تغذيه

علت کپک زدن پنیر در یخچال|روش صحیح نگهداری پنیر

علت کپک زدن پنیر در یخچال|روش صحیح نگهداری پنیر، جلوگیری از کپک زدن پنیر

شماره تلفن نمایندگی تعمیر یخچال، تلویزیون 021

از جمله محصولات لبنی که در دنیا بسیار محبوب می باشد، پنیر است. در برخی مواقع امکان دارد، که پنیر درون یخچال کپک بزند. در این مقاله قصد داریم، که دلایل کپک زدن پنیر درون یخچال را مورد بررسی قرار داده و در ادامه راه های پیشگیری از کپک زدن پنیر ها را در یخچال بیان کنیم. افراد زیادی هستند، که در وعده های عصرانه و صبحانه پنیر میل می کنند. بنابراین لازم است، که شرایط صحیح نگهداری پنیر را بدانند.

مفهوم کپک زدن پنیر درون یخچال

  • وقتی که قارچ ها و باکتری ها به درون پنیر نفوذ کنند، در بافت پنیر علائم تخمیر دیده خواهد شد و ظاهر و بافت پنیر تغییرات شیمیایی و فیزیکی خواهد کرد. در این شرایط گفته می شود، که پنیر کپک زده است.
  • پنیری که درون یخچال شما کپک زده است را نباید به هیچ عنوان مصرف نمود. چون رنگ و بوی آن تغییر خواهد کرد و در برخی موارد حتی امکان سمی بودن آن نیز وجود دارد. در این صورت مصرف پنیر کپک زده برای سلامتی شما ضرر داشته و خطرناک خواهد بود.
  • باکتری ها و قارچ ها برای رشد و تکثیر به محیط مناسب نیاز خواهند داشت. وقتی که پنیر را در خارج از یخچال قرار می دهید، باکتری ها و قارچ ها سریعتر رشد خواهند کرد و شرایط برای آنها بهتر خواهد بود.
  • پنیر از جمله مواد غذایی می باشد، که باید مدام درون یخچال نگهداری گردد. در غیر اینصورت قابل استفاده نبوده و کپک خواهد زد.
  • در برخی مواقع حتی با نگه داشتن پنیر درون یخچال باز شاهد کپک زدن آن خواهید بود. احتمالاً در این شرایط افراد نگران می‌شوند، که برای یخچال آنها مشکلی پیش آمده باشد، اما این طور نیست و دمای یخچال آنها به صورت صحیح تنظیم نشده است.
  • وقتی که پنیر درون یخچال شما کپک می زند دلیلی برای عملکرد نامناسب و خرابی یخچال شما نخواهد بود. فقط باید دمای یخچال خود را مناسب با مواد غذایی که در آن قرار داده شده است و همچنین دمای محیط و فصل، به صورت صحیح تنظیم نمایید و به تاریخ انقضای مواد نیز توجه لازم را داشته باشید.

پنیر

دلایل کپک زدن پنیر درون یخچال

حالا که با معنا و مفهوم کپک زدن پنیر آشنا شدید، در ادامه دلایل کپک زدن پنیر درون یخچال را بیان خواهیم کرد، تا آنها را بشناسید و بدانید که شرایط نگهداری پنیر به چه صورت است.

رطوبت بالای محفظه یخچال

از جمله شرایط مهم برای اینکه باکتری ها و قارچ ها رشد و تکثیر کنند، وجود رطوبت بیش از اندازه می باشد. چنانچه درون یخچال شما رطوبت بیش از اندازه بالا باشد موجب خواهد شد، که پنیر شما در زمان کم کپک زده و فاسد شود. بنابراین باید رطوبت و دمای درون محفظه یخچال خود را بررسی کنید و پنیر را در شرایط مناسب قرار دهید.

قرار دادن پنیر همراه با غذاهای مختلف

برخی از افراد عادت دارند، که مواد غذایی گوناگون مثل میوه و گوشت را به صورت غیر اصولی و بدون ظرف یا درون ظرف های نامناسب در محفظه یخچال نگه می دارند. در صورتی که موادغذایی مخصوصاً لبنیات را باید درون ظرف هایی که در بسته هستند قرار دهید و این مواد باید از دیگر مواد غذایی به دور نگهداری شوند. چون لبنیاتی مانند پنیر بوی غذا های دیگر را جذب کرده و رطوبت آنها موجب خواهد شد، که پنیر زودتر خراب و فاسد گردد.

