خدمات ساختمان

کفپوش لینولئوم چیست و نحوه اجرای آن چگونه است؟

کفپوش لینولئوم و یا مکالئوم کفپوشی بسیار جذاب و کاملاً طبیعی می‌ باشد که در محیط‌ های مختلفی از آن استفاده می‌ شود. لینولئوم از قدیمی‌ ترین کفپوش‌ های موجود در بازار است که هنوز هم دارای طرفداران زیادی می‌ باشد. کفپوش لینولئوم به علت آنکه از مواد قابل بازیافت و طبیعی تولید شده هیچ صدمه‌ ای به طبیعت وارد نکرده و از سمت افراد دوستدار محیط زیست هم مورد تایید قرار گرفته است. کفپوش لینولئوم بسیار مقاوم بوده و زیبایی بی‌ نظیری دارد. این کفپوش در رنگ‌ های متنوعی تولید شده و طول عمر بالایی دارد به همین خاطر در دکوراسیون داخلی بخش‌ های مختلف ساختمان می‌ توان از این کفپوش استفاده نمود.

کفپوش لینولئوم چیست؟

یکی از قدیمی‌ ترین کفپوش‌ های موجود در بازار کفپوش لینولئوم می‌ باشد که برای نخستین بار در سال ۱۸۶۰ معرفی شد. اصلی‌ ترین و مهم‌ ترین ویژگی کفپوش لینولئوم موادی می‌ باشد که در آن به کار رفته است. کفپوش لینولئوم صد در صد طبیعی بوده و از خاک اره، سنگ آهک، پودر چوب پنبه، صمغ درخت کاج، رنگدانه طبیعی، روغن کتان و یک لایه کنفی که تحت فشار قرار دارد تولید شده است. این کفپوش به علت دارا بودن چوب پنبه مقاومت خوبی هم در برابر رطوبت دارد و بافت آن لطیف و نرم است و باعث آزرده شدن پوست پا نخواهد شد. بیشترین کشورهایی که از کفپوش لینولئوم استفاده می‌ کنند کشورهای سوئد و فنلاند هستند. این کفپوش استاندارد بهداشتی بسیار بالایی دارد و نظافت آن نیز آسان می‌ باشد و علاوه بر آن ضد آلرژی بوده و به علت داشتن رزین طبیعی ضد باکتری نیز است.

انواع کفپوش لینولئوم

کفپوش‌ های لینولئوم به شکل تایلی، رولی و پروفیلی در بازار وجود دارند. کفپوش تایلی لینولئوم دارای یک لایه پلی استر در بخش پشتی خود می‌ باشد که با چسب به کف محل مورد نظر چسبیده و نصب می‌ گردد.کفپوش لینولئوم چیست و نحوه اجرای آن چگونه است؟ کفپوش لینولئوم مدل پروفیلی به صورت نر و مادگی بوده و یا کلیکی است و مثل پارکت در کنار همدیگر قرار می‌ گیرند و در هم کلیک شده و ثابت می‌ شود. کفپوش رولی لینولئوم هم به کمک چسب روی قسمت‌ های مورد نظر قرار گرفته و نصب می‌ شود.

کفپوش رولی

این مدل از کفپوش‌ ها به کفپوش رولی وینیلی بسیار شباهت دارند و روش نصب آنها نیز مشابه است و با چسب می‌ توان آنها را به سطح زیرین چسباند.

  • کفپوش تایلی

کفپوش تایلی لینولئوم هم مانند کفپوش رولی با چسب نصب می‌ شود ولی پیش از نصب کردن آن یک لایه از پلی استر در بخش پشتی کار باید چسبانده شود تا باعث افزایش استحکام شود.

  • کفپوش پارکتی

این کفپوش‌ ها بسیار مشابه پارکت هستند و روی زمین نصب می‌ شوند و هر بخش از آنها دارای زبانه و کام است که در یکدیگر چفت شده و به هم متصل می‌ شوند. برای آنکه استحکام این کفپوش افزایش پیدا کند یک لایه چوب و یا ورق چوب پنبه در آن نصب می‌ کنند.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  پوکه معدنی چیست | در ساختمان سازی به چه منظور استفاده می شود؟

مزایای کفپوش لینولئوم

با در نظر گرفتن آنکه کفپوش‌ ها دارای مواد تشکیل دهنده خاصی هستند ویژگی‌ هایی نیز دارند که در ادامه به بررسی آنها می‌ پردازیم. مزایای کفپوش لینولئوم عبارتند از:

  • این کفپوش‌ ها مقاومت خوبی در برابر رطوبت دارند.
  • لکه بر روی آنها باقی نمی‌ ماند.
  • سطح لغزنده و لیز ندارند.
  • نظافت آنها آسان بوده و آلودگی‌ ها به راحتی از روی آن تمیز می‌ شود.
  • نسبت به فشار مقاومت خوبی داشته و برای مکان‌ هایی که پرتردد هستند مناسب می‌ باشد.
  • بافت لطیف و نرمی دارند و باعث آزرده شدن پوست کف پا نمی‌ شوند.
  • هیچ ماده خطرناک و سمی در ترکیبات این کفپوش وجود ندارد.
  • در برابر اسید، مواد شیمیایی و روغن مقاومت خوبی دارد.
  • در مکان‌ هایی که گرمایش آنها از کف می‌ باشد می‌ توان از این کفپوش استفاده نمود زیرا حرارت به آن آسیبی وارد نمی‌ کند.
  • در برابر نور مقاومت خوبی داشته و رنگ پریده نمی‌ شود.
  • خاصیت آنتی استاتیک دارند و گرد و خاک را به خود جذب نمی‌ کند.
  • ضد قارچ بوده و آنتی باکتریال هستند.
  • باعث ایجاد آلرژی نمی‌ شوند.
  • وزن آنها کم است و بار اضافی روی ساختمان ایجاد نمی‌ کنند.
  • ماهیت کفپوش لینولئوم گرم بوده و مثل سرامیک و سنگ سرمای زیادی را در زمستان به کف پا وارد نمی‌ کند.
  • در رنگ‌ ها و طرح‌ های متنوعی تولید شده‌ اند و همه سلیقه‌ ها را می‌ توانند راضی کنند.

معایب کفپوش لینولئوم

در کنار مزایای این کفپوش چند مورد از معایب آن را نیز اشاره می‌ کنیم.کفپوش لینولئوم چیست و نحوه اجرای آن چگونه است؟

  • برای نصب کفپوش لینولئوم نیاز به افراد کارشناس و متخصص می‌ باشد.
  • کفپوش قابلیت اشتعال داشته و بنابراین نکات ایمنی در مورد آن باید رعایت شود.
  • قیمت آن گران است.
  • نیاز به واکس زدن و جلادهنده دارد و این کار باید هر سه تا چهار ماه انجام شود.

کاربرد کفپوش لینولئوم

همانطور که گفتیم کفپوش لینولئوم مقاومت بالایی دارد و در مکان‌ های مختلف از آن استفاده می‌ شود. در ادامه محل‌ ها و مکان‌ هایی که می‌ توان از کفپوش لینولئوم در آن استفاده نمود را معرفی می‌ کنیم.

کفپوش لینولئوم برای اتاق کودک و مهد کودک

یکی از مهمترین نکاتی که باعث می‌ شود از کفپوش لینولئوم برای اتاق کودکان و برای مهدهای کودک استفاده شود خاصیت ضد حساسیت و آنتی باکتریال بودن آن می‌ باشد. بافت کفپوش لینولئوم طوری است که اگر کودک روی آن بیفتد کمترین آسیب را خواهد دید.

کفپوش لینولئوم برای اطراف استخر

همانطور که گفتیم کفپوش لینولئوم مقاومت بالایی در مقابل رطوبت داشته و نظافت آن نیز بسیار آسان است و از آن مهمتر اینکه سطح لغزنده و لیزی ندارد و به همین خاطر برای اطراف استخر و همچنین جکوزی می‌ تواند کفپوش بسیار مناسبی باشد. کفپوش لینولئوم به علت داشتن رنگدانه طبیعی، رنگ‌ های گرم زیادی دارد و زیبایی و جذابیت طرح‌ های آن باعث گرمتر و جذاب‌ تر نشان داده شدن محیط خواهد شد. برای آنکه آب زیر کفپوش نفوذ نکند لازم است که از کفپوش رولی لینولئوم برای استخر استفاده شود.

کفپوش لینولئوم در مراکز آموزشی و کتابخانه

به علت رفت و آمد مکرر و زیاد در مراکز آموزشی و کتابخانه‌ ها بهتر است کفپوشی در این مکان‌ ها به کار رود که نظافت آسانی داشته باشند و علاوه بر آن مقاومت آنها نیز خوب باشد. یکی دیگر از نکات مهم در مراکز آموزشی و کتابخانه‌ ها این است که کفپوش به کار برده شده در آن باید عایق صوتی نیز باشد و با قدم زدن مراجعین و برخورد کفش به آن ایجاد صدای زیادی نکند. کفپوش لینولئوم به دلیل ساختار و بافتی که دارد آلودگی صوتی نداشته و صدای قدم‌ ها و برخورد اشیا را بازتاب نمی‌ دهد.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  درب ضد حریق و دلایل استفاده از آن

کفپوش لینولئوم در آشپزخانه

از آنجایی که کفپوش لینولئوم جنس بسیار عالی دارد و چنانچه غذا بر روی آن بریزد لکه‌ها را به راحتی می‌ توان با شوینده و دستمال تمیز کرد. برای تمیز کردن کفپوش لینولئوم به هیچ عنوان از شوینده قوی استفاده نکنید و بهتر است با مواد شوینده سبک اقدام به پاک کردن لکه‌ ها و تمیز کردن آن کنید. علاوه بر مواردی که در بالا گفتیم کفپوش لینولئوم را برای راهرو، سالن نشیمن، سالن پذیرایی، بیمارستان، اتاق ایزوله، سرویس بهداشتی و … نیز می‌ توان استفاده نمود.

نکات مهم در مورد نگهداری کردن از کفپوش لینولئوم

در شرایط استاندارد و با در نظر گرفتن متریالی که در ساخت کفپوش لینولئوم به کار رفته است این کفپوش‌ ها تا ۲۰ سال به راحتی می‌ توانند عمر کنند. البته لازم به ذکر است طول عمر و ماندگاری کفپوش لینولئوم تا حد زیادی نیز به روش نگهداری از آن مرتبط می‌ باشد. به عنوان مثال اگر سطح کفپوش لینولئوم همیشه تمیز نگه داشته شود و مواد شیمیایی و روغنی بر روی آن باقی نماند، سال‌ های سال می‌ توان از آن استفاده کرد. علاوه بر آن این کفپوش‌ ها باکس مخصوصی دارند که برای حفظ جلوه ظاهری و همچنین جلوگیری از پارگی و ترک آنها مورد استفاده قرار می‌ گیرند. این واکس‌ ها باید با فاصله و به صورت دوره‌ ای استفاده شود. علاوه بر آن برای آنکه ماندگاری بیشتری داشته باشند روکش آکریلیک هم برای آنها استفاده می‌ شود.کفپوش لینولئوم چیست و نحوه اجرای آن چگونه است؟ اگر از کفپوش تایلی لینولئوم استفاده کرده‌ اید و یکی از تایل‌ ها دچار ایرادی شده است، بهتر است که آن را ترمیم و یا تعویض نمایید تا ظاهر ساختمان هیچ مشکلی نداشته باشد. عملکرد کفپوش لینولئوم در مقابل رطوبت خوب است ولی نمی‌ توان آن را با کفپوش وینیل در یک رده قرار داد. این کفپوش‌ ها مقاومت خوبی در برابر رطوبت دارند ولی ضد آب نیستند. همانطور که گفتیم واکس مخصوص می‌ تواند مقاومت آنها را در برابر رطوبت افزایش دهد.

کلام آخر

آنچه که در این مطلب از مقاله آی بک امداد به آن پرداختیم در حقیقت معرفی کفپوشی به نام لینولئوم بود. قدمت این کفپوش‌ ها بسیار بالاست و از سال ۱۸۶۰ در بازار وجود دارد. این کفپوش‌ ها از طراحی بسیار زیبایی برخوردارند و به علت مقاومت زیاد آنها در مقابل رطوبت و نم می‌ توان از آنها در بیشتر مکان‌ ها استفاده نمود. کفپوش لینولئوم دارای ویژگی‌ های منحصر به فردی است و می‌ تواند یکی از بهترین انتخاب‌ ها برای کف ساختمان باشد. امیدواریم با مطالعه مطالب بالا با این ویژگی‌ ها به خوبی آشنا شده باشید.

کفپوش لینولئوم چیست و نحوه اجرای آن چگونه است؟

امتیاز سردبیر

مجموع امتیاز

کفپوش لینولئوم چیست و نحوه اجرای آن چگونه است؟ مکانهایی که کفپوش لینولئوم در آن استفاده می شود کدامند؟

امتیاز کاربر: اولین نفر باشید !

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا