مجله لوازم خانگی

روش باز و بسته کردن قطعات مختلف چرخ گوشت

بشر از ابتدای خلقت جهت خوردن مواد غذایی در پی روش هایی بود که بتواند تنوع در برنامه غذایی خود ایجاد کند و انواع گوناگون غذاها را تهیه کند. یکی از ابزارهایی که تحولی در نوع طبخ مواد غذایی به وجود آورد چرخ گوشت است. قبل از ساخت چرخ گوشت افراد برای تهیه غذا گوشت را به قطعات کوچک تقسیم می‌کردند اما کم کم پی بردند اگر گوشت کوبیده شود غذاهای متنوع دیگری نیز می توانند با آن تهیه کنند. به همین خاطر بود که چرخ گوشت امروزه به شکل پیشرفته و مدرن در اختیار ما قرار دارد. در این مقاله از ایبک امداد می خواهیم روش باز و بسته کردن قطعات مختلف چرخ گوشت را به شما عزیزان آموزش دهیم.

ضرورت باز کردن قطعات مختلف چرخ گوشت و شستن آنها

بسیاری از افراد تصور می کنند چرخ گوشت ابزاری غیر ضروری است و به خاطر دردسرهای آن مانند شستن اجزا و قطعات مختلف چرخ گوشت ترجیح می‌دهند که گوشت چرخ کرده را از فروشگاه تهیه کنند اما اگر بخواهید نکات بهداشتی را رعایت کنید بهتر است که گوشت را در منزل خود چرخ کنید تا از بهداشت آن مطمئن باشید. به همین خاطر بهتر است روش باز و بسته کردن قطعات مختلف چرخ گوشت را نیز بدانید تا پس از هربار استفاده کردن از این دستگاه همه قطعاتی که قابلیت جدا شدن دارند را از چرخ گوشت باز کنید و پس از شستشوی کامل و خشک کردن دوباره آن را سر جای خود قرار دهید.

قطعات و اجزای مختلف چرخ گوشت

چرخ گوشت ها از دو قسمت بدنه و موتور تشکیل شده‌اند. قسمت بدنه چرخ گوشت شامل قطعات مختلفی است که هر کدام از آنها کارکرد و عملکرد خاص خود را دارد. موتور چرخ گوشت به طور معمول از نوع یونیورسال است. در ادامه به بررسی قطعات مختلف موجود در چرخ گوشت می‌پردازیم و چگونگی کارکرد هر کدام از آنها را توضیح می دهیم.

موتور چرخ گوشت

اصلی ترین قطعه چرخ گوشت موتور آن می باشد. حتما می‌دانید مهمترین قطعه در هر ابزار الکترونیکی موتور آن است. اگر به موتور دستگاهی آسیب وارد شود باعث عدم کارکرد آن شده و هزینه زیادی باید بابت تعمیر دستگاه پرداخت شود. موتور یونیورسال که در چرخ گوشت به کار گرفته شده با جریان متناوب و جریان مستقیم کار می کند. روش باز و بسته کردن قطعات مختلف چرخ گوشتموتوری که در چرخ گوشت خانگی به کار گرفته شده است نسبت به موتوری که در چرخ گوشت صنعتی وجود دارد ضعیف تر است به همین خاطر پس از آنکه ۱۵ دقیقه از چرخ گوشت استفاده کردید بهتر است آن را خاموش کنید تا موتور دستگاه استراحت کند و پس از آن مجددا اقدام به روشن کردن دستگاه کنید. برخی از افراد نیز برای چرخ کردن سیب زمینی، پیاز و سبزیجات از چرخ گوشت استفاده می کنند که کاری بسیار اشتباه است و می تواند باعث نفوذ مایعات به موتور چرخ گوشت شده و در نهایت موتور دستگاه بسوزد.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  خدمات تعمیرات توستر تکنو Tacno

مخزن چرخ گوشت

محفظه چرخ گوشت دهانه استوانه ای شکل است که به یک گلویی متصل شده است و با دهانه بزرگ خود می تواند گوشت را به گلویی وارد کند. دقت کنید گوشت را به تکه های کوچک تقسیم کنید زیرا ممکن است قطعات گوشت بزرگ باشد در چرخ کردن آن مشکل ایجاد شود و به موتور چرخ گوشت فشار زیادی وارد شود.

