نقاشی درب و پنجره در هنگام بازسازی ساختمان
نقاشی درب و پنجره یکی از کارهایی است که در هنگام بازسازی ساختمان باید انجام بدهید. وقتی همه کارها تمام شد و بازسازی ساختمان کامل شد، حالا نوبت رنگ آمیزی قسمتهای مختلف ساختمان مانند درب و پنجره میرسد. نقاشی درب و پنجره در ساختمان هم مانند بازسازی تمام قسمتهای ساختمان به لوازم مخصوصی نیاز دارد. برای رنگ کردن درب و پنجره مهمترین وسیله، رنگ مخصوص است. بعضی از افراد برای رنگ کردن درب و پنجره از همان رنگ دیوار استفاده میکنند که این به هیچ وجه صحیح نبوده و باید رنگ مخصوصی برای درب و پنجره انتخاب کنند.
در هنگامی که میخواهید برای نقاشی درب و پنجره رنگ خریداری کنید باید به درجهای که در روی آن درج شده دقت کنید. رنگهایی که مخصوص رنگ آمیزی درب و پنجره میباشند در روی آنها به طور کامل نوشته شده که برای چه سطوحی مناسب هستند. معمولاً چهارچوبها زود کثیف میشوند و نمای بدی دارند، پس بهتر است برای پنجره و درب از رنگهای قابل شستشو استفاده کنید تا در صورت لکهدار شدن راحت بتوانید آنها را تمیز کنید.
در هنگام بازسازی ساختمان بهترین رنگی که میتوانید برای نقاشی درب و پنجره از آن استفاده کنید، رنگ روغن است. البته رنگ روغن دو نوع در بازار موجود است، یکی رنگ روغن براق و دیگری رنگ روغن مات.
رنگ روغن مات مخصوص دیوار بوده ولی برای نقاشی درب و پنجره باید از رنگ روغن براق استفاده کنید. رنگ روغن براق به راحتی تمام عیبهای درب و پنجره را پوشانده و قابل شستشو هم میباشد.
فهرست محتوا
نقاشی درب و پنجره در هنگام بازسازی ساختمان
یکی از مهمترین اقداماتی که در هنگام بازسازی ساختمان باید انجام دهید نقاشی و رنگ آمیزی ساختمان است. نقاشی ساختمان جزو کم هزینهترین، سریعترین و راحتترین مراحل بازسازی ساختمان است، تا جایی که وقتی شما از ظاهر و فضای تکراری ساختمان خسته شدید، میتوانید با هزینه نه چندان زیاد، تغییرات زیادی در ساختمان ایجاد کنید.
این تغییر دادن رنگ ساختمان میتواند حس خوبی را به شما و ساکنین خانه القا کند. البته نقاشی درب و پنجره باعث خواهد شد که ارزش ملک شما بالا رفته و یا در هنگام اجاره دادن توجه مشتری بیشتر جلب شود. به همین دلیل وقتی افراد تصمیم میگیرند که خانه خود را اجاره داده و یا آن را بفروشند ابتدا دستی به سر و روی آن کشیده و خانه را رنگ و نقاشی میکنند.
در هنگام بازسازی کردن ساختمان، اقدامات متفاوتی انجام میگیرد که نقاشی جزو کم هزینهترین آنها محسوب میشود. به همین دلیل شما میتوانید با کمترین هزینه تغییر فاحشی در دکوراسیون خانه ایجاد کنید. اگر تصمیم گرفتهاید که خانه را بازسازی کنید حتماً سوال میکنید چگونه باید خانه را نقاشی کرد و یا چه رنگی برای بازسازی ساختمان انتخاب کنیم. با ما همراه باشید تا جواب پرسشهای خود را بگیرید.
نقاشی درب و پنجره چه اهمیتی در بازسازی ساختمان دارد؟
در هنگام بازسازی ساختمان با توجه به شرایط و موقعیت خانه، پیمانکار اقدامات لازم را تعیین میکند و بر اساس آن اقدامات مختلفی برای بازسازی انجام میگیرد که معمولاً ظاهری و سطحی هستند ولی بعضی اقدامات که به ساختار ساختمان مربوط میشوند عمقی و پرهزینه هستند.