  • پنیر را بهتر است، که در بخشی از یخچال بگذارید، که با دیگر غذاها تداخلی نداشته باشد.
  • یکی دیگر از دلیل های کپک زدن پنیر درون یخچال، نگهداری برای مدت زمان طولانی درون یخچال می باشد. پیشنهاد می‌شود، که مواد لبنی مخصوصاً پنیر را در مدت زمان کم مصرف نمایید.
  • اگر پنیر کهنه و مانده باشد زودتر کپک خواهد زد، بنابراین باید پنیر را به مقدار کم تر خریداری نمایید و برای مدت زمان طولانی آن را نگهداری نکنید.
پیشنهاد آی‌بک امداد :  شیرین کننده قهوه چیست؟ | انواع مختلف شیرین کننده قهوه

شرایط نگهداری پنیر درون یخچال

برای اینکه از کپک زدن پنیر درون یخچال پیشگیری کنید، در ادامه به شرایط نگهداری پنیر و روش های نگهداری آن درون یخچال می پردازیم:

  • برای اینکه پنیر شما درون یخچال کپک نزند، باید از ظرف هایی که به صورت دربسته هستند استفاده نمایید. چون این ظروف موجب می شوند، که هوا به پنیر شما نفوذ نکند و از کپک زدن آن جلوگیری خواهد کرد.
  • برای اینکه پنیر را در برابر رطوبت بالا و نفوذ هوا محافظت نمایید، می توانید از کاغذ روغنی نیز استفاده کنید. برای انجام دادن این روش باید کاغذ روغنی را به پنیر خود بپیچید و آن را درون یخچال خود بگذارید.
  • همانطور که گفته شد، پنیر از جمله مواد غذایی می باشد، که باید حتماً درون یخچال نگهداری گردد. دمای درون یخچال شما بهتر است، که بین دو تا پنج درجه سانتیگراد باشد. این شرایط برای نگهداری پنیر مساعد خواهد بود.
  • یکی دیگر از راهکارها برای نگهداری درست پنیر درون محفظه یخچال، استفاده از پارچه مرطوب می باشد. پارچه مرطوب به پنیر کمک خواهد کرد، که در مدت زمان طولانی تری خشک گردد و در نتیجه برای مدت بیشتری قابل استفاده خواهد بود.
  • به تاریخ انقضای پنیر باید توجه داشته باشید. چنانچه تاریخ انقضای پنیر شما نزدیک شده است، باید قبل از رسیدن تاریخ انقضا آن را مصرف نمایید.

کپک زدن پنیر درون یخچال ضرر دارد؟

در جواب این سوال باید بگوییم، که بله. پنیری که درون یخچال کپک زده است، علاوه بر اینکه تغییرات قابل مشاهده و طبیعی ایجاد کرده است، احتمال تغییر شیمیایی بودن آن نیز وجود دارد. به همین سبب پیشنهاد می گردد، که پنیر کپک زده را به هیچ عنوان مصرف نکنید. چون احتمال مسمومیت شما بسیار بالا خواهد بود. کپک هایی که در پنیر رشد می کنند، به نوعی قارچ محسوب می‌شوند، که هاگ تولید می نمایند. آنها از راه آب، هوا و حشرات منتقل می‌گردند و در همه جا مثل یخچال وجود دارند. البته در شرایط مرطوب و گرم بهتر رشد می کنند. این موجودات نشانه فاسد بودن پنیر می باشند و در اکثر اوقات به رنگ های سفید، سبز تیره، آبی، سیاه و خاکستری نمایان می شوند. کپک ها را اکثراً می توانید بر روی پنیر ببینید. آنها بو و ظاهر پنیر شما را تغییر خواهند داد.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  پرمصرف ترین گیاهان دارویی/محبوب ترین گیاهان دارویی

پنیر

ارزش غذایی پنیر

پنیر ها مواد مغذی فراوانی از جمله ویتامین، پروتئین، فیبر و مواد معدنی را دارند.در ادامه هر کدام از آنها را بررسی می کنیم:

پروتئین پنیر

پنیر نیز از جمله مواد غذایی و لبنی میباشد که دارای پروتئین زیادی می باشد پروتئینی که در پنیر وجود دارد، کازیین می‌باشد، که شامل آمینو اسیدهای قابل هضم و ضروری می باشد پروتئینی که در پنیر وجود دارد موجب خواهد شد، که فشارخون پایین تر بوده و مواد معدنی افزایش یابد.