چرخ دنده و افزایش سرعت موتور

داخل جعبه دنده چرخ گوشت یک قطعه پلاستیکی وجود دارد که چرخ دنده می باشد و می تواند سرعت دور موتور را افزایش دهد. چرخ دنده داخل میله حلزونی شکل قرار می گیرد و هنگامی که چرخ گوشت روشن است و گوشت در دستگاه در حال چرخ شدن است میله فلزی حلزونی شکل داغ شده و آرام آرام از چرخ دنده فاصله خواهد گرفت. در این شرایط شما مشاهده می کنید گوشت کاملاً چرخ نمی شود و به شکل له شده از چرخ گوشت خارج خواهد شد. فاصله گرفتن قطعات داخلی چرخ گوشت از همدیگر باعث ایجاد صدایی می شود که پس از آن دستگاه به صورت اتوماتیک خاموش خواهد شد و یا اینکه خودتان باید آن را خاموش کنید و مدتی به چرخ گوشت استراحت بدهید تا چرخ دنده و میله فلزی در فاصله مناسب از هم قرار بگیرد.

شبکه چرخ گوشت

یکی از قطعات کاربردی در دستگاه شبکه می باشد. چنانچه به بخش بیرونی چرخ گوشت کاملا دقت کنید متوجه وجود شبکه در ساختار چرخ گوشت می شوید که دارای سوراخ هایی به یک اندازه می باشد و گوشت پس از چرخ شدن از آن خارج خواهد شد. جنس شبکه از آهن است و معمولاً دو مدل درشت و ریز دارد که بسته به نیاز شما می تواند گوشت را به اندازه دلخواه به بیرون انتقال دهد. برای شستن شبکه ها لازم است ابتدا آنها را در آب جوش قرار دهید تا کمی خیس بخورد و سپس به کمک مواد شوینده آنها را به آسانی تمیز کنید. علاوه بر آن می توانید از خلال دندان یا چوب کبریت هم برای برطرف کردن گوشت های ریز و یا چربی ها که در منافذ گیر کرده اند استفاده کنید. به هنگام بستن قطعات چرخ گوشت هم باید دقت کنید که شبکه باید روی تیغه چرخ گوشت بسته شود تا بتواند چرخ کردن گوشت را به درستی انجام دهد.

میله حلزونی و یا هدایت کننده فلزی

داخل گلوبی چرخ گوشت میله حلزونی قرار دارد که وظیفه آن هدایت گوشت به سمت تیغه می باشد. این میله ساختاری مارپیچی دارد و به همین خاطر به آن میله حلزونی گفته می شود. وجود این قطعه داخل چرخ گوشت باعث می شود که تیغه دستگاه در جای درست خود قرار بگیرد. تیغه چرخ گوشت مهمترین قطعه در چرخ کردن گوشت است. حتماً تیغه را در ساختار چرخ گوشت مشاهده کرده اید. این تیغه ها سه پر و یا چهار پر دارند و کار اصلی چرخ کردن گوشت را انجام می دهند. برای تهیه این تیغه ها حتما باید از تیغه هایی که دارای کیفیت و جنس عالی می باشد استفاده کنید زیرا وظیفه اصلی چرخ کردن گوشت بر عهده تیغه ها می باشد. برای بستن تیغه در چرخ گوشت باید دقت کنید که لبه تیز آن باید به سمت بیرون باشد تا بتواند به درستی عملیات چرخ کردن را انجام دهد.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  خدمات تعمیرات بخارشوی بوش BOSCH | آموزش گام به گام تعمیرات