یکی از ضروریترین و مهمترین اقدامات در هنگام بازسازی ساختمان، رنگ آمیزی و نقاشی خارجی و داخلی ساختمان است. معمولاً بازسازی کردن ساختمان بدون رنگ آمیزی و نقاشی هیچ معنایی ندارد. البته شاید شما تصمیم به استفاده از کاغذ دیواری داشته باشید ولی باز هم در ساختمان جاهایی هستند که باید حتماً رنگ کنید، مانند درب و پنجره.
روش انتخاب رنگ مناسب برای بازسازی ساختمان
حتماً تا حالا نام رنگ روغنی و یا رنگ پلاستیکی را شنیدهاید. شاید سؤال کنید کدام یک از این رنگها بهتر هستند؟ باید بگوییم که رنگها بر اساس کاربری فضا و نیاز شما تعیین میشوند. در اصل باید برای انتخاب کردن رنگ مناسب به کاربری فضا توجه کنید. مثلاً برای اتاق کودک باید رنگ قابل شستشو باشد زیرا ممکن است کودک شما دیوارها را کثیف کند. پس لازم است که شما با ویژگی انواع رنگهای ساختمان و مشخصات آنها آشنایی داشته باشید.
انواع رنگهای ساختمانی
رنگهای ساختمانی انواع متفاوتی دارند که هر کدام برای فضای خاصی مناسب هستند. شما میتوانید از این رنگها برای فضای خارجی و داخلی ساختمان استفاده کنید، ولی بهتر است که برای بیرون ساختمان از رنگ مقاوم استفاده کنید. مهمترین و اصلیترین رنگها، رنگ روغنی و رنگ پلاستیک هستند. انواع رنگهای ساختمان عبارتند از:
- رنگ پلاستیکی
- رنگ روغنی
- رنگ اکریلیک
۱- استفاده از رنگ پلاستیک برای ساختمان
رنگ پلاستیک جزو رنگهای پرمصرف ساختمانی است که قیمت آن هم مناسب میباشد. این رنگ به دو دسته تقسیم میشود یکی پلاستیکی و دیگری نیمه پلاستیکی. ویژگی رنگهای پلاستیکی عبارتند از:
- آب حلال این رنگها است.
- دوام رنگ پلاستیکی از رنگ روغنی کمتر است.
- برای پنجره، نرده و سطوح فلزی مناسب نمیباشد.
- این رنگها مات هستند.
- بوی تند ندارند.
- زود خشک میشوند.
- رنگ آمیزی با رنگ پلاستیک سریع و ساده انجام میگیرد.
این رنگ معمولاً برای جاهایی بیشتر مناسب است که در معرض کثیفی و آلودگی نبوده و نیاز نیست که آن را شستشو داده و یا نظافت کنید. رنگ پلاستیک مناسبترین رنگ برای سقف است و البته برای پوشاندن مشکلات و خرابیها هم میتوان از آن استفاده کرد. وقتی این رنگ را آماده میکنید، آبی که برای رقیق کردن آن استفاده میکنید باید اندازهای باشد که نه زیاد غلیظ شود که در هنگام استفاده رد قلمو بماند و نه اینکه آنقدر رقیق باشد که مجبور شوید چند بار رنگ را بکشید.
حتماً میدانید که نقاش ساختمان قبل از اینکه رنگ زدن را شروع کند، برای زیرسازی، بتونه میزند ولی برای استفاده از رنگ پلاستیکی که در روی سطوح گچکاری تازه انجام میگیرد، نیازی به بتونه کاری ندارید. البته نقاشان ساختمان که مهارت زیادی در این کار دارند، خودشان به این مورد آگاهی داشته و بهتر است کار را به خود آنها بسپارید تا بهترین نتیجه را بگیرید.
۲- نقاشی ساختمان به وسیله رنگ روغنی
یکی از مهمترین تفاوتهای رنگ روغنی و پلاستیکی این است که رنگ روغنی قابل شستشو بوده و دوام بیشتری دارد. این ویژگی باعث شده بتوان از این رنگ در جاهایی که در معرض آلودگی زیاد قرار دارد، استفاده کرد زیرا در صورت کثیف شدن شما میتوانید آن را به راحتی تمیز کنید.
رنگهای روغنی انواع مختلفی دارند که معمولاً به سه دسته براق، مات و نیمه مات تقسیم میشوند. البته توجه داشته باشید که رنگ روغنی مات را نمیتوان شست. مشخصات دیگری که رنگهای روغنی دارند عبارتند از:
- برای اینکه رنگهای روغنی را رقیق کنید به حلال نفتی نیاز دارید و حلال آن هم تینر روغنی میباشد.
- این رنگها بوی تندی دارند.
- رنگهای روغنی نسبت به رنگهای پلاستیکی به زمان بیشتری برای خشک شدن نیاز دارند.
- این رنگها پوشش خوبی دارند.
- از رنگهای پلاستیکی برای پنجره، نرده و سطوح فلزی دیگر استفاده میشود.
- اگر سطح زیری دارای ایراد و نقصی باشد ممکن است بیشتر از رنگ پلاستیکی مشخص شود به همین دلیل نیاز به زیرسازی بهتر و بیشتری دارد.
- به این نکته مهم توجه کنید که رنگ روغنی مات برای سطوح سیمانی و گچی مناسب بوده و رنگ روغنی براق هم برای سطوح گچی، سیمانی، فلزی و حتی چوبی هم مناسب است.
۳- رنگ اکریلیک بر پایه رزین
رنگ اکریلیک یکی از رنگهای جدید بازار است که از رزینهای با کیفیت و بر پایه آب تولید و تهیه میشوند. این رنگها کیفیت بالایی داشته و قابل شستشو هستند و به همین دلیل ماندگاری و دوام بالایی هم دارند. این رنگها از جهت اقتصادی گران بوده و مقرون به صرفه نمیباشند. از این رنگها نمیتوان برای سطوح فلزی استفاده کرد و برای سطوح چوبی، سیمانی و گچی مناسب هستند. رنگ اکریلیک هم مثل رنگ پلاستیکی، بوی آزاردهنده و تند نداشته و زود خشک میشود.
برای اینکه رنگ مناسب را انتخاب کنیم به چه نکاتی باید توجه کنیم؟
شاید سؤال کنید که برای انتخاب کردن رنگ مناسب باید به چه نکات مهمی توجه کنیم؟ برای اینکه پاسخ این سؤال را بدانید باید از علم روانشناسی رنگها اطلاعات لازم را داشته باشید. رنگها به طور کلی به سه دسته رنگهای خنثی، رنگهای گرم و رنگهای سرد تقسیم میشوند.
رنگهای خنثی مثل رنگ خاکستری، قابلیت ترکیب شدن با رنگهای دیگر را دارد و معمولاً برای کابینتها مورد استفاده قرار میگیرد. رنگهای سرد و ملایم مثل رنگ سبز و آبی هم برای سرویس بهداشتی و اتاق خواب استفاده میشود و تا حدودی آرامش بخش است. رنگهای قرمز و زرد هم که جزو رنگهای گرم میباشند انرژی بخش بوده و جهت ایجاد فضای مدرن و جذاب مناسب هستند ولی به طور کلی برای اینکه رنگ مناسب را انتخاب کنید بهتر است به نکات زیر توجه داشته باشید:
- برای مکان کم نور توصیه میکنیم از رنگ تیره استفاده نکنید.
- وقتی میخواهید رنگ فضا را انتخاب کنید بهتر است به تم رنگی وسایل دیگر مثل مبلمان هم توجه داشته باشید زیرا اگر رنگهای به کار رفته با هم همخوانی داشته باشند، باعث ایجاد حس آرامش در افراد میشوند.
- بهتر است برای سقف از رنگ روشن استفاده کنید زیرا رنگ تیره باعث دلگیر شدن فضا میشود.
سخن پایانی
با توجه به مطالبی که برایتان در این مقاله بیان کردیم، متوجه شدید که یکی از مراحل مهم بازسازی ساختمان، میتواند نقاشی و رنگ آن باشد. این مرحله با کمترین بودجه و سریع انجام میگیرد. پس اگر برای بازسازی بودجه کافی ندارید میتوانید با رنگ کردن ساختمان، ظاهر متفاوت و جدیدی به خانه ببخشید. البته توصیه میکنیم این کار را به پیمانکاران بازسازی و یا نقاشان ماهر بسپارید.
نقاشی درب و پنجره در هنگام بازسازی ساختمان
امتیاز سردبیر
مجموع امتیاز
انواع رنگهای ساختمانی