کربوهیدرات موجود در پنیر

مقدار کربوهیدراتی که در پنیر وجود دارد به نوع پنیر شما بستگی خواهد داشت. در هر ۱۰۰ گرم پنیر حدوداً یک تا سه گرم کربوهیدرات وجود دارد. کربوهیدراتی که در پنیر وجود دارد، به عنوان سوخت بدن روزانه برای تولید انرژی آن مورد استفاده قرار می گیرد.

چربی موجود در پنیر

غذاهایی که دارای چربی هستند برای بدن خوب نیست، اما پنیر از جمله مواد لبنی بسیار سالم محسوب می شود. پنیر چربی‌های اشباع شده ای دارد، که موجب انرژی بیشتر بدن ما می گردد. پنیر چربی ترانس داری دارد، که مصرف به اندازه آن، برای بدن مفید خواهد بود.

مواد معدنی و ویتامین موجود در پنیر

پنیر از جمله منابع خوب برای مواد معدنی و ویتامین می باشد. یک تکه پنیر از یک لیوان شیر تولید می گردد، بنابراین مواد معدنی و ویتامین های پنیر به اندازه شیر زیاد است. ویتامین ها و مواد معدنی موجود در پنیر موجب سلامت بدن می شوند. پنیر ها غنی از ویتامین آ می باشند، که برای آسیب های پوستی، سلامت چشم و عفونت تنفسی بسیار مفید خواهد بود.

روی موجود در پنیر

از جمله عناصر ضروری برای بدن که برای سلامتی، بهبود ایمنی و تولید هورمون لازم می باشد، روی است. بدن به مقدار کمی عنصر روی نیاز دارد. بنابراین روی موجود در پنیر برای بدن مفید است.

سلونیوم پنیر

سلنیوم موجود در پنیر دارای خاصیت آنتی اکسیدانی برای پیشگیری از دیابت و سلول های سرطانی می باشد.

سدیم موجود در پنیر

در پنیر به صورت طبیعی سدیم وجود دارد، که برای حفظ گلوکز، گرفتگی عضلات و سلامت قلب بسیار مفید می باشد.

پنیر

کلسیم پنیر

همانطور که می دانید، کلسیم برای استحکام استخوان، دندان و ناخن بسیار مفید است. کلسیمی که در پنیر وجود دارد، بدن را قوی خواهد کرد و برای مشکلات سلامتی پوستی بسیار ضروری می باشد. مصرف کردن یک تکه پنیر در طول روز، به بدن شما کمک خواهد کرد که دارای استخوان های قوی تر بوده و سلامت بیشتری داشته باشد.

سخن تکمیلی

در این مقاله به صورت کامل دلایل کپک زدن پنیر درون یخچال را مورد بررسی قرار داده و در ادامه راهکارهای مناسبی برای پیشگیری از کپک زدن پنیر ارائه دادیم. پنیر را باید در شرایط مناسب نگهداری کنید، تا کپک نزند. از مصرف پنیر کپک زده خودداری کنید، چون سمی بوده و برای سلامت شما مضر می باشد. پنیر از جمله مواد لبنی محسوب می‌شود، که دارای مواد مغذی ویتامین های ضروری برای بدن می باشد، بنابراین باید مصرف آن را در رژیم غذایی روزانه خود قرار دهید.

تعمیر یخچال شبانه روزی

31

دلیل کپک زدن پنیر درون یخچال

امتیاز سردبیر

مجموع امتیازات

بررسی دلایل کپک زدن پنیر درون یخچال

امتیاز کاربر: اولین نفر باشید !

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا