تعمیرات یخچال

علت رایج داغ شدن بدنه یخچال | راهکار برطرف کردن داغ شدن بدنه یخچال

دلایل اصلی داغ شدن بدنه و دیواره های یخچال و فریزر

شماره تلفن نمایندگی تعمیر یخچال، تلویزیون 021

یخچال و فریزر یکی از مهم ترین لوازم آشپزخانه به شمار می رود. به طور کلی یخچال نقش بسیار مهمی در نگهداری مواد غذایی و ماندگاری آنها ایفا می نماید. یخچال فریزرها به نحوی طراحی شده اند که گرمای داخل را گرفته و آن را طی یک فرآیند به بیرون انتقال می دهند. مواجه شدن با گرمای غیرعادی یخچال اصلا نگران کننده نیست. دلیل داغ شدن بدنه یخچال به عوامل متعددی بر می گردد. برخی از مشکلات ایجاد شده برای یخچال به راحتی قابل حل هستند. اما برای تعمیر تخصصی یخچال لازم است از تکنسین و افراد متخصص کمک بگیرید.

دلیل داغ شدن بدنه یخچال چیست؟

همانطور که پیشتر اشاره شد عملکرد طبیعی یخچال، باعث ایجاد گرما در فضای اطراف آن خواهد شد. این در حالی است که نبود گرما یا گرم شدن بیش از حد آن، هر دو جزو علائمی هستند که نشان دهنده مشکل در عملکرد بخش ها و قطعات یخچال هستند.

اصلی ترین دلیل داغ شدن بدنه یخچال استفاده نادرست از آن است. نکته قابل توجه این است که بعضی از یخچال ها به سبب باز و بسته شدن بیش از اندازه درب، به شکل موقت، گرمای زیادی ایجاد نمایند.

چراکه در این صورت یخچال باید، انرژی بیشتری برای خنک نگه داشتن مواد غذایی و فضای داخلی صرف کند که نتیجه آن داغی بدنه یخچال خواهد بود. اضافه بر همه این موارد دلایل متعددی منجر به داغ شدن بیش از حد بدنه یخچال می گردد که برخی از اساسی ترین آنها عبارتند از:

گرم شدن بیش از حد کمپرسور

کمپرسور، همان موتور یخچال بوده و نقش بسیار مهمی در عملکرد یخچال به عهده دارد. در صورتی که کمپرسور تحت فشار باشد، داغ شده و گرمای بسیار زیادی به بدنه یخچال انتقال می دهد. دلایل مختلفی منجر به تحت فشار قرار گرفتن موتور یخچال می شوند که به شرح زیر است:

  • کم بودن میزان گاز یخچال
  • اختلال در تنظیم دمای توسط ترموستات

اختلال در عملکرد موتور

دانستن این نکته نیز مهم است که این گرما علاوه بر اینکه باعث داغ شدن بدنه یخچال می‌ شود، طول عمر مفید کمپرسور را کاهش داده و حتی موجب سوختن آن نیز خواهد شد. پس وجود اختلال در موتور یک دلیل داغ شدن بدنه یخچال به حساب می آید.

چگونه از مشکل داغ شدن بدنه در اثر اختلال در موتور جلوگیری نماییم؟

برای برطرف سازی دلیل داغ شدن بدنه یخچال در اثر اختلال در عملکرد موتور مراحل زیر را انجام دهید:

  • از باز و بسته کردن مکرر درب یخچال را بپرهیزید.
  • دمای یخچال را روی مقدار متعادلی تعیین کنید، به نحوی که که بیش از حد سرد یا گرم نباشد. در نتیجه این امر شاهد کاهش فشار روی کمپرسور و همچنین جلوگیری از یخ زدن مواد غذایی درون یخچال خواهید بود.
  • به منظور کاهش فشار وارده بر کمپرسور یخچال، مواد غذایی زیادی را درون آن قرار ندهید.
  • به هیچ وجه نباید یخچال را به دیوار بچسبانید. چرا که یخچال‌ و کندانسور آن برای عملکرد صحیح نیاز به گردش هوا خواهند داشت.
پیشنهاد آی‌بک امداد :  رله استارت یخچال چیست و چه کاربردی دارد؟

علت داغ شدن بدنه یخچال

داغی بدنه یخچال به دلیل آلودگی کندانسور

کندانسور یکی از اصلی‌ ترین بخش های یخچال است که لوله اصلی و سیم پیچ های آن، نقش تولید سرما و از بین بردن گرما را برعهده دارند. با گذشت زمان، کثیفی کندانسور در اثر گرد و غبار محیط، می‌ تواند منجر به کاهش عملکرد آن گردد. در این صورت، گرمای اضافی از یخچال خارج نخواهد شد و بدنه آن داغ می شود.

حال سوال این است که چگونه کندانسور یخچال را تمیز کنیم؟ راه حل بسیار کاربردی این است که ابتدا محل کندانسور را در یخچال پیدا کنید. معمولا کندانسور یخچال وابسته به نوع برند آن، در پشت دریچه تهویه، پشت یخچال‌ و یا پشت صفحه داخلی محفظه آن قرار گرفته است.

اولین و مهم ترین کار برای رفع دلیل داغ شدن بدنه یخچال تمیز نمودن به موقع لوله و سیم پیچ های کندانسور می باشد. برای اینکه کندانسور و بخش های متصل به آن عاری از هرگونه کثیفی گردد، مراحل زیر را انجام دهید:

  • ابتدا، دستگاه را از برق بکشید.
  • سپس کندانسور آن را پیدا کنید.
  • پارچه یا یک مسواک تمیز که برای پاکسازی مناسب است بردارید، سپس روی سیم پیچ های کندانسور بکشید.

عدم رعایت فاصله مناسب میان یخچال و دیوار

یکی دیگر از دلایل داغ بودن بدنه یخچال و دیواره های آن، نبود فاصله لازم بین یخچال و دیوار مجاور آن است. به طور کلی کمبود فاصله از دیوار می تواند دلیل داغ شدن بدنه یخچال به حساب آید.

توجه داشته باشید که نباید یخچال را به دیوار بچسبانید. کندانسور برای انجام نقش خود، نیاز به هوای تازه دارد، با چسباندن یخچال به دیوار هیچ گونه هوایی به آن نخواهد رسید. در نتیجه این امر فشار زیادی به یخچال وارد خواهد شد که به سبب عدم گردش هوا به وجود آمده است. در آخر عدم تهویه مناسب موجب گرم شدن کندانسور و لوله های اطراف درب یخچال می گردد.

بدین منظور یخچال را در فاصله ۱۵ سانتی متری از دیوار پشتی و همچنین فاصله ۴ سانتی ‌متری از دیوارهای جانبی و کابینت ‌های اطراف آن قرار دهید تا هوای لازم اطراف آن جریان داشته باشد.

ایراد در فن خنک کننده یخچال

وظیفه اصلی فن خنک کننده این است که جریان هوای گرم را به بیرون هدایت می نماید. در صورتی که این قطعه دچار آسیب و یا اختلال گردد، گرمای ناشی از کار کندانسور و کمپرسور از بین نمی رود. در نهایت به دلیل اورلود کمپرسور موجب داغ شدن آن خواهد شد. برای حل این مشکل که دلیل داغ شدن بدنه یخچال می باشد، به نکات زیر توجه کنید:

ابتدا یخچال را از برق کشیده و سپس فن خنک کننده را پیدا نمایید. با یک دستمال تمیز گرد و غبار آن را پاک نمایید، در صورتی که مشکل رفع نشد، برای تعمیر یا تعویض فن یخچال، با تکنسین ماهر در این زمینه تماس بگیرید.

قرار دادن حجم بالای مواد غذایی

قرار گرفتن حجم زیادی از مواد غذایی داخل طبقه ها، دلیل داغ شدن بدنه یخچال می باشد. این امر موجب خواهد شد کمپرسور تحت فشار قرار گیرد و برای خنک سازی فضای داخلی یخچال، کار بیشتری انجام دهد.

پیشنهاد آی‌بک امداد :  راهنمای راه اندازی و تعمیر یخساز یخچال آرچلیک Arcelik

این عمل فشار فوق العاده زیادی را به موتور اعمال می کند که نتیجه آن داغ شدن بدنه یخچال است. پس بهتر است متناسب با ظرفیت و گنجایش یخچال، مواد غذایی را در آن قرار دهید تا علاوه بر ماندگاری بهتر مواد، فشار کمتری به کمپرسور یخچال وارد گردد.

علاوه براین با پر بودن بیشتر فضای داخلی یخچال، فضای اندکی برای گردش هوا باقی خواهد ماند. این میزان فشار و کار اضافه، موجب تولید گرما در لوله های کندانسور، بدنه و دیواره های یخچال می شود. در نتیجه با قرار دادن مواد غذایی متناسب با میزان حجم یخچال از این مشکلات جلوگیری کنید.

در این صورت فشار زیادی به موتور دستگاه وارد نخواهد شد و کمتر شاهد داغ شدن بدنه یخچال خواهید بود. نکته قابل توجه این است که با قرار دادن غذاهای داغ، فشار بسیار زیادی به کمپرسور وارد می گردد.

کار کردن هیتر دلیل داغ شدن بدنه یخچال است

یخچال های مدل قدیمی که در دهه ۱۳۷۰ و قبل از آن ساخته شده اند، به هیتر برقی مجهز بودند. نقش اصلی هیترها جلوگیری از ایجاد رطوبت و متراکم شدن آن است. این امر از خراب شدن مواد غذایی درون یخچال در روزهای گرم و مرطوب به شدت جلوگیری می کند. پس فعال شدن هیتر به مدت طولانی دلیل داغ شدن بدنه یخچال خواهد بود.

به سبب اینکه هیتر در لبه بدنه یخچال قرار گرفته است، در برخی موارد زمان روشن شدن هیتر درب یخچال نیز گرم می شود. در صورتی که یخچال قدیمی با این نوع سیستم جلوگیری از رطوبت دارید، با مشاهده افزایش دمای بدنه یخچال، هیتر آنرا را خاموش نمایید.

کلید سوئیچ هیتر دارای برچسب “Energy Saver” یا “Power Saver” است. همچنین در برخی موارد توصیه می شود که هنگام گرم یا مرطوب بودن داخل محفظه یخچال، کلید سوئیچ را به سمت راست بچرخانید. این کار را زمانی انجام دهید که رطوبت را در کنار درها مشاهده می کنید.

علت داغ شدن بدنه یخچال

وجود کثیفی در لوله های کندانسور

یخچال فریزرهایی که اخیرا وارد بازار شده اند، معمولا گرمکن هایی مانند یخچال های قبلی ندارند. بیشتر آنها دارای لوله هایی در کندانسور می باشند. این لوله ها با لبه های بدنه یخچال در تماس هستند در حالی که در گذشته هیتر در این بخش قرار داشت.

نقش اصلی کندانسور بدین نحو است که با کاهش تراکم از تجمع رطوبت در یخچال جلوگیری می نماید. زمانی که لوله کندانسور کثیف باشد، تمایل زیادی به داغ شدن پیدا می کند. در نهایت قسمت هایی از دیواره یخچال که در نزدیکی محل لوله کندانسور قرار دارند، به دلیل داغ بودن آن شروع به گرم شدن نمایند.

سخن پایانی

برخی از مشکلات ایجاد شده که دلیل داغ شدن بدنه یخچال هستند، براحتی قابل حل نخواهند بود. بدین منظور بایستی از یک نیروی متخصص برای تعمیر و رفع مشکل کمک بگیرید. ایبک امداد یک مرکز تعمیر سیار بوده که خدماتی چون تعمیر و تعویض قطعات معیوب یخچال را انجام می دهد. در صورت مشاهده هرگونه مشکل در عملکرد یخچال می توانید با مجموعه تخصصی ایبک امداد تماس حاصل فرمایید.

تعمیر یخچال شبانه روزی

31

دلیل داغ شدن بدنه یخچال

امتیاز سردبیر

مجموع امتیاز

دلیل داغ شدن بدنه یخچال

امتیاز کاربر: اولین نفر باشید !

نوشته های مشابه

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

دکمه بازگشت به بالا