. عارضه های به وجود آمده بستگی به مدت زمان استفاده از مواد شیمیایی داشته و امکان دارد، که مسمومیت به وجود آمده در ابتدا علائم قابل توجهی نداشته باشد. در زمانی که از سفید کننده ها و مواد شوینده در فضای بسته مثل سرویس بهداشتی و حمام استفاده می کنید، باید احتیاط کنید. چون احتمال دارد، که عوارضی که بر جای می گذارد برطرف نگردد. همچنین در زمان استفاده از این مواد باید اصول ایمنی را رعایت کنید و از دستکش و ماسک استفاده کنید. در غیر این صورت امکان دارد، که عوارضی مثل سوختگی پوست، آسیب دیدن چشم، آسیب دیدن ریه و حساسیت تنفسی، مسمومیت و… اتفاق بیفتد.
مواد طبیعی جایگزین شویندههای شیمیایی
در صورتی که با استفاده کردن از شوینده های شیمیایی سردرد میگیرد یا مشکلات تنفسی شما را اذیت میکند، می توانید مواد طبیعی را جایگزین مواد شوینده شیمیایی کنید. با انتخاب هرکدام از راهکارهایی که بیان می شود، می توانید در زندگی خود تغییرات خوبی داشته باشید.
استفاده از جوش شیرین به جای جرم گیر
جوش شیرین خوشبو کننده و پاک کننده می باشد و برای پاک کردن جرم ها و تمیز کردن باید آن را با کمی سرکه ترکیب نمایید. برای تمیز کردن چربی موجود روی ظروف آشپزخانه جوش شیرین عملکرد فوق العاده ای خواهد داشت. همچنین برای اینکه از روی سطوح و لباسها لکه ها را پاک کنید و یا بخواهید محیط را ضدعفونی نمایید، استفاده از جوش شیرین مناسب خواهد بود. از دیگر کاربردهای جوش شیرین میتوان به تمیز کردن کاشی حمام و سینک ظرفشویی اشاره کرد. توجه داشته باشید، که نباید از جوش شیرین برای سطوح آلومینیومی استفاده نمایید.
استفاده از بوراکس برای ضد عفونی کردن
بوراکس مادهای پودری و سفید رنگ است، که در فروشگاه های بزرگ وجود دارد. این ماده سختی آب را از بین برده و موجب می شود، که صابون بیشتر کف کند. از بوراکس برای پاک کردن کاغذ دیواری و دیوار ها میتوانید، استفاده نمایید. همچنین اگر روی سطح زمین لکه چسبناکی ایجاد شده باشد، می توانید از بوراکس برای تمیز کردن آن استفاده نمایید.
استفاده از نشاسته ذرت برای تمیز کردن سطوح
برای جلا دادن و تمیز کردن درهای فایبرگلاس، پنجره ها و سطوح شیشهای دیگر می توانید از نشاسته ذرت استفاده کنید. نشاسته ذرت همچنین برای تمیز کردن لکه های فرش نیز کاربرد دارد. برای انجام دادن این کار باید به مقدار مساوی آب و سرکه و الکل را مخلوط کرده و به آن یک قاشق پودر ذرت اضافه کنید و در محلول فوق حل کنید. حالا می توانید روی سطح مورد نظر اسپری کرده و آن را تمیز نمایید.
برای شستشوی فرش این ترکیب بسیار مناسب خواهد بود. اگر بر روی فرش شما لکه روغنی ایجاد شده است، روی لکه ها نشاسته ذرت ریخته و بمالید و پس از ۲۰ دقیقه با جاروبرقی سطح فرش را تمیز کنید.
استفاده از صابون غیر معطر برای تمیز کردن سطوح
صابون های غیر معطر و بدون بو که طبیعی هستند برای پاک کردن سطوح مورد استفاده قرار می گیرند و برای محیط زیست ضرر ندارند. این صابون ها را می توانید به شکل رنده، مایع و قالبی استفاده نمایید. اگر از صابون های طبیعی و دست ساز استفاده کنید، بهتر است، چون آنها دارای مواد افزودنی، رایحه و رنگ مصنوعی نیستند. درست کردن صابون راحت است و در انواع گوناگون وجود دارد. برای مثال برای درست کردن صابون چوب و خاک طبیعی در خانه از، روغن پایه که از روغن هایی مثل روغن کلزا، نارگیل، کنجد، کرچک، کره کوکوم، روغنهای چوب سدر و آهک استفاده می شود، که صابون به دست آمده به رنگ دودی بوده و رایحه بسیار خوبی خواهد داشت.
استفاده از لیمو ترش به عنوان براق کننده
لیمو خاصیت اسیدی دارد و برای از بین بردن و پاک کردن چربی ها و باکتری ها مورد استفاده قرار می گیرد. برای اینکه راحت و سریع لکه هایی که روی شیرآلات آب به وجود می آید را پاک کنید، میتوانید لیمو را برش بزنید و روی لکه های آب شیرآلات خود بکشید، تا خیلی راحت از شر این لکهها راحت شوید.
ترکیب سرکه و آبلیمو به عنوان شیشه پاک کن بسیار موثر عمل می کند. برای درست کردن سرکه لیمو، لیمو ترش را برای دو هفته که در ظرفی که حاوی سرکه است، باید قرار دهید. پس از آن از صافی رد کنید و تفاله ها را بیرون آورید. همچنین از سرکه و آبلیمو به عنوان براق کننده می توانید استفاده کنید.
نصف لیوان آب گرم را با روغن لیمو مخلوط کنید، بدین ترتیب جلا دهنده چوب خواهید داشت، که غیر سمی است. این محلول را به خوبی مخلوط نمایید و بر روی دستمال نخی که مرطوب است، بمالید. سطح چوبی مورد نظر را با این دستمال پاک کنید و با پارچه خشک دیگر رطوبت اضافه را بگیرید. این محلول برای نمای چوبی و درهای ورودی چوبی استفاده می گردد.
سرکه سفید تمیز کننده چربی
سرکه سفید یک تمیز کننده طبیعی بوده و می تواند چربی ها را به خوبی از بین ببرد. سرکه سفید هم با مخلوط های طبیعی دیگر به هم به تنهایی میتواند از جایگزین های مناسب برای شوینده های شیمیایی در منزل باشد. اگر سرکه سفید را با کمی جوش شیرین مخلوط کنید و روی سطوح مورد نظر بپاشید، به خوبی آن سطح را تمیز خواهد کرد. برای از بین بردن لکه فرش سرکه سفید و آب را به یک نسبت درون بطری مخلوط کرده و روی لکه های فرش اسپری نمایید و پس از ده الی پانزده دقیقه با استفاده از اسفنج و محلول صابون طبیعی و آب سطح فرش را تمیز کنید.
الکل یک ضد عفونی کننده قوی است
الکل ایزوپروپیل ضد عفونی کننده بسیار قوی میباشد و باکتری های روی سطح را به صورت کامل از بین می برد. از الکل اتانول نیز می توان استفاده کرد. از الکل برای ضدعفونی کردن کابینت، کف، دست و شیرآلات میتوانید استفاده کنید. با شروع بیماری کرونا الکل در دسترس اکثر افراد قرار گرفت.
هیدروژن پراکسید ضد عفونی کننده طبیعی و سالم
آب اکسیژنه یا هیدروژن پراکسید یک ماده ضدعفونی کننده طبیعت پسند و پرکاربرد می باشد. آب اکسیژنه خاصیت ضدعفونی کنندگی داشته و به عنوان قارچ کش و سفید کننده عمل می کند. از این مایع برای موارد پزشکی بیشتر استفاده می شود. آب اکسیژنه را می توانید از لوازم پزشکی ها یا داروخانه ها تهیه کنید. آب اکسیژنه سی درصد را درون مایع ظرفشویی ریخته و ظرف های خود را تمیز تر کنید.
نمک و آب جوش لوله باز کن طبیعی
مخلوطی از نصف فنجان نمک و دو لیتر آب داغ درست کنید. این محلول می تواند لوله های فاضلابی که دچار گرفتگی شده است را باز کند و به عنوان لوله بازکن می توانید از آن استفاده کنید. اگر گرفتگی ها بیشتر و سخت تر است، به محلول فوق سرکه سفید اضافه کنید. این ترکیب موجب ایجاد واکنش شیمیایی قوی می شود و بدین ترتیب اسیدهای چرب را حل کرده و به صورت کامل از بین خواهد برد. چنانچه لوله های فلزی انسداد داشته باشند، می توانید از آب جوش استفاده کنید. برای باز کردن لوله های فاضلاب بهتر است، که از محلول های شیمیایی بسیار قوی استفاده نکنید. چون علاوه بر اینکه لوله ها دچار آسیبدیدگی خواهند شد، سلامت شما نیز به خطر می افتد.
سخن تکمیلی
امروزه استفاده از مواد و محلول های شیمیایی بسیار قوی همه گیر و مرسوم شده است. برخی از شرکت هایی که مواد تمیز کننده و شوینده تولید می کنند، سعی بر این دارند، که تطبیق بیشتری با محیط زیست داشته و محصولاتی که به محیط زیست آسیب نمی رساند را تولید کنند، ولی تعدادشان کم است. پیشنهاد می کنیم، که سبک زندگی را تغییر داده و زندگی طبیعت دوستانه و سالم داشته باشید. از مواد طبیعی به جای مواد شیمیایی استفاده کنید. این کار موجب آرامش جسمی و روحی شما خواهد شد، و در آینده ای نزدیک از اثرات مثبت آن بهره مند خواهید شد.
معرفی چند ماده طبیعی به جای مواد شوینده شیمیایی
امتیاز سردبیر
مجموع امتیازات
معرفی مواد طبیعی به جای مواد شوینده شیمیایی