سینی چرخ گوشت و طوقه

یک قطعه فلزی می باشد که در بخش جلویی شبکه قرار دارد و موجب می شود که قطعات داخلی دستگاه به همدیگر اتصال داشته باشند و شبکه ها هنگام کار کردن از محل خود خارج نشود. سینی چرخ گوشت در بخش بالایی دستگاه قرار دارد و می توان قطعه های گوشت را داخل آن قرار داد و به کمک گوشت کوبی که برای هدایت قطعات به داخل گلویی طراحی شده است آنها را به داخل چرخ گوشت انتقال داد. در چرخ گوشت هایی که مدرن تر هستند قطعه ای به اسم سوسیس ساز هم وجود دارد که با آن می توان سوسیس را کاملاً بهداشتی و به صورت خانگی تهیه کرد.

روش بستن قطعات مختلف چرخ گوشت

پس از آنکه عملیات چرخ کردن گوشت تمام شد باید همه قطعاتی که قابلیت جدا شدن دارند را از دستگاه باز کنید و به دقت آنها را بشویید و خشک کنید و پس از آن همه قطعات و اجزای دستگاه را به طور صحیح و بادقت سر جای خود قرار دهید. روش بستن قطعات چرخ گوشت به شکل زیر می باشد.روش باز و بسته کردن قطعات مختلف چرخ گوشت

  • ابتدا باید میله مارپیچ یا حلزونی را داخل محفظه چرخ گوشت قرار دهید.
  • پس از آن تیغه را به همان شکلی که گفته شد در قسمت انتهایی میله مارپیچی بگذارید.
  • تیغه باید طوری قرار بگیرد که قسمت تیز آن به سمت بیرون باشد.
  • در انتها شبکه را روی تیغه قرار دهید و طوقه را روی آن بگذارید.
  • طوقه حالت پیچی دارد و روی همه قطعات نصب می شود و با پیچیدن آن همه قطعات داخلی محفظه محکم خواهند شد.
  • در انتها باید سینی چرخ گوشت که در بخش بالایی محفظه قرار دارد را در جای خود قرار دهید.
  • برای بستن سوسیس ساز باید شبکه چرخ گوشت را از آن جدا کنید و به جای آن سوسیس ساز را قرار دهید و پس از آن طوقه را ببندید.
  • همه این مراحل باید زمانی که چرخ گوشت خاموش است انجام شود و دو شاخه باید از برق جدا باشد در غیر این صورت ممکن است باعث برق گرفتگی و آسیب به خودتان شوید.
  • برای وارد کردن گوشت داخل دستگاه هرگز از دست خود استفاده نکنید زیرا امکان آسیب جدی وجود دارد.

سخن پایانی

در این مقاله از ایبک امداد به بررسی راهنمای بستن قطعات مختلف در چرخ گوشت پرداختیم. نکته مهم این است که پس از هر بار استفاده کردن از چرخ گوشت قطعات آن جدا شود و کاملا تمیز شده و پس از خشک شدن دوباره سر جای خود قرار گیرد. نصب اشتباه هر کدام از قطعات داخل چرخ گوشت می‌تواند عملکرد دستگاه را با اختلال مواجه کند بنابراین باید هنگام بستن آنها کاملاً دقت کنید و هر کدام را به طور صحیح ببندید. چنانچه نکات ایمنی مربوط به چرخ گوشت رعایت شود می توانید به راحتی گوشت چرخ کرده بهداشتی و کاملاً سالم را در منزل خود تهیه کنید. امیدواریم با مطالعه این مقاله بتوانید به طور صحیح و اصولی از چرخ گوشت خود استفاده کنید.

روش باز و بسته کردن قطعات چرخ گوشت

امتیاز سردبیر

مجموع امتیاز

روش باز و بسته کردن قطعات مختلف چرخ گوشت

امتیاز کاربر: ۰.۴۵ ( ۱ نتایج)

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا